Banen

Werkstudent Public Law (Energy)

Werkstudent Public Law (Energy)

Stek Amsterdam

Wat is vereist?

 • Eindfase bachelor of master, bijvoorbeeld richting Europees recht, bestuursrecht of omgevingsrecht
 • Brede maatschappelijke en juridische interesse, affiniteit met energie- en duurzaamheidsvraagstukken
 • Goede beheersing Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift
 • Zowel zelfstandig als in teamverband willen werken
 • Gemotiveerd, analytisch, juridisch sterk, creatief

Wat krijg je?

 • € 2.600 bruto p/m op fulltime basis
 • 16 tot 24-urige werkweek, vanaf 3 maanden (startdatum in overleg)
 • Lekkere lunches, bedrijfsuitjes, kantoorborrels en bij genoeg animo sportieve uitdagingen
 • Deel uitmaken van een toonaangevende energiepraktijk

Wat doe je?

 • 40% Jurisprudentieonderzoek
 • 40% Werken aan memo's
 • 10% Intern overleg
 • 10% Assisteren bij documentatie opstellen

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Werkstudent Public Law (Energy) bij Stek Advocaten ondersteun je de advocaten van de praktijkgroep Gereguleerde Markten bij procedures voeren of vermijden, adviezen opstellen en blogs en artikelen schrijven. De belangrijkste focus van deze praktijkgroep is de energiesector. De procedures zijn zowel civiel- als bestuursrechtelijk van aard. Denk aan vragen over bijvoorbeeld regulering, handhaving, subsidies, omgevingsrecht, aanbestedingsrecht en staatssteun.

Je krijgt te maken met complexe, snel veranderende Nederlandse en Europese regelgeving die vaak grote impact heeft op cliënten. Dat zijn met name netwerkbedrijven, energieproducenten en -leveranciers, de industrie en investeerders in de energiesector, maar ook overheidsbedrijven en brancheorganisaties die zich bezighouden met het beïnvloeden van de politieke besluitvorming.

De advocaten van de praktijkgroep maken daarnaast deel uit van het multidisciplinaire team ‘Energie en Nutsbedrijven’. Binnen dit team werken we intensief samen met advocaten uit andere praktijkgroepen die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld ondernemingsrecht, contractenrecht en financieringen. Het energieteam van Stek houdt zich bezig met duurzame energie- en transitieprojecten en transacties op het gebied van bijvoorbeeld zon- en windenergie, waterstof en circulaire economie.

Je werkt als werkstudent actief mee aan toonaangevende en maatschappelijk relevante zaken die richtinggevend zijn voor de energietransitie – niet voor niets voert het energieteam van Stek de Chambers en Legal 500 lijsten aan. Als werkstudent maak je volwaardig deel uit van een hecht team, dat veel waarde hecht aan een goede werksfeer en collegialiteit. Binnen Stek worden dan ook regelmatig kantooractiviteiten en borrels georganiseerd.

Let op: als je solliciteert op deze baan, graag ook een motivatiebrief, cijferlijst(en) en eventuele beoordelingen sturen naar tunella.wassenaarschuiling@stek.com en veii.jacobs@stek.com. Voor vragen kun je terecht bij Veii Jacobs (veii.jacobs@stek.com) en Bart van Oorschot (bart.vanoorschot@stek.com).

Als je het leuk vindt om je te verdiepen in actuele juridische vraagstukken over de energietransitie, dan is dit een bijbaan voor jou.

Agenda

Werkstudent Public Law (Energy)

Op een leuke dag ben je bezig met een interessant en maatschappelijk actueel onderwerp. Je bevindingen verwerk je in een memo dat gebruikt kan worden in een processtuk.

Op een minder leuke dag verloopt je dag chaotisch en heeft iedereen je tegelijkertijd nodig.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een advocaat staat aan jouw bureau met het verzoek om een memo voor hem te maken over het leerstuk van overmacht in het licht van de hoge energieprijzen. Hoe pak je dit aan?

Allereerst bepaal je aan de hand van je agenda of je tijd hebt om de memo meteen te schrijven. Zo niet, dan communiceer je een later tijdstip met de advocaat. Kun je er wel mee aan de slag? Dan verzamel je alle informatie over het leerstuk overmacht die je nodig hebt. De uitspraak die de advocaat bij je heeft aangeleverd lees je grondig. Voor het memo dat jij erover moet schrijven is namelijk aanvullend onderzoek nodig. Ook kijk je naar de literatuur die beschikbaar is. Je stelt op tijd vragen en werkt gestructureerd; zo houd je het geheel overzichtelijk.

Groeipad

Tijdens je werkstudentschap draai je volwaardig mee met de werkzaamheden van het team Gereguleerde Markten. Het is mooie kans om ons te leren kennen en wij jou. Een werkstudentschap bij Stek is niet zelden een opmaat naar een advocaat-stage.

Werkstudent

Werken bij Stek

Stek is een advocatenkantoor gevestigd op het Leidseplein in Amsterdam. Stek is in 2005 opgericht door een team van 5 advocaten en is inmiddels uitgegroeid tot een kantoor van circa 50 advocaten. Wij zijn gespecialiseerd in ondernemingsrecht, financieringen, geschillenbeslechting en mededinging & gereguleerde markten. Binnen deze praktijkgebieden zijn wij actief in alle sectoren van de economie. Daarnaast hebben wij multidisciplinaire teams met een specifieke focus op energie & nutsbedrijven, luchtvaart & transport, technologie en zorg. Onze advocaten hebben een brede ervaring binnen de advocatuur en het bedrijfsleven, nationaal en internationaal. Wij werken in kleine teams en zijn gericht op het geven van praktisch, daadkrachtig en persoonlijk juridisch advies van de hoogste kwaliteit.

 • Kantoor in Amsterdam
 • 55% / 45%
 • Gem. leeftijd 36
 • 70 werknemers
 • Internationaal actief

Collega's

Merijn Walker (26) - Advocaat-stagiaire - Corporate/M&A (energie)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben in 2019 als advocaat bij Stek begonnen na een student-stage waarin het goed klikte. Ik heb gekozen voor Stek vanwege de ongedwongen sfeer die er heerst en het persoonlijk contact, zowel met de cliënten als met elkaar.

Wat heb je gestudeerd?
Master Commerciële rechtspraktijk (Privaatrecht) aan Universiteit van Amsterdam

Wat doe je in je vrije tijd?
Lezen, sporten, borrelen

Bart-Jan Heijnen (33) - Advocaat - Banking and Finance

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn studie kreeg ik college van één van de advocaten van Stek. De manier waarop hij over zijn vak en over het kantoor vertelde, zorgde ervoor dat ik uiteindelijk gesolliciteerd heb bij Stek.

Wat heb je gestudeerd?
Master Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten (hardlopen en boulderen) en afspreken met vrienden.

Maarten van der Graaf (52) - Partner - Corporate / Banking & Finance

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een plek waar ondernemerschap, kwaliteit, zelfstandigheid, internationaal werk en slimme collega's samenkomen.

Wat was je vorige baan?
Ik ben advocaat geweest bij NautaDutilh in Nederland en New York en bij Cravath Swaine & Moore in New York. Daarna heb ik gewerkt bij de European Bank for Reconstruction and Development en als stagiaire bij de Volkskrant.

Wat doe je in je vrije tijd?
Mijn kind, sport, lezen en pianospelen.

Linde Bremmer (34) - Advocaat - Mededingingsrecht

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Stek sprak mij aan vanwege de opzet van het kantoor, inhoud van het werk en de leuke collega's. Er wordt samen aan mooie zaken gewerkt, de vraagstukken zijn inhoudelijk uitdagend en er wordt goed geborreld met elkaar. Die mix waardeer ik!

Wat was je vorige baan?
Advocaat in Brussel

Wat doe je in je vrije tijd?
Wielrennen en borrelen. Verder ben ik graag op het water: 's zomers in een zeilboot en 's winters op de schaats.

Sollicitatieproces

Solliciteren
± 2 weken
Gesprek met twee advocaten uit de stagecommissie
± 2 weken
Aanbod

Interessante baan?