Banen

Bestuurssecretaris

Solliciteer voor 15-04-24

Bestuurssecretaris

Charlotte van Beuningen Vught

Wat is vereist?

 • Hbo/wo werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar werkervaring
 • Kennis van en ervaring met beleidsprocessen en planning
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Je kunt strategisch denken en analyseren

Wat krijg je?

 • €4.543 - €6.400 bruto p/m o.b.v. 36-urige werkweek (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 24 tot 32-urige werkweek
 • 189,8 uur op fulltime basis (36 uur)
 • Ruime trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Thuiswerkmogelijkheden
 • Individueel opleidingsbudget ter hoogte van €900,- per jaar op fulltime basis (dit budget mag je opsparen)
 • Eindejaarsuitkering
 • Laptop en telefoon

Wat doe je?

 • 25% MT-vergaderingen bijwonen en advies geven
 • 25% RvC-vergaderingen bijwonen en advies geven
 • 25% Interne overleggen organiseren en deelnemen
 • 25% Externe overleggen organiseren en deelnemen

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Bestuurssecretaris bij Charlotte van Beuningen vervul je een belangrijke rol als Strategisch Adviseur voor zowel de Directeur-Bestuurder als de Raad van Commissarissen (RvC). Je bent nauw betrokken bij de processen en draagt zorg voor de voorbereiding en coördinatie van bestuurlijke overleggen. Hierbij is het jouw taak om de naleving van governance en compliance te bevorderen en te bewaken, terwijl je tegelijkertijd de samenhang tussen strategische doelstellingen, beleidsplannen en afspraken met stakeholders behoudt.

Naast je rol als Strategisch Adviseur is jouw inzet ook belangrijk bij het bijwonen, notuleren en opstellen van bestuursbesluitenlijsten voor bestuurlijke overleggen zoals de RvC-vergaderingen. Je bent dus actief betrokken bij interne en externe overleggen, waar je memo's tegenleest, adviseert en indien nodig zelf opstelt, met als doel de effectieve uitvoering van genomen besluiten te waarborgen en een breed draagvlak te creëren binnen en buiten de organisatie.

Je wordt onderdeel van het team Staf, onder leiding van de directeur-bestuurder, dat bestaat uit vijf medewerkers.

Als je organisatiesensitief en strategisch analytisch bent en je het  leuk vindt om met tegenstelde belangen om te gaan binnen het politieke maatschappelijke speelveld, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Bestuurssecretaris

Op een leuke werkdag zijn de vergaderingen goed voorbereid en kunnen besluiten adequaat worden genomen. Je merkt dat er diverse perspectieven worden meegenomen in de besluitvorming en dat verschillende belangen elkaar ontmoeten om de volkshuisvesting te bevorderen.

Op een minder leuke werkdag bestaat het grootste deel van je taken uit administratief en secretarieel werk, waardoor er minder ruimte is voor afwisseling en uitdagende taken.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Bij een recent bestuursbesluit wordt een vraag eenzijdig benaderd vanuit het perspectief van een specifieke afdeling, zonder rekening te houden met bredere organisatiebelangen of haalbaarheid. Wat doe je?

Je begint met het analyseren van de mogelijke gevolgen van het eenzijdige perspectief op een recent bestuursbesluit. Vervolgens ga je het gesprek aan met de persoon die het onderwerp heeft ingebracht. Je geeft aan waar mogelijk raakvlakken met andere afdelingen zijn om eventueel gezamenlijk tot een ander perspectief te komen, zodat de  indiener in afstemming met andere afdelingen tot een passend voorstel komt. 

Dit vereist dat je tijdens overleggen verschillende motieven en belangen op een constructieve en open manier benadert. Je faciliteert discussies gebaseerd op vertrouwen en begrip, waardoor ruimte ontstaat voor wederzijds begrip en compromissen. Op deze manier draag je bij aan het creëren van een sfeer waarin iedereen zijn mening kan geven en waar samen beslissingen worden genomen die zowel individuele als gedeelde belangen behartigen.

Groeipad

Er zijn bij ons verschillende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en te groeien in je carrière. We hebben een speciaal opleidingsbudget dat gebruikt kan worden voor vakgerichte opleidingen en trainingen. Bovendien heeft iedereen, volgens de CAO, een persoonlijk budget van €900 per jaar, dat evenredig is aan het dienstverband. Dit budget kan opgespaard worden over een periode van vijf jaar tot een maximum van €4500 op fulltime basis. Dit budget is bedoeld voor het onderhouden en verbeteren van de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor je huidige werk, of voor een opleiding die gericht is op een toekomstig beroep. Je kunt op eigen initiatief een beroep doen op dit budget. In deze functie is er volop ruimte om in de breedte te groeien. 

Bestuurssecretaris

Werken bij Charlotte van Beuningen

Woonstichting Charlotte van Beuningen onderhoudt en biedt sociale huurwoningen aan. Dit doen wij vooral in Vught, waar het merendeel van onze ongeveer 3.000 woningen zich bevindt. Naast Vught zijn we ook actief in plaatsen als 's-Hertogenbosch, Haaren en Moergestel. Wij zetten ons in voor betaalbaar wonen, goede en duurzame sociale huurwoningen en een leefbare woonomgeving. Een dak boven je hoofd is immers de basis voor iedereen.

Daarnaast zijn wij van mening dat fijne wijken met plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten erg belangrijk zijn. Daarom willen we 'samen het verschil maken'. Om dit te realiseren zijn wij ook zichtbaar in de wijk, laten wij ons sociale hart spreken en onderhouden wij een sterke band met onze huurders.

We zijn een kleine organisatie waar overleggen met collega's gemakkelijk en persoonlijk gaat. Ondanks onze toewijding aan het werk, maken we ook tijd voor ontspanning en teambuilding. Zo organiseert ons personeelsteam door het jaar heen diverse activiteiten. Ons kantoor, gelegen in het sfeervolle Vught, is bovendien een fijne plek waar we graag samen lunchen of even een wandeling maken.

Lees hier meer over de geschiedenis van Woonstichting Charlotte van Beuningen.

Stages en open sollicitaties
Wij zijn een erkend leerbedrijf voor de mbo-opleidingen ‘vastgoedadviseur’ en ‘middenkaderfunctionaris bouw’ (beide niveau 4-opleidingen). Er zijn regelmatig stageplaatsen beschikbaar. Uiteraard mag je altijd een mailtje sturen voor meer informatie. Ook voor een open sollicitatie of andere vragen kan je contact met ons opnemen door te mailen naar werken@charlottevanbeuningen.nl.

 • Kantoor in Vught
 • 30-35 medewerkers
 • 50% / 50%
 • Thuiswerkmogelijkheden

Collega's

Frank (63) - Manager Bedrijfsvoering

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Charlotte van Beuningen is een kleine organisatie met een goede werksfeer. Je kent je collega's en kunt snel bij iedereen terecht voor vragen. Niet alleen werk, maar ook de sociale kant heeft aandacht.

Wat was je vorige baan?
Concern Controller bij Woonstichting Joost.

Wat doe je in je vrije tijd?
Genieten van het leven met mijn gezin.

Milou (29) - Beleidsadviseur - Afdeling Staf

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Charlotte van Beuningen is een kleine corporatie waar je alle medewerkers kent. Je loopt makkelijk bij iedereen naar binnen. Daarnaast hebben we een maatschappelijk en duurzaam Ondernemingsplan opgesteld waarin onze huurders centraal staan. Dit motiveert mij om te werken voor deze mooie organisatie.

Wat was je vorige baan?
Master Sociale Geografie en Master Sociologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tennis, in de natuur zijn en mooie herinneringen maken met vrienden en familie.

Sollicitatieproces

Eerste gesprekken (25 april)
Tweede gesprekken (7 mei)

Interessante baan?