Visuele vacatures die de doelgroep aanspreken

Ons vacature format is geoptimaliseerd voor Google for jobs, mobile-first ontwikkeld en gebaseerd op grootschalig onderzoek. Omdat goede vacatures maken een vak apart is, nemen wij dat werk uit handen. Wij maken relevante content zoals foto's, video's en een week-agenda. Een vacature hebben we binnen een dag gemaakt.

Waarom onze klanten met Spielwork werken

De kwaliteit van hires is hoger. Door realistische vacatures trek je kandidaten aan die weten waarop ze solliciteren.

HR Manager bij Vopak

Bekijk Vopak vacatures

We hebben vijf medewerkers aangenomen met één vacature. Door Spielwork zijn ze sneller productief in de baan.

Director Talent Acquisition bij Meltwater

Bekijk Meltwater vacatures

Door de aansprekende, visuele content en employer branding hebben we werknemers aangenomen die perfect passen.

CEO bij Sunshower

Bekijk Sunshower vacatures

Hoe vacatures al decennia gemaakt worden

Creatieve duizendpoot die als schaap met vijf poten dynamische oplossingen bedenkt.

De lekkerste koffie en elke vrijdag de vrijmibo met je knotsgekke collegaatjes.

Te tekstueel

Traditionele vacatures zijn volledig tekstueel. Zo spreek je goede kandidaten niet aan; en zeker niet van generatie Y en Z.

Te generiek

Holle termen als 'dynamisch' en 'hands-on' maken het kandidaten nóg moeilijker om de inhoud van de baan te begrijpen.

Verkooppraatjes

Het gaat om de kwaliteit van kandidaten. Met verkooppraatjes trek je veel, maar niet passende kandidaten aan.

Hoe Spielwork vacatures maakt

Wij maken alle content

Wij gaan telefonisch in gesprek met een medewerker in de baan. Zo ontstaat een realistisch beeld van het dagelijkse werk. Wij maken alle teksten en ook de foto's en video's van de bedrijfscultuur.

Taartdiagram

Hiermee laten we zien wat de kerntaken van de baan zijn. Dit doen we om te voorkomen dat je kandidaten op gesprek krijgt die niet geïnteresseerd zijn in het dagelijkse werk. Kandidaten reageren hier heel goed op.

Het dagelijkse werk

We maken ook een praktijkvoorbeeld en agenda om het dagelijkse werk te visualiseren. Dit is wat kandidaten willen weten. In de agenda zie je een quote over de leukste én minst leuke dag van iemand in de baan.

Bedrijfscultuur

Om de bedrijfscultuur in beeld te brengen maken we foto's en een video. Deze content kan ook op eigen website en social worden ingezet. Je krijgt de hele video en ook een korte versie voor op social media.

Collega's

We laten zien met welke collega's de kandidaat zou komen te werken. Dit is ook een belangrijk onderdeel van de bedrijfscultuur. Je kunt er als bedrijf voor kiezen om collega's van de afdeling, het team of kantoor-breed te laten zien.

Sollicitanten in jullie ATS

Je kunt ons sollicitatieformulier gebruiken. Dat is een kort formulier dat zo laagdrempelig mogelijk is gemaakt voor de sollicitant. We kunnen ook doorlinken naar jullie formulier zodat sollicitanten in je ATS komen.

De doelgroep bereiken met employer branding

Met de relevante content die wij maken kunnen we jullie employer brand onder de aandacht brengen bij de juiste kandidaten, op de websites en social kanalen waar zij actief zijn.

Het resultaat

Werknemers die echt passen

Uit grootschalig onderzoek over 'realistic job previews' blijkt dat realistische vacatures zorgen voor een betere match omdat werknemers niet voor verrassingen komen te staan in de baan.

Efficiënt sollicitatieproces

Door verwachtingsmanagement krijg je kandidaten op gesprek die echt weten waarop ze solliciteren. Zo ontstaat sneller diepgang in het proces en spreek je alleen gemotiveerde kandidaten.

Transparant employer brand

Werkzoekenden die Spielwork kennen weten dat wij alleen werken met bedrijven die eerlijk durven te zijn. Zo ontstaat een transparant employer brand. Eerlijkheid duurt het langst.

Ik ben enthousiast, wat nu?

Je wordt klant

Dat is goed nieuws. We kunnen direct de visuele content gaan maken om jullie employer brand in beeld te brengen. Als die bedrijfs-content is gemaakt kan elke nieuwe vacature in een dag online.

Inplannen foto & video dag

We hebben één dag nodig om de foto’s en video te maken. De video en foto's zijn locatie-afhankelijk en hoeven dus niet per vacature gemaakt te worden.

Maken van de vacature

Om de vacature te schrijven bellen wij graag met een medewerker in de baan. Dit duurt slechts een kwartier en dan kunnen wij de vacature diezelfde dag af hebben.

Feedback van jullie

Wij sturen de vacatures naar de medewerker en recruiter ter controle. Als klant heb je het laatste woord en kun je nog de nodige aanpassingen doorvoeren.

Een vacature die aanspreekt

Als de vacature af is kunnen we deze integreren op jullie website. Wij kunnen helpen om met employer branding de doelgroep te bereiken.

Vind talent dat bij je past

Download de prijs informatie door je e-mail in te vullen. Je kunt ons ook bellen voor specifieke vragen op +31 20 261 8357.

Spielwork Pricing

Laat hieronder je e-mailadres achter om direct onze prijslijst te downloaden. Je kunt ons ook bellen voor specifieke vragen op +31 20 261 8357.

Meer informatie over Spielwork

Met Spielwork maken we visuele vacatures die inzicht geven in het dagelijkse werk en laten we zien wat een baan echt inhoudt. Laat hieronder je e-mailadres achter om meer informatie over onze dienstverlening te ontvangen. Voor specifieke vragen kun je ons bellen op +31 20 261 8357.