Banen

Senior Inspecteur Gevaarlijke Stoffen en Milieu

Senior Inspecteur Gevaarlijke Stoffen en Milieu

Port of Amsterdam Amsterdam

Wat is vereist?

 • HBO werk- en denkniveau
 • Ruime ervaring in de scheepvaart en met opslag, overslag en transport van gevaarlijke stoffen
 • Je beheerst de Nederlandse, Engelse en Duitse taal
 • Oordeelsvorming, verantwoordelijkheid en besluitvaardigheid
 • Integer, communicatief vaardig en klantgericht

Wat krijg je?

 • €2.804 - €4.251 bruto p/m (schaal 10)
 • 36-urige werkweek
 • 22 vakantiedagen (+ Goede Vrijdag, 1 en 5 mei)
 • Zowel interne als externe trainingen en opleidingen mogelijk
 • 13e maand

Wat doe je?

 • 30% Toezicht houden op kwantiteit en kwaliteit inspecties binnen- en zeevaart
 • 30% Intern overleg
 • 25% Extern overleg
 • 15% Informeren Manager Operatie

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Senior Inspecteur bij Port of Amsterdam ben je de verbinding tussen de inspecteurs Gevaarlijke Stoffen & Milieu (GSM), externe partners en het MT van de Divisie Havenmeester.  Je draagt het beleid van Port of Amsterdam uit en zorgt ervoor dat dit binnen de wettelijke kaders gebeurt. Ook houd je toezicht op de operationele werkzaamheden van de inspecteurs, die werkzaam zijn binnen de Divisie Havenmeester. Dit houdt in dat je verantwoordelijk bent voor de kwaliteit en kwantiteit van de inspecties. De Divisie Havenmeester is verantwoordelijk voor de vlotte, veilige en milieuverantwoorde afhandeling van alle scheepvaartverkeer in het Noordzeekanaalgebied. Je zorgt ervoor dat het kennisniveau van de ploeg inspecteurs op peil is en dat de opleidingen worden gevolgd.

Binnen deze functie opereer je in het spanningsveld tussen het commerciële en publieke gedeelte van het bedrijf en ben je de liaison tussen het beleid en de operatie. Omdat je in dagdiensten werkt, in tegenstelling tot de operators op de werkvloer, houd je nauw contact met de andere handhavingspartners om de operatie in goede banen te leiden. Bij de Divisie Havenmeester werken circa 160 medewerkers, waarvan 140 binnen de operationele dienst. Als Senior Inspecteur rapporteer je aan de Manager Operatie.

Het is een pré als je al beschikt over de diploma's BOA, ADN, SCOTT, IMDG, Asbest- en Munitieherkenning, COPI en EHBO. Indien je nog niet over al deze diploma's beschikt, dan faciliteert het Havenbedrijf de opleiding. Om deze functie uit te kunnen voeren, moet je uiteindelijk over alle vermelde diploma's beschikken.

Als je het interessant vindt om de belangen van het Havenbedrijf te behartigen en je in een publiek-privaat speelveld je mannetje kunt staan, dan is deze politieke functie wat voor jou.

Agenda

Senior Inspecteur

Ik heb een interessante dag wanneer ik een nuttig overleg heb gehad met mijn collega van Advies & Beleid waaruit goede ideeën voor de werkvloer zijn ontstaan.

Mijn dag valt tegen wanneer ik erg veel overleg heb gevoerd en het lastig was om besluiten door te voeren.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je krijgt te horen dat een booreiland moet worden afgebroken. Hoe ga je te werk?

Nadat de aanvraag is binnengekomen, plan je een overleg in. Je gaat met de eigenaar van het booreiland, omgevingsdiensten, de haven IJmuiden en andere betrokkenen zoals de ILT om de tafel zitten om de situatie te bespreken. Tijdens dit overleg worden plannen gemaakt en gaan jullie in op alle details waaronder de voorwaarden en de veiligheidseisen die verbonden zijn aan deze operatie. In een later overleg wordt met de Juridische afdeling afgestemd hoe de acties op een juridisch verantwoorde manier uitgevoerd kunnen worden. Je koppelt alle informatie terug aan de afdeling Advies & Beleid en je stemt af met de operatie zodat die nog de laatste input kunnen geven alvorens de sloop wordt gestart.

Wanneer het project begint, houd je de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Dit betekent dat je de werkzaamheden van de werkuitvoerders controleert en updates geeft aan de Manager Operatie.

Groeipad

Port of Amsterdam biedt veel ruimte om te ontwikkelen en te groeien, als medewerker maar ook als persoon. Ze denken met je mee en bieden de kans om je vaardigheden te ontwikkelen en diverse (vak)gebieden te ontdekken. Zo heeft iedere medewerker een persoonlijk ontwikkelbudget. Een mogelijke vervolgstap zou kunnen zijn Manager Operatie, of Adviseur op de afdeling Advies & Beleid.

Senior Inspecteur Gevaarlijke Stoffen & Milieu
Manager Operatie
Adviseur

Werken bij Port of Amsterdam

Port of Amsterdam is de vierde haven van West-Europa en verantwoordelijk voor de ontwikkeling, exploitatie en het beheer van de Amsterdamse havenregio. De haven van Amsterdam maakt deel uit van de grootste ‘airport-seaport-city’-combinatie in Europa. Daarmee is het een belangrijke motor voor de regionale en nationale economie. Port of Amsterdam is een Port of Partnerships: samen met partners werken ze aan een haven die steeds meer waarde oplevert voor klanten en omgeving.

 • Hoofdkantoor in Amsterdam
 • Actief in Nederland
 • 30% / 70%
 • Gem. leeftijd 47 jaar
 • 369 medewerkers

Collega's

Gert-Jan (28) - Projectmanager Procesverbeteringen

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voor mijn eerste baan zocht ik naar een knooppunt van logistiek, sim-city, digitalisering, circulaire economie en het liefst in de regio Amsterdam. Na kort Googelen las ik de visie van Port of Amsterdam en was ik direct fan.

Wat was je vorige baan?
Student aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lekker eten, uit met de hond, uitjes, muziek maken, potje battlefield en YouTube.

Harm (49) - Sluiswachter

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na 12 jaar gevaren te hebben was het tijd voor wat anders. Toen zag ik "Sluiswachter gezocht" in de krant bij POA en dat paste precies. Dat blijkt ook wel, ik doe dit werk al 18 jaar met veel plezier.

Wat was je vorige baan?
Stuurman op een grote duwboot.

Wat doe je in je vrije tijd?
Powerliften/fitnessen, koken en zoveel mogelijk tijd doorbrengen met mijn gezinnetje.

Charlotte (37) - Verkeersleider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb altijd affiniteit gehad met de scheepvaart. Ik kom uit een maritieme familie, heb zelf gevaren en gewerkt in de haven van Amsterdam. Port of Amsterdam was voor mij een logische stap.

Wat was je vorige baan?
Koninklijke Marine en Agentschap.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met mijn gezin heerlijk genieten, wandelen, reizen, lekker eten, paardrijden en yoga.

Arjan (36) - Hoofd IT & Digital

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Eén van de redenen om bij Port of Amsterdam te gaan werken is de ruimte en de verantwoordelijkheid die ik kreeg. Een andere reden is de potentie die ik zag binnen het bedrijf en in het havengebied om verandering en innovatie door te voeren. En als laatste de concreetheid van het product waar we met z'n allen aan werken.

Wat was je vorige baan?
CX Manager bij KLM.

Wat doe je in je vrije tijd?
Roeien.

Machiel (32) - Adviseur Divisie Havenmeester

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Port of Amsterdam is een organisatie die midden in een netwerk van vele partijen staat en daarnaast hard werkt aan het Amsterdam van toekomst. De publieke taak die Divisie Havenmeester daarbij invult maakt PoA een spannende plek om te werken.

Wat was je vorige baan?
Directieadviseur bij Brandweer Amsterdam-Amstelland.

Wat doe je in je vrije tijd?
Racefietsen, volgen van Formule 1 en andere autosporten, reizen.

Piet (55) - Inspecteur gevaarlijke stoffen en milieu

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik zelfstandig ondernemer in de binnenvaart en woonde met mijn gezin aan boord. Wij hadden besloten dat op het moment dat de kinderen naar school moesten we zouden stoppen met varen en een baan aan de wal zouden gaan zoeken. Ik ben een jaartje eerder gestopt met varen doordat er een mooie baan vrij kwam bij de Havendienst die ik niet wilde laten lopen.

Wat was je vorige baan?
Zelfstandig ondernemer in de binnenvaart.

Wat doe je in je vrije tijd?
Klussen rondom het huis en watersport.

Paulien (49) - Senior Medewerker Financiële Administratie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ruim 25 jaar geleden kwam ik via een uitzendbureau terecht op de crediteurenadministratie. Ik heb veel verschillende (nieuwe) functies gehad. De veelzijdigheid in het werk en de vrijheid waarmee ik mijn werk kan doen, maakt dat ik hier nog steeds met veel plezier werk.

Wat was je vorige baan?
Medewerker administratie bij een bruin- en witgoed bedrijf.

Wat doe je in je vrije tijd?
Creatief bezig zijn, kleurcursus, Bodycasting, relaxen op het strand, hardlopen in het bos en gezellig borrelen met vrienden en familie.

Roos (36) - Bedrijfsjurist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na acht jaar advocatuur wilde ik graag als bedrijfsjurist aan de slag. Het was voor mij gelijk helder dat ik graag voor Port of Amsterdam zou willen werken, met name omdat Port of Amsterdam met uiteenlopende juridische vragen wordt geconfronteerd waarbij commerciële en maatschappelijke belangen een belangrijke rol spelen.

Wat was je vorige baan?
Advocaat.

Wat doe je in je vrije tijd?
Zeilen, skiën, reizen.

Linda (59) - Secretaresse / PA

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Port of Amsterdam opereert internationaal, maar is wel een echt Amsterdams bedrijf met Amsterdamse collega's en een stoer imago. Ik kan hier goed mijn skills inzetten.

Wat was je vorige baan?
Hiervoor heb ik bij meerdere bedrijven gewerkt.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, wandelen op het strand, quizzen op tv kijken, gezin.

James (42) - Commercial Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was al werkzaam in de Amsterdamse haven, als cargadoor op een van de terminals. Een overstap naar Port of Amsterdam gaf de kans om meer over de haven te leren, maar ook sturing te gaan geven.

Wat was je vorige baan?
Cargadoor bij Verenigd Cargadoors Kantoor Amsterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met mijn jonge familie zijn, fietsen, hardlopen, stand-up paddleboarden (SUP), lezen over sociale antropologie, documentaires kijken en koken.

Alma (37) - Commercieel Manager Cruise & Superyachts

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb altijd al iets gehad met scheepvaart. Toen ik 18 was, heb ik als matroos bij de Koninklijke Marine gewerkt. Uiteindelijk ben ik verder gaan studeren en bij het Havenbedrijf terecht gekomen. De combinatie van scheepvaart, klanten, ontwikkelen van producten en het in de markt zetten en promoten ervan spreekt mij heel erg aan.

Wat was je vorige baan?
Accountmanager Real Estate.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd met mijn man en twee zoontjes doorbrengen, lekker uit eten gaan, sporten en reizen.

Shirit (30) - Strategisch adviseur MVO

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Door de complexe vraagstukken met veel verschillende belangen is er veel uitdaging in mijn functie. Verduurzaming ziet er voor elke belangengroep anders uit - de gemeente, de Amsterdammer, de overheid, de bedrijven in het gebied etc. verwachten en hebben allemaal net een andere focus. Deze uitdaging in een informele sfeer op kantoor is voor mij de perfecte combinatie.

Wat was je vorige baan?
Zzp'er in duurzaamheid, daarvoor Consultant bij KPMG Sustainability.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, borrelen en wandelen.

Idsert (55) - Resource Coördinator

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werk sinds januari 2008 bij Port of Amsterdam. Zij zochten een personeelsplanner en het havenbedrijf had deze vraag bij mij uitgezet.

Wat was je vorige baan?
Rayon Coördinator bij ODV Dienstverlening.

Wat doe je in je vrije tijd?
Werken in de moestuin en ik ben gekwalificeerd sportmasseur, wellnessmasseur en Kinesio tapping.

Hugo (58) - Sluiswachter

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb zelf een aantal jaren gevaren op de grote vaart en ben gek op alles wat met varen te maken heeft. Vooral de zeevaart. De kans om bij Port of Amsterdam te gaan werken was voor mij dus een uitgelezen kans. Bovendien kon ik mijn werk als sluis/brugwachter voor een uitzendbureau inruilen voor een vaste baan op één van de mooiste locaties in Nederland.

Wat was je vorige baan?
Servicemonteur.

Wat doe je in je vrije tijd?
Varen op mijn eigen boot en vissen.

Dave (46) - VTS-Coördinator

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben eind jaren 90 begonnen als uitzendkracht op de sluizen van IJmuiden. De werkzaamheden bevielen dermate goed dat ik in 1998 heb gesolliciteerd voor een vaste aanstelling. Daarna kreeg ik alle kansen om opleidingen te volgen en mijn ambities waar te maken.

Wat was je vorige baan?
Productiemedewerker bij TATA steel.

Wat doe je in je vrije tijd?
Varen, op stap met mijn vrouw en kinderen, en reizen.

Ruben (31) - Havenbeambte

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor werkte ik als schipper op verschillende schepen op de binnenvaart en merkte dat ik op mijn toppunt van mijn carrière stond. Graag wilde ik mijn kennis van mijn vak graag uitbreiden, daarom heb ik gesolliciteerd op de functie Havenbeambte

Wat was je vorige baan?
Kapitein op de binnenvaart.

Wat doe je in je vrije tijd?
Golfsurfen, koken en genieten van het leven!

Sollicitatieproces

Eerste ronde gesprekken (2 weken na sluiting vacature)
± binnen 2 weken
Tweede gesprek
± binnen 3 dagen
Assessment
± binnen 1 week
Arbeidsvoorwaardengesprek

Interessante baan?