Wijkopzichter

Woongoed Zeist Zeist

Wat is vereist?

 • MBO/HBO werk- en denkniveau
 • Werkervaring is een pré
 • Sterke communicatieve vaardigheden richting huurders en technische blik op woningen
 • Goede beheersing Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Je kunt goed plannen, bent organisatorisch ingesteld, hebt een groot probleemoplossend vermogen en bent initiatiefrijk

Wat krijg je?

 • €2.900 - €3.590 bruto p/m
 • 36-urige werkweek
 • 23.5 vakantiedagen (o.b.v. van fulltime dienstverband)
 • Functiegerichte en organisatiebrede opleidingen met persoonlijk opleidingsbudget

Wat doe je?

 • 40% Woningmutaties- en inspecties
 • 20% Klachten en aanvragen afhandelen
 • 20% Intern overleg
 • 20% Administratie en terugbelverzoeken

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Wijkopzichter bij Woongoed Zeist ben je verantwoordelijk voor het dagelijkse onderhoud van sociale huurwoningen in een van de wijken van de gemeente Zeist.

Je inspecteert de woningen van huurders die van plan zijn om te verhuizen en brengt de woningsituatie in kaart. Welke aanpassingen en toevoegingen zijn er gedaan, en in welke staat moet de woning weer worden teruggebracht? Je bespreekt met hen voor welke werkzaamheden zij hierin verantwoordelijk zijn, en welke de aannemer zal oppakken.

Daarnaast verwerk je kleine klachten van huurders: deze variëren van een lekkage of schimmel, tot een technisch mankement aan een badkamer of keuken. Vaak ga je zelf langs bij bewoners en bedenk je een gepaste oplossing te bedenken. Ook geef je eventueel toestemming voor aanpassingen en verbeteringen. Deze zet je schriftelijk uit. Mocht er meer informatie nodig zijn bij een grote aanpassing, zoals rapporten en offertes, dan informeer je hier naar. Indien nodig volgt daarna een inspectie.

Via de klantenservice krijg je verzoeken binnen om specifieke huurders telefonisch te woord te staan. Het gaat in deze situaties om technische vragen, waar de klantenservice zelf niet uitkomt. Gedurende de dag verwerk je deze verzoeken, door ondersteuning te bieden vanuit je (technische) expertise. Ook ben je verantwoordelijk voor het controleren en goedkeuren van facturen, en het beantwoorden van brieven.

Je werkt voornamelijk zelfstandig, maar bespreekt belangrijke ontwikkelingen met de andere Wijkopzichters. Daarnaast overleg je veel met onder andere Aannemers en Complexbeheerders. Ook werk je samen met je wijkteam.

Je werkt in team Wijken, bestaande uit verschillende Managers, Wijkopzichters, Wijkconsulenten en Verhuurmedewerkers. Het team is onderverdeeld in vier wijken: Noord, Oost, Centrum en West.

Als je het leuk vindt om technisch bezig te zijn en veel sociaal contact te hebben met verschillende partijen, en je het uitdagend vindt dat je sterk in je schoenen moet staan tijdens het verwerken van klachten, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Wijkopzichter

Op een leuke dag doe je veel afwisselend werk: je bent op pad om huurders te ondersteunen en hebt ook contact met je collega's.

Op een minder leuke dag moet je specifieke instanties inschakelen om huurders te ondersteunen. Hierdoor duurt het afhandelen van een klacht langer dan verwacht.

 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Er komt een melding binnen over een grote lekkage in een woning. Hoe ga je te werk?

Het gaat hier om een spoedmelding. Je regelt dit dus niet vanaf je bureau, maar gaat persoonlijk langs bij de woning. Daar stel je eerst de oorzaak vast, zoals een gesprongen leiding in het toilet.

Vervolgens leg je de schade vast. Je neemt contact op met de Aannemer. Omdat de inboedel van de bewoners onder hun verzekering valt, informeer je naar hun verzekeringsstatus.

Je denkt na over manieren om de schade zo goed mogelijk aan te pakken. Dit kan bijvoorbeeld het inzetten van drogers zijn, zodat de woning snel opdroogt.

Groeipad

Bij WoongoedZeist is continu verbeteren belangrijk. Er zijn dan ook ruime ontwikkelmogelijkheden binnen de organisatie. Zo is er veel aandacht voor persoonlijke en loopbaanontwikkeling. Bijblijven, groeien, ontwikkelen en leren wordt gestimuleerd én gefaciliteerd met onder andere een ruim ontwikkelbudget. Ook kun je deelnemen aan inspirerende workshops van Klimmr, waarbij Woongoed Zeist is aangesloten. Zo blijf je jezelf uitdagen en houd je plezier in wat je doet.

Wijkopzichter
Wijkconsulent
Technisch beheer

Werken bij Woongoed Zeist

Woongoed Zeist is de grootste sociale verhuurder in de gemeente Zeist en verhuurt, bouwt en onderhoudt betaalbare woningen voor mensen met een laag inkomen. Eén op de vier inwoners in deze gemeente woont in een woning van ons. Wij vinden het belangrijk dat deze inwoners hier fijn wonen, zowel in hun eigen huis als in hun buurt. Daarom wordt er gewerkt met wijkteams die de wijken goed kennen, waardoor bewoners op een persoonlijke manier benaderd worden en vice versa. Daarnaast werken we samen met onder andere welzijnswerk en politie om de leefbaarheid van de wijken te verhogen. Woongoed Zeist is aangesloten bij Klimmr, dus je kunt je ontwikkelen door interessante workshops te volgen. 

 • Kantoor in Zeist
 • 70 medewerkers
 • 50% / 50%

Collega's

Samya El Khomci (27) - Verhuurconsulent op de afdeling Wijken.

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De reden dat ik bij Woongoed Zeist ben gaan werken, is omdat je een bijdrage levert aan de maatschappij. Als medewerker bij Woongoed Zeist help je graag mensen met een laag inkomen aan een betaalbare woning. Daarnaast is Woongoed Zeist een plek waar je kunt leren en continu kunt verbeteren. De ontwikkelingsmogelijkheden zijn ruim binnen Woongoed Zeist: dit is de reden dat ik hier ben gaan werken.

Wat was je vorige baan?
Medewerker KCC bij Aethon.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Eline Hoogerwerf (29) - Medewerker Klantcontact op de afdeling Wijken

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn studie ben ik via een detacheringsbureau gaan werken bij Woongoed Zeist. Het uitdagende werk en leuke collega's is mij zo goed bevallen dat ik ben blijven hangen.

Wat heb je gestudeerd?
Sport, Gezondheid en Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Korfbal.

Charles Stolk (57) - Technisch Beheerder op de afdeling Vastgoed

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam bij diverse andere woningcorporaties. Vervolgens ben ik bij een detacheringsbureau gaan werken en werd toen gedetacheerd bij Woongoed Zeist. Ik had het hier erg naar mijn zin en men was ook tevreden over mij. Zo ben ik in vaste dienst getreden en tot op de dag van vandaag werk ik hier met veel plezier!

Wat was je vorige baan?
Klachten- en mutatieopzichter.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, motorrijden, fietsen en wandelen.

Erica Steehouder (54) - Medewerkster Projectparticipatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik begeleid bewoners in sloop-, nieuwbouw-, en renovatieprojecten. Het is een leuke baan die elke dag anders is.

Wat was je vorige baan?
Makelaar

Wat doe je in je vrije tijd?
Fietsen, wandelen, stedentrips en lezen.

Sollicitatieproces

Gesprek met Leidinggevende en collega
± 1-2 weken
Gesprek met Personeelsadviseur en collega
± 1 week
Arbeidsvoorwaardengesprek
± 1 week
Aanbod

Interessante baan?