Senior Schooladviseur

Senior Schooladviseur

Leeruniek Amsterdam

Wat is vereist?

 • HBO / WO denkniveau
 • 5 jaar werkervaring, waaronder leidinggevende ervaring
 • Ervaring in of met het basisonderwijs
 • Resultaatgedreven, analytisch, zelfstarter en teamspeler
 • Je kunt onderwijskundige thema's met technologie verbinden, en je weet dit op een simpele manier te vertalen naar de klant

Wat krijg je?

 • Vanaf €2.750 bruto p/m
 • 40-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen
 • Geen werk in het weekend
 • Vergoeding van werkgerelateerde reiskosten en telefoonkosten

Wat doe je?

 • 20% Afspraak nieuwe klanten
 • 20% Begeleiden van bestaande klanten
 • 30% Ontwikkelen van trainingen en materialen
 • 30% Marktonderzoek doen en marketing afdeling ondersteunen

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Senior Schooladviseur ben je verantwoordelijk voor een succesvolle implementatie en borging van Leeruniek op scholen. Je geeft advies aan scholen met als doel optimale inzet en impact op het welzijn en de resultaten van leerlingen en onderwijsprofessionals. Samen met het team van schooladviseurs maak je afspraken met scholen en schoolbesturen voor wie je de belangrijkste onderwijsprioriteiten in kaart brengt. Hiervoor schrijf je passende implementatieplannen en ontwikkel je trainingen. Van scholen die al aangesloten zijn volg en stimuleer je de huidige inzet van Leeruniek. Daarnaast heb je er ook gevoel voor om extern en voor breder publiek te articuleren wat de mogelijkheden zijn van learning analytics ter versterking van het onderwijs.

Het gaat om een nieuwe senior functie waarin je samenwerkt een tiental andere onderwijsadviseurs. Leeruniek is op zoek naar kandidaten die ervaring hebben in het basisonderwijs (leerkracht, IB-er of directeur) of met het onderwijs (bijv. schoolbegeleiding, bestuurder, uitgeverij, onderzoeker, opleider).

Als je het leuk vindt om aan de hand van data te analyseren welke uitdagingen er binnen een school spelen, en deze effectief kunt adresseren met oog voor de dynamiek van scholen en besturen, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Senior Schooladviseur

Ik heb een leuke dag wanneer het implementatieplan voor een scholengroep een groot succes blijkt te zijn en ik daarnaast samen met het team nieuwe stappen heb gezet voor training- en productontwikkeling voor bestaande klanten.

Ik heb een minder leuke dag wanneer blijkt dat een handleiding die ik naar scholen heb gestuurd veel vragen heeft opgeleverd voor het support team. Dan moeten we in korte tijd veel vragen beantwoorden.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00

Voorbeeld uit de praktijk

Driekwart van een schoolbestuur van 20 scholen is al enthousiast gebruiker van Leeruniek. Hoe zorg je ervoor dat de resterende scholen ook actieve gebruikers worden?

Je plant een afspraak in met de Beleidsadviseur Onderwijskwaliteit van het stichtingsbestuur. Je bespreekt met hem of haar hoe je de komende twee jaar ondersteuning geeft bij de geleidelijke invoer van Leeruniek binnen de overige scholen. Je ondersteunt hiervoor een stuurgroep op die tweemaandelijks zal samenkomen. Het doel hiervan is om de scholen stap voor stap mee te nemen in dit proces en om ervoor te zorgen dat de onderwijs- en professionalisering doelstellingen worden bereikt. En dat uiteindelijk de resterende scholen willen samenwerken. Tijdens dit gehele proces werk je met de andere schooladviseurs van Leeruniek om de scholen over de streep te trekken. Vervolgens zorg je er samen voor dat alle medewerkers van de scholen succeservaringen hebben bij de nieuwe werkwijze met Leerunieks learning analytics.

Groeipad

Leeruniek is een lerende en snelgroeiende organisatie waarin je gestimuleerd wordt om nieuwe verantwoordelijkheden op te pakken. Dit kan in de diepte (groei binnen een expertisegebied) of in de breedte (verbreding kennis en verantwoordelijkheden buiten de eigen expertise).

Senior Schooladviseur

Werken bij Leeruniek

Leeruniek maakt als eerste in Nederland gebruik van Learning Analytics en won diverse prijzen in binnen- en buitenland. Sinds Leeruniek 3 jaar geleden live ging maakte het een snelle groei door: 1 op de 8 scholen in Nederland is inmiddels aangesloten. Leeruniek stelt leerkrachten in het basisonderwijs in staat om door middel van geavanceerde analyses het volledige potentieel van hun leerlingen te benutten.

 • Hoofdkantoor in Amsterdam
 • Actief op de Nederlandse markt
 • 47% / 53%
 • Gem. leeftijd 34 jaar

Collega's

Corrie Zwarst (51) - Schooladviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik had bij mij op school een demonstratie gezien van Leeruniek en het product sprak me erg aan. Eindelijk iets wat goed overzicht geeft! Daar wil ik graag aan meewerken.

Wat was je vorige baan?
Leerkracht.

Wat doe je in je vrije tijd?
Zingen, lezen, wandelen, op vakantie gaan.

Maurice Smit (28) - Schooladviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na de iPabo te hebben afgerond heb ik Sociologie met een focus op onderwijsbeleid gestudeerd. Bij Leeruniek kan ik mijn geleerde kennis over onderwijsbeleid in de praktijk brengen en zie ik daarbij heel veel verschillende scholen.

Wat was je vorige baan?
Leraar.

Wat doe je in je vrije tijd?
Spaans leren en mijn Cinevillepas intensief gebruiken.

Puck Strüwer (30) - Office manager & Onderwijskundige

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde werken bij een kleiner bedrijf die zich op een directe manier in zou zetten voor het onderwijs. Daarnaast wilde ik dat er ruimte was om mijzelf te ontwikkelen op verschillende gebieden.

Wat heb je gestudeerd?
Politicologie en Onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lezen, hockey, sporten, interieur, architectuur, kringloopwinkels, naar de film gaan en uiteten.

Michiel de Haan (46) - Co-founder COO

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
We leven in een verbazingwekkend tijdperk van technologische vooruitgang waarin er zoveel kansen zijn om levens te verbeteren en echt een verschil te maken. Ik heb altijd aan producten gewerkt die technologie gebruiken om een ​​verschil te maken in hoe echte mensen met elkaar omgaan, hoe ze handelen, communiceren of de banen kiezen waar ze van houden. Ik ben opgegroeid in een gezin vol met docenten en heb gehoord wat voor uitdagingen ze meemaken.

Wat was je vorige baan?
Product Director VNU online.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken en eten, tijd doorbrengen met vrienden, films kijken en boeken lezen.

Jelte de Jongh - Oprichter

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Vanuit MIT Medialab onderzocht ik samen met een Harvard-hoogleraar nieuwe technologieën voor gepersonaliseerd leren. Dit bleek de basis van Leeruniek: meer maatwerk voor de leerling, en meer regie en tijdswinst voor de leraar. Ik wilde altijd al zélf een bedrijf beginnen met een sterk maatschappelijke focus. Nooit gedacht dat in amper drie jaar ruim 1 op de 8 basisscholen zich zou aansluiten bij Leeruniek!

Wat was je vorige baan?
Adviseur bij Roland Berger en rechterhand van de CEO van Wolters Kluwer.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten (zwemmen, racefietsen, hardlopen) en muziekmaken (contrabas in gypsy-jazzband en klassiek orkest).

Iris Bunnig (31) - Schooladviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn studententijd werd ik al getrokken door het onderwijs. Ik vind het heel belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen ontwikkelen en leren om te gaan met de wereld om hen heen. Om dat mogelijk te maken moeten we goede randvoorwaarden creëren voor scholen om dit belangrijk werk te doen. Daarom dat ik bij Leeruniek wil werken om leerkrachten te kunnen ondersteunen.

Wat was je vorige baan?
Organisatieadviseur/trainer voor onderwijs.

Wat doe je in je vrije tijd?
Concerten bezoeken, bordspelletjes, hockeyen, lezen, uitgaan.

Ivan Gunchenko (29) - Front-end Engineer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik geloof in het belang van onderwijs. In Leeruniek heb ik de mogelijkheid om er een goede impact op te hebben.

Wat was je vorige baan?
Front-end developer @ Dealroom.co.

Lea Abram (28) - Schooladviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben hier komen werken omdat onderwijs mijn passie is. Daarnaast vind ik het interessant hoe data onderwijs kan versterken en hoe wij leerkrachten daarin kunnen ondersteunen.

Wat was je vorige baan?
Content medewerker bij Qompas.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken en Ajax kijken.

Peter Verbeke (60) - Schooladviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Zoekende naar een nieuwe uitdaging kwam ik bij Leeruniek terecht. Gegrepen door de missie en de visie van dit bedrijf kan ik nu mijn brede ervaring en vaardigheden inzetten om leerkrachten de noodzakelijke inzichten te geven.

Wat was je vorige baan?
Leerkracht in het basisonderwijs

Wat doe je in je vrije tijd?
Dan probeer ik zo veel mogelijk film en theater te zien, restaurants van binnen bekijken en op mijn saxofoon te spelen.

Susan Konijn (28) - Schooladviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor werkte ik als leerkracht op een Daltonschool. Wij gingen op die school werken met Leeruniek en ik vond dat zo'n mooi en handig programma dat ik heb gevraagd of ze nog vacatures hadden. Toen ik op sollicitatiegesprek kwam, merkte ik ook dat er een heel positieve sfeer in het team hing.

Wat was je vorige baan?
Leerkracht.

Wat doe je in je vrije tijd?
Buiten zijn, lezen, tweedehands winkelen en afspreken met vrienden.

Interessante baan?