Werken bij Pompestichting

De Pompestichting is een particuliere stichting voor forensische psychiatrie. De stichting biedt hoog gespecialiseerde zorg aan mensen met psychiatrische problemen die met justitie in aanraking zijn geweest of dreigen te komen. De Pompestichting heeft als belangrijke opdracht het vinden van de balans tussen veiligheid voor de samenleving en een nieuwe kans voor de patiënt. De Pompestichting is onderdeel van de Pro Persona Groep. 

Locaties:
BKN: In de behandelkliniek Nijmegen is de zorg specifiek gericht op patiënten met een TBS- maatregel.
LFPZ: De Langdurig Forensisch Psychiatrische Zorg is de enige voorziening in Nederland en een indicatie voor verblijf in de LFPZ.
BIC: De BIC is voor GGZ-patiënten die geen forensische titel hebben maar wel een beveiligde klinische setting nodig hebben en forensische expertise.
FPA Kompas: Een forensische psychiatrische afdeling met een beveiligingsniveau 2-laag die een schakel vormt tussen justitie en de GGZ.
Kairos: Poliklinieken voor ambulante forensisch psychiatrische behandeling.

Ook heeft de Pompestichting een eigen onderzoeksafdeling en een expertise centrum.

  • Hoofdkantoor in Nijmegen
  • Actief in Nederland
  • 3.500 werknemers

Ontwikkelen binnen het bedrijf

De kwaliteit van medewerkers en leidinggevenden staat bij Pompestichting voorop. Daarom krijg je de ruimte om je te ontwikkelen, onder meer via de Pro Persona Academie. Het aanbod van de Pro Persona Academie richt zich op de (door)ontwikkeling van: Leidinggevenden (Management Development-programma), Potentiële (zorg)managers (Talentprogramma) en Zorgprofessionals (beroepskwalificerend en op snijvlak zorg en bedrijfsvoering). Daarbij faciliteert de Pro Persona Academie de ontwikkeling van leidinggevenden via coaching, intervisie, filmavonden en oefenavonden met acteurs en de jaarlijkse Dag van de Leidinggevende.

Waarom werken bij Pompestichting

Jonas Müller
Jonas Müller
Forensisch Psychiatrisch Begeleider (afdeling Duin)

Hiervoor was ik werkzaam voor een uitzendbureau. Ik werd in eerste instantie via het uitzendbureau ingehuurd en werd uiteindelijk overgenomen door de Pompestichting. Eerst vond ik het werk best spannend, maar na een paar weken wist ik dat ik hier helemaal op mijn plek zit en ben gaan solliciteren!

Linda Hanegraaf
Linda Hanegraaf
Forensisch Psychiatrisch Begeleider (afdeling Waard)

Ik kom uit een andere sector en wilde graag de hulpverlening in, en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Het belangrijkste verschil: ik ga nu lachend naar mijn werk en het voelt ook vaak niet eens als werk. Na een open dag, een fijn sollicitatiegesprek en een meeloopdag in het Brabantse Zeeland was de beslissing gemaakt. Ik ben inmiddels bijna vier jaar verder en het bevalt me nog steeds goed. Mooi werk, een interessante doelgroep en een gezellig en betrouwbaar team!

Kim de Hair
Kim de Hair
Zorgmanager Waard & Woud

Hiervoor was ik Maatschappelijk Werker op een crisisopvang, waar ik regelmatig in contact kwam met cliënten van Kairos. Ik vond deze doelgroep een enorme uitdaging en solliciteerde bij de Pompestichting. Ik werd aangenomen als sociotherapeut in de Behandelkliniek. Vervolgens ben ik na een aantal jaar de managementopleiding in de Zorg en Dienstverlening gaan volgen, om daarna als Zorgmanager te gaan werken binnen de Pompestichting. Geen dag is het hetzelfde en daarom voer ik dit beroep al meer dan 11 jaar met veel plezier uit!

Jos Frenken
Jos Frenken
Arbeidsrehabilitatiemedewerker

Ik werkte voor de Rooyse Wissel en werd door de toenmalige leidinggevende van Delta Zeeland gevraagd. Na een meeloopdag heb ik besloten om hier te gaan werken.

Elsbeth de Laat
Elsbeth de Laat
Zorgmanager Delta (dagbesteding LFPZ)

Hiervoor was ik werkzaam in de welzijnssector. Na een periode in het buitenland wilde ik graag weer een baan waarbij ik met mensen werk. Hoewel de forensische psychiatrie nieuw was voor mij, sprak de functieomschrijving mij direct aan.

Jermo Lapulalan
Jermo Lapulalan
Zorgbeveiliger afdeling BIC

Hiervoor was ik werkzaam bij Defensie als militair. Daar was ik altijd al bezig met mensen helpen, maar dat zag je pas op lange termijn. Ik wilde graag meer met mensen in contact zijn en hen helpen in het hier en nu. Toen zag ik een vacature van de Pompestichting, en dit leek mij een prima uitdaging die bij mij zou passen.

Hedwig Lunenburg
Hedwig Lunenburg
Forensisch Psychiatrisch Begeleider

Ik werk al vanaf 2003 in de forensische zorg. Bij de BIC wordt er veelal gekeken hoe we patiënten zo snel mogelijk kunnen stabiliseren, zodat ze kunnen doorstromen.

Banen bij Pompestichting

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

Onze inspanningen zijn gericht op het veiliger maken van de samenleving door patiënten de meest optimale zorg te bieden. Continue inschatting van de risico's op herhaling, oftewel delict preventie, vormt in het gehele (behandel)proces een essentieel onderdeel.

‘De balans tussen veiligheid voor de samenleving en een nieuwe kans voor de patiënt.’

Pompestichting