Werkstudent Actuarial & Quantitative Consulting

Tijdelijk gesloten

Werkstudent Actuarial & Quantitative Consulting

PwC Amsterdam + 2 Locaties

Wat is vereist?

 • WO Master student Econometrie, Actuariële Wetenschappen, Wiskunde of een vergelijkbare technische studie
 • Je hebt affiniteit met actuariaat, verzekeringen, pensioenen, data-analyse en/of consultancy
 • Je bent nieuwsgierig naar ontwikkelingen binnen vakgebied en werkt graag in een team
 • Goede beheersing Nederlands en Engels in zowel woord als geschrift

Wat krijg je?

 • €2.150,- bruto p/m o.b.v. fulltime
 • 16 tot 40-urige werkweek
 • 30 vakantiedagen op jaarbasis o.b.v. fulltime
 • Geen werk in het weekend
 • Laptop

Wat doe je?

 • 40% Innovatie en ontwikkelen interne projecten
 • 20% Bezoek klant
 • 10% Training
 • 30% Intern overleg

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Jamie Berkhout

Talent Acquisition Specialist Tax

Vacature

Als Werkstudent Actuarial & Quantitative Consulting bij PwC ondersteun je twee dagen per week de afdeling Pensions, Actuarial & Insurance Services (PAIS). Je gebruikt de laatste academische kennis om mee te denken over innovatie en waar nodig ondersteun je klantprojecten. Je werkt aan en denkt mee over projecten die variëren van financiële modellen bouwen en valideren tot het toepassen van data analytics technieken (om bijvoorbeeld mogelijke witwastransacties te identificeren).

Tijdens je werkstudentschap heb je een mentor die je begeleidt en probeer je de verschillende teams binnen PAIS te leren kennen zodat je een goed beeld krijgt van hoe het is om bij PwC te werken. Je kunt zelf aangeven welke twee dagen je wilt werken. De voorkeur gaat er naar uit als je het werkstudentschap kunt combineren met een scriptiestage. 

Er is vanaf juni plek in Amsterdam, vanaf september in Utrecht en vanaf oktober in Rotterdam.  Als je vragen hebt kunt je contact opnemen met Jamie Berkhout.

Als je het leuk vindt om te ontdekken hoe het is om bij PwC te werken en om met verschillende projecten bezig te zijn, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Werkstudent Actuarial & Quantitative Consulting

Ik heb een leuke dag wanneer mijn input voor een innovatie gewaardeerd en gebruikt wordt.

Alles wat gebeurt, dient zorgvuldig gevalideerd en gedocumenteerd te worden. Dit kan nog wel eens een lang en eentonig proces zijn waardoor een dag dan minder leuk is.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Er wordt aan het team gevraagd om te beoordelen of een kredietrisico model gemaakt door het modelling team van een bank geschikt is om in gebruik te nemen en ter goedkeuring voor te leggen aan de toezichthouder. Hoe ga je te werk?

Hiervoor ga je samenwerken met andere (credit) risk modelling en data specialisten van PwC en relevante stakeholders binnen de bank. Onafhankelijk van de makers van het model ga je met behulp van statistische technieken na hoe de data zich ontwikkelt heeft over tijd ('representativeness' check), hoe het model presteert op dit moment en onder welke voorwaarden dit model niet presteert (e.g. tijdens een economische crisis). Resultaten van je analyse stem je af met alle stakeholders en presenteer je aan het senior management. Dit model kan vervolgens door de klant worden gebruikt om te bepalen wie wel (of niet) bijvoorbeeld een hypotheek of een credit card zal moeten krijgen, en hoeveel de bank opzij moet zetten om rekening te houden met mogelijke financiële tegenslagen van de klant.

Groeipad

Met hulp van het performance, coaching en development systeem houd je zelf zicht op je ontwikkeling en op de vaardigheden en kennis die je moet aanleren voor een nieuwe stap in je loopbaan.

Werkstudent Actuarial & Quantitative Consulting
Consultant Actuarial & Quantitative Consulting

Werken bij PwC

PwC is opgericht in 1849. Door verschillende fusies zijn zij uitgegroeid tot een wereldwijde zakelijke dienstverlener met activiteiten op het gebied van Digital Technology, Assurance, Tax en Advisory. Met een netwerk van firma’s in 158 landen en met meer dan 250.000 werknemers wereldwijd, bedienen zij een breed scala aan sectoren en klanten. Bij PwC Nederland werken ruim 5.000 mensen.

 

 • Hoofdkantoor in Amsterdam
 • Actief in 158 landen
 • 42 % / 58 %
 • Gem. leeftijd 31 jaar
 • Ruim 5.000 medewerkers in Nederland
 • 250.000 medewerkers wereldwijd

Collega's

Stijn Swaans (31) - Senior Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
PwC is een organisatie waar je constant wordt uitgedaagd. Dit geeft een leerzame omgeving waar je werkelijk iets kan toevoegen bij het oplossen van maatschappelijk belangrijke uitdagingen.

Wat was je vorige baan?
Performance & Risk Analyst - Kas Bank.

Wat doe je in je vrije tijd?
Naast werk spreek ik graag af met vrienden, hou van reizen en uitgebreid koken.

Bart Friese (28) - Senior Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik voelde een goede klik met degenen met wie ik een interview had, iets wat ik erg belangrijk vond tijdens het solliciteren. Ik kende iemand die het erg naar zijn zin heeft bij PwC in Madrid. Als Juridisch Consultant ben je met meer bezig dan met alleen het recht (governance advisering, strategie vraagstukken enz.). Maar tegelijkertijd komen er genoeg interessante juridische vraagstukken voorbij.

Wat heb je gestudeerd?
Master EU Competition Law and Regulation aan UvA. Bachelor Spaans Recht (ENG/ESP) aan IE University.

Wat doe je in je vrije tijd?
Playstation 4 spelen.

Remo Kleij (29) - Senior Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Omdat PwC en PAIS in het bijzonder een bedrijf is waar je de ruimte krijgt om veel verschillende projecten te doen. Daarnaast is er volop ruimte voor ontwikkeling. Dit biedt mij de mogelijkheid om mij breed te ontwikkelen en een goede basis te leggen voor de rest van mijn carrière.

Wat was je vorige baan?
Interim Professional pensioen en verzekeren bij Welten.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, reizen, lekker uit eten en drinken.

Niels Noordermeer (28) - Associate op de afdeling Global Mobility (P&O Tax)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn studie fiscaal recht wilde ik graag bij een internationaal bedrijf werken dat veel ruimte biedt om je te specialiseren. Ik wilde me graag specialiseren in vraagstukken over de belastingheffing gerelateerd aan grensoverschrijdende arbeid. Verder staat PwC hoog aangeschreven en biedt het een uitdagende werkomgeving.

Wat heb je gestudeerd?
Master fiscaal recht.

Wat doe je in je vrije tijd?
Muziek maken, hardlopen en lezen.

Houda Douhdouh (22) - Werkstudent - Employment Tax

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
PwC is een kantoor met een informele en openhartige sfeer. Met een juiste dosis motivatie en ambitie kan je hier een mooie en bijpassende plek vinden om je carrière te starten of voort te zetten. Je kan je eigen carrière vormgeven door zelf na te denken en te doen. Precies wat ik nodig had! Een plek waar ik mezelf kan ontwikkelen.

Wat heb je gestudeerd?
Fiscaal recht aan Erasmus Universiteit.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, lezen en gezellige dingen doen.

Sollicitatieproces

Online solliciteren
± Binnen twee weken
Online Assessment
± Binnen twee weken
Breedte-interview (videocall)
± Binnen één week
Contractaanbod

Interessante baan?