Banen

Content Manager Vaccines

Tijdelijk gesloten

Content Manager Vaccines

MSD Human Health Haarlem

Wat is vereist?

 • Master diploma in Marketing, Communicatie of Media-gerelateerd
 • Ervaring met schrijven van (digitale) content en weet dit per kanaal juist in te zetten
 • Ervaring met strategieën vertalen naar concrete aantrekkelijke content
 • Kennis van verschillende digitale communicatiekanalen
 • Sterk in relatiebeheer

Wat krijg je?

 • €3.550 - €5.500 bruto p/m (afhankelijk van ervaring)
 • 40-urige werkweek
 • 35,5 vakantiedag
 • Persoonlijk trainingspad passend bij de functie
 • Pensioenregeling, reiskostenvergoeding en in-house sportfaciliteiten

Wat doe je?

 • 60% Content schrijven
 • 20% Goedkeuring coördineren met goedkeuringscommissie
 • 20% Intern overleg

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Content Manager Vaccines bij MSD ben je verantwoordelijk voor het schrijven van aantrekkelijke content voor de communicatie- en marketingcampagnes. Deze campagnes zijn gericht op B2B én B2C. Je schrijft (digitale) content die betrekking heeft op voorlichtingseducatie, gericht op zowel consumenten van vaccins als beroepsbeoefenaars. Je houdt hierbij rekening met de (digitale) klantervaring en je vertaalt de marketing- en communicatiestrategieën in goed geschreven stukken die aantrekkelijk zijn voor stakeholders van vaccins. Ook zorg je ervoor dat de implementatie op een conforme manier wordt uitgevoerd, in overeenstemming met de praktijkcode (CGR-regels).

Je doet dit in samenwerking met de Digital Customer Engagement Specialists (DCES), de BCM Vaccines (Brand en Customer Manager) en de Associate Director Marketing & Sales (ADSM). Ook werk je samen met interne stakeholders zoals collega's van Sales, Brand Management, de Scrum Master en externe stakeholders zoals communicatie- en pr bureaus.

Vanuit Haarlem distribueert MSD 2.500 verschillende verpakkingen van geneesmiddelen en vaccins naar meer dan 140 landen. Haarlem staat bekend als dé flexibele verpakkingslocatie in Europa. In Haarlem zijn ook de afdelingen Sales, Marketing, Medical Affairs, Quality, Technical Operations en Global Support functions vertegenwoordigd.

Als je het leuk vindt om via aantrekkelijke content de doelgroep te bewegen tot gedragsverandering en je het een uitdaging vindt om in een gereguleerde industrie te werken, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Content Manager Vaccins

Op een leuke dag heb ik een aantrekkelijk stuk geschreven met als doel om gebruikers te boeien maar vooral ook te binden aan onze producten.

Op een minder leuke dag heb ik veel overleg met betrekking tot goedkeuringsprocedures.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Binnenkort ga je aan de slag met een nieuw artikel gebaseerd op de (digitale) marketing- en communicatiestrategie. Hoe ga je te werk?

Met een sterk artikel wil je een bepaald ziektebeeld uiteenzetten en ervoor zorgen dat de doelgroep meer wil weten. Je gaat hen inlichten over het bestaan van die ziekte en vaccins hiertegen onder de aandacht brengen. Allereerst leg je het idee, een verhelderend achtergrondartikel over infectieziekten zoals mazelen, voor aan het marketing- en communicatieteam. Wanneer het idee is goedgekeurd door onder andere jouw leidinggevende, ga je aan de slag. Je zorgt ervoor dat je mensen met je stuk weet te raken en te motiveren, en je past je stijl aan per kanaal. Indien nodig werk je ook samen met een PR of Mediabureau. Zodra het artikel af is, laat je deze langs de Medical Legal Review en jouw leidinggevende gaan voor een eindaftekening. Na publicatie zorg je ervoor dat de resultaten gemonitord worden.

Groeipad

Bij MSD heb je een persoonlijk trainingspad passend bij de functie, met classroom trainingen en e-sessions, op bijvoorbeeld het gebied van lean six sigma, safety en andere vaardigheden of kennisgebieden.

Content Manager Vaccines
Brand & Customer Manager
Franchise Lead

Werken bij MSD Human Health

MSD is het grootste innovatieve geneesmiddelenbedrijf van Nederland. Het bedrijf richt zich op aandoeningen die mensen ernstig belemmeren in hun functioneren of zelfs levensbedreigend zijn, en die vragen om nieuwe geneesmiddelen. De MSD Human Health organisatie bestaat uit sales, marketing, communications, market access, digital en commerciële professionals. Samen met de andere afdelingen brengen ze de geneesmiddelen en vaccins naar onze klanten over de hele wereld. MSD wilt een bijdrage leveren aan goede en doelmatige zorg door samen te werken met partners en oplossingen te ontwikkelen die écht waarde toevoegen.

 • Haarlem
 • Actief in 140 landen
 • 45% / 55%
 • Gem. leeftijd 44 jaar
 • 5.600 werknemers in Nederland
 • 70.000 werknemers wereldwijd

Collega's

Jolanda (49) - BU Director Vaccines & Primary Care

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij MSD gaan werken omdat ik graag met een breed portfolio aan geneesmiddelen werk. Het verschil maken in het leven van mensen met kleine en grote stappen. En ook omdat je bij MSD veel verschillende mogelijkheden hebt voor een carrièrestap.

Wat was je vorige baan?
Director Market Access, Policy en Communicatie bij MSD.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, piano spelen, schilderen en met gezin en vrienden leuke dingen doen.

Elyan (40) - Brand and Customer Manager, Primary Care

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor werkte ik bij een andere geneesmiddelenontwikkelaar en hoorde veel positieve geluiden over MSD. Namelijk de verschillende mogelijkheden die er zouden zijn om meerwaarde te bieden voor zorgverleners en patiënten. Dit is ook echt waarheid gebleken.

Wat was je vorige baan?
Account Manager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ga veel naar lezingen en concerten, sport veel en volg de yoga teacher training.

Joep (28) - Account Manager, Primary Care

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn Masterstage bij MSD heb ik ruim de mogelijkheid gehad om bij verschillende afdelingen rond te kijken en mensen te spreken over hun werk. Zo heb ik een goed beeld kunnen vormen van de prettige werksfeer en uitgebreide carrièremogelijkheden. Ik was er dan ook van overtuigd dat ik bij MSD mijn werkende leven wilde beginnen.

Wat heb je gestudeerd?
Master Science and Business Management aan de Universiteit Utrecht.

Wat doe je in je vrije tijd?
Concerten bezoeken.

Frederik (39) - Commercial Business Unit Director

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Persoonlijke Ontwikkeling! Dat is waar ik aan denk waarom ik hier werk en dat is gebleken de afgelopen jaren. Ik heb veel verschillende functies bekleed om mijn capaciteiten te ontdekken en te ontwikkelen. Mijn commerciële drive en connectie met mensen maakt dat ik hier graag werk.

Wat was je vorige baan?
Director Digital MSD Nederland.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ondernemen.

Marsha (24) - Digital Customer Experience Specialist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Op het gebied van digital en marketing in de farma wilde ik mij nog graag ontwikkelen en MSD bood deze mogelijkheid aan. Innovatief bedrijf dat zich ook op digitaal vlak wilt ontwikkelen wat mij mooie kansen biedt.

Wat was je vorige baan?
Digital Project Manager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Gezellig met vriendinnen afspreken en sporten.

Marielle (28) - Brand and Customer Manager, Vaccines

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
MSD zorgt samen met jou voor gezondheid, en dat is voelbaar binnen het bedrijf. De passie en toewijding spat er bij de medewerkers van MSD af.

Wat was je vorige baan?
Junior Brand and Customer Manager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Enerzijds actief steden en musea bezoeken, anderzijds niks doen en lekker ontspannen. Alles mag en niets moet.

Interessante baan?