Banen

Coördinerend Begeleider (locatie Soesterberg)

Coördinerend Begeleider (locatie Soesterberg)

Philadelphia Soesterberg

Wat is vereist?

 • Afgeronde hbo-opleiding richting Zorg en Welzijn
 • Ervaring met LVG- en MVG-cliënten
 • Kennis van / ervaring met de Triple C-methode, of bereid hierover te leren
 • Goed in coachen en collega's aansturen
 • Goede beheersing Nederlandse taal
 • Je hebt lef en kunt waar nodig humor inzetten

Wat krijg je?

 • €2.151 - €3.289 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • Aantal uren in overleg
 • 144 vakantie-uren + 57 pbl-uren (op basis van een 36-urige werkweek)
 • Mogelijkheid tot trainingen en ontspanningsfaciliteiten
 • Onregelmatigheidstoeslag

Wat doe je?

 • 60% Cliënten begeleiden
 • 20% Cliëntenzorg coördineren en uitzetten
 • 15% Overleggen
 • 5% Administratie

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Coördinerend Begeleider op locatie Soesterberg van Philadelphia ben je verantwoordelijk voor het regelen en uitvoeren van cliëntenzorg. Je komt te werken op een nieuwe locatie waar 56 cliënten gaan wonen, verdeeld over zeven woongroepen. Er is woon- en dagbesteding op de locatie en een crisisopvang. Er komen cliënten van bestaande locaties en 'nieuwe' cliënten wonen. Samen met andere collega's maak jij deel uit van een nieuw team; hierdoor is het in het begin even zoeken naar de juiste balans en kunnen cliënten wat gespannen reageren.

Jij coördineert en regelt de cliëntenzorg op locatie. Je bent het overkoepelende aanspreekpunt voor bijvoorbeeld familieleden en externe zorgaanbieders zoals de huisarts. In overleg met de begeleiders op de locatie stel je voor iedere cliënt doelen en behandelplannen op, en werk je deze regelmatig bij. Je bespreekt deze met de cliënt, de familieleden en de externe zorgaanbieders.

Daarnaast sta je zelf regelmatig op de groep als begeleider; je helpt met adl-zorg en moedigt cliënten aan om zo zelfstandig mogelijk het dagelijks leven te leiden. Je werkt vanuit de Triple C-methode, waarbij je RUR inzet: je ondersteunt cliënten door richting te geven, uit te nodigen of ruimte te geven.

Het geeft je voldoening om behoeften achter gedrag te achterhalen. Soms geeft een cliënt jou de schuld van zaken die verkeerd lopen, terwijl jij hier niets aan kunt doen. Je kunt goed op dit gedrag inspelen; je doet er alles aan om de cliënt weer rustig en ontspannen te krijgen.

Agenda

Coördinerend Begeleider (locatie Soesterberg)

Tijdens een leuke werkdag kun je iedere cliënt persoonlijke aandacht geven en heb je veel 1-op-1 momenten met cliënten.

Tijdens een mindere dag kon je niet alle cliënten individuele aandacht geven. Hier kun je je bij neerleggen, maar ze verdienen wel de aandacht waar ze recht op hebben en die bij hen past.

  • Cliënten begeleiden
  • Koken en eten met cliënten
  • 1-op-1 met cliënt
  • Overdracht
  • Overdracht
  • Zorgtaken coördineren
  • Koken en eten met cliënten
  • Overdracht
  • Cliënten begeleiden
  • Overdracht
  • Slaapdienst
  • Ontbijten met cliënten
  • Cliënten begeleiden

Voorbeeld uit de praktijk

Een cliënt raakt overstuur als hij ontdekt dat zijn e-smoker voor de zoveelste keer niet werkt; hij wil nu direct een pakje shag roken. Wat doe je?

Deze cliënt rookte vroeger veel shag en raakte altijd in de stress zodra zijn pakje op was. Daarom besloten jullie om hem een e-smoker te geven, maar die lekte steeds. Dit zorgde opnieuw voor veel stress. Hij raakte overstuur en riep vaak dat hij per direct geld wilde hebben om een pakje shag te kopen (de cliënt kreeg zakgeld).

Je kunt wel weerstand bieden en ‘nee’ zeggen, maar het is beter om te kijken naar waar de behoefte ligt. En belangrijker nog: de stress wegnemen. Daarom hebben jullie nu altijd een pakje shag in huis, mocht de e-smoker het weer begeven. Sinds jullie dat doen, merken jullie dat de cliënt minder is gaan roken. Zodra een stressmoment plaatsvindt, rookt de cliënt het pakje shag niet in één keer op. Nu wil hij juist zijn pakje shag ruilen voor zijn e-smoker. Dit is het resultaat van het feit dat jij en je collega’s hem een luisterend oor hebben geboden en hebben gekeken waar de behoefte daadwerkelijk ligt.

Groeipad

Philadelphia biedt allerlei trainingen, e-learnings en cursussen aan, zodat je bijblijft in je vakgebied en jezelf kunt ontwikkelen. Binnen Zo krijg je trainingen aangeboden op het gebied van Triple C, Active Support en agressiehantering.

Manager
Gedragsdeskundige
Trainer in het Philadelphia-leerhuis

Werken bij Philadelphia

Philadelphia ondersteunt mensen met een beperking en helpt zo iedereen om het beste uit zichzelf te halen. Dit geldt voor alle mensen die bij ons wonen, of ze nu intensieve zorg of ambulante begeleiding nodig hebben. Maar ook voor mensen die komen logeren, of hun dag zinvol willen invullen en hun talenten steeds meer ontdekken. Sommige mensen ontwikkelen zich misschien wel zo snel, dat ze wellicht leren werken en een baan vinden. Met al die mensen kijken wij graag naar mogelijkheden en kansen. Dit doen we met liefde, lef en meesterschap, zodat we ook het beste uit elkaar als collega's halen. We hebben ruim 500 locaties, verspreid door heel Nederland. Samen met jou vinden we de werkplek waar jij past. Het beste uit elkaar, voor de ander.

 • Actief in Nederland
 • Servicekantoor in Amersfoort
 • 6700 werknemers

Collega's

Roos-Ella de Jong (29) - Woonbegeleider op het Grasland

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de gehandicaptenzorg. Nu werk ik hier ruim 2 jaar en ik vind deze doelgroep nog steeds heel interessant, geen dag is hetzelfde. Elke dag is er weer een nieuwe uitdaging!

Wat was je vorige baan?
Verkoopmedewerker

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik zing eigenlijk de hele dag door. Verder hou ik ervan om met mijn handen bezig te zijn, ik haak graag. En ik doe graag leuke dingen met vrienden.

Cynthia Jansen - Coördinerend Begeleider op het Grasland

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik zocht een baan dichter bij huis en en die goed te combineren was met mijn gezin. Philadelphia sprak me qua visie aan en de doelgroep die er zit, is compleet anders dan bij mijn vorige baan. Dit zorgde voor de juiste uitdaging die ik zocht.

Wat was je vorige baan?
Begeleider meervoudig gehandicapte kinderen en jongeren

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen met de honden, met mijn gezin leuke dingen doen.

Fleur Kierkels - Van Wijk (links) - Begeleider Intensieve Zorg MVG op Klein Sonsbeek

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
In eerdere banen miste ik de uitdaging en de afwisseling. Toen ik de vacature bij Philadelphia Klein Sonsbeek zag, heb ik in eerste instantie gesolliciteerd op een vacature van Wonen. Tijdens mijn eerste gesprek werd de vacature Dagbesteding voorgesteld. Ik was direct verkocht!

Wat was je vorige baan?
Voordat ik bij Philadelphia kwam werken, heb ik op een zorgboerderij gewerkt en was ik in de weekenden nog werkzaam bij Albert Heijn.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd vis ik graag, ben ik met lekker weer graag buiten en vind je mij met vrienden en familie.

Mendy van Mourik (rechts) - Coördinerend Begeleider Intensieve Zorg MVG op Klein Sonsbeek

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was net klaar met mijn opleiding. Ik zag een toffe vacature in Driebergen en dacht: “Dat is een mooie locatie in een bosrijke omgeving.” Plus: MVG, en dat sloot goed aan bij mijn stages en interesses. Ik koos niet echt voor Philadelphia, meer voor de doelgroep.

Wat was je vorige baan?
Ik was hiervoor CB'er op Wonen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Creatieve kernreactor! Haken, producten ontwerpen op de naaimachine, lezen, spinning en Formule 1!

Sollicitatieproces

Telefonisch kennismakingsgesprek met Recruiter
Eerste gesprek met Manager Zorg en Begeleiding
Assessment (indien je geen passende opleiding hebt)
Arbeidsvoorwaardengesprek
Aanbod

Interessante baan?