Banen

Recruiter

Tijdelijk gesloten

Recruiter

Vopak Rotterdam

Wat is vereist?

 • HBO werk- en denkniveau
 • Ervaring met wervingsprocessen en branding
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Communicatief vaardig
 • Resultaatgerichte instelling

Wat krijg je?

 • €3.000 - €4.000 bruto p/m
 • 40-urige werkweek
 • 30 vakantiedagen
 • Mogelijkheid tot het volgen van trainingen en opleidingen

Wat doe je?

 • 40% Administratie
 • 10% Intern overleg
 • 10% Projectwerkzaamheden
 • 10% Contact externe partijen
 • 30% Contact interne klanten

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Recruiter ben je verantwoordelijk voor het gehele wervings- en selectieproces voor het hoofdkantoor van Vopak in Rotterdam. Je ontvangt via het ATS (Workday) aanvragen voor vacatures van HR Managers. Om een helder beeld van de aanvraag te krijgen neem je een intake af bij de betreffende Hiring Manager, waarna je de vacature uitwerkt en deze in het systeem plaatst. Hierna bewaak je het recruitmentproces. Je houdt de reacties bij en leidt de kandidaten door het recruitmentproces. Ook stel je de Hiring Manager regelmatig op de hoogte van de kwantiteit en kwaliteit van de aanmeldingen en geef je advies over de selectie. Indien nodig stuur je het proces bij.

Verder ben je verantwoordelijk voor de kandidatenstroom van de vacatures. Je werkt hiervoor met bestaande netwerken zoals LinkedIn, en zoekt per vacature ook naar alternatieve netwerken en kanalen om de juiste kandidatengroep aan te spreken. Ook denk je na over vernieuwende wervingscampagnes en procesoptimalisaties, en heb je binnen het team van drie recruiters projectverantwoordelijkheid. Hierbij kun je onder andere denken aan de optimalisatie van het recruitmentsysteem, dashboards en stages, het campus recruitment, assessments en het onderhouden van de website.

 

Je moet het leuk vinden om veel samen te werken en goed zijn in het houden van overzicht. Je moet er tegen kunnen dat je vaak ad-hoc moet schakelen.

Agenda

Recruitment Coördinator
Lisette Kraaijeveld

Een leuke dag is een dag vol interactie en afwisseling in mijn werkzaamheden.

Ik heb een minder leuke dag als ik veel met administratie en planning bezig ben, en daardoor weinig contact heb met collega's.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

De Manager vraagt een vacature aan via het systeem. Hoe ga je te werk?

Eerst plan je een intake in met de Hiring Manager. Je zorgt ervoor dat de vraag van de Hiring Manager in dit gesprek helder wordt. Zo wil je bijvoorbeeld weten op welke termijn de rol vervuld moet worden, welk salaris er bij de functie hoort, welk profiel de kandidaat moet hebben en hoe de selectieprocedure eruit moet komen te zien. Je schept ook duidelijke verwachtingen naar de Hiring Manager toe: deze moet tijd in zijn agenda vrijmaken om gesprekken met kandidaten te voeren en de inhoudelijke voorzet voor de vacaturetekst geven.

Na de intake werk je de informatie van de Hiring Manager uit en maak je een plan van aanpak. Je bepaalt ook hoe hoog de prioriteit van de vacature is, omdat er ongeveer 50 vacatures tegelijk lopen. Je werkt de inhoudelijke voorzet voor de vacature -eventueel in samenwerking met een extern bureau- uit en laadt de vacature in Workday. Je creëert ook een post voor sociale media, zodat je collega’s de vacature gemakkelijk kunnen delen binnen hun eigen netwerk. Hierna controleer je iedere ochtend de binnenkomende reacties van kandidaten. Je geeft de Hiring Manager regelmatig een update over de status van de vacature en de kwaliteit van de reacties. Ook breng je na een eerste screening van de CV's en een beoordeling van de assessments mondeling advies uit over de selectie van de kandidaten. Je bewaakt het proces en zorgt ervoor dat je de Hiring Manager herinnert aan zijn opvolging op de vacature. Hoe langer dit duurt, hoe langer de vacature uit moet staan.

Als het selectieproces (bestaande uit een eerste gesprek, een assessment en eventueel een tweede gesprek) is afgerond, controleer je of er een aanbieding moet worden gedaan. Als dit het geval is, update je de status van de sollicitant in het systeem, zodat de HR officer weet dat er een aanbod moet worden geschreven.

Groeipad

In overleg met je manager heb je veel ontwikkelmogelijkheden. Zo kun je coaching krijgen, vakopleidingen volgen en creditering voor assessments behalen. Verder heb je als Recruiter de mogelijkheid om door te groeien naar de rol van Team Lead Recruitment / HR Officer en HR Manager.

Recruiter
Team Lead Recruitment / HR Officer
HR Manager

Werken bij Vopak

Vopak is wereldwijd de grootste aanbieder van onafhankelijke tankopslag. Het bedrijf is gespecialiseerd in veilige, schone en efficiënte opslag van producten die cruciaal zijn voor de maatschappij zoals olie, biodiesel, chemicaliën, gas en eetbare oliën. Vopak heeft in Nederland 11 terminals en zo'n 1.100 werknemers. Wereldwijd beschikt Vopak over 67 terminals en werken er meer dan 6.000 werknemers.
 • Hoofdkantoor Rotterdam
 • Actief in 30 landen
 • 20% / 80%
 • Gem. leeftijd 35 jaar
 • 1.100 werknemers in Nederland
 • 6.000 werknemers wereldwijd

Collega's

Jay Houtzager (32) - Field supervisor maintenance WTB

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was bekend met het bedrijf, het beleid, de mentaliteit en de mensen. Dit zijn dan ook meteen de vier belangrijkste redenen waarom ik graag bij dit mooie bedrijf wilde werken.

Wat was je vorige baan?
Onderhoud & Inspectie industriële bluswatersystemen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd doorbrengen met dochter en vrouw, klussen rondom het huis, tekenen en gamen.

Emmeline van Olphen (27) - Management Trainee afdeling Techniek

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik zocht een bedrijf waar ik direct zichtbare meerwaarde kon leveren. Dit miste in mijn vorige baan. Verder spraken de multidisciplinaire en afwisselende projecten mij aan. Vopak voelde door de informele en enthousiaste sfeer ook meteen goed tijdens het eerste gesprek.

Wat heb je gestudeerd?
Master Hydraulic Engineering.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met vrienden op het terras te zitten, sporten en schilderen.

Metin Ercan (40) - Manager Finance & Control

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Vopak gaan werken vanwege de Rotterdamse no-nonsense mentaliteit en de prettige ondernemende werksfeer.

Wat was je vorige baan?
Divisie Controller bij Vopak Nederland.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd doorbrengen met mijn kinderen, sporten en films kijken.

Akkiz Altintas (47) - Administrative Support Sourcing & Procurement

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het leek me een veelzijdig bedrijf en ik vind het leuk om voor de inkoop afdeling te werken.

Wat was je vorige baan?
Contract administrator bij Sales Vopak.

Wat doe je in je vrije tijd?
Motorrijden, varen met een motorbootje, fitnessen en stedentrips maken.

Hans Engelbracht (30) - Project Engineer Tanks

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Vopak gaan werken omdat het een uitdagende functie aanbood. Daarnaast is het een bedrijf met een prachtige historie in een gave omgeving: de Rotterdamse haven.

Wat was je vorige baan?
Projectleider bij ENGIE services.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd besteden met m'n vrouw en kinderen, reizen en watersporten.

Saskia van der Werf - Business Controller

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben geboren en getogen Rotterdamse en was op zoek naar een bedrijf met de Rotterdamse no-nonsense mentaliteit: geen woorden maar daden. Nu ik hier eenmaal werk, spreekt dit me nog steeds erg aan. Wat me opvalt is de grote mate van bereidheid om elkaar te helpen. Ook al valt iets niet direct binnen iemands functie, diegene is alsnog bereid je te helpen.

Wat was je vorige baan?
Auditor bij EY.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tennis, hardlopen en uiteten met familie en vrienden.

Interessante baan?