Banen

Nestlé Graduate Program - Commercial

Tijdelijk gesloten

Nestlé Graduate Program - Commercial

Nestlé Amstelveen

Wat is vereist?

 • WO-master diploma
 • Vloeiende beheersing Nederlandse taal
 • Commerciële interesse
 • Communicatief vaardig
 • Interesse in de Fast moving consumer goods (FMCG) sector

Wat krijg je?

 • €3.000 bruto p/m (+bonus en 13e maand)
 • 40 tot 45-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen en 6 ADV dagen op fulltime basis
 • Geen werk in het weekend
 • Persoonlijk leiderschapstrainingen en categorie- en functiespecifieke trainingen
 • Reiskostenvergoeding, bedrijfsfitness en collectieve zorgverzekering

Wat doe je?

 • 15% Vakinhoudelijke training
 • 20% Field Sales functie
 • 15% Persoonlijke ontwikkeling
 • 50% Marketing, category management of sales functie

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

In het Nestlé Graduate Program - Commercial heb je de mogelijkheid om in 4,5 jaar drie verschillende functies uit te voeren. Na een introductietraining van twee weken start je in een Field Sales rol. Het kan zijn dat je Regio Accountmanager wordt, maar je kunt ook Assistent Boutique Manager Nespresso worden. Na ongeveer zes tot twaalf maanden ga je naar een rol op kantoor. Dit kan een functie in sales, category management of marketing zijn. Je kunt hiervoor je voorkeur aangeven. Deze rol doe je twee tot drie jaar zodat je echt expert op dat gebied kunt worden. Daarna ga je door naar de volgende rol die ook op kantoor is. Je kunt voor dezelfde categorie kiezen maar je kunt ook naar een andere categorie switchen. Na ongeveer een jaar in deze derde rol houdt het Nestlé Graduate Program - Commercial op. Je krijgt dan een 360 graden feedback gesprek en je maakt samen met je Manager en de Talentmanager een plan voor je carrière binnen Nestlé.

Tijdens het programma krijg je verschillende trainingen op het gebied van sales en persoonlijke ontwikkeling. Ook is er de mogelijkheid om tijdelijk naar het buitenland te gaan.

Je moet het leuk vinden om in een team te werken en verschillende rollen te bekleden en je moet er tegen kunnen dat niet altijd alle processen even snel gaan.

Agenda

Regio Accountmanager
Zeno van Heerwaarden

Ik heb een leuke dag wanneer ik vanuit Nestlé echt iets heb kunnen bijdragen in een supermarkt waardoor beide partijen tevreden zijn.

Een dag is minder leuk als bezoeken aan supermarkten moeizaam lopen omdat de contactpersoon ontevreden is of niet aanwezig is.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Regio Accountmanager:
Een lokale supermarkt in jouw regio wil geen bezoek meer ontvangen vanuit Nestlé. Hoe pak je dit aan?

In je systeem lees je de historie met deze supermarkt. Het kan zijn dat dit al langer speelt. Je zorgt dat je zo goed mogelijk op de hoogte bent, daarna ga je langs. Je stelt jezelf voor aan de Manager en bespreekt waarom diegene niet meer wil dat Nestlé langs komt. Het kan zijn dat diegene het vervelend vindt dat er vaak een nieuw contactpersoon is, of dat er niet vaak genoeg iemand van Nestlé langs komt. Je legt rustig uit op welke manier Nestlé werkt en bespreekt of er binnen deze manier van werken een manier is om de Manager tevreden te stellen.

Je kunt vragen hoe vaak de Manager zou willen dat er iemand langs komt. Dit kan bijvoorbeeld eens per maand zijn. Dan zorg je dat je elke maand een bezoek brengt. Je trekt dan de schappen met Nestlé producten recht en maakt een praatje. Wanneer je het vertrouwen van de Manager weer gewonnen hebt, ga je praten over wat er nog meer mogelijk is in de samenwerking. Het is jouw verantwoordelijkheid om de Manager weer tevreden te krijgen.

E-Business Development Manager:
Er moet een nieuwe campagne komen met een nieuw communicatieconcept voor de lancering van een nieuwe koffiemachine. Hoe ga je te werk?

Als eerst ga je bepalen wat er nodig is. Hiervoor heeft Nestlé marketing frameworks. Je stelt een briefing op waarin het budget, de doelstelling, de doelgroep, het product, de uitdaging en de concurrentie staan beschreven. Je bespreekt deze briefing met je Manager of iemand die intern advies geeft over de communicatie en branding. Wanneer de briefing goed is, leg je deze voor bij drie reclamebureaus. Hierop volgt snel een debrief per bureau of ze alles goed hebben begrepen. Twee weken later krijg je drie voorstellen. Hieraan kun je zien of je de briefing goed hebt gedaan.

Daarna ga je intern bespreken welk voorstel het beste is en maak je een keuze voor een bureau. Je gaat met dit bureau om tafel om de campagne helemaal uit te werken. Je zorgt dat het intern ook draagvlak heeft en maakt een tijdsplanning. Je bespreekt of je nog andere bureau’s moet inschakelen om de campagne zo succesvol mogelijk te maken. Je bent tijdens het proces de schakel tussen het reclamebureau, eventuele andere bureaus en intern. Je zit er strak bovenop zodat alles goed verloopt. Wanneer de campagne loopt, monitor je deze nauwkeurig en stuur je bij als dat nodig is.

Assistent Manager in een Boutique:
Samen met de Boutique manager bent je verantwoordelijk voor het draaiende houden van een Boutique. Dit betekent dat je veel te maken hebt met operationele taken. Bijvoorbeeld de lancering van een nieuwe campagne. Dit gebeurt meerdere keren per jaar. Hoe pak je dat aan?

Bij de lancering van een nieuwe campagne is het vooral belangrijk dat de planning goed loopt en dat je zorgt dat iedereen op de hoogte is van alles. Dit gebeurt vaak al ver van tevoren. Voorafgaand aan de campagne ben je bij verschillende meetings en calls om alle informatie te verzamelen. Samen met het verantwoordelijke team stel je duidelijke doelstellingen voor de campagne. Je zorgt dat de collega die verantwoordelijk is voor de bestellingen alle benodigde producten bestelt, zodat deze op tijd binnen zijn en er voldoende voorraad is. Je zorgt dat de collega die verantwoordelijk is voor de retail marketing binnen de Boutique tijdig begint met het plannen van de opbouw van de campagne en het bestellen van alle materialen. Je zorgt dat alle collega’s de nodige trainingen volgen zodat ze volledig op de hoogte zijn van alle informatie over de nieuwe koffies/technieken/machines die van belang zijn bij de campagne. Ook organiseer je een teammeeting om alle informatie nogmaals door te nemen om ervoor te zorgen dat iedereen precies weet wat ze moeten doen.

Op de dag van de lancering zelf ben je eigenlijk vooral bezig met het in goede banen leiden van de lancering. Hierbij is snel schakelen en goed communiceren zeer belangrijk. Zo kan het altijd zijn dat er bepaalde producten niet goed zijn besteld of dat iets meer tijd kost dan gepland. Daarnaast coach je het team op hun kennis van de (nieuwe) koffies/campagne. Verder houd je je gedurende de campagne bezig met het behalen van de geformuleerde doelstellingen.

Groeipad

Na afronding van het Nestlé Graduate Program - Commercial zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van je interesse en talenten. Je kunt je verbreden of verdiepen binnen commerciële disciplines zoals Sales, Category Management of Marketing. Hierbij kan je denken aan rollen als Key Account Manager Superunie, Brand Manager Felix of Category Manager Confectionery. Tijdens het traject krijg je persoonlijk leiderschapstrainingen, categorie- en functiespecifieke trainingen en trainingen die aansluiten bij jouw persoonlijke behoeften.

Key Account Manager Superunie
Brand Manager Felix
Category Manager Confectionery

Werken bij Nestlé

Nestlé is wereldwijd het grootste bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie. Met 2000 merken is Nestlé actief in 189 landen. Nestlé is meer dan 150 jaar geleden opgericht en heeft inmiddels meer dan 323.000 medewerkers over de hele wereld.
 • Hoofdkantoor in Vevey, Zwitserland
 • Actief wereldwijd
 • 40% / 60%
 • Gem. leeftijd 37,4 jaar
 • 1.158 medewerkers in Nederland
 • 323.000 medewerkers wereldwijd

Collega's

Amber Harms - Creating Shared Value Specialist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De nieuwsgierigheid om het voedingssysteem en consumenten te begrijpen heeft ervoor gezorgd dat ik wilde werken bij het grootste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld. Want groot betekent schaal en de kennis in huis hebben. Deze combinatie maakt échte impact mogelijk. Dagelijks ben ik nu bezig hoe wij een bijdrage kunnen leveren aan beter leven.

Wat was je vorige baan?
Product Manager Confectionery - Nestlé.

Wat doe je in je vrije tijd?
Alles wat met eten te maken heeft. Van erover lezen, praten, discussieren, tot koken, tafelen en bestuurswerk aan toe bij Slow Food Youth Network.

Guy Wegter - Jr. Category Manager Drinks

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Mijn interesse in de FMCG-branche is gewekt door een eerdere stage. Nestlé had in mijn ogen het ideale totaalplaatje: mooie merken, leuke mensen en een heel mooi opgebouwd Young Graduate programma.

Wat heb je gestudeerd?
Master History of International Relations.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met mijn vriendin, vrienden, of familie leuke dingen doen. Verder hou ik van voetbal kijken, ben ik autogek, vind ik het leuk om te gamen en ga ik graag de stad in - overdag of 's avonds.

Mark Diekman - Jr. Category Manager Confectionary

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Nestlé gaan werken omdat ik graag binnen de FMCG aan de slag wilde. Ik heb een voorliefde voor eten en koken, wat goed aansluit bij Nestlé. Daarnaast wilde ik graag bij een bedrijf dat iets tastbaars produceert gaan werken.

Wat was je vorige baan?
Lijnkok bij Restaurant NoordWest.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik speel en kijk graag voetbal en ik kook veel.

Elmer Schoenmaker - Jr. Key Account Manager Wagner

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het mooie aan Nestlé is dat wij wereldwijd de grootste FMCG-speler zijn, maar in Nederland met de meeste categorieën nog de challenger zijn. Hierdoor zijn er nog veel mogelijkheden in de Nederlandse markt.

Wat was je vorige baan?
Freelancer in de sales.

Wat doe je in je vrije tijd?
Alles wat te maken heeft met reizen, sporten, eten en drinken.

Eline Janssen - Brand Manager Maggi

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens de Nestlé Business course bleek dat de energie van het bedrijf aan mij besteed was. Iedereen vertelde vol trots en ambitie over zijn werk en de gezamenlijke activiteiten die eromheen georganiseerd worden. Conclusie: hier moest en zou ik gaan werken. Nu, 4.5 jaar later, ben ik nog steeds blij met deze keuze!

Wat heb je gestudeerd?
Bedrijfskunde en Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten.

Floor Sintnicolaas - Key Account Manager Superunie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn studie wist ik zeker dat ik een commerciële rol binnen een FMCG bedrijf wilde. Bij Nestlé kreeg ik via het Graduate Program de mogelijkheid om de verschillende disciplines te ontdekken. Enthousiaste verhalen, de sfeer en de jonge mensen hebben ervoor gezorgd dat ik bij Nestlé ben gestart en hier na 4,5 jaar nog steeds met plezier werk.

Wat was je vorige baan?
Category Manager Confectionery.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, restaurants ontdekken, afspreken met vrienden en spelletjes spelen.

Eduard Bos - Material Handling Specialist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Mijn voorkeur ging uit naar een bedrijf dat mij internationale kansen zou bieden. Dat biedt Nestlé zeker. In combinatie met de leuke collega's en de mooie merken, was de keuze snel gemaakt.

Wat heb je gestudeerd?
Master Supply Chain Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Concerten, sport en kleine ondernemingen starten met mijn vrienden.

Emmy Meerveld - Nutrition, Health & Wellness Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Inmiddels is het alweer lang (bijna 15 jaar) geleden dat ik bij Nestlé solliciteerde. Ik kende Nestlé vanuit mijn vorige baan. De uitgebreidheid van het portfolio sprak me aan en de menselijke insteek.

Wat was je vorige baan?
Teamcoördinator / Diëtist.

Wat doe je in je vrije tijd?
Uit eten gaan, sporten en lezen.

Marcel de Leeuw - Manager Chef2Chef Nestlé Professional

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na 25 jaar in de top van de gastronomie te hebben gewerkt, werd ik gevraagd of ik openstond om te solliciteren op deze functie. De functieomschrijving trok me enorm aan. Zo ook om te werken aan de "andere" kant van de Hospitality industrie. En hoe wij met Nestlé de chefs kunnen ontzorgen, zonder in te boeten in kwaliteit en smaak.

Wat was je vorige baan?
Executive Head Chef bij DoubleTree by Hilton AMSCS.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, eten en genieten van het leven.

Bob de Vries - Sales Manager Purina

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Twaalf jaar geleden heb ik de overstap naar Nestlé gemaakt met als reden mijzelf verder te ontwikkelen bij een internationaal bedrijf. Inmiddels ben ik een half jaar geleden gestart in mijn vijfde baan bij Nestlé. Erg gaaf dat je in één bedrijf zoveel diverse mogelijkheden hebt om te groeien.

Wat was je vorige baan?
Accountmanager bij Unilever.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wielrennen, fotograferen en muziek op vinyl luisteren.

Interessante baan?