Werken bij NEN

NEN is in 1916 opgericht ter ondersteuning van normalisatieprocessen. Dit doet zij door gezamenlijke afspraken te maken met belanghebbende partijen, waaronder bedrijven, overheden, ngo’s en start-ups. Deze afspraken worden ook wel normen of 'best practices' genoemd. Normen bevorderen innovatie, duurzaamheid, veiligheid, efficiency en internationale handel, zowel op nationaal als op internationaal niveau. NEN is een non-profit stichting met 300 medewerkers en een netwerk bestaande uit bijna 5500 commissieleden.

 

“ Je moet bij ons komen werken als je een bijdrage wilt leveren aan een beter functionerende samenleving. Je moet niet bij ons komen werken als je een individualistische instelling hebt. ”

Rik van Terwisga
Rik van Terwisga
Directeur NEN
  • Delft
  • Wereldwijd actief
  • 66% / 34%
  • Gem. leeftijd 47 jaar
  • 300 werknemers in Nederland

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Binnen NEN is er veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. Er worden verschillende trainingsvormen aangeboden. Zo kun je via de NEN Academy collectieve trainingen, serious gaming en inspiratiesessies volgen. Daarnaast is er ruim budget beschikbaar voor individuele trainingsmogelijkheden.

Waarom werken bij NEN

Rob Kotte
Rob Kotte
Consultant, Bouw & Installatie

Ik heb twaalf jaar in de bouwsector gewerkt als architect. Toen ik op zoek was naar een baan waar ik mij breder kon ontwikkelen, wees een oud-collega mij op NEN. In de gesprekken die ik heb gevoerd tijdens mijn sollicitatie werd ik erg enthousiast van de diversiteit aan onderwerpen, de vrijheid van werken en het internationale karakter van de functie als consultant normalisatie.

Willemien Bosch
Willemien Bosch
Clustermanager, Bouw

Ik heb een achtergrond in de bouwsector. Het aantrekkelijke aan het werk bij het ingenieursbureau waar ik werkte vond ik de projectcoördinatie tussen alle betrokken partijen, installateurs, ontwerpers, constructeurs, opdrachtgever en gebruiker. Het gezamenlijk tot resultaat komen. Daarbij vond ik de beweging en gezamenlijkheid belangrijker dan het feitelijke resultaat. Ik ben me daarom wat breder gaan oriënteren en kwam de vacature bij NEN tegen. Deze sprak mij aan door de combinatie van werken in de bouwsector en de inzet van mijn 'soft-skills'.

Joyce Jankok
Joyce Jankok
HR Business Partner

Ik had nooit verwacht bij NEN te gaan werken, maar ik werd tijdens de gesprekken positief verrast. Enerzijds de klik met de gesprekspartners, de sfeer, maar ook de uitdagingen, waarvan ik dacht daar wil ik wel mee aan de slag gaan. Bovendien vind ik het prettig om te kunnen sparren met managers en collega’s. Ik vind NEN een zeer goede en flexibele werkgever. Dit past ook goed in combinatie met mijn privéleven.

Astrid de Haes
Astrid de Haes
Consultant ICT

Ik ben een coördinator in hart en nieren: laat mij maar faciliteren en regelen. Ik kwam uit de transportwereld en wilde graag mijn horizon verbreden. Bij NEN kreeg ik de kans om volop processen te begeleiden rondom een breed scala aan interessante onderwerpen.

Julia Stikkelman
Julia Stikkelman
Consultant, Bouw & Installatie

Toen ik solliciteerde op mijn huidige functie, werkte ik al een aantal uur per week bij het cluster Bouw & Installatie. Het was eigenlijk niet mijn plan om heel lang te blijven of meer uren voor NEN te gaan werken, maar zowel de sfeer, als de inhoud van het werk hebben me positief verrast Er wordt hard gewerkt, maar er is ook altijd ruimte en animo voor een borrel of feestje.

Naazra Lalmahomed
Naazra Lalmahomed
Projectassistent, Energie

NEN is op mijn pad gekomen. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik werk hier nu ruim 13 jaar en het bevalt mij nog steeds. NEN is een goede werkgever!

Yvette Mulder
Yvette Mulder
Consultant ICT

NEN leek me helemaal niets, totdat ik op de koffie ging bij een consultant. Zij vertelde mij alles over NEN en haar baan en bij mij viel er een kwartje: dit vinkt mijn hele wensenlijst af. Het is alles wat ik belangrijk vind in een baan: verantwoordelijkheid, maatschappelijke bijdrage, veel op hoog niveau praten met partners, inhoudelijk uitdagend werk, focus op projectmanagement en een sociaal werkklimaat.

Robert Boonman
Robert Boonman
Functioneel Beheerder, IT

NEN had enige jaren geleden een vacature die werkelijk op mijn lijf geschreven was. En... dat bleek ook zo te zijn!

Gillian Herpers
Gillian Herpers
Clustermanager Agrofood & Consument

Ik wilde graag maatschappelijk relevant werk doen. Bij NEN kun je als consultant een directe bijdrage leveren aan een duurzamere, veiligere en efficiëntere wereld.

Ying Ying Lau
Ying Ying Lau
Consultant ICT

Ik was getipt door een vriendin; zij werkte al bij NEN en het beviel haar goed. Dus misschien was het ook wat voor mij? Het bleek een goede match te zijn. Gevarieerd en internationaal werk, veel eigen verantwoordelijkheid en tegelijkertijd heel flexibel en... toch ook wel uniek om bij NEN te werken.

Irene van den Handel
Irene van den Handel
Projectassistent Bouw

NEN is een erg flexibele werkgever en je krijgt genoeg kansen die je kan benutten.

Inge Piek
Inge Piek
Consultant ICT

Ik kwam uit een omgeving waar de communicatie erg zwart-wit was. Ik wilde graag ervaren hoe het is om met verschillende soorten mensen om de tafel te zitten, met als resultaat een gezamenlijk besluit te nemen. Bij NEN was hier de mogelijkheid voor.

Banen bij NEN

Wat is onze grootste uitdaging?

Bij NEN willen we maatschappelijke impact maken via onze stakeholders (bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties). Dat vraagt van ons dat we continu inspelen op actuele maatschappelijke thema’s, zoals circulaire economie, energietransitie, smart industry en water. Verder vraagt de markt van ons dat we een betere verbinding leggen tussen het ontwikkelen en het toepassen van normen.

‘We willen impact maken door in te spelen op actuele maatschappelijke thema's.’

NEN