Assistent Projectmanagement

Port of Amsterdam Amsterdam

Wat is vereist?

 • MBO+/HBO werk- en denkniveau
 • In staat om in meerdere projecten op verschillende niveaus tegelijkertijd te schakelen
 • Cijfermatig sterk onderlegd
 • Bereidheid om af en toe in het weekend te werken
 • Je moet goed in een team kunnen werken

Wat krijg je?

 • € 2.341 - € 3.393 bruto p/m
 • 36 urige werkweek
 • 22 vakantiedagen
 • Mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen

Wat doe je?

 • 20% Rapportages voorbereiden
 • 20% Opstellen project methodiek
 • 20% Financiële planning
 • 20% Monitoren project
 • 20% Uitvoeren project

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Assistent Projectmanagement ondersteun je verschillende Projectmanagers bij het uitvoeren en opzetten van projecten voor Port of Amsterdam. Je bent (mede)verantwoordelijk voor de inrichting, uitvoering, bewaking, samenhang, documentatie en rapportage van projecten. Dit kan zowel op project-, programma- als portfolioniveau. Je zorgt voornamelijk voor de uitvoering van taken, zoals de projectmanagementmethodiek opstellen of een onderzoek uitvoeren, en laat deze controleren door de Projectmanager. Je zoekt zelf uit wat er nodig is voor een project en je voert je taken zelfstandig uit.

Ook ben je verantwoordelijk voor het bijwerken van de (financiële)planning, de issue- en risk logs en de resource planning. Wanneer er een probleem is met een project, adviseer je de projectmanagers. Je bent met meerdere projecten tegelijkertijd bezig.

Je moet het leuk vinden om met verschillende projecten tegelijkertijd bezig te zijn en je moet er tegen kunnen dat je onder druk moet werken.

Agenda


Ik heb een leuke dag als ik een inspirerende sessie heb gehad en een project daardoor echt vooruit gaat.

Een dag is minder leuk wanneer ik veel vergaderingen heb en daardoor niet opschiet met mijn eigen werk.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Er wordt aan je gevraagd om een business case door te rekenen. Hoe ga je te werk?

Eerst ga je met de betrokken collega’s intern praten om te onderzoeken wat de business kanten zijn aan een project. Je verzamelt de cijfers en zet die om in omzetten. Je maakt hiervan een presentatie die je stuurt naar de Projectmanager. Samen met de Projectmanager loop je deze door en pas je dingen aan waar nodig. Vervolgens wordt deze presentatie gestuurd of gegeven aan de directie. Die bepalen of de business case sterk genoeg is om het project in gang te zetten.

Een business case is een onderdeel van een project. Je bent betrokken bij meerdere onderdelen en ondersteunt de Projectmanager waar nodig. Belangrijk is dat je zelf goed meedenkt en zelf het initiatief neemt.

Groeipad

Er zijn verschillende doorgroeimogelijkheden binnen Port of Amsterdam. Afhankelijk van je ambities kan je onder andere tijdens de performance cyclus met je leidinggevende bespreken welke wensen je hebt.

Assistent Projectmanagement
Projectleider

Werken bij Port of Amsterdam

Port of Amsterdam is de vierde haven van West-Europa en verantwoordelijk voor de ontwikkeling, exploitatie en het beheer van de Amsterdamse havenregio. De haven van Amsterdam maakt deel uit van de grootste ‘airport-seaport-city’-combinatie in Europa. Daarmee is het een belangrijke motor voor de regionale en nationale economie. Port of Amsterdam is een Port of Partnerships: samen met haar partners werken ze aan een haven die steeds meer waarde oplevert voor klanten en omgeving.
 • Hoofdkantoor in Amsterdam
 • Actief in Nederland
 • 30% / 70%
 • Gem. leeftijd 47 jaar
 • 369 medewerkers

Collega's

Gert-Jan (28) - Projectmanager Procesverbeteringen

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voor mijn eerste baan zocht ik naar een knooppunt van logistiek, sim-city, digitalisering, circulaire economie en het liefst in de regio Amsterdam. Na kort Googelen las ik de visie van Port of Amsterdam en was ik direct fan.

Wat was je vorige baan?
Student - Rijksuniversiteit Groningen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lekker eten, uit met de hond, uitjes, muziek maken, potje battlefield en YouTube.

Arjan (36) - Hoofd IT & Digital

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Eén van de redenen om bij Port of Amsterdam te gaan werken is de ruimte en de verantwoordelijkheid die ik kreeg. Een andere reden is de potentie die ik zag binnen het bedrijf en in het havengebied om verandering en innovatie door te voeren. En als laatste de concreetheid van het product waar we met z'n allen aan werken.

Wat was je vorige baan?
CX Manager - KLM.

Wat doe je in je vrije tijd?
Roeien.

Machiel (32) - Adviseur Divisie Havenmeester

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Port of Amsterdam is een organisatie die midden in een netwerk van vele partijen staat en daarnaast hard werkt aan het Amsterdam van toekomst. De publieke taak die Divisie Havenmeester daarbij invult maakt PoA een spannende plek om te werken.

Wat was je vorige baan?
Directieadviseur - Brandweer Amsterdam-Amstelland.

Wat doe je in je vrije tijd?
Racefietsen, volgen van Formule 1 en andere autosporten, reizen.

Paulien (49) - Senior Medewerker Financiële Administratie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ruim 25 jaar geleden kwam ik via een uitzendbureau terecht op de crediteurenadministratie. Ik heb veel verschillende (nieuwe) functies gehad. De veelzijdigheid in het werk en de vrijheid waarmee ik mijn werk kan doen, maakt dat ik hier nog steeds met veel plezier werk.

Wat was je vorige baan?
Medewerker administratie bij een bruin- en witgoed bedrijf.

Wat doe je in je vrije tijd?
Creatief bezig zijn, kleurcursus, Bodycasting, relaxen op het strand, hardlopen in het bos en gezellig borrelen met vrienden en familie.

Roos (36) - Bedrijfsjurist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na acht jaar advocatuur wilde ik graag als bedrijfsjurist aan de slag. Het was voor mij gelijk helder dat ik graag voor Port of Amsterdam zou willen werken, met name omdat Port of Amsterdam met uiteenlopende juridische vragen wordt geconfronteerd waarbij commerciële en maatschappelijke belangen een belangrijke rol spelen.

Wat was je vorige baan?
Advocaat.

Wat doe je in je vrije tijd?
Zeilen, skiën, reizen.

Linda (59) - Secretaresse / PA

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Port of Amsterdam opereert internationaal, maar is wel een echt Amsterdams bedrijf met Amsterdamse collega's en een stoer imago. Ik kan hier goed mijn skills inzetten.

Wat was je vorige baan?
Hiervoor heb ik bij meerdere bedrijven gewerkt.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, wandelen op het strand, quizzen op tv kijken, gezin.

James (42) - Commercial Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was al werkzaam in de Amsterdamse haven, als cargadoor op een van de terminals. Een overstap naar Port of Amsterdam gaf de kans om meer over de haven te leren, maar ook sturing te gaan geven.

Wat was je vorige baan?
Cargadoor bij Verenigd Cargadoors Kantoor Amsterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met mijn jonge familie zijn, fietsen, hardlopen, stand-up paddleboarden (SUP), lezen over sociale antropologie, documentaires kijken en koken.

Alma (37) - Commercieel Manager Cruise & Superyachts

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb altijd al iets gehad met scheepvaart. Toen ik 18 jaar was heb ik als matroos bij de Koninklijke Marine gewerkt en gevaren aan boord van een fregat. Uiteindelijk ben ik toch weer verder gaan studeren en bij het Havenbedrijf terecht gekomen. De combinatie van scheepvaart, klanten, ontwikkelen van producten en het in de markt zetten en promoten ervan spreekt mij heel erg aan. Daarnaast biedt het Havenbedrijf je veel kansen om door te groeien. Ik werk er al bijna tien jaar, maar ik heb al in vier verschillende functies gewerkt.

Wat was je vorige baan?
Accountmanager Real Estate.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd met mijn man en twee zoontjes doorbrengen, lekker uit eten gaan, leuke dingen doen met vrienden en reizen en een beetje sporten om fit te blijven.

Shirit (30) - Strategisch adviseur MVO

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Door de complexe vraagstukken met veel verschillende belangen is er veel uitdaging in mijn functie. Verduurzaming ziet er voor elke belangengroep anders uit - de gemeente, de Amsterdammer, de overheid, de bedrijven in het gebied etc. verwachten en hebben allemaal net een andere focus. Deze uitdaging in een informele sfeer op kantoor is voor mij de perfecte combinatie.

Wat was je vorige baan?
Zzp'er in duurzaamheid, daarvoor Consultant KPMG Sustainability.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, borrelen en wandelen.