Banen

Back-end Developer

Back-end Developer

Spielwork Amsterdam

Wat is vereist?

 • Kennis van PHP
 • Ervaring met Git
 • Ervaring met WordPress
 • Goede beheersing Engels en Nederlands
 • Leergierig

Wat krijg je?

 • €3.000 - €3.500 bruto p/m
 • 40-urige werkweek
 • 26 vakantiedagen
 • Nooit werk in het weekend
 • Budget voor online trainingen

Wat doe je?

 • 20% Intern overleg
 • 70% Code schrijven
 • 10% Onderzoek en testen

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Back-end Developer ben je mede-verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van de website van Spielwork. Je werkzaamheden bestaan niet alleen uit het programmeren. Zo denk je ook mee over de schaalbaarheid van de configuraties, het verbeteren van de huidige code en het behalen van de bedrijfsdoelen. Omdat Spielwork een relatief jong bedrijf is, krijg je veel ruimte voor eigen inbreng en kun je (ook buiten je eigen functie) innovatieve ideeën doorvoeren.

Je werkt in een (groeiend) team met onder andere een Back-end Developer, Front-end Developer en een UX/UI Designer.

Je vindt het leuk om niet alleen te programmeren, maar ook mee te denken over (pragmatische) oplossingen. Je moet er tegen kunnen dat de werkzaamheden niet altijd volgens schema verlopen.

Agenda

Back-end Developer
Roland Pastoor

Op een leuke dag kan ik veel voortgang maken met de ontwikkeling van nieuwe features. Ook het overleggen om tot een nieuwe feature te komen is een leuk proces.

Op een minder leuke dag krijg ik te horen dat iets niet werkt zoals het hoort en onderbreek ik mijn werkzaamheden om hier een oplossing voor te verzinnen.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

De website van Spielwork krijgt een nieuw optioneel content onderdeel dat zowel op de huidige als toekomstige vacatures moet functioneren. Hoe ga je te werk?

Eerst bespreek je de inhoud en de vereisten van de nieuwe feature met de leden van het productteam. Als je een duidelijk beeld hebt van hoe het onderdeel eruit moet komen te zien, vraag je de Vormgever een mobile-first ontwerp te maken. Je bespreekt dit ontwerp vervolgens om alle implicaties te verhelderen. Als de Product eigenaar het ontwerp heeft goedgekeurd, kun je de ontwikkeling voor de feature in gaan plannen. Tijdens het plannen van de ontwikkeling spreek je met de Front-end Developer af wie welke taken uit gaat voeren. Ook bespreek je welke logica er moet worden toegevoegd om deze nieuwe content feature te kunnen weergeven. Als het een gezamenlijke feature is, stem je af in welke GIT-branch er wordt gewerkt.

Daarna begin je met de ontwikkeling van de feature. Je maakt een overzicht van hoe de content wordt ingevuld en bepaalt dat er een extra invoerveld in het CMS moet worden aangemaakt. Bij het weergeven op de content-pagina moet vervolgens rekening worden gehouden met het wel of niet bestaan van de inhoud. Als de feature is ontwikkeld, verzamel je deze (met alle andere features) in een release candidate. Deze publiceer je op een staging-omgeving zodat deze door je collega's kan worden getest. Je krijgt feedback op de functionaliteit en na het verwerken van de laatste tweaks wordt de feature live gezet.

Groeipad

Het groeipad binnen Spielwork staat niet vast. Je krijgt de vrijheid om jezelf persoonlijk te ontwikkelen. Er is budget om (online) cursussen te volgen en omdat je in een klein team samenwerkt met het product, marketing en content team krijg je veel mee van verschillende disciplines. Het belangrijkste voordeel van een klein bedrijf is dat je zelf je baan kunt creëren. Als Spielwork hard groeit, dan groei jij mee.

Back-end Developer

Werken bij Spielwork

Spielwork is opgericht in 2016 met als doel om het keurmerk te worden van eerlijke, visuele vacatures. Realistische vacatures zorgen voor verwachtingsmanagement, waardoor toekomstige werknemers niet voor verrassingen komen te staan. Door meer inzicht te geven in het dagelijkse werk hoopt Spielwork te zorgen voor een betere match.

 • Kantoor in Amsterdam
 • Actief in Nederland
 • 30% / 70%
 • Gem. leeftijd 29 jaar
 • Team van 15 'Spielworkers'
 • Internationale ambities

Collega's

Britt van Everdingen (29) - Account Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam in de recruitment branche en sollicitanten vroegen mij vaak om meer uitleg bij de vacature. Via via kwam ik op de website van Spielwork terecht en ik was direct fan. Toen Manus al zijn ideeën aan mij pitchte wilde ik zo snel mogelijk beginnen.

Wat was je vorige baan?
Intercedent.

Wat doe je in je vrije tijd?
Schaatsen, lezen en nieuwe restaurants ontdekken.

Manus Aa (31) - Oprichter

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Omdat ik een probleem zag in de markt en dat graag wilde oplossen. Het viel me op dat je na het lezen van een vacature nog steeds niet begrijpt wat een baan écht inhoudt. Vacatures moeten eerlijk, visueel en concreet zijn.

Wat was je vorige baan?
Fiscalist bij Loyens & Loeff.

Wat doe je in je vrije tijd?
FIFA, boeken lezen, gezelligheid met vrienden en vriendin, naar het strand, spelen met hond van mijn moeder.

Kees Klein Hemmink (34) - UX/UI Designer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik vond het cool dat ik het hele merk Spielwork kon opzetten. Daarnaast had ik ook het gevoel dat we er een sexy merk van konden maken :)

Wat was je vorige baan?
Lead Design Delight Yoga.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik vind het leuk om met vrienden af te spreken en om met mijn zoontje en vriendin gezellige dingen te doen, en ik vind het chill om vuur te maken.

Roland Pastoor (32) - Back-End Developer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Manus en ik spraken elkaar toen Spielwork nog slechts een idee was. Ik was vooral enthousiast over de visie en het enthousiasme en zag de potentie ervan in.

Wat was je vorige baan?
Back-end Developer Sony Music.

Wat doe je in je vrije tijd?
Op de hoogte blijven van technische ontwikkelingen, sporten, gamen en Airsoften.

Frederique Moll (31) - Redacteur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij Spielwork kan ik niet alleen de content maken maar ook nadenken over het content proces. Daarnaast vind ik het heel interessant om meer te weten te komen over alle verschillende soorten banen en bedrijven.

Wat was je vorige baan?
Redacteur bij BNR Nieuwsradio.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, nieuwe restaurants uitproberen en leuke dingen met vrienden en familie doen.

Emilie Kielstra (27) - Onboarding Specialist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Spielwork heb ik vanaf het begin gevolgd. Het idee en concept spraken mij meteen erg aan. Toen ik zelf op zoek ging naar een nieuwe baan sprak ik met Manus en werd ik alleen maar enthousiaster over Spielwork. Als Onboarding Specialist leer ik veel verschillende bedrijven kennen en heb ik contact met Recruiters, die de baan hebben die ik hiervoor had.

Wat was je vorige baan?
Corporate Recruiter bij Houthoff.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, koken, uit eten en reizen.

Teun Raymakers (31) - Head of Accountmanagement

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik zag al een tijdje interessante vacatures voorbijkomen op social media via Spielwork. Behalve dat ik onder de indruk was van de content van de vacatures, viel het op hoe goed de vacatures aansloten op mijn profiel. Het concept van Spielwork klopt zowel aan de vraag- als aanbodzijde. Het feit dat je écht helpt om de juiste match te maken spreekt me heel erg aan.

Wat doe je in je vrije tijd?
Alles wat met sport te maken heeft! Daarnaast hou ik van (live) muziek en probeer ik zoveel mogelijk kinderen naar school te helpen in Kenia door T-shirts te verkopen met Good Matters.

Bart Fleskens (28) - Sales Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Toen ik voor het eerst over Spielwork hoorde, was ik meteen al enthousiast. Soms hoor je ergens over en denk je 'had ik dit maar bedacht'. Dit had ik met Spielwork. Daarnaast leer je veel nieuwe bedrijven in verschillende branches kennen.

Wat was je vorige baan?
Sales- en Brandmanager bij Hollands Nat.

Wat doe je in je vrije tijd?
Schaatsen, het volgen van (elke) sport, golf en voetbal.

Caspar Zumpolle (27) - Redacteur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kwam toevallig op de website van Spielwork terecht. Na een eerste kennismakingsgesprek was ik meteen om! Ik vind het leuk dat ik veel verschillende beroepen en bedrijven leer kennen. Ook is het een mooie uitdaging om met mijn eigen ideeën over de contentstrategie aan de slag te gaan.

Wat heb je gestudeerd?
Master Journalistiek aan de VU.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, reizen en eten.

Butch Bauw (26) - Online Marketeer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik vind het belangrijk om te werken met een duidelijke visie waar ik me mee kan identificeren. Manus heeft dat en ik voelde een klik waardoor ik met hem wilde samenwerken. Daarnaast ben ik erachter gekomen dat ik het leuk vind om impact te maken met een klein team.

Wat was je vorige baan?
Growth Hacker - Vandebron.

Wat doe je in je vrije tijd?
Chillen met vrienden, eten, netflixen en op vakantie gaan.

Alexander Borstlap (28) - Sales Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kwam op Facebook en Instagram geregeld vacatures tegen die gemaakt werden door Spielwork. De visuele vacatures wekten mijn interesse waardoor ik de site eens ben gaan bekijken. Hier stuitte ik toen per toeval op de vacature voor de functie die ik op dit moment bekleed!

Wat was je vorige baan?
Accountmanager Fever-Tree.

Wat doe je in je vrije tijd?
Bbq'en, hockeyen, KUBB en kamperen.

Sollicitatieproces

Eerste gesprek met CTO
± 3 dagen
Gesprek met oprichter
± 3 dagen
Opdracht om thuis te maken
± 3 dagen
Contract tekenen

Interessante baan?