Werken bij Gemeente Amsterdam

Werken voor de Gemeente Amsterdam betekent werken voor een bestuur dat ruim 872.497 Amsterdammers vertegenwoordigt. Dat doe je samen met bijna achttienduizend collega’s verschillend in werk, leeftijd, afkomst, karakter, dromen en hobby’s. Dit is belangrijk voor de organisatie, aangezien al die verschillende achtergronden en talenten zorgen voor de beste resultaten voor de stad.

Je werkt met leuke collega’s en krijgt veel waardering

Sieger
Sieger
UX designer
  • Hoofdkantoor Stadhuis op Amstel 1
  • 17.997 collega's
  • Gem. leeftijd 47 jaar
  • Informeel
  • Hybride werken

Ontwikkelen binnen de organisatie

Gemeente Amsterdam vindt het belangrijk dat jij een leven lang kunt leren en je zo in staat te stellen om het beste voor de stad te doen. Daarom volg je trainingen en leer je veel tijdens je werk zelf. Daarnaast biedt het interne opleidingscentrum, de Amsterdamse School, vakmanschapstrainingen, maatwerk ontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk, zodat je jezelf kunt blijven uitdagen.

Waarom werken bij Gemeente Amsterdam

Nathalie Boachie
Nathalie Boachie
Leerplichtambtenaar bij afdeling Onderwijs Jeugd en Zorg

Ik ben ooit als ondersteuner begonnen bij leerplicht. Gelukkig kreeg ik de gelegenheid om naast mijn werk te gaan studeren. Daarna ben ik aangenomen als leerplichtambtenaar.

Jordy de Groot
Jordy de Groot
Handhaver VOV

Ik werk door heel Amsterdam en dat maakt het werk erg afwisselend, aangezien je met verschillende mensen van verschillende culturen werkt

Eric van Ham
Eric van Ham
Technisch manager en projectleider

Ik kom uit een familie die een hart heeft voor Amsterdam: zowel mijn opa, vader, vrouw en ik werk(t)en allemaal voor de gemeente. Het is er met de paplepel ingegoten en zal er niet meer uitgaan. De gemeente biedt daarnaast goede arbeidsvoorwaarden, genoeg mogelijkheden om je te ontwikkelen en heeft meer dan genoeg loopbaanmogelijkheden. Kortom: een prettige werkgever!

Jack Ansing
Jack Ansing
Medewerker bouwtoezicht & handhaving

Een metropool als Amsterdam kent veel specifieke problematiek. Het bouwen in een stedelijke omgeving is vanuit diverse aspecten bezien een enorme uitdaging, waar ik graag aan wil werken.

Banen bij Gemeente Amsterdam

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

Ons doel is dat Amsterdam zich kenmerkt als rechtvaardige, verbonden, vrije, duurzame en democratische stad. Amsterdam ontwikkelt zich volop en er zullen ongetwijfeld nieuwe uitdagingen op ons pad komen. Jouw kennis en ideeën kunnen we daarbij goed gebruiken. Werken voor Amsterdam betekent ook dat je het goede voorbeeld geeft: je bent altijd zorgvuldig met de informatie die jij gebruikt.

‘Samen met Amsterdammers oplossingen bedenken voor nieuwe uitdagingen die op ons pad zullen komen.’

Gemeente Amsterdam