Banen

Web Analytics Consultant

Tijdelijk gesloten

Web Analytics Consultant

Maxlead Oegstgeest

Wat is vereist?

 • WO werk- en denkniveau
 • 3 jaar werkervaring als analist aan klant- of bureauzijde
 • Ruime ervaring met Excel, Google Analytics en Google Data Studio
 • Aantoonbare ervaring met Google Tag Manager en Big Query
 • Gewerkt met SQL, Python en/of R
 • Vloeiend in Engels en Nederlands
 • Wonend in de Randstad

Wat krijg je?

 • €3.000-€4.000 bruto p/m
 • 40-urige werkweek
 • 26 vakantiedagen
 • Geen werk in het weekend
 • Uitgebreide opleidingsmogelijkheden, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk
 • Persoonlijk opleidingsbudget
 • Een bijdrage in je pensioen, volledige reiskosten, een laptop van de zaak, elke dag een gezonde lunch, gebruik van de Maxlead poolauto’s

Wat doe je?

 • 35% Werken bij de klanten
 • 35% Analyses maken
 • 10% Persoonlijke groei
 • 15% Implementaties
 • 5% Dashboarding

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Web Analytics Consultant breng je de customer journey van de klanten van Maxlead in kaart. Je koppelt website data met andere databronnen (CRM, Facebook, Criteo) en voert in-depth analyses uit om de klant de benodigde business insights te geven. Je adviseert de klant over hoe ze online beter kunnen presteren en hun marketingstrategie kunnen optimaliseren op basis van jouw data-analyses. Je bent de schakel tussen development en marketing. Jouw uitgebreide kennis van Google Analytics, Google Tag Manager, Data Studio, Excel en Google Sheets geeft je de vaardigheden om implementaties in GA te begeleiden of zelf uit te voeren.

Corona-update
Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus worden er op dit moment geen sollicitatiegesprekken gevoerd. In de tussentijd is het wel mogelijk een ‘virtuele koffiedate’ te doen met één van medewerkers, zodat je alvast een concreter beeld krijgt van de functie(s). Daarna wordt besproken hoe een eventuele vervolgprocedure kan worden ingericht. Wanneer je vragen hebt kan je contact opnemen via jobs@maxlead.com.

Als je het leuk vindt om van iets wolligs iets concreets te maken en het niet erg vindt dat de klant niet altijd voor jouw idee gaat, dan is dit een baan voor jou.

Agenda


Op een leuke dag heb ik de online marketing manager geholpen met het concretiseren van de online marketing strategie. Samen zijn we erin geslaagd om de juiste KPI's voor verschillende stakeholders te vinden. Ik heb geautomatiseerde rapportages ingericht zodat iedereen weet hoe zijn werk bijdraagt aan het volbrengen van de gezamenlijke strategie.

Een dag is minder leuk wanneer ik veel administratie moet doen en het contact met een technische partij stroef verloopt.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je krijgt de high level marketingstrategie van een klant te horen en ze willen dat jij deze valideert met data. Hoe ga je te werk?

De klant wil met data kunnen bewijzen dat ze op de goede weg zijn en stakeholder handvatten geven om bij te dragen aan de strategie. Je brengt de customer journey van de klant in kaart en koppelt interne databronnen aan analytics. Je test de strategie en analyseert of de budgetten op de juiste kanalen worden ingezet. Je zit hiervoor veel bij de klant op kantoor zodat je het beste inzicht krijgt in de werkwijze. Op basis van je analyse breng je een advies uit over de marketingstrategie van de klant.

Groeipad

Je krijgt een persoonlijk opleidingsbudget en kunt zowel vakinhoudelijke als persoonlijke trainingen volgen.

Web Analystics Consultant
Senior Web Analytics Consultant
Head of Analytics

Werken bij Maxlead

Maxlead is een strategisch online marketing bureau dat bedrijven met een internationale focus helpt op het gebied van het generen van leads en sales. Het bureau is in 2002 opgericht en heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Inmiddels werken er in totaal 85 collega's in 5 landen.

 • Oegstgeest
 • Actief in 5 landen
 • 40% / 60%
 • Gem. leeftijd 35 jaar
 • 75 werknemers in Nederland
 • 85 werknemers wereldwijd

Collega's

Mike - Social Advertising Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voor Maxlead was ik bezig als All Round Marketeer. Alleen miste ik verdieping in bepaalde disciplines die ik echt leuk vond. Social Media Advertsing sprak mij het meest aan en wilde daar dagelijks mee bezig zijn. Vooral de cultuur en de omgang van en binnen Maxlead sprak mij enorm aan.

Wat heb je gestudeerd?
Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben een enorme voetballiefhebber en fan van de derde helft.

Charissa van Haalem (28) - Online Marketing Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was allround marketeer bij een webshop, deze functie was mij te breed en ik zocht naar een specialisatie. Toen ik las over de Maxlead Academy werd ik enthousiast en heb ik gesolliciteerd. Toen ben ik me bij Maxlead gaan specialiseren tot SEA consultant.

Wat was je vorige baan?
Allround Marketeer bij een webshop.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, reizen, uiteten gaan en tijd besteden aan vrienden en familie.

Martine Krop - Account Strategist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na meer dan 15 jaar marketing en communicatie functies in het internationale bedrijfsleven heb ik de overstap gemaakt naar online marketing bij Maxlead. Ik ben graag bij klanten en ik krijg veel energie van samenwerken en het realiseren van groei.

Wat was je vorige baan?
Marketing Manager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik reis frequent, bekijk graag kunsttentoonstellingen en bezoek live optredens in kleine clubs.

Marc Verkuijl (26) - Online Marketing Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Als beginnend marketeer is kennis een van de belangrijkste ontwikkelpunten. Toen ik voor het eerst met Maxlead en haar mensen in contact kwam, wist ik meteen dat ik hier wilde werken. Er is hier voor iedereen wel wat te leren en dat ook nog eens in zo'n fantastische omgeving.

Wat was je vorige baan?
Sales.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, Koken, Zwemmen.

Donny Mast - SEO Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Maxlead gaf me de kans om te specialiseren in SEO en me te ontwikkelen als consultant. Ook werken we voor mooie klanten en is de reistijd gunstig voor mij. Ik ben aan de Maxlead Academy gestart om mij te ontwikkelen op online marketing gebied.

Wat was je vorige baan?
SEO Specialist bij een ander bureau.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten (Fitness, MMA, Worstelen, Kickboksen etc).

Sterre van der Zalm (21) - Visual Designer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn stage als visual designer bij Maxlead kon ik gelukkig blijven. Door het brede scala aan klanten in verschillende branches is het werk erg veelzijdig. Daarnaast vind ik het heel tof om verantwoordelijk te zijn voor de creatives en webdesigns van bekende (internationale) merken.

Wat was je vorige baan?
Stagiaire bij Studio Piraat.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd voetbal ik drie keer in de week en vind ik het erg leuk om te snowboarden. Ook reis ik veel en ga ik graag naar concerten en festivals.

Saskia Koek (34) - International Project Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werkte bij een vertaalbureau en was daardoor altijd al bezig met internationale communicatie voor klanten. Bij Maxlead zag ik de kans mijn kennis uit te breiden naar internationale online marketing. Maxlead is bijvoorbeeld ook onderdeel van een netwerk bij partner agencies in het buitenland. Super interessant om de verschillen te zien met andere landen en andere lokale markten om van elkaar te leren.

Wat was je vorige baan?
Project Manager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Op stedentrips gaan, met vrienden afspreken en netflixen.

Maurice (29) - Online Marketing Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Om meer kennis op te doen was ik op zoek naar een nieuwe job waar ik sneller en meer kon leren over alle elementen van online marketing. De verhalen over de manier van kennis delen binnen Maxlead, een gevarieerd takenpakket, de verhalen over collega's en uitjes, de locatie en de transparantie zorgden ervoor dat het rijtje 'nadelen' vele malen korter was dan het voordelenrijtje. Een maand en één dag later startte ik als Online Marketing Consultant bij Maxlead.

Wat was je vorige baan?
Allround Marketeer bij Drees & Sommer.

Wat doe je in je vrije tijd?
Vrienden, gamen en werken aan mijn side project.

Adilio Soares Andrade (26) - SEO Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam als online marketeer en hield ik mij al bezig met SEO, maar ik miste de uitdaging. Uiteindelijk ben ik heel bewust gaan zoeken naar een goed online marketing bureau en zo kwam ik uit bij Maxlead.

Wat was je vorige baan?
Online Marketeer bij Relatieplanet.

Wat doe je in je vrije tijd?
Fitness, voetbal en dansen.

Louis Plattner (40) - Display Analytics Specialist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik bij verschillende online publishers gewerkt. Ik wilde graag ervaring opdoen aan de inkoopkant bij een bekend onafhankelijk bureau en mijn keuze is op Maxlead gevallen: een leuke club mensen waar het fijn mee samen werken is.

Wat was je vorige baan?
Display specialist bij VidaXL.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, met vrienden uitgaan, naar concerten gaan, films, lekker koken en eten.

Barrie Höster (28) - SEO Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor werkte ik remote bij een kleine startup in de SEO tooling. Mijn functie was daar meer gericht op sales en support. Uiteindelijk miste ik het directe contact met collega's en wilde ik me weer volledig richten op het ontwikkelen van mijn online marketing skills. Ik wilde de dynamiek van een klein bedrijf behouden, maar op het hoogste niveau SEO doen en voor mooie klanten werken. Hiervoor is Maxlead perfect!

Wat was je vorige baan?
Country Manager Nederland bij ContentKing.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, sporten, gamen en festivals bezoeken.

Interessante baan?