Employer branding: van definitie tot strategiebepaling

Als je het woord branding hoort vallen, denk je waarschijnlijk al gauw aan de marketing van een bedrijf: een strak bedrijfslogo, commerciële merchandise zoals pennen, boekjes, of bedrukte t-shirts, en alles wat komt kijken bij de vorming van het bedrijfsimago. Employer branding gaat verder dan dat: het is het beeld dat mensen hebben van een bedrijf, maar ook de waardering die ze ervoor kunnen opbrengen. Stel jezelf bijvoorbeeld de vraag; waarom zou iemand bij jouw bedrijf willen werken?

In dit artikel

  1. Wat is employer branding?
  2. Waarom investeren in employer branding cruciaal is
  3. Het opzetten van een employer branding strategie
  4. Wie schakel je in voor een goed employer brand?
  5. Samenvattend
Vóór je verder leest; blijf up to date met onze nieuwsbrief

In dit artikel gaan we in op wat employer branding nou precies betekent, waarom het van belang is, wie je binnen je bedrijf moet inschakelen om een goed employer brand te creëren, en hoe je hiervoor een succesvolle strategie ontwikkelt.

Wat is employer branding?

Employer branding gaat over de bedrijfsreputatie in de ogen van de werknemer, dus hoe je als werkgever wordt beschouwd en ervaren door je werknemers, maar ook door mensen van buitenaf. Volgens Martijn Hemminga, oprichter van vakblad Werf&, heeft het te maken met ‘het verkrijgen van een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie als werkgever met als doel het aantrekken en behouden van de juiste werknemers’. Anders gezegd: je wil je bedrijf dus als aantrekkelijke werkgever op de kaart zetten. Maar hoe bereik je dit dan precies?

Simpelweg door je te onderscheiden van de rest. Zet de belangrijkste bedrijfswaarden op een rijtje. Vertel wat jouw bedrijf zo bijzonder maakt om voor te werken en wees hierin oprecht. Kandidaten die onder valse voorwendselen beginnen hebben dat binnen de kortste keren door. Dit zorgt ervoor dat de kans op een mismatch en verloop in je bedrijf groot is, wat je uiteindelijk meer kost dan je oplevert.

Ook moet de persoonlijkheid van je bedrijf helder zijn, oftewel de bedrijfsidentiteit voor zowel je werknemers als de buitenwereld.

De theorie van Birkigt & Stadler geeft aan dat de identiteit ten grondslag ligt aan de persoonlijkheid van een het bedrijf. De persoonlijkheid komt naar voren door het gedrag van de organisatie, de manier waarop er gecommuniceerd wordt en de symboliek. Het gedrag gaat om alles wat je doet, inclusief de producten en diensten. De communicatie speelt in op wat je zegt, hoe en waar je het zegt. Tot slot gaat symboliek over hoe producten of diensten eruit zien, bijvoorbeeld het bedrijfslogo, foto’s en beeldmerken.

Waarom investeren in employer branding cruciaal is

Allemaal leuk en aardig om dieper in te gaan op het fenomeen employer branding, maar wat is het belang ervan? In veel onderzoeken is bewezen dat hierin investeren voor de meeste organisaties heel goed uitpakt. Om te beginnen blijkt uit een studie dat 84% van de werkzoekenden aangeeft dat de bedrijfsreputatie een grote rol speelt bij het zoeken naar een baan.

Uit datzelfde onderzoek komt naar voren dat 9 van de 10 kandidaten zou solliciteren voor een baan wanneer er sprake is van een positief employer brand. En maar liefst 50% van de kandidaten zegt dat ze niet aan de slag willen voor een organisatie die een slechte reputatie heeft, zelfs met een flinke salarisverhoging. Een cruciale graadmeter voor werknemers dus.

Ook Randstad zegt dat bedrijven die een employer brand strategie hanteren 67% meer kans maken hun financiële resultaat te verbeteren dan bedrijven zonder dit plan. Zo hoef je minder inspanningen te verrichten voor het werven van geschikte kandidaten die minder snel vertrekken, wat betekent dat de kosten om een vacature te vullen dalen. Een win-win situatie.

Het opzetten van een employer branding strategie

Nu we weten hoe belangrijk het is om te investeren in employer branding, is de volgende stap om een goede strategie te bepalen. Hieronder staan een tweetal tips die jou op weg kunnen helpen.

  1. Creëer content voor candidate personas

Net als veel marketingafdelingen, kan jij ook handig gebruik maken van buyers personas, semi-fictieve representaties van de ideale klant die gebaseerd worden op onderzoek en weloverwogen speculatie, om content te creëren.

Ook kan het schrijven van blog posts over netwerkbijeenkomsten, de bedrijfscultuur, het recruitmentproces en de voordelen van werken bij jouw bedrijf een positieve impact hebben op jouw bedrijfsimago. Maar let wel, het imago kan flink aangetast worden door een bedrijfsincident of ongeluk dat wordt opgepakt en verspreid door de pers. Je kunt als bedrijf wel beweren dat er sprake is van een fijne werksfeer, maar zo’n uitspraak wordt al gauw ontkracht als dit soort berichten naar buiten komen.

Daarnaast kun je jouw verschillende social media kanalen inzetten door foto’s en video’s van de interne werkcultuur en hoogtepunten van werknemers uit te lichten. Let in ieder geval op de volgende aandachtspunten: wat is je doelgroep, voeg waarde toe, wees voorbereid op negativiteit, werk realtime en meet je succes. Hou wel rekening met de echtheid van de content; zorg dat het natuurlijk overkomt en zet niets in scène.

Een andere methode zoals het posten van video testimonials van (ex) werknemers, die hun positieve ervaringen over het bedrijf toelichten, kunnen van grote waarde zijn voor het versterken van je employer brand.

  1.   Bied opleidingsmogelijkheden aan

Een waardevolle manier om werknemers te behouden en nieuw talent aan te trekken is om ervoor te zorgen dat je werknemers mogelijkheden krijgen om te leren en te groeien. Laat ze deelnemen aan trainingen waarbij ze nieuwe skills ontwikkelen zodat ze stappen kunnen maken binnen het bedrijf.

Schroom dus niet om opleidingsmogelijkheden te promoten bij je werknemers en potentiële kandidaten (maar maak het wel waar!). Veel mensen willen excelleren in hun werk en nieuwe vaardigheden leren. Zonder deze mogelijkheid wordt het lastiger om talent aan te trekken voor je bedrijf. Als er weinig bekend is over groeimogelijkheden bij jouw organisatie, waarom zou iemand met veel kennis en ervaring dan bij jou aan de slag gaan?

Wie schakel je in voor een goed employer brand?

Als je je employer branding op een succesvolle manier wilt vormgeven, zorg dan in ieder geval dat je HR afdeling hierbij betrokken is. Zij zijn verantwoordelijk voor het zoeken naar geschikte kandidaten, het aannemen van werknemers, het onderhouden van de betrokkenheid van werknemers en het retentiebeleid.

Ook is het essentieel dat de oprichter betrokken is bij het creëren en behouden van een goed employer brand. Ook al kan de CEO een overvolle agenda hebben, hij of zij is een onmisbare schakel als het gaat om het uitdragen van de bedrijfscultuur.

Daarnaast kun je hulp gebruiken van de Marketing afdeling. Zij zijn experts op het gebied van de uitvoering van activiteiten om de verkoop van producten of diensten te bevorderen. Dit betekent dat zij de HR afdeling kunnen bijstaan met het verspreiden van de interne culturele boodschap.

Vergeet daarbij niet dat je brand advocates nodig hebt voor het neerzetten van je employer branding. Dit zijn werknemers en dé ambassadeurs van je organisatie die zich sterk verbonden voelen met de bedrijfscultuur en die zich hoe dan ook positief uitspreken over jouw bedrijf.

Samenvattend

Het is zaak dat je helder en concreet hebt wat jouw organisatie uniek maakt, door te achterhalen wat de persoonlijkheid, identiteit en bedrijfswaarden van het bedrijf zijn. Draag deze op een geloofwaardige manier uit. Hiermee vergroot je de kans dat zowel huidige werknemers als nieuwe kandidaten graag bij jouw bedrijf willen (blijven) werken.

Zorg er daarnaast voor dat je employer branding strategie overeenkomt met de werkelijkheid. Val dus niet door de mand: het verhaal moet op alle fronten ‘kloppen’. Talent is schaars dus zorg dat je ze aantrekt én behoudt.

 

Mocht je meer willen weten of ben je gewoon benieuwd naar Spielwork, dan kun je ons bellen op +31 20 261 8357 of mailen naar info@spielwork.com.

Geschreven door

Goed artikel? Blijf up to date met onze nieuwsbrief