Banen

International Leadership Development Program

Tijdelijk gesloten

International Leadership Development Program

MSD Oss + 1 Locaties

Wat is vereist?

 • Master Engineering, Supply Chain of Life Sciences (afgerond op uiterlijk 1 aug. 2021)
 • Goede beheersing Nederlands en Engels in woord en geschrift
 • In staat om te schakelen tussen verschillende disciplines en te verbinden
 • Goede analytische vaardigheden
 • Leiderschapspotentie

Wat krijg je?

 • €3.500 - €4.500 bruto p/m
 • 40-urige werkweek
 • 35,5 vakantiedag
 • Persoonlijk trainingspad passend bij de functie
 • Pensioenregeling, reiskostenvergoeding en company fitness
 • 3% eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag en incentive plan

Wat doe je?

 • 45% Learning on the job (verschilt inhoudelijk per rotatie)
 • 25% Contact met interne en externe stakeholders
 • 15% Persoonlijke ontwikkeling (cursussen, e-learnings etc.)
 • 15% Overige werkzaamheden (commissiewerk en coachingssessies)

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Met het International Leadership Development Program bij MSD word je in drie jaar tijd klaargestoomd voor een leidinggevende functie binnen MSD in het hoger management. Gedurende drie (internationale) rotaties van een jaar kom je in aanraking met diverse afdelingen en sites binnen MSD om de bedrijfsprocessen beter te leren begrijpen. De drie rotaties zelf zijn zeer divers qua functie, afdeling en locatie. Binnen deze periode draag je bij aan belangrijke projecten en neem je impactvolle beslissingen die rechtstreeks van invloed zijn op hoe geneesmiddelen, vaccins, en biologische therapieën worden gemaakt en aan patiënten en dieren wereldwijd worden geleverd.

Het traineeship is ontworpen om je vaardigheden op het gebied van samenwerken en leiderschap te versterken. Het programma omvat ook een formeel leerplan met als doel om een breed scala aan competenties te verbeteren. Je werkzaamheden bestaan o.a. uit bedrijfsresultaten opstellen, wetenschappelijke probleemoplossingen aandragen, interne en externe samenwerkingsverbanden beheren en optimaliseren, fabrieksprocessen op een lean wijze coördineren en zakelijke en financiële overzichten in kaart brengen.

Als je openstaat voor verandering, in korte tijd veel facetten van de organisatie wilt leren kennen en je tegen constructieve feedback kunt, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Trainee
Jan

Op een leuke dag heb ik een goed coachingsgesprek gehad met mijn manager waarvan ik veel geleerd heb. Ook heb ik met collega’s op de werkvloer leuke interacties gehad.

Op een minder leuke dag heb ik veel lange vergaderingen. Waarbij het soms moeilijk is om duidelijke vervolgacties af te spreken.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Als onderdeel van het traineeship kun je aan de slag gaan op productlocaties waarin men zich bezighoudt met productie, verpakking en distributie van geneesmiddelen. Een Senior Operator belt je op met de melding dat er een deeltjesoverschrijding heeft plaatsgevonden op de lijn. Wat doe je?

Wanneer je de melding krijgt van de deeltjesoverschrijding, laat je de lijn stilzetten en ga je direct naar de werkvloer, zodat je een goed beeld krijgt van het probleem. Het deel van de batch dat afwijkt, laat je apart zetten. Je gaat in overleg met de Senior Operator en probeert vast te stellen waar het probleem ligt. Vervolgens neem je contact op met de Pharmaceutical Specialist en leg je het probleem voor en vraag je om hun oordeel. Op basis van dit overleg zorg je voor een snelle oplossing zodat de lijn zo snel mogelijk weer draait.

Vervolgens wordt er bepaald of het gedeelte van de batch met een afwijking moet worden weggegooid, of nog mag worden gebruikt. De kwaliteitsafdeling bepaalt of iets door mag of niet, dus bel je met een collega van die afdeling om te overleggen wat er met het product moet gebeuren. Hierna stel je een rapport op en schrijf je een plan waarmee het probleem in het vervolg kan worden voorkomen.

Groeipad

Het eerste jaar richt je je op een specifieke tak van de organisatie zoals engineering, operations of business. Het tweede jaar zoom je uit en opereer je op een 'high level' binnen verschillende afdelingen van de organisatie. Het derde jaar geldt als een 'aspirational' rol waarin je de keuze hebt om je verder te ontwikkelen in het veld waar jouw voorkeur naar uit gaat.

International Leadership Development Program

Werken bij MSD

MSD is het grootste innovatieve geneesmiddelenbedrijf van Nederland. Het bedrijf richt zich op aandoeningen die mensen ernstig belemmeren in hun functioneren of zelfs levensbedreigend zijn, en die vragen om nieuwe geneesmiddelen. Met vaccins, biologische therapieën en geneesmiddelen biedt MSD innovatieve behandelingen voor een betere gezondheid van mensen en dieren in meer dan 140 landen. Ook is MSD een van de eerste bedrijven die zich richt op biologische R&D voor de gezondheid van dieren. MSD heeft meerdere locaties, namelijk: Boxmeer/De Bilt, Haarlem, Oss de Geer en Oss Moleneind.

 • HQ Human Health in Haarlem & HQ Animal Health in Boxmeer
 • Actief in 140 landen
 • 45% / 55%
 • Gem. leeftijd 44 jaar
 • 5.600 werknemers in Nederland
 • 70.000 werknemers wereldwijd

Collega's

Jan - Associate Specialist MLDP

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij mijn vorige baan kwam ik erachter dat ik graag meer ervaring op wilde doen binnen de farmaceutische industrie. Het MLDP traineeship was de uitgelezen kans om in relatief korte tijd verschillende functies te leren kennen. Ook het innovatieve karakter van MSD sprak mij erg aan. Omdat er ook nog de mogelijkheid was om een jaar in het buitenland te werken was de keuze snel gemaakt.

Wat was je vorige baan?
Business Excellence Engineer - Abbott.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, lezen en koken.

Sven (33) - Associate Specialist MLDP

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de Farmacie en het traineeship waar ik nu deel van uitmaak leek mij de perfecte kans om mijzelf te ontwikkelen binnen de farmacie, mijn leadership skills te verbeteren en om mijn (inter)nationale netwerk uit te breiden.

Wat was je vorige baan?
Productieapotheker - Antoni van Leeuwenhoek.

Wat doe je in je vrije tijd?
Muziek maken, boksen, tennissen, motorrijden en sleutelen.

Tristan (29) - Manager Warehouse

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
MSD is een bedrijf dat echt een positieve bijdrage levert op het gebied van gezondheid. Dat ik hier op logistiek gebied mijn steentje kon gaan bijdragen in combinatie met leidinggeven was voor mij de ideale job.

Wat was je vorige baan?
Team leader Operations bij SUEZ.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten en de wereld ontdekken met mijn zoontje van 2.

Ella (22) - Proces Optimalisatie Specialist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Werken bij een groot bedrijf dat zich bevindt in een internationale en technische omgeving met goede doorgroeimogelijkheden.

Wat heb je gestudeerd?
Technische Bedrijfskunde aan de Saxion Hogeschool in Enschede.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, lezen, bioscoop en uit eten gaan.

Lisanne (22) - Proces Optimalisatie Specialist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Nadat ik was afgestudeerd kreeg ik van een kennis te horen wat het werk als Proces Optimalisatie Specialist inhield bij MSD. Dit sloot heel goed aan op wat ik wilde gaan doen na mijn studie. Na de rondleiding en sollicitatie was ik erg enthousiast over wat MSD doet en de functie.

Wat heb je gestudeerd?
Technische Bedrijfskunde aan de Haagse Hogeschool in Delft.

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetbal, reizen, tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Dominique (55) - Director Specialties

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben voor MSD gaan werken omdat het een multinational is met veel aandacht voor ontwikkeling voor de medewerkers. Daarnaast ontwikkelt en levert MSD prachtige producten die een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de gezondheid van de patiënten.

Wat was je vorige baan?
Director Quality, EHS and Regulatory Affairs, HAL Allergy.

Wat doe je in je vrije tijd?
sporten en tijd met mijn gezin doorbrengen.

Sollicitatieproces

Je solliciteert via de 'Solliciteer nu' knop
± Binnen twee weken
Gesprek met de Recruiter (maart / april)
± Binnen twee weken
Online assessment (maart / april)
± Binnen een week
Laatste gesprekken met verschillende Site Leaders op locatie + business case

Interessante baan?