Banen

Consultant Certificatie & Keurmerken

Tijdelijk gesloten

Consultant Certificatie & Keurmerken

NEN Delft

Wat is vereist?

 • HBO of WO werk- en denkniveau
 • 2- 5 jaar relevante werkervaring (met stakeholdermanagement of projectmanagement, verbinder, procesbegeleider, facilitator, coördinator, kwartiermaker, secretaris, mediator of andere vergelijkbare rollen)
 • Analytische vaardigheden: hoofd- en bijzaken kunnen onderscheiden
 • Uitstekende beheersing Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift
 • Gevoel voor politieke verhoudingen en om kunnen gaan met tegengestelde belangen

Wat krijg je?

 • €3.300 - €4.800 bruto p/m (op basis van een fulltime dienstverband)
 • 32 tot 40-urige werkweek
 • 24 vakantiedagen + (12 ATV dagen)
 • Ruime trainings- en opleidingsmogelijkheden
 • Laptop en mobiele telefoon + tegemoetkoming in reiskosten

Wat doe je?

 • 15% Extern overleg
 • 25% Intern overleg
 • 40% Faciliteren of begeleiden norm- of keurmerktraject
 • 15% Beantwoorden mails en telefoontjes
 • 5% Administratie

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Consultant Certificatie & Keurmerken bij NEN begeleid je norm-ontwikkeltrajecten en houd je je bezig met de wijze waarop die normen in de praktijk getoetst moeten worden. Je faciliteert de norm-ontwikkeltrajecten in het cluster Zorg. Je zorgt ervoor dat de verschillende belangen zo goed mogelijk worden vertegenwoordigd, zodat door middel van consensus een afspraak kan worden bereikt. Hiervoor werk je nauw samen met de belanghebbende partijen, de voorzitter en de Project Assistent.

Daarnaast zorg je ervoor dat een set van eisen wordt ontwikkeld voor de wijze waarop tegen de norm wordt getoetst,  zodat je tot een eenduidig keurmerk kunt komen. De eisen voor de toetsing bepaal je op basis van de internationale eisen (ISO-eisen) en gesprekken met diverse belanghebbende partijen. Je discussieert over alle facetten van de keuring, stelt de geldende normen bij en besteedt de toetsing vervolgens uit aan een certificerende instelling. Hierna heb je de rol van keurmerkhouder en ben je het eerste aanspreekpunt voor specifieke keurmerkvragen vanuit de klant.

Mocht je interesse of nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met Daphne Marinisse via +316 13418766 of Daphne.Marinisse@nen.nl.  Zij vertelt je graag meer over de functie en het werken bij NEN.

Je vindt het leuk om ingewikkelde stukken te analyseren. Je moet er tegen kunnen dat klanten niet altijd blij met je zijn omdat ze er niet altijd zelf voor kiezen om met een keurmerk te werken.

Agenda

Consultant Keurmerken & Certificatie
Jojanneke Bolder

Ik heb een leuke dag als ik met collega's kan sparren. Je ziet dat de norm beter wordt als er meer mensen over nadenken.

Op een matige dag heb ik weinig afspraken en ben ik veel bezig met administratie.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je krijgt het verzoek een keurmerk voor mondzorgpraktijken te ontwikkelen. Aan de hand van het keurmerk moet de kwaliteit van de mondzorgpraktijken voor de buitenwereld zichtbaar worden gemaakt. Hoe ga je te werk?

Eerst zorg je ervoor dat je een duidelijk beeld van de aanvraag krijgt. Je bepaalt de reikwijdte van de norm, maakt een projectplanning en creëert een lijst van de belanghebbende partijen die je in het traject moet betrekken. Ook schrijf je een eerste concept van de norm en doe je een voorstel over de wijze waarop deze getoetst moet worden. Je bepaalt in overleg met de aanvragende partij welke 'experts' op het gebied van mondzorg bij het traject betrokken moeten worden. Daarna organiseer je vier tot vijf bijeenkomsten om met de experts over de concepten van de norm te discussiëren. Op basis van de afspraken die in de bijeenkomsten worden gemaakt, stel je de concepten van de norm bij. Je maakt ook afspraken over hoe je de norm gaat toetsen en welke eisen je hiervoor moet laten gelden.

Vervolgens ga je de validatiefase in. Hiervoor werk je samen met onafhankelijke tandartsenpraktijken die niet bij de totstandkoming van de norm en de toetsing ervan betrokken zijn geweest. Je controleert of de onafhankelijk certificerende instelling op basis van het concept en het reglement voor de toetsing een betrouwbare en reproduceerbare toetsing uit kan voeren. Door dit te doen toets je ook meteen of de norm leesbaar is. Op basis van de uitkomst van de toetsing, kan je besluiten de norm en het reglement voor de toetsing aan te scherpen.

Daarna organiseer je een werkgroepvergadering. Hiervoor nodig je de belanghebbende partijen uit om de norm en het reglement voor de toetsing ervan te bespreken. Door met zoveel mogelijk belanghebbende partijen over de herziene norm en het reglement te spreken, zorg je ervoor dat de norm bekendheid krijgt bij belanghebbende partijen en het belang van het keurmerk meer draagvlak krijgt. Als deze werkgroepvergadering plaats heeft gevonden, dien je de norm en het reglement voor toetsing in bij het College van Deskundigen van NEN-HKZ. Zij beoordelen de documenten en geven uiteindelijk een formele acceptatie. Vanaf dat moment zijn de norm en het reglement voor de toetsing officieel herzien en geaccepteerd.

Groeipad

Je kunt vanuit je rol als Consultant doorgroeien naar verschillende disciplines binnen NEN. Bijvoorbeeld Consultant bij een ander cluster, Senior Consultant/Projectleider of Programmamanager. Bij NEN staat jouw ontwikkeling centraal. Ze investeren in hun medewerkers door vanuit de NEN academy diverse inspirerende kennis- en inspiratiesessies aan te bieden. Je kunt zowel intern als extern opleidingen en trainingen volgen, die bij jou en je functie aansluiten. Bovendien krijg je gedurende het eerste jaar een mentor toegewezen en heb je op regelmatige basis intervisie met collega's, die in dezelfde periode gestart zijn als jij.

Consultant op ander cluster
Sr. Consultant/projectleider
Programmamanager

Werken bij NEN

NEN is in 1916 opgericht ter ondersteuning van normalisatieprocessen. Dit doet zij door gezamenlijke afspraken te maken met belanghebbende partijen, waaronder bedrijven, overheden, ngo’s en start-ups. Deze afspraken worden ook wel normen of 'best practices' genoemd. Normen bevorderen innovatie, duurzaamheid, veiligheid, efficiency en internationale handel, zowel op nationaal als op internationaal niveau. NEN is een non-profit stichting met 280 medewerkers en een netwerk bestaande uit bijna 5000 commissieleden.

 

 • Delft
 • Wereldwijd actief
 • 66% / 34%
 • Gem. leeftijd 47 jaar
 • 300 werknemers in Nederland

Collega's

Harold Pauwels (49) - Business Unit Manager Standards Product & Services

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een bedrijf met een internationale binding. Al tijdens de eerste gesprekken zag ik de functie van consultant als een mooie volgende stap in mijn werkende leven.

Wat was je vorige baan?
Account Manager bij Delta Milieu.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sport, wijnbouw en familiebezoek.

Rob Kotte (40) - Consultant, Bouw & Installatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb twaalf jaar in de bouwsector gewerkt als architect. Toen ik op zoek was naar een baan waar ik mij breder kon ontwikkelen, wees een oud-collega mij op NEN. In de gesprekken die ik heb gevoerd tijdens mijn sollicitatie werd ik erg enthousiast van de diversiteit aan onderwerpen, de vrijheid van werken en het internationale karakter van de functie als consultant normalisatie.

Wat was je vorige baan?
Architect.

Wat doe je in je vrije tijd?
Zwemmen en reizen.

Willemien Bosch (40) - Clustermanager, Bouw

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb een achtergrond in de bouwsector. Het aantrekkelijke aan het werk bij het ingenieursbureau waar ik werkte vond ik de projectcoördinatie tussen alle betrokken partijen, installateurs, ontwerpers, constructeurs, opdrachtgever en gebruiker. Het gezamenlijk tot resultaat komen. Daarbij vond ik de beweging en gezamenlijkheid belangrijker dan het feitelijke resultaat. Ik ben me daarom wat breder gaan oriënteren en kwam de vacature bij NEN tegen. Deze sprak mij aan door de combinatie van werken in de bouwsector en de inzet van mijn 'soft-skills'.

Wat was je vorige baan?
Projectmanager bij Royal HaskoningDHV.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd doorbrengen met mijn kinderen.

Joyce Jankok (36) - HR Adviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik had nooit verwacht bij NEN te gaan werken, maar ik werd tijdens de gesprekken positief verrast. Enerzijds de klik met de gesprekspartners, de sfeer, maar ook de uitdagingen, waarvan ik dacht daar wil ik wel mee aan de slag gaan. Bovendien vind ik het prettig om te kunnen sparren met managers en collega’s. Ik vind NEN een zeer goede en flexibele werkgever. Dit past ook goed in combinatie met mijn privéleven.

Wat was je vorige baan?
HR Manager bij DotControl & RockBoost.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd doorbrengen met mijn gezin, uit eten met vriendinnen, shoppen en sporten.

Astrid de Haes (42) - Consultant, Industrie & Veiligheid

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben een coördinator in hart en nieren: laat mij maar faciliteren en regelen. Ik kwam uit de transportwereld en wilde graag mijn horizon verbreden. Bij NEN kreeg ik de kans om volop processen te begeleiden rondom een breed scala aan interessante onderwerpen.

Wat was je vorige baan?
Secretaris, Beleidsmedewerker bij TLN.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, Whodunnits kijken, daktuinieren en uiteraard op reis.

Julia Stikkelman (32) - Consultant, Bouw & Installatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Toen ik solliciteerde op mijn huidige functie, werkte ik al een aantal uur per week bij het cluster Bouw & Installatie. Het was eigenlijk niet mijn plan om heel lang te blijven of meer uren voor NEN te gaan werken, maar zowel de sfeer, als de inhoud van het werk hebben me positief verrast Er wordt hard gewerkt, maar er is ook altijd ruimte en animo voor een borrel of feestje.

Wat was je vorige baan?
Project Ingenieus op ZZP-basis.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lezen, relaxen, sporten, vrienden zien, docu's en films kijken.

Naazra Lalmahomed (46) - Projectassistent, Energie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
NEN is op mijn pad gekomen. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik werk hier nu ruim 13 jaar en het bevalt mij nog steeds. NEN is een goede werkgever!

Wat was je vorige baan?
Administratief medewerker bij het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, luieren, met vrienden afspreken, reizen.

Yvette Mulder (33) - Consultant, Kennis- & Informatiediensten

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
NEN leek me helemaal niets, totdat ik op de koffie ging bij een consultant. Zij vertelde mij alles over NEN en haar baan en bij mij viel er een kwartje: dit vinkt mijn hele wensenlijst af. Het is alles wat ik belangrijk vind in een baan: verantwoordelijkheid, maatschappelijke bijdrage, veel op hoog niveau praten met partners, inhoudelijk uitdagend werk, focus op projectmanagement en een sociaal werkklimaat.

Wat was je vorige baan?
Tender Manager bij Trigion.

Wat doe je in je vrije tijd?
Veel mensen tegelijkertijd uitnodigen voor etentjes en over nieuwe onderwerpen leren.

Robert Boonman (58) - Functioneel Beheerder, IT

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
NEN had enige jaren geleden een vacature die werkelijk op mijn lijf geschreven was. En... dat bleek ook zo te zijn!

Wat was je vorige baan?
Controller.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen.

Gillian Herpers (31) - Clustermanager Agrofood & Consument

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde graag maatschappelijk relevant werk doen. Bij NEN kun je als consultant een directe bijdrage leveren aan een duurzamere, veiligere en efficiëntere wereld.

Wat was je vorige baan?
Project Manager Certificate.

Wat doe je in je vrije tijd?
Chinese thee drinken & yoga.

Johan van Velthoven (58) - Manager Industrie & Veiligheid

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Een openstaande vacature voor een consultant bij NEN trok mijn belangstelling vanwege de combinatie "wet- en regelgeving, uitvoeringspraktijk, mensenwerk en techniek". Eenmaal aan het werk bij NEN verdween het laatste stukje scepsis (het wat "droge" imago van NEN) als sneeuw voor de zon.

Wat was je vorige baan?
Accountmanager / Engineering Manager bij Mechanization Philips Lighting.

Wat doe je in je vrije tijd?
Genieten van mijn gezin en knutselen aan huis en tuin.

Ying Ying Lau - Consultant Kennis- en informatiediensten

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was getipt door een vriendin; zij werkte al bij NEN en het beviel haar goed. Dus misschien was het ook wat voor mij? Het bleek een goede match te zijn. Gevarieerd en internationaal werk, veel eigen verantwoordelijkheid en tegelijkertijd heel flexibel en... toch ook wel uniek om bij NEN te werken.

Wat was je vorige baan?
Onderzoek naar zorgrobotica (in Japan).

Wat doe je in je vrije tijd?
Veel met eten bezig zijn! Koken, (uit) eten (gaan), nieuwe keukens uitproberen... en ik reis graag, dat combineer ik het liefst met vrienden opzoeken.

Irene van den Handel (44) - Projectassistent Bouw

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
NEN is een erg flexibele werkgever en je krijgt genoeg kansen die je kan benutten.

Wat was je vorige baan?
Secretaresse bij een Notariskantoor.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, en tijd doorbrengen met mijn kind, en vrienden.

Interessante baan?