Technisch Manager

Vacature gesloten

Technisch Manager

Rijkswaterstaat Locaties door heel Nederland

Wat is vereist?

  • Master in technische richting bijvoorbeeld civiele techniek of waterbouw
  • Je hebt kennis van beheer en onderhoud, en asset- en omgevingsmanagement.
  • Brengt partijen bij elkaar en kan resultaten boeken
  • Samenwerken, verbinden, aanjager van innovaties
  • Je hebt ervaring in het aansturen van een team technische professionals

Wat krijg je?

  • €3.256 - €7.682 bruto p/m (afhankelijk van ervaring schaal 11, 12, 13, 14 of 15)
  • 36-urige werkweek
  • 23 vakantiedagen
  • Verschillende studie- en (om)scholingregelingen
  • Individueel keuzebudget, laptop en telefoon

Wat doe je?

  • 30% Inzetten voor verbetertrajecten
  • 15% Afstemming met interne assetmanagers en externe marktpartijen op projectniveau
  • 10% Afstemming met de lijn- en portfoliomanager
  • 5% Werken aan je eigen ontwikkeling
  • 15% Het coördineren van product-uitvragen en het technisch team
  • 20% Controleren van de opgestelde contracten, geleverde producten en het kwalitatief goed uitvoeren van het werk tijdens de uitvoering
  • 5% Reistijd

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Technisch Manager bij Rijkswaterstaat ben je verantwoordelijk het technische deel van projecten. Je stuurt je team aan en zorgt dat de juiste mensen op de juiste projecten komen te zitten. Je behoudt het overzicht waardoor je goed kunt inspelen op de aankomende workflow.  Je borgt de technische kwaliteit van de werkzaamheden, je zorgt voor integrale veiligheid en bent scherp op risico's en afwijkingen. Binnen de projecten zoek je naar verbeteringen die ook in toekomstige projecten kunnen worden toegepast. 

Daarnaast maak je je sterk voor de ontwikkeling van het technisch management binnen Rijkswaterstaat. Zo draag je onder andere bij aan de richtinggevende standaarden. Je deelt actief je kennis en ervaring op het vakgebied, binnen én buiten de organisatie.

Als je het leuk vindt om technisch complexe zaken op te lossen, een multidisciplinair team goed te laten presteren en waarbij je goed kunt omgaan met de verschillende belangen van Rijkswaterstaat en de markt, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Technisch Manager
ChuHui Lin

Ik heb een leuke dag als ik ziet dat de adviseurs in mijn team goed zelfstandig bezig zijn en ik alleen vragen krijg als ze toch vastlopen en ze dan verder kan helpen.

Ik vind een dag minder leuk wanneer die vol is gepland met overleggen. Hierdoor gaat de dag wel heel snel maar kom je nauwelijks toe aan je eigen werk.

  • 08:00
  • 09:00
  • 10:00
  • 11:00
  • 12:00
  • 13:00
  • 14:00
  • 15:00
  • 16:00
  • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je hebt een technisch overleg met de opdrachtnemer van een project en zit in de Design Fase. Het doel van deze bespreking is om zonder in ellenlange e-mails te belanden gezamenlijk op één lijn te krijgen over de ontwerpuitgangspunten en denkrichtingen. Al snel merk je dat de opdrachtnemer ontwerp beslissingen wil forceren van de technisch adviseur. Wat doe je als technisch manager?

Het gebeurt vaak dat de opdrachtnemers vragen naar advies over het ontwerp en graag willen dat Rijkswaterstaat een ontwerp keuze maakt voordat er überhaupt een definitief integraal ontwerp formeel aanwezig is. Maar binnen een Design & Construct contract is het juist de bedoeling dat een opdrachtnemer zelf een ontwerp bedenkt en uitwerkt en daarbij de vrijheid heeft een ontwerp te genereren binnen de gestelde programma van eisen. Een groot valkuil voor techniek is dat je tijdens het ontwerpproces van de opdrachtnemer aanvullende wensen toevoegt. Hier zou een technisch manager voor moeten waken. Jouw verantwoordelijkheid is het toetsen van het ontwerp aan de gestelde eisen. Je geeft duidelijk aan wat alle eisen zijn en waar het ontwerp aan moet voldoen. Hiermee geef je richting aan het uiteindelijke gewenste ontwerp maar neem je de ontwerpverantwoordelijkheid niet over. Het is makkelijk om snel te zeggen wat jij zou willen maar door je vast te houden aan alleen de gestelde programma van eisen, maken de opdrachtnemers uiteindelijk zelf het ontwerp en krijg Rijkswaterstaat een innovatief ontwerp van de markt.

Groeipad

RWS ken vele opleidingsmogelijkheden. Van Master Academie System Engineering en Leiderschap Technisch manager tot aan Politieke Bestuurlijke Sensitiviteit.

Coördinerend Technisch Manager
Technisch Manager
Senior Technisch Manager

Werken bij Rijkswaterstaat

Help jij Nederland verder? Samen met circa 8.700 collega’s werken ze bij Rijkswaterstaat in een innovatieve omgeving aan projecten die er echt toe doen. Kleine, grote en hele grote projecten die de veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid van Nederland verbeteren.

  • Hoofdkantoor in Utrecht
  • Actief in Nederland
  • Gem. leeftijd 48
  • 8700 werknemers

Collega's

Mechiel Wesseling (40) - Technisch Specialist Installaties en Bediening

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na ruim tien jaar als Hardware Engineer aan de zijde van de Aannemer te hebben gewerkt, vond ik het tijd voor de volgende stap. Het leek mij leuk en uitdagend om niet hetzelfde werk te gaan doen voor een ander bedrijf, maar om mijn ervaring te gebruiken om aan de 'andere kant van de tafel' te gaan zitten als Opdrachtgever. Daarnaast houdt je als Technisch Specialist de feeling met de techniek.

Wat was je vorige baan?
Hardware Engineer - Beenen B.V.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd met mijn gezin, familie en vrienden doorbrengen en sporten (badminton en wielrennen).

Sonja Fennis (44) - Senior Adviseur Bruggen en Viaducten

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam aan de TU Delft en deed ik al vaak onderzoek samen met Rijkswaterstaat. Het leek me vooral heel leuk om niet alleen een technisch onderzoek aan een brug te doen, maar vervolgens ook na te denken over welke concrete oplossingen er dan zijn om zo'n brug te behouden door middel van bijvoorbeeld een versterking. Na mijn sollicitatie bleek het werk bij Rijkswaterstaat nog veel gevarieerder dan ik had verwacht, dus ik heb nog geen moment spijt gehad.

Wat was je vorige baan?
Docent en onderzoeker betonconstructies aan de TU Delft.

Wat doe je in je vrije tijd?
Volleyballen, wandelen en puzzelen.

Daniëlle Wiegers (47) - Adviseur Inkoop- en Contractadvies

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben ruim tien jaar Bidmanager geweest waarbij ik verantwoordelijk was voor de inschrijving op aanbestedingen, dus letterlijk de andere kant van de tafel. Omdat het vakgebied me bleef aanspreken maar ik toe was aan iets nieuws, leek de stap naar inkoop een mooie uitdaging. Rijkswaterstaat gaf me deze kans en vanaf het moment dat ik hier gestart ben, heb ik nog geen seconde spijt gehad.<br />

Wat was je vorige baan?
Bidmanager bij Bechtle AG en ervoor Canon, beide in de IT-sector.

Wat doe je in je vrije tijd?
Mijn dochtertje van bijna vijf houdt me uiteraard goed bezig, daarnaast ga ik graag aan de borrel met vrienden, compenseer ik dat met sporten en ben ik ook wel een liefhebber van goede series en films.

Mirko Meijer (49) - Systeem Architect

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Rijkswaterstaat is o.a. verantwoordelijk voor renovatie en aanleg van grote objecten zoals sluizen, bruggen en keringen. Ik vind het fantastisch om een bijdrage te mogen leveren aan de projecten en in gezamenlijkheid met mijn collega's en opdrachtnemers tot oplossingen te komen voor complexe vraagstukken.

Wat was je vorige baan?
Adviseur Industriële Automatisering en Systems Engineering.

Wat doe je in je vrije tijd?
(Tour)fietsen, tennis, hardlopen, wandelen, skiën/snowboarden.

Michael Maasland (30) - Mobiel Verkeersleider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam als Schipper op een binnenvaartschip, daar merkte ik dat er bij de recreatievaart vaak onwetendheid heerst over wat een Binnenvaartschipper ziet en kan. Hier wil ik en kan ik nu wat aan doen. Ik wil bijdragen aan veiligheid op het water voor zowel de beroeps- als de recreatievaart.

Wat was je vorige baan?
Schipper.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, uiteten en de restauratie van m'n boot.

Interessante baan?