Wat is vereist?

 • Mbo werk- en denkniveau
 • Je staat sterk in je schoenen en hebt een dienstbaar karakter
 • In staat heldere instructies te geven in Nederlands en Engels
 • Je houdt je hoofd koel tijdens calamiteiten en kunt omgaan met werkdruk

Wat krijg je?

 • €15.08 - €17.97 bruto p/u
 • Onregelmatigheidstoeslag en 13 keer per jaar salaris
 • 16 tot 36-urige werkweek
 • Vakantiedagen conform CAO Beveiliging
 • Toegang tot BHV-training en andere trainingen via Trigion Academie
 • Reiskostenvergoeding vanaf 9 kilometer, pensioen- en eindjaarsregeling en vakantiegeld

Wat doe je?

 • 30% Nieuwe bezoekers ontvangen en begeleiden
 • 35% Receptietaken uitvoeren
 • 35% IBT-dienst draaien

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Fallon Siwes

Recruiter

Vacature

Als beveiliger bij Trigion ben je verantwoordelijk voor de rust en veiligheid in een Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Dit doe je door zorg te dragen voor bewoners en bezoekers. Je signaleert, alarmeert, rapporteert en behandelt onregelmatigheden die zich voordoen. De diensten op het COA zijn afwisselend: je vervult receptietaken, draait mee in het Intern Bijstandsteam (IBT) en/of begeleidt de instroom van nieuwe asielzoekers.

Gezien de maatschappelijke rol van het COA, lever je een belangrijke bijdrage aan de samenleving. Daarnaast draag je ook bij aan het welzijn van de bewoners, door rust en veiligheid te waarborgen. Sommige situaties kunnen een grote impact hebben op medebewoners en/of jezelf. Het is daarom belangrijk dat je sterk in je schoenen staat en de rust kunt bewaren.

Op de receptie verzorg je de sleutel-, post- en portofoonregistratie. Verder help je bewoners met vragen, en bied je hostmanship aan bezoekers, externe organisaties en medewerkers van het COA. Daarnaast ontvang je bezoekers die het terrein betreden en controleer je hun documenten en identiteitsbewijzen. Hierbij handhaaf je de regels en veiligheidsprotocollen van het COA.

Om de veiligheid op het COA te waarborgen, ben je aanwezig op de gehele locatie. Tijdens je rondes fungeer je als eerste aanspreekpunt bij vragen en let je op onregelmatigheden. Constateer je onveilige of verdachte situaties, dan weet jij meteen te handelen. Dit betekent onder andere dat je goed communiceert, rustig blijft en de-escalerend optreedt.

Ook ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van nieuwe bewoners. Je verstrekt dan de eerste levensbehoeftes en verzorgt de registratie. Daarnaast loop je controlerondes, waarin je de veiligheid en rust van de bewoners handhaaft. 

De dienst die je draait is dag- en persoonsafhankelijk. Je werkt ochtend-, avond-, weekend- en nachtdiensten. Flexibiliteit in het werken op wisselende tijden is daarom belangrijk. Het team waarin je komt te werken bestaat uit meerdere objectbeveiligers en twee teamleiders.

Solliciteren

Solliciteren gaat eenvoudig en snel via onze online sollicitatiegame. Een CV of brief is bij ons niet nodig.

De game duurt zo'n 20 minuten. Je ziet video's over het werk als beveiliger bij Trigion. Zodra je de game hebt afgerond hebben wij een goed beeld van jou én heb jij een goed beeld van het werk.

We nemen daarna binnen drie werkdagen contact met je op.

De sollicitatiegame werkt het beste op je mobiele telefoon, tablet of in de internetbrowsers Safari, Firefox en Google Chrome.

Als je het leuk vindt om werk te doen met een grote maatschappelijke impact en je goed kunt omgaan met kritieke of escalerende situaties, dan is dit de baan voor jou.

Werkweek

Beveiliger

Op een leuke dag ben je veel onder de mensen en is de sfeer op het AZC goed.

Op een mindere dag kom je in een situatie terecht waarin je snel moet handelen en de gevolgen nog niet goed kunt overzien. Zo'n situatie kan een grote impact hebben: hier moet je tegen kunnen.

Voorbeeld uit de praktijk

Je draait een dienst waarin je verantwoordelijk bent voor de verzorging van de instroom van asielzoekers. Hoe doe je dit?

Tijdens deze dienst zorg je dat er in de eerste levensbehoeftes van de asielzoekers wordt gezien, zoals een plek om te slapen, eten en drinken. Ook houd je de registratie van de instroom bij, zodat dit overzichtelijk verloopt.

Je loopt controlerondes om erop toe te zien dat er zich geen onregelmatigheden voordoen en de beveiligers zich veilig voelen. Als er bezoekers zijn met vragen, help je deze.

Groeipad

Het groeipad bij Trigion staat niet vast, maar is helemaal afhankelijk van jouw ambitie. Er zijn doorgroeimogelijkheden naar verschillende functies binnen de organisatie.

Beveiliger
Teamleider
Coördinator Beveiliging

Werken bij Trigion

Beveiligingsbedrijf Trigion is gespecialiseerd in het creëren en beveiligen van inspirerende leefomgevingen, waar mensen zich veilig voelen en veilig zijn. Om dit te bereiken richten de beveiligers van de organisatie zich op zowel security als hostmanship. Door de brede focus van het bedrijf, kan Trigion voor elk soort risicoprofiel de juiste oplossing leveren.

 • Meerdere regiokantoren
 • 6700 medewerkers
 • 30% / 70%
 • Gem. leeftijd 46 jaar
 • Uniformberoep

Collega's

Amber - Objectbeveiliger COA

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Mijn passie voor de beveiliging is alleen maar groter geworden tijdens en na mijn opleiding uniformberoepen. Vanuit mijn opleiding heb ik kennis gemaakt met het bedrijf Trigion. Vandaar dat ik na mijn opleiding direct naar vacatures bij Trigion ben gaan kijken. Vooral de diversiteit en het ruime aanbod aan functies trok me aan. Ik vind het leuk om iets te betekenen voor anderen en nieuwe dingen te leren. Ik kon niet wachten om te beginnen toen ik werd aangenomen!

Wat heb je gestudeerd?
Uniformberoepen MBO.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik heb een gezin met 3 fantastische kinderen waar ik mijn vrije tijd aan besteed.

Sollicitatieproces

Online solliciteren via sollicitatiegame
Telefonische screening recruiter
Persoonlijk gesprek teamleider
Je hebt de baan!