Banen

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (GGD Amsterdam)

Vacature gesloten

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (GGD Amsterdam)

GGD Amsterdam Onderdeel van Gemeente Amsterdam Amsterdam

Wat is vereist?

  • Afgeronde opleiding SPV of master GGZ met BIG-registratie
  • Als hbo- of mbo-verpleegkundige met minimaal twee jaar ervaring in de ambulante GGZ kun je betaald de opleiding SPV of master GGZ volgen
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
  • Goed kunnen plannen en organiseren
  • Effectief kunnen werken onder druk, bij tegenslag of in een hectische omgeving
  • Een goed inlevingsvermogen hebben en resultaatgericht kunnen werken

Wat krijg je?

  • Max. €5.009 bruto p/m (schaal 10) bij 36-urige werkweek en o.b.v. kennis en ervaring
  • Opname in het ABP Pensioenfonds en maandelijkse bijdrage aan ziektekostenverzekering
  • Minimaal 28 tot 36-urige werkweek
  • Arbeidsovereenkomst van 12 maanden met uitzicht op een vast dienstverband
  • 144 vakantie-uren o.b.v. 36-urige werkweek
  • IKB van 17,05% bovenop je salaris. Vanuit dit budget kun je bijvoorbeeld trainingen naar eigen wens doen en heb je de optie om extra uren bij te kopen
  • Reiskostenvergoeding en/of een thuiswerkvergoeding
  • Mobiele telefoon en laptop

Wat doe je?

  • 40% Mensen bezoeken in de wijk en hun situaties beoordelen n.a.v. binnengekomen meldingen
  • 20% Meedraaien met de acute 24-uurs dienst en direct reageren op dringende meldingen
  • 10% Overleg met keten/netwerkpartners
  • 10% Intern overleg/casuïstiekbespreking
  • 10% Casussen uitwerken
  • 10% Scholing en persoonlijke ontwikkeling

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Neel Schouten

Teammanager Vangnet Zorg & Overlast

Vacature

Als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV'er) reageer je op meldingen van zorg en overlast die binnenkomen bij de meldpunten Zorg en Woonoverlast van de gemeente Amsterdam. Naar aanleiding van een melding bezoek je kwetsbare mensen in de wijk waar jij werkzaam bent. Of het nu gaat om een overlastsituatie of iemand die zelf hulp nodig heeft, jouw rol is om te luisteren, te beoordelen of er zorg nodig is en om deze zorg te regelen wanneer nodig. Hierbij werk je nauw samen met relevante netwerkpartners, waaronder de politie, woningbouw, GGZ, woonbegeleidingsinstellingen, Veilig Thuis en buurtteams.

De mensen die je bezoekt, hebben vaak complexe problemen en zijn niet altijd direct gemotiveerd om hulp of ondersteuning te accepteren. Vaak zijn het individuen die buiten het bereik van standaard hulpverlening vallen. Per unieke situatie streef jij ernaar iemand te begeleiden naar de juiste zorg. Dit kan zowel medisch specialistisch (zoals somatiek, GGZ, ouderen, huisartsen) als in het sociale domein (zoals buurtteams en woonbegeleiding) zijn.

Naast je reguliere werkzaamheden in de wijk ben je ook betrokken bij de 24-uurs dienst, waarbij je altijd paraat staat om direct te reageren op meldingen waar snel actie vereist is. Als onderdeel van deze acute dienst werk je intensief samen met de politie en de acute GGZ. Ook tijdens deze dienst beoordeel je ter plaatse de melding en schakel je indien nodig zorg in.

Je komt te werken in het team Zorg & Overlast / Vangnet GGD, dat bestaat uit ongeveer dertig SPV’ers, een Psychiater en een paar Ambulant Verpleegkundigen. Ook word je soms gevraagd om bij te springen bij andere teams op de afdeling Vangnet. Denk hierbij aan winteropvang voor daklozen, het verlenen van psychosociale hulp bij acute rampen en ernstige calamiteiten of het testen van drugs voor veilig gebruik in het uitgaansleven.

Als je graag midden in de samenleving staat en voldoening haalt uit het helpen van kwetsbare mensen die vaak tussen wal en schip vallen, en je het uitdagend vindt om te werken in een onvoorspelbare omgeving waar je soms moeilijke en machteloze situaties tegenkomt, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (GGD Amsterdam)

Op een leuke werkdag heb je ‘s ochtends een overleg met het team, waarna je je eigen wijk ingaat om - samen met partners zoals de wijkagent en zorgpartijen - inwoners te bezoeken. Je begeleidt mensen in hun weg naar passende zorg en het creëren van een prettige woonomgeving.

Op een minder leuke dag lukt het je moeizaam om inwoners te motiveren voor hulp. Het kan ook lastig zijn om een inwoner door te verwijzen, omdat zorgpartijen de hulpvraag afwijzen. Je probeert dan veel mensen te overtuigen zonder dat dit veel resultaat heeft en moet soms zelfs opschalen.

  • 09:00
  • 10:00
  • 11:00
  • 12:00
  • 13:00
  • 14:00
  • 15:00
  • 16:00
  • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Tijdens een huisbezoek samen met een wijkagent tref je een oudere man aan die er verwaarloosd uitziet, in een huis dat onverzorgd is. De man lijkt veel alcohol te drinken en veroorzaakt overlast in de buurt door hard muziek te draaien. Wat doe je?

Je begint met het aangaan van een open en respectvol gesprek met de man. Je observeert zijn gedrag en levensstijl, waarbij je mogelijke tekenen van eenzaamheid en verwarring opmerkt. Vervolgens probeer je hem te motiveren voor een gezamenlijke afspraak bij de huisarts. Het doel hiervan is om te onderzoeken of er een onderliggende somatische kwaal is of dat hij bijvoorbeeld mogelijk beginnend dementerend is. Je benadrukt dat je er bent om hem te helpen.

In samenwerking met de huisarts en de wijkagent kijk je naar mogelijkheden om de overlast in de buurt te verminderen. Dit kan betekenen dat je afspraken maakt over zijn alcoholgebruik, of dat je samenwerkt met andere hulpverleners om de juiste zorg in te schakelen bij een onderliggende gezondheidskwestie. Door vasthoudend, maar ook empathisch te zijn, streef je ernaar een balans te vinden tussen de behoeften van de man en zijn omgeving.

Groeipad

Geïnteresseerd geraakt maar (nog) niet het juiste diploma? Als hbo- of mbo-verpleegkundige met minimaal twee jaar ervaring in de ambulante GGZ kun je intern geheel bekostigd en begeleid de opleiding SPV of master GGZ volgen. Verder zijn er diverse ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Het interne opleidingscentrum, de Amsterdamse School, biedt verschillende opleidingen, ontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk waardoor je jezelf kunt blijven uitdagen.

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (GGD Amsterdam)

Werken bij Gemeente Amsterdam

Werken voor de Gemeente Amsterdam betekent werken voor een bestuur dat ruim 872.497 Amsterdammers vertegenwoordigt. Dat doe je samen met bijna achttienduizend collega’s verschillend in werk, leeftijd, afkomst, karakter, dromen en hobby’s. Dit is belangrijk voor de organisatie, aangezien al die verschillende achtergronden en talenten zorgen voor de beste resultaten voor de stad.

  • Hoofdkantoor Stadhuis op Amstel 1
  • 17.997 collega's
  • Gem. leeftijd 47 jaar
  • Informeel
  • Hybride werken

Collega's

Foto van medewerker Nathalie Boachie
Foto van medewerker Jordy de Groot
Foto van medewerker Eric van Ham
Foto van medewerker Jack Ansing

Nathalie Boachie - Leerplichtambtenaar bij afdeling Onderwijs Jeugd en Zorg

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben ooit als ondersteuner begonnen bij leerplicht. Gelukkig kreeg ik de gelegenheid om naast mijn werk te gaan studeren. Daarna ben ik aangenomen als leerplichtambtenaar.

Wat was je vorige baan?
Ondersteuner.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, shoppen, muziek luisteren en lezen.

Jordy de Groot (28) - Handhaver VOV

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werk door heel Amsterdam en dat maakt het werk erg afwisselend, aangezien je met verschillende mensen van verschillende culturen werkt

Wat was je vorige baan?
Handhaver Openbare Ruimte.

Wat doe je in je vrije tijd?
Heerlijk genieten van de natuur.

Eric van Ham - Technisch manager en projectleider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kom uit een familie die een hart heeft voor Amsterdam: zowel mijn opa, vader, vrouw en ik werk(t)en allemaal voor de gemeente. Het is er met de paplepel ingegoten en zal er niet meer uitgaan. De gemeente biedt daarnaast goede arbeidsvoorwaarden, genoeg mogelijkheden om je te ontwikkelen en heeft meer dan genoeg loopbaanmogelijkheden. Kortom: een prettige werkgever!

Wat was je vorige baan?
Ik ben direct na mijn studie Civiele Techniek bij de gemeente gaan werken; ik werk hier inmiddels al zeven jaar. Eerst als toezichthouder en directievoerder, nu als technisch manager en projectleider.

Wat doe je in je vrije tijd?
Klussen, spullen opknappen, met vrienden afspreken en op de X-box spelen.

Jack Ansing - Medewerker bouwtoezicht & handhaving

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Een metropool als Amsterdam kent veel specifieke problematiek. Het bouwen in een stedelijke omgeving is vanuit diverse aspecten bezien een enorme uitdaging, waar ik graag aan wil werken.

Wat heb je gestudeerd?
Wabo-casemanager/ MTS Bouwkunde, HBO Vastgoed & Makelaardij (Bachelor).

Wat doe je in je vrije tijd?
Borrelen met familie en vrienden, sporten en reizen.

Sollicitatieproces

Eerste gesprek met leidinggevende
Meeloopdag (optioneel)
Tweede gesprek over arbeidsvoorwaarden
Je hebt de baan!

Interessante baan?

Terug naar boven