Werken bij Stichting Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond

Stichting Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond werkt aan de veiligheid en ontwikkeling van kinderen en gezinnen die aan de jeugdbescherming zijn toevertrouwd. Samen met ouders en het netwerk van het gezin werkt de zorginstelling aan een veilige opvoedsituatie. Ze zetten daarvoor alles op alles, zodat betrokkenen weer zonder hen verder kunnen. Medewerkers werken vanuit vakmanschap, lef én passie. Zij maken - iedere dag weer - een positief verschil.

Stichting Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond wil maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen voor jongeren in de omgeving. Als jij je daarbij aansluit, en zowel jezelf als je omgeving ziet als ‘werk in ontwikkeling’, dan zit je bij ons helemaal goed. Kom vooral niet bij ons werken wanneer je denkt collega’s, ouders of jongeren te kunnen vertellen wat ze zouden moeten doen.

Corella Slob
HR Manager
  • Hoofdkantoor in Rotterdam
  • 90% / 10%
  • Gem. leeftijd 42 jaar
  • ± 405 medewerkers in Nederland
  • Hybride thuiswerkmogelijkheden

Ontwikkelen binnen de organisatie

Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond heeft een uitgebreid inwerk- en scholingsprogramma, waardoor medewerkers de kans krijgen om zich te ontwikkelen tot een ervaren (jeugd)professional. Tijdens dagelijkse werkzaamheden krijgen medewerkers ondersteuning van inwerkers en werkbegeleiders. Ook biedt Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond thematische e-learnings en webinars aan op verschillende kennisniveaus.

Daarnaast werkt Jeugdbescherming Rotterdam met kennisgroepen en aandachtsgebieden vanuit het primair proces, waar ze de vakbekwaamheid van hun mensen inzetten en zo elkaars deskundigheid vergroten. Medewerkers uit verschillende vakgebieden worden tevens betrokken bij verbeteringen, zodat praktijk en theorie samenkomen en medewerkers actief over de organisatie mee kunnen denken.

Waarom werken bij Stichting Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond

Isabelle Oude Reimer
Isabelle Oude Reimer
Manager Jeugdbescherming, gebied Midden-Zuid (Rotterdam)

Ik zocht 19 jaar geleden een uitdagende baan waarbij ik hoopte dat ik het verschil kon maken voor kinderen voor wie veilig opgroeien niet vanzelfsprekend is. Na jarenlang als Jeugdbeschermer te hebben gewerkt, ben ik dankbaar dat ik nu op een andere wijze en in een andere uitdagende functie, mijn steentje kan bijdragen bij JBRR.

Adam
Adam
CIT-Medewerker

Het dynamische in het werk, en nooit weten waar je dag eindigt past bij mij.

Banen bij Stichting Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

Onze grootste uitdaging is ervoor zorgen dat de kinderen en jongeren uit onze regio veilig kunnen opgroeien. Dat is namelijk echt niet altijd eenvoudig. Om dit te bereiken zijn vakbekwame professionals nodig, is samenwerking cruciaal, moet vaak creatief worden gedacht en moeten ingrijpende beslissingen worden genomen, waarbij compassie en lef essentieel zijn.

‘Samen zorgen voor een veilige thuisbasis en een optimale ontwikkeling van kinderen.’

Stichting Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond