Banen

Junior Online Marketing Consultant (Maxlead Academy 2020)

Junior Online Marketing Consultant (Maxlead Academy 2020)

Maxlead Oegstgeest

Wat is vereist?

 • HBO of WO werk- en denkniveau (marketing of business)
 • 1 jaar relevante online marketing ervaring aan klant- of bureauzijde
 • Vloeiend in Engels en Nederlands
 • Uitstekende Excel vaardigheden
 • Analytisch vermogen
 • Creatief met tekst en beeld

Wat krijg je?

 • €2.250 - €2.750 bruto p/m
 • 40-urige werkweek
 • 26 vakantiedagen
 • Zelden werk in het weekend
 • Je volgt een persoonlijke opleiding aan de Maxlead Academy
 • Laptop, volledige reiskostenvergoeding en telefoonvergoeding

Wat doe je?

 • 20% Groepstrainingen
 • 20% Groepsopdracht
 • 10% Kennismakingsgesprekken
 • 30% Discipline trainingen
 • 20% Meewerken aan klanten

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Junior Online Marketing Consultant (Maxlead Academy 2020) volg je een traject van zes maanden aan de Maxlead Academy, die start op 1 februari 2020. Hierin volg je zowel specialistische (SEA/SEO/Display) als algemene trainingen op het gebied van online marketing. Je kiest voorafgaand aan het traject in welk discipline je je wilt specialiseren en krijgt op basis hiervan een mentor toegewezen. Deze mentor begeleidt je in een persoonlijk verdiepingstraject met workshops en coaching. Ook werk je met hem of haar mee aan campagnes van echte klanten.

Daarnaast volg je een algemeen programma waarin je een brede online marketing basis legt, zodat je ook basale kennis van andere specialismen krijgt. Je volgt groepstrainingen, werkt één dag per week met je groep aan een fictieve business case en haalt online certificaten voor onder andere Google Ads. Na afloop van het traject ga je als Junior Consultant binnen je specialisme aan de slag en krijg je een eigen klantenportefeuille.

Bekijk hier meer informatie over de Maxlead Academy 2020.

Je vindt het leuk om zelf initiatief te nemen en aan verschillende projecten tegelijkertijd te werken. Je moet er tegen kunnen dat je in het diepe wordt gegooid en zelf je weg door de organisatie moet vinden.

Agenda

Junior Online Marketing Consultant
Maurits Abrahamjan

Ik heb een leuke dag als ik met mijn Academy collega's aan een case kan werken. Hierin durf je meer risicovolle stappen te nemen omdat je in een gecontroleerde omgeving aan de case werkt.

Op een matige dag zit ik vol met meetings en volg ik meerdere online trainingen, waardoor ik niet actief aan de slag kan.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je krijgt een fictieve case over een bestaande klant van Maxlead die internationaal uit wil breiden. Jij moet met je Academy collega's een plan maken waarin je de mogelijke uitbreidingslanden en het plan van aanpak presenteert. Hoe ga je te werk?

Eerst zorg je ervoor dat duidelijk is wat de specialismen van je Academy collega's zijn en welke kennis er dus in de groep is. Je bepaalt vervolgens aan de hand van de aanwezige specialismen per persoon de focus van het project. Zo houdt de een zich bezig met SEA en de ander met Display. Je begint met het analyseren van de klant. Hiervoor ga je in gesprek met je interne collega's die met de klant hebben gewerkt. Je vraagt naar hun ervaringen met de klant en de learnings uit de gedraaide campagnes of projecten, zodat je weet wat eventuele struikelblokken zijn. Je ontdekt dat het bedrijf veel naamsbekendheid heeft in Nederland, maar nog weinig in de rest van de wereld.

Om erachter te komen of en hoe je de naamsbekendheid internationaal kunt vergroten, start je een marktonderzoek: je kijkt naar de karakteristieken van de potentiële uitbreidingslanden, naar hoe het product er online in de markt ligt en hoe de online concurrentie voor het product is. Vervolgens ga je in gesprek met interne collega's die ervaring hebben met het draaien van advertenties in de potentiële uitbreidingslanden. Daarna voeg je alle informatie uit het marktonderzoek samen met de informatie die je in de gesprekken hebt opgedaan. Je besluit met je collega's van de Academy welke landen strategisch gezien het meest geschikt zijn als uitbreidingslanden en werkt een plan van aanpak uit. Je presenteert het plan en het advies een aantal weken later voor alle mentoren en het management van Maxlead.

Groeipad

Je krijgt gedurende zes maanden on-the-job trainingen en hebt je eigen mentor. Je volgt trainingen aan de Maxlead Academy en extern bij partners zoals Google. Na een jaar krijg je een persoonlijk opleidingsbudget. In drie jaar specialiseer je je in search, display en social media campagnes. Je kunt doorgroeien naar de rol van Medior Consultant binnen het gewenste vakgebied: SEO, SEA of Display.

Junior Online Marketing Consultant
Medior Consultant
Senior Consultant

Werken bij Maxlead

Maxlead is een strategisch online marketing bureau dat bedrijven met een internationale focus helpt op het gebied van het generen van leads en sales. Het bureau is in 2002 opgericht en heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Inmiddels werken er in totaal 85 collega's in 5 landen.

 • Oegstgeest
 • Actief in 5 landen
 • 40% / 60%
 • Gem. leeftijd 35 jaar
 • 75 werknemers in Nederland
 • 85 werknemers wereldwijd

Collega's

Mike - Social Advertising Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voor Maxlead was ik bezig als All Round Marketeer. Alleen miste ik verdieping in bepaalde disciplines die ik echt leuk vond. Social Media Advertsing sprak mij het meest aan en wilde daar dagelijks mee bezig zijn. Vooral de cultuur en de omgang van en binnen Maxlead sprak mij enorm aan.

Wat heb je gestudeerd?
Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben een enorme voetballiefhebber en fan van de derde helft.

Charissa van Haalem - Online Marketing Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was allround marketeer bij een webshop, deze functie was mij te breed en ik zocht naar een specialisatie. Toen ik las over de Maxlead Academy werd ik enthousiast en heb ik gesolliciteerd. Toen ben ik me bij Maxlead gaan specialiseren tot SEA consultant.

Wat was je vorige baan?
Allround Marketeer bij een webshop.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, reizen, uiteten gaan en tijd besteden aan vrienden en familie.

Martine Krop - Account Strategist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na meer dan 15 jaar marketing en communicatie functies in het internationale bedrijfsleven heb ik de overstap gemaakt naar online marketing bij Maxlead. Ik ben graag bij klanten en ik krijg veel energie van samenwerken en het realiseren van groei.

Wat was je vorige baan?
Marketing Manager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik reis frequent, bekijk graag kunsttentoonstellingen en bezoek live optredens in kleine clubs.

Marc Verkuijl - Online Marketing Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Als beginnend marketeer is kennis een van de belangrijkste ontwikkelpunten. Toen ik voor het eerst met Maxlead en haar mensen in contact kwam, wist ik meteen dat ik hier wilde werken. Er is hier voor iedereen wel wat te leren en dat ook nog eens in zo'n fantastische omgeving.

Wat was je vorige baan?
Sales.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, Koken, Zwemmen.

Donny Mast - SEO Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Maxlead gaf me de kans om te specialiseren in SEO en me te ontwikkelen als consultant. Ook werken we voor mooie klanten en is de reistijd gunstig voor mij. Ik ben aan de Maxlead Academy gestart om mij te ontwikkelen op online marketing gebied.

Wat was je vorige baan?
SEO Specialist bij een ander bureau.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten (Fitness, MMA, Worstelen, Kickboksen etc).

Sterre van der Zalm - Visual Designer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn stage als visual designer bij Maxlead kon ik gelukkig blijven. Door het brede scala aan klanten in verschillende branches is het werk erg veelzijdig. Daarnaast vind ik het heel tof om verantwoordelijk te zijn voor de creatives en webdesigns van bekende (internationale) merken.

Wat was je vorige baan?
Stagiaire bij Studio Piraat.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd voetbal ik drie keer in de week en vind ik het erg leuk om te snowboarden. Ook reis ik veel en ga ik graag naar concerten en festivals.

Saskia Koek - International Project Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werkte bij een vertaalbureau en was daardoor altijd al bezig met internationale communicatie voor klanten. Bij Maxlead zag ik de kans mijn kennis uit te breiden naar internationale online marketing. Maxlead is bijvoorbeeld ook onderdeel van een netwerk bij partner agencies in het buitenland. Super interessant om de verschillen te zien met andere landen en andere lokale markten om van elkaar te leren.

Wat was je vorige baan?
Project Manager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Op stedentrips gaan, met vrienden afspreken en netflixen.

Maurice - Online Marketing Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Om meer kennis op te doen was ik op zoek naar een nieuwe job waar ik sneller en meer kon leren over alle elementen van online marketing. De verhalen over de manier van kennis delen binnen Maxlead, een gevarieerd takenpakket, de verhalen over collega's en uitjes, de locatie en de transparantie zorgden ervoor dat het rijtje 'nadelen' vele malen korter was dan het voordelenrijtje. Een maand en één dag later startte ik als Online Marketing Consultant bij Maxlead.

Wat was je vorige baan?
Allround Marketeer bij Drees & Sommer.

Wat doe je in je vrije tijd?
Vrienden, gamen en werken aan mijn side project.

Adilio Soares Andrade - SEO Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam als online marketeer en hield ik mij al bezig met SEO, maar ik miste de uitdaging. Uiteindelijk ben ik heel bewust gaan zoeken naar een goed online marketing bureau en zo kwam ik uit bij Maxlead.

Wat was je vorige baan?
Online Marketeer bij Relatieplanet.

Wat doe je in je vrije tijd?
Fitness, voetbal en dansen.

Louis Plattner - Display Analytics Specialist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik bij verschillende online publishers gewerkt. Ik wilde graag ervaring opdoen aan de inkoopkant bij een bekend onafhankelijk bureau en mijn keuze is op Maxlead gevallen: een leuke club mensen waar het fijn mee samen werken is.

Wat was je vorige baan?
Display specialist bij VidaXL.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, met vrienden uitgaan, naar concerten gaan, films, lekker koken en eten.

Barrie Höster - SEO Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor werkte ik remote bij een kleine startup in de SEO tooling. Mijn functie was daar meer gericht op sales en support. Uiteindelijk miste ik het directe contact met collega's en wilde ik me weer volledig richten op het ontwikkelen van mijn online marketing skills. Ik wilde de dynamiek van een klein bedrijf behouden, maar op het hoogste niveau SEO doen en voor mooie klanten werken. Hiervoor is Maxlead perfect!

Wat was je vorige baan?
Country Manager Nederland bij ContentKing.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, sporten, gamen en festivals bezoeken.

Interessante baan?