Werken bij Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat werkt - samen met zijn partners - aan een duurzaam én ondernemend Nederland: een klimaatneutrale samenleving met een sterke, open economie. Ze geven ondernemers de ruimte om te vernieuwen en benutten de economische kansen van verduurzaming en digitalisering. Ze zoeken daarbij steeds naar de beste balans tussen de belangen van bedrijven en de belangen van consumenten.

Je moet níet bij ons gaan werken als je niet tegen een veranderende omgeving kan; elke dag is anders. Je moet wél bij ons gaan werken als je mee wilt denken over maatschappelijke thema's en op zoek bent naar een werkomgeving waar van alles gebeurt.

Karen van Lohuizen
Karen van Lohuizen
Recruiter
  • Hoofdkantoor in Den Haag
  • 50% / 50%
  • Gem. leeftijd 45 jaar
  • Ruim 9500 werknemers

Ontwikkelen binnen de organisatie

Als medewerker van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat kun je je volop ontwikkelen. Je wordt aangemoedigd om externe opleidingen en workshops te volgen. Daarnaast ben je vrij om deel te nemen aan interne cursussen om je kennis bij te schaven en je capaciteiten te ontwikkelen.

Waarom werken bij Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Aart Kees Evers
Aart Kees Evers
Programmamanager, afdeling POOL

Het werk bij het ministerie betekent werken aan uitdagende maatschappelijke opgaven. Het is zinvol, dynamisch en zichtbaar.

Jolien
Jolien
Projectmanager

Ik zag een mooie kans om de beide departementen van EZK en LNV goed te leren kennen. Daarnaast is iedereen bij de POOL bezig met maatschappelijk relevante thema's, wat me erg aanspreekt.

Mirjam Piepenbrink
Mirjam Piepenbrink
Projectmanager bij de POOL

Bij de POOL heb ik de mogelijkheid om als projectleider aan grote, maatschappelijke opgaves te werken. Daarbij krijg ik de mogelijkheid om mijzelf als projectleider verder te ontwikkelen.

Anthony Uduba
Anthony Uduba
Projectmanager

Motivatie om bij te dragen aan maatschappelijke opgaves, mogelijkheid voor persoonlijke groei en leuk en ontspannen werkomgeving.

Varoll Hüzeir
Varoll Hüzeir
Beleidsmedewerker

Ik wilde graag een impact maken op de maatschappij en meedenken over hoe we voor alle mensen en dieren een beter Nederland kunnen maken; een land waar economische vooruitgang ook tot ecologische vooruitgang leidt.

Ineke Hoving
Ineke Hoving
Beleidsmedewerker voor Europees onderzoeks- en innovatiebeleid

Het was een bewuste keuze om voor het publieke domein te gaan werken. Onderdeel zijn van het grote geheel om Nederland een mooi land te laten zijn om in te wonen, leven en werken. Je krijgt direct veel verantwoordelijkheden en je werkt met gelijkgestemde professionals in een politieke omgeving. Dat is heel inspirerend en afwisselend.

Karel Braser
Karel Braser
Beleidsadviseur

Ik wil met mijn werk bijdragen aan een leefbare samenleving. Dat wil zeggen een samenleving waarin in de behoeftes van de huidige generatie kunnen worden voorzien, zonder dat die van de toekomst geschaad worden. De rol van bedrijven is hierin essentieel. Ik was dan ook erg blij toen ik de vacature voor beleidsmedewerker duurzaamheid voorbij zag komen.

Nouria Agarroum
Nouria Agarroum
Directiesecretaresse bij NVLG

Hiervoor was ik werkzaam bij de Gemeente Den Haag. Ik heb 2 jaar een time-out genomen voor mezelf. Toen ik weer een nieuwe uitdaging zocht, wilde ik weer bij de overheid werken en via een vriendin ben ik bij het Ministerie van Economische Zaken terecht gekomen.

Marcella Selis
Marcella Selis
Managementondersteuner Directeur Generaal

Ik had al een aantal jaren gewerkt bij een uitvoerende semi-overheidsinstelling in opdracht van dit Ministerie. Ik was al diverse jaren werkzaam voor de directie en ik kwam erachter dat ik mij verder wilde ontwikkelen en meer uitdaging zocht. Op deze manier ben ik in gesprek gekomen bij het Ministerie.

Marion Tahapary-Keislair
Marion Tahapary-Keislair
Adviseur bedrijfsvoering P&O

Ik ben ooit in 2001 op detacheringsbasis begonnen bij DJI. Vier jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar EZ. Je kunt meewerken aan grote vraagstukken en dat vind ik leuk. Ik houd me voornamelijk bezig met Diversiteit en Inclusie.

Banen bij Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

Het ministerie helpt het ondernemerschap duurzamer te maken, en zorgt het ervoor dat duurzaamheid steeds meer loont. We werken daarvoor samen met grote en kleine toekomstbouwers en houden zoveel mogelijk rekening met alle belangen. Hoe lastig dat soms ook is, want balans vind je alleen als je - soms heel harde - keuzes maakt. De volgende vraag staat telkens centraal: 'Wat vraagt de economie van morgen, vandaag van ons?'. Zo werkt het ministerie toe naar een duurzaam én ondernemend Nederland.

‘Wat vraagt de economie van morgen, vandaag van ons?’

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat