Werken bij BlueHeart Energy

BlueHeart Energy is een techbedrijf dat een nieuwe duurzame technologie heeft ontwikkeld om de prestaties van warmtepompen radicaal te verbeteren. BlueHeart maakt gebruik van thermo-akoestiek: een techniek die bestaat uit het creëren van geluidsgolven in een gesloten circuit om warmte en koude op te wekken. BlueHeart Energy zal Thermo-akoestiek inzetten in warmtepompen in woningen. Hiermee is het de eerste commerciële toepassing van Thermo-akoestiek in de wereld.

BlueHeart is ontworpen om het hart van warmtepompen (het koudemiddelen circuit) te vervangen en is eenvoudig te integreren door fabrikanten van warmtepompen. Met BlueHeart worden warmtepompen betaalbare, stille en flexibele apparaten met een breed temperatuurbereik, die geschikt zijn voor zowel nieuwe als bestaande huizen. Belangrijk is dat BlueHeart geen koelmiddelen nodig heeft en geen CO2-uitstoot.

Waar het bedrijf afgelopen jaren alleen met ontwikkeling bezig was, worden momenteel naast ontwikkelen ook de eerste projecten met klanten voorbereid voor in hun lab en voor in de eerste huizen. Daarnaast wordt er gewerkt aan het opzetten van de productie locatie.

Je moet niet bij BHE komen werken als je niet van techniek houdt, veel vaste structuur nodig hebt en niet tegen deadlines kunt. Je moet wél bij BHE komen werken als je van een uitdaging houdt en goed in teamverband kunt werken.

Michiel Hartman
Oprichter
  • Hoofdkantoor in Alkmaar
  • 33 medewerkers
  • Actief in meer dan 10 landen
  • 20% / 80%
  • Gemiddelde leeftijd 38 jaar
  • Casual
  • Hybride werken

Ontwikkelen binnen de organisatie

Het groeipad bij BlueHeart Energy staat niet vast. Het bedrijf verwacht, net als afgelopen jaren, de komende jaren snel te groeien en kansen te creëren voor iedereen die klaar is om nieuwe verantwoordelijkheden te nemen. BlueHeart Energy biedt trainingen en cursussen aan en het delen van kennis tussen medewerkers is erg belangrijk. Het grote voordeel van de opstartfase is dat eigen initiatief erg wordt gewaardeerd en je je eigen baan kunt creëren. Als Blue Heart Energy groeit, groei jij mee. BlueHeart heeft per januari 2023 Agile werken ingevoerd. Waardoor het team nog beter is gaan samenwerken.

Waarom werken bij BlueHeart Energy

Alireza Moradi
Alireza Moradi
Project engineer in R&D department

Before this, I studied thermoacoustics during my master and PhD program and I was always eager to combine thermoacoustics with an environmentally friendly system. I came across Blue Hear energy's website during my research period and I was an immediate fan. When Michiel pitched all his ideas to me, I only thought about one thing:when can I start?

Michiel Hartman
Michiel Hartman
CEO

Ik heb Blue Heart opgericht omdat duurzaam verwarmen en koelen een van de grootste uitdagingen is in de energietransitie. Thermoakoestiek is een van de game changers die dit mogelijk maakt. Een complexe techniek met grote impact die vraagt om een geweldig team met verschillende specialismen.

Myrthe Kuijf
Myrthe Kuijf
Research Engineer

Ik ben bij BlueHeart gaan werken via mijn traineeship bij Talent voor Transitie. Ik heb technische natuurkunde gestudeerd en wil mijn kennis graag gebruiken om bij te dragen aan de energie transitie. Bij BlueHeart krijg ik de kans om dit in teamverband te doen.

Roelof Schuitema
Roelof Schuitema
Technical Sales Manager

Ik was betrokken bij meerdere duurzame energieprojecten, waaronder de warmtepomp van Blue Heart Energy. Toen het project uitgroeide tot een startup, greep ik de kans om fulltime bij Blue Heart te werken. Mijn werk brengt innovatie, ontwikkeling en toepassing van duurzame technologie samen, waarbij het hele bedrijf als een team opereert. Dat is voor mij de ideale werkomgeving en dat maakt werken bij Blue Heart zo leuk.

Haico Halbesma
Haico Halbesma
Financieel Directeur

Het doel van BlueHeart Energy om de gebouwde omgeving te vergroenen, sprak me enorm aan. Dit in combinatie met de mogelijkheid om met een multidisciplinair team te werken aan de complexe uitdaging om deze schone oplossing breed toe te passen, grootschalig naar de markt te brengen en in Nederland te laten produceren.

Adam Zeman
Adam Zeman
R&D Intern

I was introduced to the field of thermoacoustic during one of the university lectures and got instantly hooked. Since we were required to do a mandatory internship as a part of our studies, I instantly knew where to look. Blue Heart Energy was the company that caught my attention from the very beginning due to the range of possible hands-on topics that I could work on.

Roel Verhagen
Roel Verhagen
Lead Designer, afdeling: Concept Engineering

Ik wilde graag echt een verschil maken in mijn werk. Bij Blue Heart Energy is dat mogelijk omdat het een startup is waar gewerkt wordt aan echt fundamenteel nieuw product waar wetenschap, productontwikkeling en massaproductie hand in hand ontwikkeld worden. Dit wordt gedaan in een heel divers team, waarbij rollen niet heel vast liggen en het werk altijd interessant blijft.

Banen bij BlueHeart Energy

Vakgebied
Er zijn meer vacatures beschikbaar in andere talen
Klik hier voor vacatures in het Engels

Wat is onze grootste uitdaging?

Thermoakoestiek is een zeer complexe techniek. Om dit tot een product te brengen, heb je een multidisciplinair team nodig dat elkaar aanvult en de grenzen verlegt van het bestaande op het gebied van productietechnieken. De grootste uitdaging van BHE is om de technologie die we hebben ontwikkeld - en samen met onze leveranciers zullen ontwikkelen - op een betaalbare en massaproduceerbare manier op de markt te brengen.

‘Binnen drie jaar de bewezen dominante technologie worden voor het verwarmen en koelen van alle woningen in de EU.’

BlueHeart Energy