Werken bij Enginear

Enginear werd in 2013 opgericht als antwoord op de veranderende dynamiek binnen de bouwarbeidsmarkt. Het primaire doel is het ondersteunen van jonge ingenieurs in hun weg binnen deze sector. Enginear biedt een platform waar loopbaanadviseurs en technische studenten samenkomen. In plaats van zich enkel te richten op vacatures, stelt Enginear de individuele wensen en vaardigheden van de ingenieur centraal. Het bedrijf verzorgt trainingen, workshops en persoonlijke assessments om technische studenten en pas afgestudeerden te begeleiden. Hoewel Enginear trots is op een hoog matchingspercentage, ligt de nadruk altijd op het vinden van een duurzame match tussen werkgever en werknemer.

Enginear is opgebouwd door een hecht team van twintig medewerkers die zich de afgelopen tien jaar volledig hebben toegewijd aan het platform. Ze zijn vastberaden om zich ook in de toekomst onverminderd in te zetten voor blijvende groei en ontwikkeling.

Enginear is een groeiend bedrijf, gedreven door het initiatief van onze mensen. Je moet daarom wél bij Enginear komen werken als je waarde hecht aan vrijheid, ondernemerschap en groei. Je moet níét bij ons komen werken als je graag strakke KPI's hebt of graag wil dat iemand van bovenaf zegt wat je iedere dag moet doen.

Arjan de Graaf
Arjan de Graaf
Directeur
  • Kantoren in Utrecht, Gouda en Deventer
  • 23 medewerkers in Nederland
  • Gemiddelde leeftijd 31 jaar
  • 60% / 40%
  • Thuiswerkmogelijkheden

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Bij Enginear wordt er geïnvesteerd in de persoonlijke en professionele groei van hun medewerkers door middel van een op maat gemaakt opleidingsprogramma, dat persoonlijke coaching en diverse trainingen omvat. Medewerkers krijgen de kans om hun kennis te verdiepen en hun horizon te verbreden. Daarnaast wordt zelfontplooiing aangemoedigd en worden initiatief en inbreng van eigen ideeën gewaardeerd. Kortom, bij Enginear zijn er volop groeimogelijkheden voor verdere ontwikkeling.

Waarom werken bij Enginear

Kim
Kim
Recruiter Loopbaanadvies

Door mijn studie Toegepaste Psychologie weet ik dat het maken van een impact op een individu echt een kernwaarde is waar ik veel waarde aan hecht. Bij Enginear doen we dat samen door persoonlijk aan de slag te gaan met de studenten. Het maken van een keuze voor een eerste baan vond ik een behoorlijke uitdaging. Daarom wil ik andere studenten helpen met dit proces.

Youri
Youri
Accountmanager

Ik ben bij Enginear komen werken omdat ik graag werk bij een bedrijf waarbij er sprake is van een cultuur met korte lijnen. Dat is bij Enginear zeker het geval, er heerst een cultuur waarbij je gewoon in de pauze je broodje eet samen met de Directeur.

Laurie
Laurie
Manager recruitment

Na mijn studie ben ik via mijn studievereniging in 2017 bij Enginear terecht gekomen. Ik werd direct enthousiast over de missie en visie! Omdat er elke keer mooie nieuwe kansen ontstonden en ik binnen mijn drijfveren stappen kon nemen binnen de organisatie, werk ik hier nog steeds met veel plezier.

Bente
Bente
Recruiter Loopbaanadvies

Ik heb destijds bij Enginear gesolliciteerd vanwege de diverse rol als Recruiter en Loopbaanadviseur. Eenmaal in gesprek merkte ik direct een klik met het bedrijf en het team. Ik stond te popelen om te beginnen en kom nu nog elke dag vol enthousiasme op werk.

Warner Guinée
Warner Guinée
Senior Brand Manager

Na een lange carrière bij een grote multinational wilde ik juist bij een kleinere, slagvaardige organisatie aan de slag, waar ik met m'n internationale ervaring waarde kon toevoegen. Via via kwam ik bij Enginear terecht en dat klikte.

Banen bij Enginear

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

Onze grootste uitdaging is het navigeren binnen een fluctuerende arbeidsmarkt in de bouwwereld. Met de toename van tijdelijke contracten en vacatures die vaak meer op reclamepitches lijken dan op een realistische functiebeschrijving, ervaren jonge ingenieurs veel onzekerheid en onduidelijkheid. Ons voortdurende doel is om deze jonge talenten te ondersteunen bij het maken van bewuste carrièrekeuzes en ze te begeleiden naar vaste banen die echt bij hen passen. Het balanceren tussen deze marktdynamieken en het waarborgen van de belangen van jonge ingenieurs blijft onze voornaamste uitdaging.

‘Jonge ingenieurs helpen om bewuste carrière keuzes te maken.’

Enginear