Associate - Capital Markets & Advisory Accounting Services

Tijdelijk gesloten

Associate - Capital Markets & Advisory Accounting Services

PwC Amsterdam

Wat is vereist?

 • Masteropleiding in Accountancy
 • RA studie verplicht
 • Affiniteit met financiële instrumenten
 • Assertief karakter
 • Analytisch denkvermogen

Wat krijg je?

 • €2.650 bruto p/m
 • 45-urige werkweek
 • 30 vakantiedagen
 • Zelden werk in het weekend
 • Mogelijkheid tot volgen van interne en externe trainingen

Wat doe je?

 • 40% Test werkzaamheden op locatie / kantoor
 • 20% Overleg intern / coaching
 • 20% Afspraken en overleg klant
 • 10% Administratie / lezen standaarden
 • 10% Opleiding intern

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Associate in het combinatietraject bij PwC wissel je ‘CMAAS’ (Capital Markets and Advisory Accounting Services) projecten af met audit projecten, waarin je een ondersteunende rol hebt. Je maakt binnen twee jaar kennis met alle afdelingen van CMAAS: Financial Instruments, Capital Markets, Financial Services en Treasury.

Het doel is dat je twee maanden audit afwisselt met twee maanden CMAAS projecten. Je kunt daarbij aangeven wat je interessant vindt, maar je bent afhankelijk van de planning van klanten. Naast je werk volg je de opleiding tot Registeraccountant.

Je moet echt geïnteresseerd zijn in het financiële plaatje van een bedrijf. Je moet het interessant vinden om processen in een bedrijf te begrijpen.

Agenda

Associate
Erik van de Burgt

Op een leuke dag heb ik veel afwisseling en leer ik een nieuwe klant kennen. Ik vind het interessant om echt te begrijpen hoe de processen werken in een bedrijf en te bepalen hoe je iets gaat waarderen.

Op een minder leuke dag heb ik het heel druk en ben ik de hele dag bezig bent met test werkzaamheden, zoals een controle. Dat vind ik minder leuk.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je krijgt een opdracht voor een pensioenbeheerder, die voor vier pensioenfondsen contracten heeft afgesloten. De beheerder heeft een beroep op een ‘treasury centre’ gedaan, dat een gecombineerd contract heeft afgesloten met de bank. Het AFM keurde dat af. Wat doe je?

Je krijgt een opdrachtbrief van de manager en partner, met daarin de casus duidelijk uitgelegd. Je overlegt de opdracht met je team. Het is tijdens elk project belangrijk om zoveel mogelijk vragen te stellen, aan je manager en teamleden. Het doel is dat je als Associate zoveel mogelijk leert.

Het gecombineerde contract zorgt ervoor dat alle pensioenfondsen nadeel ondervinden als één fonds in zwaar weer komt. Pensioenfondsen sluiten langlopende contracten af om risico’s af te dekken. Dat zijn dus financiële instrumenten van een jaar of 40. Omdat het AFM heeft geoordeeld dat het treasury centre niet als tussenpartij kan dienen, moet per pensioenfonds een contract met de bank worden afgesloten. De gecombineerde contracten moeten afzonderlijk gewaardeerd worden. Het is aan jouw team om met een voorstel te komen voor de de toedeling onder de vier pensioenfondsen. Je vraagt alle nodige informatie op bij de klant en maakt gebruik van collega’s uit andere teams binnen PwC, bijvoorbeeld als er een wiskundig model nodig is.

Groeipad

Binnen PwC stel je samen met je leidinggevende een persoonlijk learning & development plan op. Daarnaast heb je de mogelijkheid om zowel interne als externe trainingen te volgen, één daar van is de opleiding van Register Accountant. Als je bij PwC gaat werken krijg je een coach toegewezen en samen met je jaarlaag volg je interne trainingen zoals soft skills workshops en neem je deel aan kennisbijeenkomsten. Je ontvangt vakinhoudelijke trainingen, zowel in het binnen- als buitenland.

Associate
Senior Associate
Manager
Director/Partner

Werken bij PwC

PwC is opgericht in 1849. Door verschillende fusies zijn zij uitgegroeid tot een wereldwijde zakelijke dienstverlener met activiteiten op het gebied van Digital Technology, Assurance, Tax en Advisory. Met een netwerk van firma’s in 158 landen en met meer dan 250.000 werknemers wereldwijd, bedienen zij een breed scala aan sectoren en klanten. Bij PwC Nederland werken ruim 5.000 mensen.  
 • Hoofdkantoor in Amsterdam
 • Actief in 158 landen
 • 42 % / 58 %
 • Gem. leeftijd 31 jaar
 • Ruim 5.000 medewerkers in Nederland
 • 250.000 medewerkers wereldwijd

Collega's

Jolijn Heitkönig (27) - Senior Associate Capital Markets & Accounting Advisory Services bij Financial Instruments

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na het afronden van mijn master Accounting & Control ben ik bij PwC gestart als Associate. Doordat PwC een internationaal bedrijf is waar je in korte tijd veel kan leren was ik direct enthousiast om te beginnen.

Wat heb je gestudeerd?
Post-Master RA en Master Accounting & Finance aan Erasmus Universiteit Rotterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik spreek graag af met vrienden en hou van sporten.

Matthijs Alink - Associate Capital Markets & Accounting Advisory Services bij Financial Services

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn master heb ik stage gelopen bij CMAAS. Het was leerzaam en enthousiasmerend om collega's bij grote banken te zien werken. Na mijn stage ben ik dan ook direct in dienst getreden.

Wat was je vorige baan?
Master Economics.

Wat doe je in je vrije tijd?
In het weekend ga ik graag naar een bar. Verder sport ik graag of leg ik een kaartje met mijn vrienden.

Ruben Koster (24) - Consultant Project & Program Management

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn studie was ik zoekende naar een plek in consulting en kwam ik er achter dat mijn vaardigheden en interesses goed aansluiten bij het werk van deze afdeling. Tijdens recruitmentactiviteiten en de sollicitatiegesprekken kwam ik tot de conclusie dat ik graag voor PwC wil werken.

Wat heb je gestudeerd?
Bedrijfskunde en Filosofie van Beleid.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ga ik graag sporten en doe ik gezellige dingen met vrienden.

Joost Heemskerk (25) - Consultant Indirect Taxes bij Financial Services

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn stage bij dit team merkte ik dat de gezelligheid van het team me enorm aansprak. Naast het inhoudelijke fiscale werk dat we doen voor financiële sector (o.a. banken, verzekeraars, vermogensbeheerders), kun je altijd alles tegen iedereen zeggen en hebben we veel plezier met elkaar, tijdens en buiten werktijden om.

Wat was je vorige baan?
Dit is mijn eerste baan.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van sporten, tennissen, hardlopen en wielrennen.

John Abadier (30) - Senior Consultant bij Indirect Tax Financial Services

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voor mij waren de collega's de belangrijkste reden om bij PwC te beginnen. Verder heeft PwC heeft als één van de weinige fiscale advieskantoren een team dat zich enkel bezighoudt met btw-advies aan de financiële sector. Hierdoor word je als specialist al snel ingezet op grote klanten met uitdagende en leerzame projecten.

Wat was je vorige baan?
Dit is mijn eerste baan.

Wat doe je in je vrije tijd?
In het weekend ben ik graag met vrienden. Daarnaast hou ik van sport, reizen en cabaret.

Stefanie de Zwart (27) - Senior Associate Risk Assurance

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Een studievriend had stage gelopen bij PwC en was zo enthousiast dat hij er bleef werken. Tijdens een gesprek met een senior manager kwam ik erachter dat het bij PwC niet alleen om werken gaat, maar ook gekeken wordt naar wat jij als persoon belangrijk vindt en kan toevoegen. Ik was al snel enthousiast en werk hier nu met veel plezier.

Wat was je vorige baan?
Meerdere bijbanen als student.

Wat doe je in je vrije tijd?
ik houd van dansen (salsa), food crawls met vrienden en reizen.

Ceylan Köycü (27) - Senior Associate Risk Assurance

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na een scriptiestage gevolgd te hebben bij PwC wilde ik graag mijn carrière starten hier. Het leek mij een goed platform om mij te ontwikkelen binnen een specifiek vakgebied.

Wat heb je gestudeerd?
Master Business Administration aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd sport ik graag.

Mario Mazul (27) - Associate Risk Assurance

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben gaan werken bij PwC vanwege de diversiteit. Je werkt met verschillende teams en klanten en daarbij krijg je ook de mogelijkheid om je goed te ontwikkelen. Dit kan door interne projecten, externe studie of interne cursussen.

Wat was je vorige baan?
Due Diligence Specialist bij InsingerGilissen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Gamen, sporten en met vrienden zijn.

Mahdi Hazara (27) - Associate Risk Assurance

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Nadat ik in aanraking was geweest met PwC Risk Assurance Services, was ik meteen enthousiast geraakt. Naast de hele fijne collega's, de variatie van opdrachten bij verschillende bedrijven in verschillende industrieën maakte RAS voor mij zo interessant.

Wat was je vorige baan?
Financial Auditor.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van reizen, lezen, koken, fietsen en hardlopen.

Bart Friese (27) - Consultant Tax People & Organisation PAIS

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik voelde een goede klik met degenen met wie ik een interview had, iets wat ik erg belangrijk vond tijdens het solliciteren. Ik kende iemand die het erg naar zijn zin heeft bij PwC in Madrid. Als juridisch consultant ben je met meer bezig dan met alleen het recht. Maar tegelijkertijd komen er genoeg interessante juridische vraagstukken voorbij.

Wat was je vorige baan?
Medewerker bij Bookshop Leidseplein.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd er van om op de Playstation 4 spelen.

Sharon Verschelling (26) - Senior Consultant Tax People & Organisation PAIS

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De diversiteit en mogelijkheden die PwC biedt zowel qua werkzaamheden als op het gebied van persoonlijke ontwikkeling maakten mij heel enthousiast om hier aan de slag te gaan.

Wat heb je gestudeerd?
Master Beleid, Communicatie en Organisatie aan de VU (en heel veel vakken Wiskunde en Econometrie).

Wat doe je in je vrije tijd?
Buiten zijn! Wielrennen, hiken, skiën vind ik allemaal heerlijk.

Remo Kleij (27) - Consultant Tax People & Organisation PAIS

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Omdat PwC en PAIS in het bijzonder een bedrijf is waar je de ruimte krijgt om veel verschillende projecten te doen. Daarnaast is er volop ruimte voor ontwikkeling. Dit biedt mij de mogelijkheid om mij breed te ontwikkelen en een goede basis te leggen voor de rest van mijn carrière.

Wat was je vorige baan?
Interim Professional pensioen en verzekeren bij Welten.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, reizen, lekker uit eten en drinken.

Stijn Swaans (29) - Senior Consultant Tax People & Organisation PAIS

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
PwC is een organisatie waar je constant wordt uitgedaagd. Dit geeft een leerzame omgeving waar je werkelijk iets kan toevoegen bij het oplossen van maatschappelijk belangrijke uitdagingen.

Wat was je vorige baan?
Performance & Risk Analyst bij Kas Bank.

Wat doe je in je vrije tijd?
Naast werk spreek ik graag af met vrienden, hou van reizen en uitgebreid koken.

Jolijn Heitkönig (27) - Senior Associate Capital Markets & Accounting Advisory Services bij Financial Instruments

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na het afronden van mijn master Accounting & Control ben ik bij PwC gestart als Associate. Doordat PwC een internationaal bedrijf is waar je in korte tijd veel kan leren was ik direct enthousiast om te beginnen bij PwC.

Wat heb je gestudeerd?
Post-Master RA en Master Accounting & Finance aan Erasmus Universiteit Rotterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Afspreken met vrienden, sporten en Spaans leren.

Matthijs Alink - Associate Capital Markets & Accounting Advisory Services bij Financial Services

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn master heb ik stage gelopen bij CMAAS. Om deze ervaren collega's aan het werk te zien binnen de grote banken van ons land was erg leerzaam. Na mijn stage ben ik dan ook direct in dienst getreden.

Wat was je vorige baan?
Master Economics.

Wat doe je in je vrije tijd?
In het weekend ga ik graag naar een bar. Verder hou ik van sporten en kaarten.

Interessante baan?