Student Stagiair

Student Stagiair

Vriman M&A Lawyers Amsterdam

Wat is vereist?

 • WO Bachelor Rechtsgeleerdheid
 • Affiniteit met ondernemingsrecht
 • Je werkt zelfstandig en nauwkeurig
 • Je werkt graag in een team
 • Goede beheersing Nederlands en Engels in woord en geschrift

Wat krijg je?

 • € 750,- bruto p/m
 • 40-urige werkweek
 • Geen werk in het weekend
 • Training on the job
 • Gratis lunch

Wat doe je?

 • 35% Due diligence (oftewel boekenonderzoek)
 • 30% Draften (oftewel het opstellen van juridische documenten)
 • 15% Uitzoeken van juridische vraagstukken
 • 10% Meetings en calls
 • 10% Administratie

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Student Stagiair assisteer en ondersteun je de advocaten van Vriman M&A Lawyers bij fusie- en overnametransacties alsmede venture capital investeringen. Het kantoor adviseert binnen- en buitenlandse participatiemaatschappijen (private equity), ondernemingen en bestuurders. Je wordt betrokken bij alle facetten van de transactie. Van begin tot eind. Je helpt mee met het boekenonderzoek (due diligence); je wordt betrokken bij het opstellen van de concept transactie overeenkomsten; je bent bij de onderhandelingen van de transactievoorwaarden; en je speelt een belangrijke rol bij het afronden van de transactie (closing).

Bij Vriman M&A Lawyers werken 8 advocaten, allen fusie- en overname specialisten. Het M&A boutique kantoor onderscheidt zich door in haar advisering de deal economics leidend te laten zijn. Door de compacte omvang van het team, draai je als student stagiair volledig mee in het team en krijg je de mogelijkheid om met elk teamlid te werken.

Als je het leuk vindt om bezig te zijn met de juridische én economische kant van het recht en je fusies en overnames écht wilt leren begrijpen, dan is dit de stage voor jou.

Agenda

Student Stagiair
Ole Cohen

Op een leuke dag mag ik met een advocaat van Vriman M&A Lawyers mee naar een meeting met de klant. Daarna maak ik een eerste versie van een overeenkomst voor die klant.

Op een minder leuke dag ben ik veel due diligence op standaard contracten aan het doen. Bijvoorbeeld op de algemene voorwaarden van een bedrijf; die zijn soms wat generiek en langdradig.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een klant belt een advocaat van Vriman M&A Lawyers op en zegt dat hij geïnteresseerd is om een bepaald bedrijf te kopen. Als eerste stap wil de klant inzicht in de mogelijke risico’s van de target business en of er ‘lijken in de kast’ zitten. Wat doe jij als Student Stagiair?

Het eerste klantcontact loopt altijd via een advocaat. De klant wil weten wat hij precies koopt, dus zal de verkopende partij allerlei bedrijfsgegevens delen die een digitale dataroom zijn geplaatst. Vervolgens plant de advocaat een call in met de klant. Tijdens de call geeft de klant aan welke onderwerpen onderzocht moeten worden, met als doel om het juridisch boekenonderzoek toe te spitsen op de echt grote risico's van de target business. Jij luistert bij die call mee, maakt notities en stelt een scope note op. Aan de hand van de scope note worden alle advocaten die aan het boekenonderzoek meewerken geinstrueerd.

Vervolgens ga jij aan de hand van een checklist beginnen met het uitpluizen van commerciële contracten van de verkopende partij. Je zoekt naar alle informatie die de klant relevant zou kunnen vinden. Vervolgens controleert de advocaat jouw werk waarna jij de eerste versie van het uiteindelijke rapport mag schrijven. De advocaat controleert dit wederom en vult aan waar nodig. Zodra het rapport af is, bespreek je dit samen met de advocaat, in een call met de klant.

Groeipad

Vriman M&A Lawyers is altijd op zoek naar talenten die door kunnen stromen als Advocaat-Stagiair. Een goede stageperiode bij Vriman is dan natuurlijk de perfecte springplank.

Student Stagiair
Advocaat Stagiair
Associate
Senior Associate
Partner

Werken bij Vriman M&A Lawyers

Vriman M&A Lawyers is een M&A/corporate boutique advocatenkantoor dat sinds 2015 private equity, venture capital en ondernemers uit binnen- en buitenland adviseert bij fusies en overnames. Het kantoor won in 2016 de M&A Award voor beste Nederlandse M&A boutique en behoort sindsdien tot het lijstje met genomineerden.

 • Hoofdkantoor in Amsterdam
 • Internationaal actief
 • 30% / 70%
 • Gem. leeftijd 32 jaar
 • 10 werknemers

Collega's

Bas Mees (39) - Partner

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Wij hebben Vriman opgericht zodat we zelf als advocaten konden gaan ondernemen, en wij zagen dat Vriman klanten meer kan bieden dan de grote kantoren.

Wat was je vorige baan?
Advocaat - Freshfields Bruckhaus Deringer.

Wat doe je in je vrije tijd?
Watersporten: kitesurfen, windsurfen, wakeboarden.

Astrid van Ommeren (44) - Advocaat

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
We go way back. We kennen elkaar al heel wat jaren. Samenwerken met goede vrienden in een informele setting is iedere dag een feestje.<br />

Wat was je vorige baan?
Counsel - Baker McKenzie.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wielrennen, schaatsen, schilderen, koken en reizen.

Selene Snippe (26) - Advocaat

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben zelf altijd geïnteresseerd geweest in fusies en overnames. Ik ben destijds op zoek gegaan naar de beste advocatenkantoren in de M&A branche en ben zo bij Vriman M&A Lawyers terecht gekomen. Na 6 maanden als paralegal gewerkt te hebben bij Vriman, bleken wij een goede match te zijn en ben ik nu beëdigd tot advocaat!

Wat was je vorige baan?
Legal Counsel.

Wat doe je in je vrije tijd?
Winkelen en uit eten.

Meelf van Oosten (33) - Advocaat

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam bij een groot Zuidas kantoor waar ik zowel door de hiërarchie, als door het type cliënten eigen verantwoordelijkheid miste en slechts aan een klein onderdeel van een transactie meewerkte. Bij Vriman was duidelijk dat ik de exposure die ik zocht volledig zou krijgen, zowel werkinhoudelijk als qua type cliënten. Daarnaast kende ik het team al en dat was voor mij de kers op de taart.

Wat was je vorige baan?
Freshfields Bruckhaus Deringer - Advocaat.

Wat doe je in je vrije tijd?
Kitesurfen of varen.

Jan Vriesendorp (38) - Partner

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben met Vriman begonnen omdat ik mijn werk heel leuk vind en wilde gaan ondernemen.

Wat was je vorige baan?
Advocaat bij Freshfields Bruckhaus Deringer.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten: fietsen, hardlopen en golf.

Elian te Boome (26) - Student-stagiar

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Vriman is een gerenommeerd kantoor binnen de M&A, specifiek in het middensegment. Toen ik op de website zag dat er stageplekken aangeboden werden en dat de taakomschrijving perfect aansloot op wat ik zocht heb ik gesolliciteerd.

Wat heb je gestudeerd?
Master Ondernemingsrecht.

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetbal.

Rachel Bermon (32) - Corporate Office Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam in de flexibele kantoorverhuurbranche, via een oud-collega ben ik bij Vriman terecht gekomen. Op de website zag ik het team: fris, jong en alles behalve 'stijf'. Tijdens de kennismaking was iedereen zakelijk, professioneel maar ook gewoon volledig zichzelf. Ik kan mij binnen Vriman verder ontwikkelen, heb mijn uitdaging gevonden en voel mij volledig op mijn plek.

Wat was je vorige baan?
Deputy Team Lead Community Manager Amsterdam Centrum - Regus.

Wat doe je in je vrije tijd?
Knusse activiteiten met mijn dochter: wandelen, winkelen, fietsen, koken, filmavondjes op de bank, hutjes bouwen, tuinieren, knutselen. Maar ook reizen, Italiaans eten en om volledig te kunnen ontspannen: dansen.

Interessante baan?