Werken bij CB

Al meer dan 150 jaar vertrouwen onze klanten op ons voor de logistiek van fysieke boeken, audioboeken en e-books. Wij zorgen ervoor dat uitgevers, winkels, webshops, scholen en consumenten kunnen rekenen op betrouwbare en geruisloze logistiek. En bedenk, dit gaat om miljoenen boeken per maand! Wij ontzorgen het boekenvak, ook met financiële diensten als facturatie, debiteurenbeheer en ordermanagementsystemen, markt- en managementinformatie en print on demand. Daarnaast biedt CB logistieke oplossingen voor de Healthcare markt; van levering van medische hulpmiddelen tot bestelplatforms en declaratieservice. We groeien en ontwikkelen. Zo horen steeds meer internationale en educatieve uitgeverijen tot onze klantenkring, bouwen we een gloednieuw, duurzaam warehouse en helpen we steeds meer zorgorganisaties. Onze ruim 800 collega’s met uiteenlopende achtergronden en 18 nationaliteiten groeien en ontwikkelen mee. Er is veel ruimte voor opleiding en coaching, ook voor jou als nieuwe collega. CB’ers waarderen hun werk: zij geven een 8,4 voor ‘betekenisvol werk’.

Een fijne werkplek creëren we samen. Bij CB is dat een werkplek waar op een gezonde en veilige manier met plezier wordt gewerkt, waar ontwikkeling wordt gestimuleerd en toegevoegde waarde wordt beloond. Het allerbelangrijkste om werkplezier te bevorderen: Aandacht voor je collega’s, samen in gesprek blijven, continu leren en ontwikkelen. Daar kom ik als Manager HR graag elke dag mijn bed voor uit.

Laura Groen
Laura Groen
HR Manager
  • Hoofdkantoor in Culemborg
  • 35% / 65%
  • Gem. leeftijd 47 jaar
  • Ruim 800 medewerkers (incl. flexwerkers)
  • Thuiswerkmogelijkheden in overleg (niet voor alle functies)

Ontwikkelen binnen de organisatie

Bij CB is jouw groei net zo belangrijk als de groei van ons bedrijf. Of je nu al jaren in het vak zit of net je diploma hebt behaald; wij bieden een scala aan mogelijkheden voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Iedere collega beschikt over een eigen ontwikkelplan en kan gebruikmaken van coachingstrajecten, opleidingen, trainingen en workshops.

Waarom werken bij CB

Imme Veenstra
Imme Veenstra
PMO-Assistent op de IT afdeling

Ik ben bij CB begonnen als vakantiekracht na het afronden van mijn HBO-opleiding. Mijn intentie was om na de vakantie weer terug de studieboeken in te gaan, maar door de collega’s en groeimogelijkheden ben ik met veel plezier bij CB blijven hangen.

Elise Dekker
Elise Dekker
Logistiek medewerker / ambassadeur fijn distributie

CB is bekend in onze regio, als goed en georganiseerd bedrijf. Vanaf dag 1 ( 26-09-2016) ga ik met veel plezier naar mijn werk!

Karin
Karin
Monteur technische dienst

Door te werken bij de technische dienst van CB kom ik in aanraking met zo veel verschillende machines, geen dag is hetzelfde. Daarnaast is er alle mogelijkheid om je te ontwikkelen.

Madelon
Madelon
Allrounder medewerker Educatief

Hiervoor was ik werkzaam bij een andere branche en omdat boeken mij erg aanspreken, ben ik gaan solliciteren. Het gesprek verliep soepel en met een lach. Hierdoor had ik het gevoel dat ik in een warm bedrijf terecht zou komen.

Banen bij CB

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

De grootste uitdaging voor CB is het efficiënt beheren van onze complexe logistieke operaties, waaronder de dagelijkse distributie van ongeveer 25.000 pakketten met behulp van geavanceerde technologieën zoals robots en geautomatiseerde systemen​​. Dit wordt verder versterkt door de belangrijke rol van IT, die noodzakelijk is voor het functioneren van de logistiek en het verstrekken van real-time data-analyses​​. De organisatie staat voor de taak om hun IT-infrastructuur continu te verbeteren, waarbij uitdagingen liggen in snelle softwareontwikkeling, verbetering van systeemprestaties en geavanceerde informatiebeveiliging​​. Daarnaast moet CB blijven innoveren en duurzaam opereren om aan de diversifiërende behoeften van hun klanten te voldoen​​. Het balanceren van deze aspecten - logistieke efficiëntie, technologische vooruitgang en klanttevredenheid - vormt de kern van CB's dagelijkse uitdagingen.

‘Zo efficiënt mogelijk beheren van de complexe logistieke operaties ’

CB