Banen

Financieel administratief medewerker

Vacature gesloten

Financieel administratief medewerker

Blenheim Advocaten Amsterdam

Wat is vereist?

 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Minimaal 3 jaar werkervaring op een financiële administratie
 • Ervaring met Excel en Exact Online of een vergelijkbaar boekhoudpakket
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Om kunnen gaan met sterke persoonlijkheden
 • Resultaatgericht en initiatiefrijk

Wat krijg je?

 • €5.000,- bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 32 tot 40-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen
 • Ruimte om je te ontwikkelen als professional; mogelijkheid om (interne) trainingen en cursussen te volgen
 • Wekelijkse kantoorborrel, kantoorboot, kerstdiner, jaarlijkse skitrip

Wat doe je?

 • 70% Dagelijkse administratie voeren
 • 20% Ad hoc vragen van advocaten beantwoorden
 • 10% Debiteuren nabellen

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als financieel administratief medewerker bij Blenheim Advocaten ben je medeverantwoordelijk voor het beheren van de financiële administratie. Je keurt (inkoop)facturen goed en betaalt deze, werkt dagelijks de bankmutaties bij en zorgt ervoor dat de verkoopfacturen op tijd worden betaald. Ook verzorg je de btw-aangiften en maak en verstuur je wekelijks de urenlijsten.

Naast het voeren van de dagelijkse administratie, beantwoord je ad hoc administratieve vragen van advocaten. Je voorziet hen dan zo snel mogelijk van de gevraagde stukken of financiële inzichten, bijvoorbeeld voorschottermijnen of afrekeningen. Hierbij laat je zien dat je de controle hebt over je verrichte werk en zeker bent van je zaak. Ook is het belangrijk dat je de debiteurenadministratie goed bijhoudt.

Je verzorgt de administratie met een zzp-collega en samen leggen jullie verantwoording af aan de controller. Verder heb je contact met verschillende afdelingen binnen de organisatie, waaronder dus ook de advocaten en partners.

Als je het fijn vindt om een stabiele baan te hebben waar je gestructureerd kunt werken, en je het uitdagend vindt om met de sterke persoonlijkheden van je collega’s om te gaan, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Financieel administratief medewerker

Op een leuke werkdag heb je de volledige administratie onder controle. Er zijn geen openstaande zaken en achterstanden zijn bijgewerkt. Dit geeft een goed gevoel!

Op een matige werkdag staan er meerdere advocaten aan je bureau met ad hoc spoedgevallen. Daarnaast krijg je maar geen reactie op een factuur die goedgekeurd moet worden.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
  • Bankafschriften bijwerken
  • Inkoopfacturen verzamelen en doorzetten
  • Ontbrekende bonnen verzamelen
  • Facturen laten accorderen
  • Ad hoc vraagstukken uitzoeken
  • Bankmutaties koppelen
  • Vrije dag
  • Vrije dag

Voorbeeld uit de praktijk

Het blijkt dat een leverancier per ongeluk te veel kosten in rekening heeft gebracht. Wat doe je?

Als financieel administratief medewerker is het jouw taak om de situatie inzichtelijk te maken. Dit doe je door kopieën van facturen te verstrekken, een duidelijk overzicht te maken en de werkzaamheden uit te splitsen naar uren. Op basis van jouw overzicht kan er vervolgens bepaald worden of je een korting kunt aanbieden of dat je uren kunt wegstrepen. Dit bepaal je in overleg met de controller.

Groeipad

Jaarlijks worden er beoordelings- en POP-gesprekken gehouden Zo wordt gekeken wat de ontwikkelbehoefte is van medewerkers en wat Blenheim daarin kan betekenen.

Financieel administratief medewerker

Werken bij Blenheim Advocaten

Blenheim is een innovatief en ondernemend advocatenkantoor uit Amsterdam. Met meer dan twintig advocaten, juridisch medewerkers en een professioneel business support team werken wij dagelijks aan grote, interessante en impactvolle zaken. De advocaten van Blenheim snappen dat het essentieel is om zich goed in de achtergrond van een cliënt te verdiepen en de taal van de ondernemer te spreken. Dit doen wij door bovenop de actualiteiten te zitten, pragmatisch te adviseren met betrokkenheid, inzet en inlevingsvermogen in de situatie van cliënt.

Of je nu stagiair, secretaresse, senior medewerker of partner bent, iedereen is betrokken bij de successen die behaald worden. Door de prettige werksfeer en duidelijke communicatielijnen kan iedereen bij elkaar naar binnen lopen. Het kantoor is ingericht in gespecialiseerde teams, die veel met elkaar samenwerken. Hierdoor heb je veel ruimte om inhoudelijk te brainstormen met zowel collega’s uit je eigen team, als met collega’s met een andere specialistische achtergrond. Dat maakt het werk persoonlijk, interessant en zo blijf je scherp om constant het beste resultaat te bereiken.

Cultuur
De cultuur bij Blenheim is ondernemend, mensgericht en ambitieus. We zijn een hecht team en iedereen is benaderbaar. Bij Blenheim heb je veel verantwoordelijkheid, zeker over je eigen cliënten en zaken. Je geeft niet alleen antwoord op de juridische vraag die de cliënt stelt, maar je denkt ook als adviseur mee bij het volledige proces. Ook zelfinitiatief wordt enorm gestimuleerd. Heb je een idee om meer business binnen te halen, je cliënt beter te kunnen begeleiden of iets te verbeteren binnen kantoor? Dan krijg je daar zeker de ruimte voor.

Gezelligheid is ook een belangrijk onderdeel van de kantoorcultuur; het kantoor staat erom bekend leuke en verbindende evenementen te organiseren voor alle medewerkers. Denk hierbij aan de wekelijkse kantoorborrel op donderdag, het water op met de kantoorboot en de ski-reis die elke winter wordt gemaakt.

 • Hoofdkantoor in Amsterdam, met uitzicht over het IJ
 • 30+ medewerkers
 • Onderdeel van LAW, een internationale samenwerking van advocatenkantoren
 • Gem. leeftijd 38 jaar
 • 51% / 49%
 • Business casual

Collega's

Dennis Boor - Advocaat vastgoed

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik vijf jaar werkzaam bij een ander advocatenkantoor. Toen ik voor Blenheim werd benaderd, was ik gelijk enthousiast. Na een paar prettige gesprekken wist ik het zeker: overstappen naar Blenheim is een mooie stap voorwaarts. Samen met leuke collega's werk ik bij Blenheim aan mooie zaken voor onze cliënten.

Wat was je vorige baan?
Advocaat.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen.

Dirk de Waard (38) - Advocaat & managing associate corporate/M&A

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Blenheim gaan werken, omdat het een modern kantoor is waar ondernemerschap wordt aangemoedigd. Blenheim adviseert middelgrote en grote nationale en internationale bedrijven op het gebied van ondernemingsrecht, zoals M&A, maar ook arbeidsrecht, vastgoedrecht, procesrecht, intellectueel eigendomsrecht en bestuursrecht. Dit sluit ook erg goed aan bij de behoeften van mijn cliënten.

Wat was je vorige baan?
Hiervoor werkte ik als oprichter en advocaat bij een boutique kantoor gespecialiseerd in het ondernemingsrecht.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten (hockey, kickboksen en hardlopen) en leuke dingen doen met mijn gezin.

Adam Kiolle - Senior medewerker internationaal

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Blenheim is een zeer internationaal gericht kantoor met veel cross-border zaken en clienten. Vanwege mijn achtergrond als Australische Advocaat sprak dat mij meteen aan.

Wat was je vorige baan?
Hiervoor werkte ik bij een boutique kantoor in Australië gespecialiseerd in internationaal commercieel recht.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lezen, borrelen, sporten en koken.

Maxime Nass - Advocaat litigation

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Aangezien ik net uit de studiebanken kwam, wist ik nog niet zeker waar mijn interesses precies lagen. Bij Blenheim kreeg ik de kans om op verschillende afdelingen aan de slag te gaan. Inmiddels ben ik erachter gekomen dat procederen mij het meeste aantrekt. Blenheim is dus een plek waar ruimte wordt geboden om te ontdekken waar jouw belangstelling en kwaliteiten liggen.

Wat was je vorige baan?
Masterstudent (Privaatrecht en Strafrecht).

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, borrelen, lezen en koken.

Jeanine Bosman - Advocaat vastgoed

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een informeel en gezellig kantoor waar ik mij verder kon ontwikkelen op het gebied van vastgoedrecht. Blenheim stak voor mij met kop en schouders boven de andere kantoren uit, zowel qua mensen als qua visie en inhoud.

Wat was je vorige baan?
Legal Counsel bij NH Hotel Group.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wielrennen, koken en reizen.

Guusje Pannekoek - Advocaat vastgoed en overheid

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam als bedrijfsjurist als enig jurist. Ik wilde graag met collega's samenwerken en daarom heb ik besloten om bij Blenheim aan de slag te gaan. Bij Blenheim ben ik onderdeel van een praktijkgroep en werk je veel samen.

Wat was je vorige baan?
Bedrijfsjurist.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken.

Joël Koolen - Marketing & business development manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Blenheim is een ondernemend kantoor met ruimte voor persoonlijke ontwikkelingen en ideeën. Je krijgt de ruimte om je ideeën uit te werken en ook daadwerkelijk uit te voeren. Dit geeft vertrouwen en energie in je werkzaamheden.

Wat was je vorige baan?
Marketing & communicatie medewerker bij concurrerend advocatenkantoor.

Wat doe je in je vrije tijd?
Borrelen! Met collega’s of met vrienden.

Sollicitatieproces

Gesprek met HR-manager
Gesprekken met boekhouder en controller
Referentiecheck en social media controle
Aanbod

Interessante baan?