Werken bij de NZa

Bij de NZa werk je elke dag aan goede en betaalbare zorg voor de ruim 17 miljoen verzekerden, patiënten en cliënten in Nederland. We bepalen welke zorg aanbieders in rekening mogen brengen en wat deze zorg (maximaal) mag kosten. Ook controleren we of zorgaanbieders en zorgverzekeraars zich aan de wetten en regels houden. Er zijn volop uitdagingen en er is ruimte voor ontwikkeling. De paden in het werk staan niet vast. 

Ongeacht wie je bent, hoe je er uit ziet, van wie je houdt of waar je vandaan komt, je kunt jouw plek vinden bij de NZa. We streven naar een inclusieve cultuur met alle ruimte voor een diversiteit in mensen en denken waarbij al onze collega’s volledig zichzelf kunnen zijn zodat ze elke dag de meest kleurrijke versie van zichzelf meebrengen naar het werk.

Je moet wél bij de NZA komen werken als je binnen multidisciplinaire teams aan de slag wilt met complexe vraagstukken. Als je op zoek bent naar een baan die elke dag hetzelfde is, dan kun je beter níet bij de NZa komen werken.

Kim Hooijmans
Kim Hooijmans
Recruiter | Human Resource Management
  • Hoofdkantoor in Utrecht
  • Gem. leeftijd 40 jaar
  • 480 werknemers in Nederland

Ontwikkelen binnen de organisatie

De wereld rond de NZa verandert continu. Dit brengt niet alleen uitdagingen met zich mee voor de organisatie, maar ook voor jou als medewerker. Jezelf ontwikkelen om zowel inhoudelijk bij te blijven op jouw vakgebied maar ook om persoonlijk vlak te groeien vindt de NZa dan ook erg belangrijk. De NZa heeft een groot aanbod aan interne en externe opleidingen via een eigen NZa Academie. Maar ontwikkelen is natuurlijk maatwerk. Dus je bepaalt samen met jouw leidinggevende hoe jouw carrièrepad bij de NZa eruit ziet.

Waarom werken bij de NZa

Daniëlle van der Spek
Daniëlle van der Spek
Beleidsmedewerker langdurige zorg, directie Regulering

Ik wilde graag bij de NZa werken om een bijdrage te kunnen leveren aan actuele en dynamische thema's in de zorg, zodat de zorg toegankelijk, betaalbaar en van goede kwaliteit blijft voor iedereen die dat nodig heeft.

Irene Kaats
Irene Kaats
Deelprocesleider bij de directie Toezicht en Handhaving

De reden dat ik ben gaan solliciteren bij de NZa is de veelzijdigheid in de werkzaamheden. Je hebt contact met de burger, maar ook met de zorgaanbieder en andere organisaties. Met elkaar kunnen we zorgen voor goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor iedereen in Nederland.

Jos Vahl
Jos Vahl
Beleidsmedewerker Eerstelijnszorg, directie Regulering

Als zorgverlener kon ik een bijdrage leveren aan het functioneren van de individuele patiënt. Bij de NZa kan ik die praktijkervaring inzetten voor de toegankelijkheid, betaalbaarheid en kwaliteit van zorg voor iedereen in Nederland. De uitdaging van het werken bij de NZa zit wat mij betreft in de complexe vraagstukken die daarbij komen kijken en vaak ook raken aan bredere maatschappelijke opgaven. Die kunnen we niet alleen oplossen, dat moeten we samen doen.

Marieke Hilgevoord
Marieke Hilgevoord
Projectleider bij de directie Toezicht

Ik werkte al bij een toezichthouder en zag een leuke vacature bij de NZa, waarin het mogelijk was om verschillende taken te combineren: jurist, beleidsmedewerker en onderzoeker.

Gerlin van Iren
Gerlin van Iren
Voorlichter binnen het Informatie- en Contactcentrum

Na het afronden van mijn master arbeid en gezondheidsrecht was ik op zoek naar een passende functie. Voorheen heb ik altijd klantcontact gehad in mijn banen en dat vond ik erg leuk. Als voorlichter heb ik nog steeds veel klantcontact en sluit de inhoud aan op mijn master.

Natascha Binda
Natascha Binda
Toezichthouder bij de directie Toezicht en Handhaving

Simpel gezegd: ik wilde weten hoe het er in de zorg aan toeging en hoe ik eventueel daar een bijdrage aan kon leveren.

Banen bij de NZa

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

Je werkt elke dag aan goede en betaalbare zorg voor de ruim 17 miljoen mensen in Nederland die verzekerden, patiënten en cliënten zijn. Dat is een ambitieuze, grote opdracht.

‘Elke dag werken aan goede en betaalbare zorg voor de ruim 17 miljoen mensen in Nederland die verzekerden, patiënten en cliënten zijn.’

de NZa