Banen

Senior SEA Consultant

Senior SEA Consultant

Maxlead Oegstgeest

Wat is vereist?

 • HBO of WO werk- en denkniveau (marketing of business)
 • Ervaring met het opzetten van search, display & video campagnes en feed-based advertising
 • 5 jaar werkervaring met Google en Bing Ads
 • Vloeiend in Engels en Nederlands
 • Uitstekende Excel vaardigheden

Wat krijg je?

 • €3.500 - €4.500 bruto p/m
 • 40-urige werkweek
 • 26 vakantiedagen
 • Zelden werk in het weekend
 • Mogelijkheid om zowel interne (via Abovo Maxlead Academy) en externe trainingen te volgen
 • Laptop, reiskosten- en telefoonvergoeding

Wat doe je?

 • 30% Klantcontact
 • 20% Afspraken intern
 • 30% SEA Campagnemanagement
 • 20% Kennisontwikkeling en -deling

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Senior SEA Consultant bij Maxlead ben je verantwoordelijk voor het opzetten en optimaliseren van zoekmachinecampagnes van je klanten. Hiervoor gebruik je onder andere Google Ads, Microsoft Ads, Display en Google Analytics. Je bespreekt maandelijks met je teamlead wat voor klanten je zou willen en wat je wil leren. Zo kun je bijvoorbeeld de voorkeur hebben om voor een bepaald segment bedrijven, zoals e-commerce of recruitment, te werken. Bij het opbouwen van je klantenpakket wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met jouw wensen. Afhankelijk van de grootte van de projecten werk je voor vier tot zeven klanten tegelijkertijd. Je werkt zelfstandig of samen met een Junior/Medior SEA Consultant in het online marketing team van de klant.

Verder ben je sparringspartner voor de klant en je collega's, en begeleid je Junior SEA Consultants binnen Maxlead. Ook participeer je in interne kennisdelingssessies en zoek je actief naar mogelijkheden om je specialistische kennis te vergroten. Je bent flexibel in de indeling van je uren en werkt per klant gemiddeld één dag per maand op klantlocatie.

Je vindt het leuk om doelstellingen uit te werken tot concrete actiepunten. Je moet er tegen kunnen dat je verantwoordelijk bent voor het scheppen van de juiste verwachtingen voor de klant.

Werkweek

Senior SEA Consultant
Olav Teeuwen

Ik heb een leuke dag als ik de tijd heb om in een campagne te duiken en hierin grote stappen te maken.

Op een matige dag heb ik veel interne meetings, waardoor ik weinig aan mijn "eigen werk" toekom.

 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een klant heeft intern de vraag gekregen om SEA jaarplannen op te stellen. Jij wordt hier als SEA Consultant voor ingeschakeld. Hoe ga je te werk?

Eerst maak je een afspraak met de klant om te bespreken wat hun strategie is en welke doelstellingen ze voor het komende jaar hebben gesteld. Afhankelijk van het budget en de grootte van het online marketingteam van de klant bepaal je of je een Junior of Medior SEA collega bij het project betrekt. Tijdens de afspraak bespreek je de strategie en de prestatie gedreven doelstellingen van de klant. Vervolgens noem je punten, zoals meer online leadgeneratie of het meetbaar maken van bepaalde knoppen, die volgens jou in de SEA jaarplannen moeten worden opgenomen. Daarna spar je met de klant over eventuele projecten ter invulling van deze plannen.

Vervolgens breng je de huidige situatie in kaart. Je doet hiervoor een nulmeting om te weten wat je startpunt is. Daarna maak je een roadmap waarin je de strategie, de doelen en de realisatie van de plannen opneemt. Deze roadmap functioneert als opzet voor een globale jaarplanning. Je bepaalt maandelijks waar de focus op ligt. Dit kunnen de ene maand de ads zijn en de andere maand de marketingdoelgroepen of budgetten. Je maakt een tweede afspraak met de klant om je ideeën door te spreken en de roadmap te presenteren. De klant geeft feedback die jij vervolgens in je definitieve voorstel van de SEA jaarplannen verwerkt. Daarna organiseer je een laatste meeting met de klant en de manager. In deze meeting presenteer je de SEA jaarplannen en maak je afspraken over de monitoring om de juiste verwachtingen te scheppen. Je spreekt af dat je wekelijks een telefonische update geeft en eens per maand een dag op hun kantoor werkt om de campagnes te optimaliseren en fysieke meetings bij te kunnen wonen.

Groeipad

Je kunt als Senior SEA Consultant in de breedte doorgroeien. Zo kun je doorgroeien naar de rol van Product Lead of Team Lead. Verder kun je zowel intern (via de Abovo Maxlead Academy) als extern trainingen volgen om je kennis verder uit te breiden.

Team Lead
Product Lead

Werken bij Maxlead

Maxlead is een strategisch, online marketingbureau dat bedrijven met een internationale focus helpt met het genereren van leads en sales. Het bureau is in 2002 opgericht en heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Inmiddels werken er tachtig collega's en maakt Maxlead onderdeel uit van Abovo Media uit Hoorn.

 • Oegstgeest
 • Actief in 5 landen
 • 50% / 50%
 • Gem. leeftijd 35 jaar
 • 80 werknemers in Nederland
 • 85 werknemers wereldwijd

Collega's

Nick Hansen Wagensveld - Client Service Director, Account & Strategie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Met een enthousiasme voor media, marketing en alles digitaal was de keuze voor Abovo Maxlead eigenlijk een hele logische keuze. Daarbij hielp dat ik bij Maxlead werk en privé heel goed combineren, zelf mijn tijd kan indelen en met ervaren en toffe collega's mag werken.

Wat was je vorige baan?
Business Consultant - Initiative.

Wat doe je in je vrije tijd?
Films & series kijken.

Saskia Koek - Content Specialist in het SEO-team

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werkte hiervoor bij een vertaalbureau en had daar te maken met vertalingen voor websites en advertentieteksten. Hierdoor kwam ik in aanraking met online marketing en specifiek met SEO. Ik wilde me hier graag meer in verdiepen en zag bij Maxlead die mogelijkheid. Daarnaast leek het me gewoon een heel gezellig bedrijf met leuke mensen en dat bleek ook zo te zijn :-)

Wat was je vorige baan?
Project Manager - Vertaalbureau.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, fotografie en reizen.

Rosa Paans - Digital Analytics Consultant - Afdeling Analytics

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn zoektocht naar een stageplek ben ik via een vriendin bij Maxlead terecht gekomen. Gedurende het schrijven van mijn scriptie ben ik warm ontvangen en goed ondersteund. Ik merk dat er onwijs veel kennis in huis is waar ik veel van kan leren. Dit is dan ook de reden dat ik ben blijven hangen toen ik een baan aangeboden kreeg.

Wat was je vorige baan?
Bijbaan naast studie - Medewerker Alarmcentrale Zakelijke Markt.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reality shows kijken, puzzelspelletjes spelen en met vriendinnen naar het terras.

Whitley Gertenaar - Online Marketing Consultant - SEA

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Aangezien ik mij graag wilde specialiseren en dit bij mijn vorige werkgever niet gemakkelijk ging, ben ik om mij heen gaan kijken. Toen ik hoorde van de Maxlead Academy dacht ik: dit is precies wat ik zoek! Ik heb direct gesolliciteerd en kwam al gauw terecht in een warm bad.

Wat was je vorige baan?
Online Data Marketeer.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tennissen, tekenen en borrelen!

Mike - Social Advertising Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was al bezig voor Maxlead als Allround Marketeer, maar ik miste de verdieping in de disciplines die ik echt leuk vond. Social Media Advertising sprak mij het meest aan en ik wilde daar dagelijks mee bezig zijn. Bovendien spraken de cultuur van en de omgang binnen Maxlead mij enorm aan.

Wat heb je gestudeerd?
Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben een enorme voetballiefhebber en fan van de derde helft.

Charissa van Haalem (32) - Online Marketing Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was Allround Marketeer bij een webshop, deze functie was mij te breed en ik zocht naar een specialisatie. Toen ik las over de Maxlead Academy werd ik enthousiast en heb ik gesolliciteerd. Toen ben ik me bij Maxlead gaan specialiseren tot SEA Consultant.

Wat was je vorige baan?
Allround Marketeer bij een webshop.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, reizen, uiteten gaan en tijd besteden aan vrienden en familie.

Martine Krop - Account Strategist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na meer dan 15 jaar marketing en communicatie functies in het internationale bedrijfsleven heb ik de overstap gemaakt naar online marketing bij Maxlead. Ik ben graag bij klanten en ik krijg veel energie van samenwerken en groei realiseren.

Wat was je vorige baan?
Marketing Manager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik reis frequent, bekijk graag kunsttentoonstellingen en bezoek live optredens in kleine clubs.

Sterre van der Zalm (25) - Visual Designer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn stage als Visual Designer bij Maxlead kon ik gelukkig blijven. Door het brede scala aan klanten in verschillende branches, is het werk erg veelzijdig. Daarnaast vind ik het heel tof om verantwoordelijk te zijn voor de creatives en webdesigns van bekende (internationale) merken.

Wat was je vorige baan?
Stagiaire bij Studio Piraat.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd voetbal ik drie keer in de week en vind ik het erg leuk om te snowboarden. Ook reis ik veel en ga ik graag naar concerten en festivals.

Louis Plattner (44) - Display Analytics Specialist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik bij verschillende online publishers gewerkt. Ik wilde graag ervaring opdoen aan de inkoopkant bij een bekend onafhankelijk bureau en uiteindelijk koos ik voor Maxlead: een leuke club mensen waar het fijn mee samen werken is.

Wat was je vorige baan?
Display Specialist bij VidaXL.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, met vrienden uitgaan, naar concerten gaan, films, lekker koken en eten.

Fleur Steenbrink (29) - SEO Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben hier begonnen als stagiair en later weer teruggekomen. Ik vind vooral de open bedrijfscultuur bij Maxlead heel fijn. Je doet veel leuke dingen met elkaar en er zit veel kennis in het bedrijf op het gebied van online marketing en SEO. Je kunt hier veel leren!

Wat was je vorige baan?
Marketing bij een grote outdoorwinkel.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hockeyen, wandelen in de bergen en terrasjes pakken.

Interessante baan?