Banen

Stagiaire Software Engineer

Vacature gesloten

Stagiaire Software Engineer

Relatics Ridderkerk

Wat is vereist?

 • HBO werk- en denkniveau (je zit in het derde of vierde jaar van een ICT opleiding, bijvoorbeeld Informatica of Technische Informatica)
 • Beschikbaar voor minimaal 4 maanden
 • Leergierig, enthousiast en je kan creatief denken
 • Je hebt een passie voor het ontwikkelen van software

Wat krijg je?

 • €250 - €400 bruto p/m
 • 24 tot 40-urige stageweek (flexibele werktijden)
 • Regelmatig persoonlijke begeleidingsgesprekken
 • Gratis lunch
 • Stoelmassages, bedrijfsborrels en -uitjes

Wat doe je?

 • 65% Ontwikkelen van een software feature voor je stageopdracht
 • 15% Ontwikkelen van documentatie voor je studie
 • 10% Intern overleg (planning, daily stand-up, teamshow)
 • 10% Persoonlijke begeleiding m.b.t. je studie

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Stagiaire Software Engineer ga je aan de slag als Software Engineer en ben je medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van de software van Relatics. Het gaat om the next generation construction management software waar grote complexe bouwprojecten hun projectinformatie in beheren. Binnen deze stage krijg je de mogelijkheid om te werken met technieken als .NET Core, React, SQL en Azure. Je ontwikkelt een nieuwe feature, in samenwerking met een Product Owner. Denk bijvoorbeeld aan een semantic search engine, Restful API’s voor koppelingen met Third party pakketten of het ontwikkelen van een offline modus. In overleg wordt een (afstudeer)opdracht gedefinieerd waar jij aan kan werken en welke aansluit bij je studie. 

Je kunt zelfstandig of als groep van twee tot vier personen solliciteren op deze functie. Wanneer je als groep solliciteert ga je als team aan de slag met een feature.

Als je het leuk vindt om te werken met de allernieuwste technologieën en software te maken met impact, dan is dit een functie voor jou.

Agenda

Stagiaire Software Engineer

Ik heb een leuke dag wanneer ik een gave nieuwe feature heb gemaakt, en ik dit ga presenteren aan de andere ontwikkelaars. We werken met elkaar aan één softwarepakket, het is daarom leuk om te zien waar iedereen de afgelopen periode aan gewerkt heeft.

Ik heb een minder leuke dag als ik vastloop in een complex probleem, en geen oplossing weet. Dit los ik op door samen met collega’s te brainstormen, en samen een oplossing te definiëren.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je ontwikkelt een semantic search engine. Hoe ga je te werk?

Allereerst ga je met de Product Owner om de tafel zitten. Je bespreekt hoe jullie op de beste manier een zoekfunctie kunnen maken voor de semantische database van Relatics. Vervolgens doe je samen met de Solution Architect onderzoek om erachter te komen welke technieken je het beste kunt gebruiken en welke architectuur daarvoor nodig is. Zodra dit helder is en de taken verdeeld zijn, gaan je aan de slag met ontwikkelen. Tijdens het proces van ontwikkelen overleg je regelmatig op vaste momenten met de Product Owner en het team. Wekelijks presenteer je je werk tijdens de teamshow aan andere Software Engineers. Tijdens de teamshow zie je ook wat de anderen gemaakt hebben, en kun je van iedereen leren.

Groeipad

Na je stage is er de mogelijkheid om te blijven in de rol als Software Engineer. Als je eenmaal bij Relatics aan de slag gaat, is de vrijheid voor ontwikkeling groot. Opleidingen worden aangemoedigd en er is geen persoonlijk maximaal opleidingsbudget. Daarnaast krijg je tijd om vrij te besteden aan persoonlijke ontwikkeling.

Stagiaire Software Engineer
Software Engineer

Werken bij Relatics

Relatics is een bedrijf uit Ridderkerk dat een uniek web-based applicatie heeft ontwikkeld waarmee organisaties hun informatievoorziening tijdens (infrastructurele) bouwprojecten van begin tot eind transparant kunnen laten verlopen. Iedere betrokkene is altijd op de hoogte van de actuele stand van eisen, risico’s en afspraken. Doordat Relatics automatisch inzicht biedt in de afhankelijkheden tussen de toepassingen en in de samenhang van de objecten met hun eisen én risico’s kunnen organisaties de faalkosten met tientallen procenten verminderen.

 • Hoofdkantoor in Ridderkerk
 • Wereldwijd actief
 • 10% / 90%
 • Gem. leeftijd 32 jaar
 • 60 medewerkers

Collega's

Zwen van Erkelens (21) - Software Engineer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Relatics heeft mij de kans gegeven om mijn studie duaal te kunnen volgen en tegelijkertijd mijn passie - software ontwikkelen - te kunnen uitoefenen. Het geeft een kick om uit te mogen maken van dit bedrijf en bij te dragen aan de bekendheid van Relatics.

Wat was je vorige baan?
Shop Advisor.

Wat doe je in je vrije tijd?
Werken aan mijn 3D-printers en het automatiseren van dagelijkse handelingen (home automation).

Gerben de Lange (27) - Project Success Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Relatics komen werken omdat uit het sollicitatiegesprek al bleek dat er veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en het doen van uitdagende projecten in zowel het binnen- en buitenland.

Wat was je vorige baan?
Business Development Assistant.

Wat doe je in je vrije tijd?
Gamen en motorrijden.

Anouk Borsboom (21) - Software Engineer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben via LinkedIn benaderd via, inmiddels, mijn manager. Hij was zo enthousiast dat ik dezelfde dag nog op gesprek kwam. De sfeer hier voelde gelijk goed: het team is klein en mensgericht, je bent alles behalve een nummertje. Toen ik zag dat het geven van feedback en discussies voeren op een respectvolle manier verloopt en gewaardeerd wordt, wist ik dat ik hier wilde werken.

Wat was je vorige baan?
Software Developer.

Wat doe je in je vrije tijd?
Van alles en nog wat: Lezen, schrijven, gamen, koken, shows bingen, Japans leren.

Kris de Waal (35) - Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn studie leerde ik over "semantic technology". Ik was zo enthousiast dat ik gelijk op LinkedIn ben gaan zoeken. Er was eigenlijk maar één bedrijf met een uniek product en dat was Relatics. Na mijn eerste gesprek mocht ik gelijk blijven en de rest is geschiedenis.

Wat was je vorige baan?
SAP Supporter.

Wat doe je in je vrije tijd?
Fitness, hardlopen, sportevenementen en cabaretvoorstellingen bezoeken.

Jasper Lammens (29) - Customer Success Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde graag werken bij een bedrijf dat een eigen software product verkocht in combinatie met bijbehorende filosofie.

Wat was je vorige baan?
Accountmanager

Wat doe je in je vrije tijd?
Gamen.

Gerben Oudijn (24) - Systeembeheerder

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Wat mij direct opviel bij Relatics is de leuke sfeer en dat is voor mij erg belangrijk. De sfeer op kantoor gaf mij meteen een goed gevoel. Je krijgt veel vrijheid en er is altijd een mogelijkheid om bij te leren of door te groeien. Verder is er een goede lunch en worden er geregeld leuke dingen georganiseerd.

Wat heb je gestudeerd?
IT Beheerder.

Wat doe je in je vrije tijd?
Buiten zijn, ontspannen en gamen.

Laura Kamp (23) - HR Officer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na afloop van mijn stage bij Relatics wilde ik eigenlijk helemaal niet weg en ben ik hier blijven werken. De leuke sfeer, fijne collega's en mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen zorgt ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga!

Wat heb je gestudeerd?
Momenteel deeltijdstudie Human Resource.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, uiteten gaan en tijd doorbrengen met vrienden en familie.

Frank Keizer (39) - Project Success Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Vanuit mijn vorige baan kreeg ik veel met Relatics te maken. Mijn affiniteit met IT en techniek en de mogelijkheid om echt een verschil te maken, heeft me doen besluiten bij Relatics te solliciteren.

Wat was je vorige baan?
Consultant Systems Engineering.

Wat doe je in je vrije tijd?
Klussen, familie activiteiten, leren, koken en muziek.

Brandon Könemann (29) - Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Relatics gaan werken vanwege de open en enthousiaste sfeer die binnen het bedrijf heerst. Het voorgaande gecombineerd met een tof product maakte de cirkel rond.

Wat was je vorige baan?
Business Intelligence Consultant.

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetballen.

Interessante baan?