Banen

Begeleider MVG

Begeleider MVG

Philadelphia Locatie de Es, Vierhouten

Wat is vereist?

 • Afgeronde relevante MBO-zorgopleiding (niveau 4)
 • Ervaring met de Triple C-methode (of bereid zijn hierover te leren)
 • De-escalerend kunnen werken bij oplopende spanningen
 • Goede beheersing Nederlandse taal
 • Je kunt goed anticiperen, mensen op hun gemak stellen en hebt een rustige uitstraling
 • Nuchter, daadkrachtig, ondernemend en duidelijk in je communicatie
 • Je hebt een gezonde dosis humor en kunt tegen een stootje

Wat krijg je?

 • €1.963 - €2.902 bruto p/m (FWG 40)
 • 36-urige werkweek
 • 144 vakantie-uren + 57 pbl-uren (op basis van een 36-urige werkweek)
 • Mogelijkheid tot trainingen en ontspanningsfaciliteiten
 • Onregelmatigheidstoeslag
 • Arbeidsmarkttoeslag van 10%

Wat doe je?

 • 80% Cliënten begeleiden
 • 5% Rapporteren
 • 5% Extra taken (zoals medicatiebeheer of commissies)
 • 10% Overleg collega's

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Begeleider MVG op locatie De Es bij Philadelphia help je mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag bij het leiden van een gewoon leven. Je werkt vanuit de Triple-C methode en geeft de cliënten zo veel mogelijk regie. De cliënten hebben duidelijkheid, structuur, veiligheid, plezier en vertrouwen nodig, maar ook hulp bij de dagelijkse zorg. Deze hulpvraag verschilt: soms heeft iemand hulp nodig bij ADL-zorg en de dagbesteding, soms ook niet. Je houdt altijd rekening met de hulpvraag, behoeften en eigenschappen van de cliënt, zodat je iedereen de beste begeleiding kunt bieden. Hiervoor is het essentieel dat je de cliënten goed leert kennen en ook een vertrouwde omgeving creëert, waardoor zij het beste uit zichzelf kunnen halen.

De cliënten gaan overdag naar de dagbesteding, dit is meestal intern, en kunnen meedoen met een van de vijf groepen. Buiten de dagbesteding om heb je vaste momenten om hen structuur te bieden, bijvoorbeeld samen opstaan en ontbijten, koken, avondeten en de dag afsluiten. Tussendoor pak je wat huishoudelijke klusjes op, waar zij soms ook bij helpen. De cliënten hebben - buiten de dagbesteding om - redelijk veel tijd waarin ze rustig op hun slaapkamer hun eigen ding kunnen doen. Dan heb jij tijd om met collega's te overleggen, rapportages bij te werken en andere taken op te pakken.

De Es is een intensieve zorglocatie in Vierhouten en is één grote woning met vijf groepen cliënten. Het team bestaat uit vijf vaste collega’s.

Cliënten communiceren vooral door middel van hun gedrag met de omgeving. Daarom zoek je altijd naar de redenen achter (onvoorspelbaar) gedrag, zodat de oorzaak ervan kan worden weggenomen. Je ziet het als een uitdaging om te ontdekken welke emoties achter gedrag schuilgaan om de cliënt weer rustig en blij te maken.

Agenda

Begeleider MVG (locatie de Es)

Op een leuke dag genieten alle cliënten van hun dagprogramma en is iedereen ontspannen.

Tijdens een minder leuke werkdag kunnen cliënten boos of verdrietig zijn, en uiten ze zich niet of moeilijk. Jij bent er voor hen op deze lastigste momenten. Je geeft ruimte en biedt een veilige en betrouwbare omgeving.

  • Vrije dag
  • Overdracht dagdienst
  • Cliënten begeleiden
  • Koken met cliënten
  • Avondeten met cliënten
  • De dag afsluiten met cliënten
  • Overdracht nachtdienst + rapporteren
  • Vrije dag

Voorbeeld uit de praktijk

Je merkt dat een cliënt onrustig is. Wat doe je?

Je probeert het gesprek aan te gaan. Je merkt dat hij nog onrustiger wordt en zich fysiek uit tegen jou. Toch weet je hem te kalmeren, waardoor je het gesprek weer aan kunt gaan. Je ontdekt al snel dat hij een kaartje van zijn pleegmoeder heeft ontvangen waarop staat dat ze 'binnenkort' langskomt.

Dit is onduidelijk voor de cliënt, en die duidelijkheid moet jij hem geven. Daarom leg je rustig uit dat zijn pleegmoeder pas langs kan komen na de coronatijd. Nu de cliënt weet waar hij aan toe is, zie je dat hij - langzaam maar zeker - weer ontspannen wordt. Na geruststelling en duidelijkheid, volgt afleiding van de situatie. Daarom pak je hierna meteen het dagprogramma weer met hem op.

Groeipad

Philadelphia biedt allerlei trainingen aan, zodat je bijblijft in je vakgebied en jezelf kunt ontwikkelen. Ook kun je doorgroeien naar Coördinerend Begeleider, Locatiemanager of gaan werken met andere cliëntdoelgroepen.

Begeleider
Coördinerend Begeleider
Locatiemanager
Coördinerend Begeleider andere doelgroepen

Werken bij Philadelphia

Philadelphia ondersteunt mensen met een beperking en helpt zo iedereen om het beste uit zichzelf te halen. Dit geldt voor alle mensen die bij ons wonen, of ze nu intensieve zorg of ambulante begeleiding nodig hebben. Maar ook voor mensen die komen logeren, of hun dag zinvol willen invullen en hun talenten steeds meer ontdekken. Sommige mensen ontwikkelen zich misschien wel zo snel, dat ze wellicht leren werken en een baan vinden. Met al die mensen kijken wij graag naar mogelijkheden en kansen. Dit doen we met liefde, lef en meesterschap, zodat we ook het beste uit elkaar als collega's halen. We hebben ruim 500 locaties, verspreid door heel Nederland. Samen met jou vinden we de werkplek waar jij past. Het beste uit elkaar, voor de ander.

 • Actief in Nederland
 • Servicekantoor in Amersfoort
 • 6700 werknemers

Collega's

Roos-Ella de Jong (29) - Woonbegeleider op het Grasland

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de gehandicaptenzorg. Nu werk ik hier ruim 2 jaar en ik vind deze doelgroep nog steeds heel interessant, geen dag is hetzelfde. Elke dag is er weer een nieuwe uitdaging!

Wat was je vorige baan?
Verkoopmedewerker

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik zing eigenlijk de hele dag door. Verder hou ik ervan om met mijn handen bezig te zijn, ik haak graag. En ik doe graag leuke dingen met vrienden.

Cynthia Jansen - Coördinerend Begeleider op het Grasland

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik zocht een baan dichter bij huis en en die goed te combineren was met mijn gezin. Philadelphia sprak me qua visie aan en de doelgroep die er zit, is compleet anders dan bij mijn vorige baan. Dit zorgde voor de juiste uitdaging die ik zocht.

Wat was je vorige baan?
Begeleider meervoudig gehandicapte kinderen en jongeren

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen met de honden, met mijn gezin leuke dingen doen.

Fleur Kierkels - Van Wijk (links) - Begeleider Intensieve Zorg MVG op Klein Sonsbeek

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
In eerdere banen miste ik de uitdaging en de afwisseling. Toen ik de vacature bij Philadelphia Klein Sonsbeek zag, heb ik in eerste instantie gesolliciteerd op een vacature van Wonen. Tijdens mijn eerste gesprek werd de vacature Dagbesteding voorgesteld. Ik was direct verkocht!

Wat was je vorige baan?
Voordat ik bij Philadelphia kwam werken, heb ik op een zorgboerderij gewerkt en was ik in de weekenden nog werkzaam bij Albert Heijn.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd vis ik graag, ben ik met lekker weer graag buiten en vind je mij met vrienden en familie.

Mendy van Mourik (rechts) - Coördinerend Begeleider Intensieve Zorg MVG op Klein Sonsbeek

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was net klaar met mijn opleiding. Ik zag een toffe vacature in Driebergen en dacht: “Dat is een mooie locatie in een bosrijke omgeving.” Plus: MVG, en dat sloot goed aan bij mijn stages en interesses. Ik koos niet echt voor Philadelphia, meer voor de doelgroep.

Wat was je vorige baan?
Ik was hiervoor CB'er op Wonen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Creatieve kernreactor! Haken, producten ontwerpen op de naaimachine, lezen, spinning en Formule 1!

Sollicitatieproces

Eerste kennismakingsgesprek op locatie
Meedraaidienst
Je krijgt een aanbod

Interessante baan?