Banen

Consultant Zorg & Welzijn

Consultant Zorg & Welzijn

NEN Delft

Wat is vereist?

 • HBO of WO werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 en bij voorkeur 10 jaar werkervaring met project- en/of stakeholdermanagement
 • Uitstekende beheersing van Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift
 • Analytische vaardigheden: hoofd- en bijzaken kunnen onderscheiden
 • Gevoel voor politieke verhoudingen en om kunnen gaan met tegengestelde belangen
 • Klant- en relatiegericht en bij voorkeur ervaring met onderwerpen binnen de zorg

Wat krijg je?

 • €3.400 - €4.900 bruto p/m o.b.v. een fulltime dienstverband afhankelijk van normalisatiekennis en/of senioriteit
 • 32 - 40-urige werkweek
 • 24 vakantiedagen (+12 ATV-dagen)
 • Opleidingsmogelijkheden via de NEN Academy + individuele trainingsmogelijkheden
 • Laptop, telefoon en tegemoetkoming reiskosten

Wat doe je?

 • 45% Projecten begeleiden
 • 20% Extern overleg
 • 20% Intern overleg
 • 5% Administratie
 • 10% Vergaderstukken voorbereiden

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als je Consultant Zorg & Welzijn bij NEN ben je verantwoordelijk voor het bij elkaar brengen van belanghebbende partijen en hen begeleiden in het proces om tot gezamenlijke afspraken te komen. Deze afspraken op het gebied van zorg en welzijn, kunnen leiden tot normen. Binnen een project opereer jij als projectmanager en zorgt dat alles soepel loopt. Daarnaast ben jij in een project tussen verschillende externe organisaties de verbindende factor. Je hebt een ondersteunende en project leidende rol, zowel naar de opdrachtgever als naar de overige externe partijen. Je werkt (afhankelijk van de grootte) aan meerdere normcommissies en projecten tegelijkertijd. Gemiddeld wordt een norm binnen twee jaar gepubliceerd.

Binnen NEN zelf heb je ook een verbindende rol, en nauw contact met collega-consultants van andere clusters. Het is dus belangrijk dat je weet welke raakvlakken jouw werkt heeft met andere afdelingen, en waarvan je op de hoogte moet zijn.

Het cluster Zorg & Welzijn bestaat uit 21 collega’s waarmee je nauw samenwerkt. Je bent ook onderdeel van een aantal teams waarbinnen je werkt valt. Daarnaast heb je veel contact en overleg met de afdeling Communicatie, Evenementen, Strategisch Accountmanagement en normtoepassingscollega's die producten ontwikkelen rond de normen.

Als je het leuk vindt om in een team te werken met veel interessante actuele projecten in het domein Zorg & Welzijn én waar ruimte is om je eigen ambitie in te vullen, en je het een uitdaging vindt dat zaken soms snel afgehandeld moeten of juist vertraagd kunnen worden, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Consultant Zorg & Welzijn
Shirin Golyardi

Op een leuke werkdag heb ik veel afspraken met externe contacten en wordt een norm gepubliceerd waar we een jaar aan gewerkt hebben. Ook heb ik een prettig overleg met een collega.

Op een minder leuke dag heb ik een moeizame bespreking waar geen gewenst resultaat wordt behaald. Daarnaast mis ik de sociale contacten met mijn collega’s door het thuiswerken.

 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Door media-aandacht over een datalek bij een grote zorgorganisatie komen er bij jou vragen binnen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hoe pak je dit aan?

Er bestaat een norm voor informatiebeveiliging in de zorg, NEN 7510. Zorgorganisaties kunnen zich hiervoor certificeren, en dus aantoonbaar maken dat zij voldoen aan die norm. Het centraal schemabeheer voor deze norm ligt bij NEN. Als er een datalek ontstaat, komen er vragen jouw kant op vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, die deze vragen weer uit de Tweede Kamer heeft gekregen. Daarnaast kan het ook zijn dat de media aanklopt met vragen.

Jouw taak is om samen met je collega’s van de afdeling Communicatie, deze vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Als Consultant lever jij de informatie, waarna je samen met de afdeling Communicatie overlegt hoe jullie deze informatie naar buiten brengen.

Groeipad

Je kunt vanuit de functie Consultant doorgroeien naar verschillende rollen binnen NEN, bijvoorbeeld facilitator, acquisiteur, programmamanager of redacteur. Bij NEN staat jouw ontwikkeling centraal. Er wordt geïnvesteerd in medewerkers door vanuit de NEN Academy diverse inspirerende kennis- en inspiratiesessies aan te bieden. Je kunt zowel intern als extern opleidingen en trainingen volgen, die bij jou, je functie en je rol aansluiten. Bovendien krijg je gedurende het eerste jaar een mentor en heb je op regelmatige basis intervisie met collega's, die in dezelfde periode gestart zijn als jij.

Consultant
Acquisiteur
Programmamanager
Facilitator

Werken bij NEN

NEN is in 1916 opgericht ter ondersteuning van normalisatieprocessen. Dit doet zij door gezamenlijke afspraken te maken met belanghebbende partijen, waaronder bedrijven, overheden, ngo’s en start-ups. Deze afspraken worden ook wel normen of 'best practices' genoemd. Normen bevorderen innovatie, duurzaamheid, veiligheid, efficiency en internationale handel, zowel op nationaal als op internationaal niveau. NEN is een non-profit stichting met 300 medewerkers en een netwerk bestaande uit bijna 5500 commissieleden.

 

 • Delft
 • Wereldwijd actief
 • 66% / 34%
 • Gem. leeftijd 47 jaar
 • 300 werknemers in Nederland

Collega's

Harold Pauwels (50) - Business Unit Manager Standards Product & Services

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een bedrijf met een internationale binding. Al tijdens de eerste gesprekken zag ik de functie van consultant als een mooie volgende stap in mijn werkende leven.

Wat was je vorige baan?
Account Manager bij Delta Milieu.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sport, wijnbouw en familiebezoek.

Rob Kotte (41) - Consultant, Bouw & Installatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb twaalf jaar in de bouwsector gewerkt als architect. Toen ik op zoek was naar een baan waar ik mij breder kon ontwikkelen, wees een oud-collega mij op NEN. In de gesprekken die ik heb gevoerd tijdens mijn sollicitatie werd ik erg enthousiast van de diversiteit aan onderwerpen, de vrijheid van werken en het internationale karakter van de functie als consultant normalisatie.

Wat was je vorige baan?
Architect.

Wat doe je in je vrije tijd?
Zwemmen en reizen.

Willemien Bosch (41) - Clustermanager, Bouw

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb een achtergrond in de bouwsector. Het aantrekkelijke aan het werk bij het ingenieursbureau waar ik werkte vond ik de projectcoördinatie tussen alle betrokken partijen, installateurs, ontwerpers, constructeurs, opdrachtgever en gebruiker. Het gezamenlijk tot resultaat komen. Daarbij vond ik de beweging en gezamenlijkheid belangrijker dan het feitelijke resultaat. Ik ben me daarom wat breder gaan oriënteren en kwam de vacature bij NEN tegen. Deze sprak mij aan door de combinatie van werken in de bouwsector en de inzet van mijn 'soft-skills'.

Wat was je vorige baan?
Projectmanager bij Royal HaskoningDHV.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd doorbrengen met mijn kinderen.

Joyce Jankok (37) - HR Business Partner

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik had nooit verwacht bij NEN te gaan werken, maar ik werd tijdens de gesprekken positief verrast. Enerzijds de klik met de gesprekspartners, de sfeer, maar ook de uitdagingen, waarvan ik dacht daar wil ik wel mee aan de slag gaan. Bovendien vind ik het prettig om te kunnen sparren met managers en collega’s. Ik vind NEN een zeer goede en flexibele werkgever. Dit past ook goed in combinatie met mijn privéleven.

Wat was je vorige baan?
HR Manager bij DotControl & RockBoost.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd doorbrengen met mijn gezin, uit eten met vriendinnen, shoppen en sporten.

Astrid de Haes (42) - Consultant ICT

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben een coördinator in hart en nieren: laat mij maar faciliteren en regelen. Ik kwam uit de transportwereld en wilde graag mijn horizon verbreden. Bij NEN kreeg ik de kans om volop processen te begeleiden rondom een breed scala aan interessante onderwerpen.

Wat was je vorige baan?
Secretaris, Beleidsmedewerker bij TLN.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, Whodunnits kijken, daktuinieren en uiteraard op reis.

Julia Stikkelman (33) - Consultant, Bouw & Installatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Toen ik solliciteerde op mijn huidige functie, werkte ik al een aantal uur per week bij het cluster Bouw & Installatie. Het was eigenlijk niet mijn plan om heel lang te blijven of meer uren voor NEN te gaan werken, maar zowel de sfeer, als de inhoud van het werk hebben me positief verrast Er wordt hard gewerkt, maar er is ook altijd ruimte en animo voor een borrel of feestje.

Wat was je vorige baan?
Project Ingenieus op ZZP-basis.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lezen, relaxen, sporten, vrienden zien, docu's en films kijken.

Naazra Lalmahomed (47) - Projectassistent, Energie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
NEN is op mijn pad gekomen. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik werk hier nu ruim 13 jaar en het bevalt mij nog steeds. NEN is een goede werkgever!

Wat was je vorige baan?
Administratief medewerker bij het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, luieren, met vrienden afspreken, reizen.

Yvette Mulder (34) - Consultant ICT

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
NEN leek me helemaal niets, totdat ik op de koffie ging bij een consultant. Zij vertelde mij alles over NEN en haar baan en bij mij viel er een kwartje: dit vinkt mijn hele wensenlijst af. Het is alles wat ik belangrijk vind in een baan: verantwoordelijkheid, maatschappelijke bijdrage, veel op hoog niveau praten met partners, inhoudelijk uitdagend werk, focus op projectmanagement en een sociaal werkklimaat.

Wat was je vorige baan?
Tender Manager bij Trigion.

Wat doe je in je vrije tijd?
Veel mensen tegelijkertijd uitnodigen voor etentjes en over nieuwe onderwerpen leren.

Robert Boonman (58) - Functioneel Beheerder, IT

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
NEN had enige jaren geleden een vacature die werkelijk op mijn lijf geschreven was. En... dat bleek ook zo te zijn!

Wat was je vorige baan?
Controller.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen.

Gillian Herpers (32) - Clustermanager Agrofood & Consument

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde graag maatschappelijk relevant werk doen. Bij NEN kun je als consultant een directe bijdrage leveren aan een duurzamere, veiligere en efficiëntere wereld.

Wat was je vorige baan?
Project Manager Certificatie.

Wat doe je in je vrije tijd?
Chinese thee drinken & yoga.

Johan van Velthoven (59) - Manager Industrie & Veiligheid

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Een openstaande vacature voor een consultant bij NEN trok mijn belangstelling vanwege de combinatie "wet- en regelgeving, uitvoeringspraktijk, mensenwerk en techniek". Eenmaal aan het werk bij NEN verdween het laatste stukje scepsis (het wat "droge" imago van NEN) als sneeuw voor de zon.

Wat was je vorige baan?
Accountmanager / Engineering Manager bij Mechanization Philips Lighting.

Wat doe je in je vrije tijd?
Genieten van mijn gezin en knutselen aan huis en tuin.

Ying Ying Lau - Consultant ICT

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was getipt door een vriendin; zij werkte al bij NEN en het beviel haar goed. Dus misschien was het ook wat voor mij? Het bleek een goede match te zijn. Gevarieerd en internationaal werk, veel eigen verantwoordelijkheid en tegelijkertijd heel flexibel en... toch ook wel uniek om bij NEN te werken.

Wat was je vorige baan?
Onderzoek naar zorgrobotica (in Japan).

Wat doe je in je vrije tijd?
Veel met eten bezig zijn! Koken, (uit) eten (gaan), nieuwe keukens uitproberen... en ik reis graag, dat combineer ik het liefst met vrienden opzoeken.

Irene van den Handel (45) - Projectassistent Bouw

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
NEN is een erg flexibele werkgever en je krijgt genoeg kansen die je kan benutten.

Wat was je vorige baan?
Secretaresse bij een Notariskantoor.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, en tijd doorbrengen met mijn kind, en vrienden.

Inge Piek - Consultant ICT

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kwam uit een omgeving waar de communicatie erg zwart-wit was. Ik wilde graag ervaren hoe het is om met verschillende soorten mensen om de tafel te zitten, met als resultaat een gezamenlijk besluit te nemen. Bij NEN was hier de mogelijkheid voor.

Wat was je vorige baan?
Campagneleider bij de Consumentenbond

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen met de hond, hardlopen en muziek spelen en luisteren.

Sollicitatieproces

Eerste gesprek via Skype
± 1 - 2 weken
Tweede gesprek via Skype
± 1 - 2 weken
Online assessment
± 1 - 2 weken
Arbeidsvoorwaardengesprek
± 1 - 2 weken
Je hebt de baan!

Interessante baan?