Banen

Linux Engineer

Linux Engineer

True Amsterdam

Wat is vereist?

 • Affiniteit met techniek, Linux in het bijzonder
 • Werkervaring met Linux
 • Bereidheid om storingdiensten te draaien

Wat krijg je?

 • €3.000 - €5.000 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 32 tot 40-urige werkweek (parttime werken is mogelijk)
 • 25 vakantiedagen, mogelijkheid 5 dagen te (ver)kopen en extra verlof voor vrijwilligerswerk
 • Interne opleidingsmogelijkheden

Wat doe je?

 • 40% Ticketsupport
 • 20% Monitoren en oplossen van storingen
 • 30% Oplevering aan klant
 • 5% Scripts schrijven, verbeteren en innoveren
 • 5% Overig

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Linux Engineer ben je verantwoordelijk voor de serveromgeving van grote en kleine klanten van True. Je bent dagelijks bezig met het verwerken van support tickets en het monitoren en oplossen van storingen. Ook houd je je bezig met het schrijven van scripts om bepaalde server functionaliteiten te automatiseren. 

Je werkt op een afdeling met ongeveer 25 collega's, waaronder Linux Engineers, Windows Engineers, Datacenter Engineers en collega's van Netwerk & Security. Bij grote storingen helpen alle collega's van de afdeling om zo snel mogelijk met een oplossing te komen. Eens in de tien weken heb je een week 's nachts storingsdienst.

Je moet Linux echt interessant vinden en je moet het leuk vinden om veel met klanten te communiceren.

Agenda

Linux Engineer
Thomas van der Feer

Op leuke dagen heb ik een gevarieerd programma. Naast het helpen van klanten heb ik dan veel vrijheid om te werken aan projecten. Ik vind het leuk om direct feedback te kunnen verwerken en zo klanten verder te kunnen helpen.

Een minder leuke dag heb ik wanneer er veel support tickets zijn of ik een minder goede samenwerking met klanten ervaar. De uitdaging is dan het probleem toch op een goede manier op te lossen.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je krijgt een melding dat de server van een klant een storing heeft, waardoor de website van die klant niet bereikbaar is. Wat doe je?

In dit geval onderzoek je hoeveel (en wat voor) processen er op de webserver openstaan en welke informatie je daaruit kunt halen. Je kijkt hoeveel aanvragen er binnenkomen en achterhaalt de herkomst van deze aanvragen. Is het verkeer legitiem, of is er sprake van bewuste overbelasting door kwaadwillenden?

Dit probleem kan op verschillende manieren worden opgelost. Je zou de servercapaciteit kunnen verhogen door extra resources toe te voegen en de configuratie hierop aan​ te ​passen. Een andere mogelijke oplossing is het gebruik van caching, wat de server kan ontlasten. Wanneer sprake is van een (D)DOS kunnen er IP-adressen geblokkeerd worden. Als het probleem op deze manier niet kan worden verholpen, stuur je het via een ticket door naar de Security en Netwerk-engineers, die hierin gespecialiseerd zijn.

Het contact met de klant is belangrijk. Je moet bij een storing snel handelen en met de klant meedenken. Dit zie je ook wanneer een klant de wens heeft om een nieuwe versie van huidige software te draaien op zijn server. Het is jouw taak om mee te denken aan het upgrade-traject en of deze upgrade problemen kan veroorzaken voor de klant. Wanneer er een storing binnen komt betekent het niet dat je alles zelf moet oplossen. Je kijkt of het zelfstandig lukt en anders overleg je met collega's hoe het opgelost moet worden en je houdt de klant hierover op de hoogte.

Groeipad

Je kunt van Junior naar Medior en Senior Linux Engineer doorgroeien en uiteindelijk Teamlead of Solutions Architect worden. Daarnaast kun je ook andere functies gaan bekleden als Infrastructuur Engineer, Senior Cloud Engineer of Azure Specialist. Naast 'training on the job ' is het mogelijk om trainingen en workshops te volgen en verschillende certificaten te behalen.

Junior Linux Engineer
Medior Linux Engineer
Senior Linux Engineer / Infrastructuur Engineer / Senior Cloud Engineer / Azure Specialist
Teamlead of Solutions Architect

Werken bij True

True ondersteunt organisaties met het beheren en ontwikkelen van hun programma's, zoals websites, webshops en webapplicaties. Hierbij staat het implementeren, managen en verder ontwikkelen van de webomgevingen centraal. Op die manier wordt er een goede samenwerking gecreërd tussen de front- en backoffice, en wordt er binnen de bedrijven die True ondersteunt meer groei gerealiseerd.

Eén van de werkzaamheden van True is het beschikbaar houden van applicaties die om uiteenlopende redenen continue beschikbaar moeten zijn. Ook draagt de organisatie bij aan het moderniseren en beveiligen van webapplicaties. Dat gebeurt nu al sinds 2000. True is onderdeel van Broad Horizon, dat zich richt op cloud- en business vraagstukken.

 • Gevestigd in Amsterdam
 • Actief in Nederland
 • 20% / 80%
 • Gem. leeftijd van 36 jaar
 • 85 werknemers in Nederland

Collega's

Daniel de Groot (30) - Commercieel Directeur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ruim 8 jaar geleden ben ik initieel bij True binnengestapt om veel te leren van ervaren Accountmanagers. Na het eerste gesprek was ik zo enthousiast over het bedrijf en de cultuur dat ik direct wist: hier wil ik werken.

Wat was je vorige baan?
Account Manager

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben groot liefhebber van het bourgondische leven: goed eten met vrienden om me heen. Wat lekkere biertjes of een goede fles wijn mogen daarbij niet ontbreken.

Aniek Klapwijk (22) - Junior Linux Engineer bij Team Partners

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
True laat je ontwikkelen en leren in de praktijk. Daarnaast krijg je ruimte om je vanuit een persoonlijke benadering te ontwikekelen. Dat vind ik erg fijn. Verder zijn mijn collega's erg leuk en brengen ze een fijne sfeer met zich mee.

Wat heb je gestudeerd?
Mbo 4 Onderwijsassistent op Zadkine en Hbo Ergotherapie op de Hogeschool Rotterdam

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd speel ik tennis of ga ik karten. Ook lees ik graag.

Jerry Anches (45) - Service Desk Medewerker

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij dit bedrijf gaan werken, omdat de diversiteit van werk en collega's mij erg aansprak. Verder krijg je er ruim de gelegenheid om je te ontwikkelen en door te groeien naar een specialisme of andere functie indien die beschikbaar is.

Wat was je vorige baan?
ICT afdeling bij een ziekenhuis.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van films kijken.

Egen van Zeeland (24) - Account Manager Webspace

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De sfeer en cultuur die er bij True heerst is ontzettend fijn om in te werken. Verder hebben we een gaaf product. Het 'product' is misschien niet uniek, maar de manier waarop wij het aanbieden kan en doet niemand anders zo goed. Dat maakt het zo leuk om voor True te werken.

Wat was je vorige baan?
HNR automatisering.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, tennis, lezen en gamen.

Thomas van der Feer (21) - Linux Engineer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben voor True gegaan omdat True redelijk informeel is, je kunt jezelf zijn en er is een goede sfeer. Daarnaast ziet het pand er schoon en goed uit, is er tussen de middag een lekkere lunch en spraken de mensen die hier werken mij ook aan. Bovendien heb ik binnen True de kans om door te groeien.

Wat was je vorige baan?
Hiervoor heb ik vijf jaar mijn eigen bedrijf gehad in game development.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van karten, we gaan met True aan de ISP kart competitie mee doen. Verder houd ik van uitgaan, met mijn vriendin tijd doorbrengen en gamen.

Daniel Hoogland (36) - Head of Marketing

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben geen techneut, maar heb wel altijd een passie voor IT gehad. Ik heb voor True gekozen omdat ik me hier kan bezighouden met het in de markt zetten van mooie klantverhalen. Met mijn team bedienen we een breed scala aan activiteiten.

Wat was je vorige baan?
Marketing Manager bij Rackspace.

Wat doe je in je vrije tijd?
Gamen, netflixen, schoenen kopen en de kat aaien.

Sollicitatieproces

Bevestigingsmail
± max. 5 werkdagen
Videocall (eerste gesprek)
± max. 5 werkdagen
Videocall (tweede gesprek)
± Zodra mogelijk i.v.m. corona
Ontmoeting op kantoor
± Zo snel mogelijk na ontmoeting
Contractaanbieding (per mail)

Interessante baan?