Banen

Lead Native Developer

Lead Native Developer

TouchTribe Amsterdam

Solliciteer nu

Wat is vereist?

 • HBO / WO denkniveau
 • iOS, Android, ReactNative ervaring
 • 5 jaar werkervaring
 • Uitstekende beheersing Nederlands, goede beheersing Engels
 • Sterke drive voor zelfontwikkeling

Wat krijg je?

 • €4.000 - €4.500 bruto p/m
 • 40 urige werkweek
 • 25 vakantiedagen
 • Geen werk in het weekend
 • Persoonlijk ontwikkelplan (4 uur p/w)

Wat doe je?

 • 15% Coaching
 • 60% Development
 • 5% Klantcontact
 • 10% Research
 • 10% Ondersteuning andere projecten

Vacature

Als Lead Native Developer ben je verantwoordelijk voor de projecten van twee of drie corporate klanten van TouchTribe. TouchTribe is een onderdeel van Makerstreet Development dat gespecialiseerd is in front-end development en native app development.

Je bent binnen deze projecten het aanspreekpunt als het gaat om (nieuwe) technische functionaliteiten, waarbij je rekening houdt met de technische mogelijkheden en de wensen van de klant. Zo beslis je bijvoorbeeld over de technische inrichting, schaalbaarheid en uitbreiding van de applicaties. Je zorgt er ook voor dat collega’s op projecten worden gezet op basis van hun competenties en je coacht hen binnen dit project. Je bent en blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen Native Development en zorgt ervoor dat collega's ook up-to-date blijven.

Solliciteer nu

Praktijk

Voor de huishoudbeurs is een mobiele app gebouwd in React Native. Tijdens de beurs blijkt dat de app ineens niet meer functioneert. Wat doe je?

Als Lead Native Developer ben je de sturende factor binnen het team dat deze app opzet, bouwt en publiceert. In dit geval zou het zo kunnen zijn dat er op een bepaald moment duizenden gebruikers tegelijk op de app zitten, waardoor de servers overbelast worden en de applicatie niet meer functioneert.

Om dit op te lossen realiseer je zo snel mogelijk een nauwe samenwerking tussen de verschillende disciplines. Hierbij hou je rekening met de benodigde competenties, zodat zowel de servers als de app deze belasting aankunnen. Je werkt daarbij samen met collega’s van andere disciplines zoals UX-designers, copywriters, back-end developers en visual designers.

Als Lead Native Developer wordt van je verwacht dat je de vereiste kennis inzet, maar ook dat je kan meedenken met de uitdagingen die daar niet direct onder vallen. Het is belangrijk dat je het concept voortdurend aanpast aan de technische mogelijkheden en daarbij rekening houdt met de wensen van de klant. Dat betekent soms dat je de klant moet uitleggen dat hun voorkeuren technisch niet haalbaar zijn.

Zo pakken wij dit aan

Agenda

Tech Lead Front-End
Martijn Hermans

De leukste dagen zijn wanneer ik me echt betrokken voel bij de lopende projecten. Ik heb dan zelf veel tijd om aan development te doen en kan daardoor collega’s verder helpen waar nodig.

Minder leuke dagen zijn wanneer ik veel moet bijspringen bij andere projecten en weinig tijd heb voor de grotere taken binnen mijn eigen projecten.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00

Groeipad

Je begint als Lead Native Developer. Hoe je doorgroeit binnen het bedrijf hangt af van de persoonlijke groei die je doormaakt. Je stelt een persoonlijk ontwikkelplan samen waaraan je wekelijks +/- vier uur kunt besteden.

Lead Native Developer
Team Lead

Werken bij TouchTribe

TouchTribe is een front-end en native app development bedrijf dat onderdeel is van MakerStreet. Makerstreet is een 'full service digital agency' waaronder de bedrijven Makerstreet Development, Makerstreet Design, Makerstreet Interim, Makerstreet Marketing en Makerstreet Innovation vallen. Makerstreet Development is gericht op digitale innovatie en transformatie en heeft drie specialisaties: TouchTribe (front-end development en native app development), TechTribe (PHP solutions) en WebFlight (low-code development).


Hoofdkantoor in Amsterdam


Actief in Nederland, België, Duitsland en Engeland


17% / 83%


Gem. leeftijd 29 jaar


19 werknemers in NL

Collega's

Tom Hoogenboom - Front-end Developer, TouchTribe

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb voor TouchTribe gekozen omdat ik het gevoel had dat ik mezelf er goed zou kunnen ontwikkelen.

Wat heb je gestudeerd?
Bachelor Communication & Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam

Wat doe je in je vrije tijd?
Met vrienden in de kroeg hangen, fotograferen en reizen

Ezra Waalboer (25) - Full Stack Developer, TechTribe

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij TechTribe gaan werken omdat ik hier de kans krijg om aan veel verschillende projecten te werken. Ik houd van een beetje variatie in mijn werk.

Wat heb je gestudeerd?
MBO Mechatronica (niveau 4) en HBO Informatica

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik vind het leuk om te stappen met vrienden.

Martijn Hermans (30) - Tech Lead Front-end, TouchTribe

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben hier gaan werken omdat het bedrijf wilde groeien, maar dit niet ten kosten wilde laten gaan van een gezellige sfeer. De manier waarop projecten werden uitgevoerd betekende meer verantwoordelijkheid voor de teamleden, met een gezond vangnet indien nodig.

Wat was je vorige baan?
Developer bij een full service digital agency en de internet afdeling opgezet bij een digital design & branding bedrijf.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten (rugby, zwembad, gym) en computerspelletjes.

Daan van Polanen (29) - Scrum Master, WebFlight

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kende de eigenaar van WebFlight en wist dat hij op zoek was naar een project manager. Toen ik afgestudeerd was, leek het me leuk om bij WebFlight te beginnen als projectmanager.

Wat heb je gestudeerd?
Propedeuse vrijetijdsmanagement, bachelor communicatie wetenschappen, master corporate communication.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wielrennen, gamen, kickboksen, spelletjes met vrienden, leuke dingen met mijn vriendin en vakantie.

Marvin Hooft (31) - Scrum Master, MakerStreet Development

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij MakerStreet gaan werken omdat ik hier verder kan gaan waar als kind mee ben gestopt: het bouwen van mooie dingen. Iedereen die hier werkt onderneemt en heeft een flinke agile-mindset. Een betere plek om de volgende fase van m'n carrière te lanceren, kon ik daarom ook niet vinden.

Wat was je vorige baan?
Projectmanager

Wat doe je in je vrije tijd?
Boekjes lezen, muziek luisteren en verzamelen. En ieder I.P.A-tje dat op fietsafstand wordt getapt, proeven.

Interessante baan?

Solliciteer nu