Banen

Begeleider MVG

Tijdelijk gesloten

Begeleider MVG

Philadelphia Hemmen

Wat is vereist?

 • Afgeronde mbo- of hbo-opleiding richting Zorg en Welzijn
 • Ervaring met de Triple C-methode, bij voorkeur ook met de MVG-doelgroep
 • Je staat sterk in je schoenen, kunt tegen een stootje en hebt relativeringsvermogen
 • Goede beheersing Nederlandse taal
 • Observerend, evenwichtig, humoristisch, empathisch en betrouwbaar

Wat krijg je?

 • €1.963 - €2.902 bruto p/m (FWG 40)
 • 24-urige werkweek
 • 144 vakantie-uren + 57 pbl-uren (op basis van een 36-urige werkweek)
 • Mogelijkheid tot trainingen en ontspanningsfaciliteiten
 • Onregelmatigheidstoeslag

Wat doe je?

 • 10% Overdracht Dagbesteding / Wonen
 • 5% Rapporteren in ECD's
 • 15% Koken en eten met cliënten (bij Wonen)
 • 70% Cliënten begeleiden

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Maaike Bolsius

Manager Zorg & Begeleiding i.o.

Vacature

Als Begeleider MVG op locatie de Hemmense Boerderij bij Philadelphia ondersteun je cliënten om een zo normaal mogelijk leven te leiden. Je creëert een voorspelbaar ritme voor de cliënten door duidelijke afspraken te maken en voor een veilige, vertrouwde omgeving te zorgen. Je ondersteunt niet alleen bij de dagelijkse zorg, maar maakt ook plezier met cliënten en biedt ze een luisterend oor. Philadelphia werkt met de Triple C-methode: je denkt vanuit de behoeften van de cliënt en zoekt naar de daadwerkelijke reden of oorzaak van bepaald gedrag.

Ook houd je altijd rekening met het signaleringsplan en het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD), waar je kunt vinden wanneer (en hoe) een cliënt spanning opbouwt. Je rapporteert je bevindingen altijd in het ECD aan het einde van je dienst.

De Hemmense Boerderij is een woon- en dagbestedingslocatie. Er wonen dertien cliënten op de Hemmense Boerderij: het is een gevarieerde groep, en twee cliënten hebben extra zorg en aandacht nodig. Op deze twee cliënten staat altijd één begeleider; op de andere elf cliënten staan twee begeleiders. Afhankelijk van of je op Wonen of Dagbesteding komt te werken, werk je een dagdienst, avonddienst of slaapdienst.

Het geeft je voldoening om echt iets te betekenen voor cliënten en er dag en nacht voor hen te zijn. Je motiveert cliënten tijdens leuke activiteiten en persoonlijke overwinningen, en bent er ook voor ze in stressvolle situaties of als het even tegenzit. Ook doe je wat je zegt en zeg je wat je doet: zo geef je cliënten de duidelijkheid, voorspelbaarheid en structuur die ze nodig hebben.

Agenda

Begeleider MVG (locatie de Hemmense Boerderij)

Op een leuke dag doen alle cliënten enthousiast mee aan een activiteit. Van jouw complimenten leven zij op én dat maakt jouw werkdag goed.

Tijdens een mindere dag zijn er meerdere dreigende escalaties, waar andere cliënten ook op reageren. Dit heeft een negatieve invloed op de groep, maar door humor in te zetten, zorg je ervoor dat de stemming ook weer snel omslaat.

  • Overdracht
  • Rapporteren
  • Cliënten begeleiden
  • Koken en eten met cliënten
  • Cliënten begeleiden
  • Overleg collega's escalatie
  • Overdracht
  • Cliënten begeleiden op dagbesteding
  • Cliënten begeleiden op dagbesteding
  • Rapporteren + overdracht
  • Overdracht
  • Cliënten begeleiden op dagbesteding
  • Lunchen met cliënten
  • Bespreken escalatie cliënt
  • Cliënten begeleiden op dagbesteding
  • Rapporteren + overdracht

Voorbeeld uit de praktijk

Een cliënt weet dat op donderdagavond een bepaalde collega aanwezig is, maar diegene is onverwachts afwezig. De cliënt reageert hier fysiek op; wat doe je?

Die avond komt er ineens een andere collega dan de cliënt had verwacht. Hij had hier niet op gerekend en ook niet op gehoopt. Dit merk je aan zijn gedrag: je ziet het aan zijn blik en zijn houding, en bovendien begint hij te schelden. Zijn emoties worden na een tijdje ook fysiek: hij pakt spullen en gaat daarmee gooien.

Je probeert hem te kalmeren door hem - samen met een collega - naar een andere ruimte te brengen. De cliënt (letterlijk) naar een andere omgeving brengen, maakt soms al groot verschil. Ook pak je het signaleringsplan van de cliënt erbij, zodat je weet hoe een mogelijke escalatie eruit ziet en hoe je deëscalerend te werk kunt gaan. Gelukkig komt het niet zover en wordt de cliënt vrij snel rustig. In ernstigere gevallen schakel je de gedragsdeskundige in voor advies; je kunt de gedragsdeskundige altijd bellen of mailen in dit soort situaties.

Groeipad

Philadelphia biedt allerlei trainingen aan, zodat je bijblijft in je vakgebied en jezelf kunt ontwikkelen. Ook kun je doorgroeien naar Coördinerend Begeleider, Locatiemanager of gaan werken met andere cliëntdoelgroepen. Daarnaast krijg je als nieuwe begeleider altijd trainingen op het gebied van Active Support, Triple C en agressie. Ook wordt er een introductiedag georgansieerd voor nieuwe medewerkers.

Begeleider
Coördinerend Begeleider
Locatiemanager
Coördinerend Begeleider andere doelgroepen

Werken bij Philadelphia

Philadelphia ondersteunt mensen met een beperking en helpt zo iedereen om het beste uit zichzelf te halen. Dit geldt voor alle mensen die bij ons wonen, of ze nu intensieve zorg of ambulante begeleiding nodig hebben. Maar ook voor mensen die komen logeren, of hun dag zinvol willen invullen en hun talenten steeds meer ontdekken. Sommige mensen ontwikkelen zich misschien wel zo snel, dat ze wellicht leren werken en een baan vinden. Met al die mensen kijken wij graag naar mogelijkheden en kansen. Dit doen we met liefde, lef en meesterschap, zodat we ook het beste uit elkaar als collega's halen. We hebben ruim 500 locaties, verspreid door heel Nederland. Samen met jou vinden we de werkplek waar jij past. Het beste uit elkaar, voor de ander.

 • Actief in Nederland
 • Servicekantoor in Amersfoort
 • 6700 werknemers

Collega's

Roos-Ella de Jong (29) - Woonbegeleider op het Grasland

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de gehandicaptenzorg. Nu werk ik hier ruim 2 jaar en ik vind deze doelgroep nog steeds heel interessant, geen dag is hetzelfde. Elke dag is er weer een nieuwe uitdaging!

Wat was je vorige baan?
Verkoopmedewerker

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik zing eigenlijk de hele dag door. Verder hou ik ervan om met mijn handen bezig te zijn, ik haak graag. En ik doe graag leuke dingen met vrienden.

Cynthia Jansen - Coördinerend Begeleider op het Grasland

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik zocht een baan dichter bij huis en en die goed te combineren was met mijn gezin. Philadelphia sprak me qua visie aan en de doelgroep die er zit, is compleet anders dan bij mijn vorige baan. Dit zorgde voor de juiste uitdaging die ik zocht.

Wat was je vorige baan?
Begeleider meervoudig gehandicapte kinderen en jongeren

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen met de honden, met mijn gezin leuke dingen doen.

Fleur Kierkels - Van Wijk (links) - Begeleider Intensieve Zorg MVG op Klein Sonsbeek

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
In eerdere banen miste ik de uitdaging en de afwisseling. Toen ik de vacature bij Philadelphia Klein Sonsbeek zag, heb ik in eerste instantie gesolliciteerd op een vacature van Wonen. Tijdens mijn eerste gesprek werd de vacature Dagbesteding voorgesteld. Ik was direct verkocht!

Wat was je vorige baan?
Voordat ik bij Philadelphia kwam werken, heb ik op een zorgboerderij gewerkt en was ik in de weekenden nog werkzaam bij Albert Heijn.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd vis ik graag, ben ik met lekker weer graag buiten en vind je mij met vrienden en familie.

Mendy van Mourik (rechts) - Coördinerend Begeleider Intensieve Zorg MVG op Klein Sonsbeek

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was net klaar met mijn opleiding. Ik zag een toffe vacature in Driebergen en dacht: “Dat is een mooie locatie in een bosrijke omgeving.” Plus: MVG, en dat sloot goed aan bij mijn stages en interesses. Ik koos niet echt voor Philadelphia, meer voor de doelgroep.

Wat was je vorige baan?
Ik was hiervoor CB'er op Wonen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Creatieve kernreactor! Haken, producten ontwerpen op de naaimachine, lezen, spinning en Formule 1!

Sollicitatieproces

Eerste kennismakingsgesprek op locatie
Meedraaidienst
Je krijgt een aanbod

Interessante baan?