Werken bij De NZa

Bij de NZa werk je elke dag aan goede en betaalbare zorg voor de ruim 17 miljoen verzekerden, patiënten en cliënten in Nederland. We bepalen welke zorg aanbieders in rekening mogen brengen en wat deze zorg (maximaal) mag kosten. Ook controleren we of zorgaanbieders en zorgverzekeraars zich aan de wetten en regels houden. Er zijn volop uitdagingen en er is ruimte voor ontwikkeling. De paden in het werk staan niet vast. 

De NZa wil divers zijn, net als de samenleving. Wij streven daarom naar een inclusieve organisatie, waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt – niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Dat betekent dat we behoefte hebben aan een diversiteit aan verschillende perspectieven, achtergronden, talenten en inzichten. Zo vergroten we samen onze denkkracht!

“ Je moet wél bij de NZA komen werken als je binnen multidisciplinaire teams aan de slag wilt met complexe vraagstukken. Als je op zoek bent naar een baan die elke dag hetzelfde is, dan kun je beter níet bij de NZa komen werken. ”

Kim Hooijmans
Kim Hooijmans
Recruiter | Human Resource Management
  • Hoofdkantoor in Utrecht
  • 50% / 50%
  • Gem. leeftijd 40 jaar
  • 450 werknemers in Nederland

Ontwikkelen binnen het bedrijf

De wereld rond de NZa verandert continu. Dit brengt niet alleen uitdagingen met zich mee voor de organisatie, maar ook voor jou als medewerker. Jezelf ontwikkelen om zowel inhoudelijk bij te blijven op jouw vakgebied maar ook om persoonlijk vlak te groeien vindt de NZa dan ook erg belangrijk. De NZa heeft een groot aanbod aan interne en externe opleidingen via een eigen NZa Academie. Maar ontwikkelen is natuurlijk maatwerk. Dus je bepaalt samen met jouw leidinggevende hoe jouw carrièrepad bij de NZa eruit ziet.

Waarom werken bij De NZa

Irene Kaats
Irene Kaats
Deelprocesleider bij de directie Toezicht en Handhaving

De reden dat ik ben gaan solliciteren bij de NZa is de veelzijdigheid in de werkzaamheden. Je hebt contact met de burger, maar ook met de zorgaanbieder en andere organisaties. Met elkaar kunnen we zorgen voor goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor iedereen in Nederland.

Marieke Hilgevoord
Marieke Hilgevoord
Projectleider op de afdeling Toezicht en Handhaving

Ik werkte al bij een toezichthouder en zag een leuke vacature bij de NZa, waarin het mogelijk was om verschillende taken te combineren: jurist, beleidsmedewerker en onderzoeker.

Gerlin van Iren
Gerlin van Iren
Voorlichter binnen het informatie en contactcentrum

Na het afronden van mijn master arbeid en gezondheidsrecht was ik opzoek naar een passende functie. Voorheen heb ik altijd klantcontact gehad bij mijn banen en dat vond ik erg leuk. Als voorlichter heb ik nog steeds veel klantcontact en sluit de inhoud aan op mijn master.

Natascha Binda
Natascha Binda
Toezichthouder op de afdeling Toezicht en Handhaving

Simpel gezegd: ik wilde weten hoe het in de zorg aan toe ging en hoe ik eventueel daar een bijdrage aan kon leveren.

Banen bij De NZa

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

Je werkt elke dag aan goede en betaalbare zorg voor de ruim 17 miljoen mensen in Nederland die verzekerden, patiënten en cliënten zijn. Dat is een ambitieuze, grote opdracht.

‘Elke dag werken aan goede en betaalbare zorg voor de ruim 17 miljoen mensen in Nederland die verzekerden, patiënten en cliënten zijn.’

De NZa