Banen

Commerce Young Talent Program

Tijdelijk gesloten

Commerce Young Talent Program

KPN Amsterdam + 2 Locaties

Wat is vereist?

 • WO diploma (of kandidaat moet sales ervaring en afgeronde commerciële HBO bachelor hebben voor de richting account management)
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift
 • Je hebt ambitie en de wil om je te ontwikkelen en samen KPN beter te maken
 • Je bent analytisch ingesteld, klantgericht, en inhoudelijk/communicatief sterk

Wat krijg je?

 • €3.400,- bruto p/m
 • 40 tot 45-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen
 • Persoonlijk ontwikkelbudget van €1.500,-
 • NS Business Card

Wat doe je?

 • 10% Brancheplan opstellen
 • 20% Klantbezoeken voorbereiden
 • 10% Klantbesprekingen
 • 20% Deals sluiten
 • 20% Team meeting
 • 10% Commerciële content op social media updaten
 • 10% Persoonlijke ontwikkeling

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Commerce Young Talent werk je in drie jaar op verschillende sales afdelingen van KPN. Met je manager bepaal je op welke afdeling je wilt gaan werken en waarin je je wilt ontwikkelen. In deze drie jaar ben je verantwoordelijk voor een set klanten uit een specifieke branche, bijvoorbeeld Retail, Finance, Services, Public en/of Healthcare. Je neemt de regie in het contact met de klant en stuurt zelf aan op het maken van klantafspraken. Je daagt hen op strategisch niveau uit in thema's rondom digitale transformatie waarbij je KPN als ICT dienstverlener positioneert. Daarnaast doe je zelfstandig kennis op over trends en ontwikkelingen in de industrie van de klant.

Ondertussen volg je samen met de andere 'Young Talents' trainingen bij een externe organisatie: De Baak. Hierin staat persoonlijke ontwikkeling centraal.

Als je het leuk vindt om klanten uit te dagen op het gebied van digitale thema’s, je comfortabel voelt bij het geven van klantpresentaties en je graag werkt in een omgeving die zeer resultaatgedreven is, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Young Talent Commercie
Achraf Artimi

Ik heb een leuke dag wanneer ik een klantbezoek op de planning heb staan en ik mijzelf kan ontwikkelen via een online webinar over een product of dienst.

Ik heb een minder leuke dag wanneer ik vooral bezig ben met escalaties oplossen voor klanten in plaats van business development.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je hebt straks een klantbezoek op het programma staan. Hoe bereid je je voor?

Voorafgaand aan de meeting met de klant wil je graag meer te weten komen over de organisatie, ontwikkelingen en trends. Deze informatie zoek je op in het jaarverslag, op de website van de klant, LinkedIn en andere social media kanalen. Verder neem je kennis van de diensten die de klant bij KPN afneemt. Je maakt inzichtelijk welke cross- en upsell mogelijkheden er bij de klant zijn, en vervolgens definieer je een duidelijk doel van het gesprek. Je bereidt de agenda voor en deelt deze met de klant zodra het gesprek begint.

Groeipad

Binnen KPN volg je een persoonlijk ontwikkeltraject. Daarnaast krijg je vakinhoudelijke trainingen aangeboden en heb je een inzetbaarheidsbudget van €1.500,- om vrij te besteden bij de KPN Academy. Samen met de andere 'Young Talents' volg je trainingen bij een externe organisatie: De Baak. Hierin staat persoonlijke leiderschap centraal en leer je bewust te worden van je gedrag, kijk op de wereld en krijg je handvatten om veranderingen aan te brengen als je dat wilt. Daarnaast ga je ook met een groepje aan de slag met een strategisch vraagstuk.

Commerce Young Talent
Product Owner
Account Manager
Marketing Manager
Content Manager

Werken bij KPN

Klanten gebruiken iedere dag - direct of indirect - het KPN-netwerk. Op veel meer manieren dan je waarschijnlijk in eerste instantie denkt. Met onze smartphone hebben we tegenwoordig de wereld op zak. De nieuwe mogelijkheden zijn eindeloos en bij KPN zit je er bovenop. Elke dag werk je mee om het leven leuker en gemakkelijker te maken. Voor ruim 5 miljoen klanten, voor Nederland en voor jezelf.

 • Hoofdkantoor Rotterdam
 • Actief in Nederland
 • 24% / 76%
 • Gem. leeftijd 39 jaar
 • 13.530 werknemers in Nederland

Collega's

Colea (29) - Content Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben begonnen bij Hi waar het merk en waar zij voor stonden me erg aanspraken. Nadat Hi stopte, vond ik de leuke uitdaging om KPN te verjongen.

Wat heb je gestudeerd?
Via KPN de gelegenheid gekregen om studies te doen, waaronder: hbo Social Media en Proza, NIMA-A, en ben nu bezig met hbo Marketing.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, muziek luisteren/maken en series kijken.

Laura Hermans (31) - Proces-/Ketenmanager S&OP

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
KPN is een groot Nederlands bedrijf met focus op de klant en aandacht voor maatschappelijke bijdrage. Voor mij is het belangrijk om te blijven leren, uitgedaagd te worden, impact te kunnen maken en vrijheid te krijgen in mijn baan.

Wat was je vorige baan?
Talent Acquisition Advisor Corporate Center bij KPN.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen, reizen, zeilen en skiën.

Shosha Boute (26) - Young Talent

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde werken bij een bedrijf waar techniek een belangrijke rol speelt. Ik heb zelf een technische studie gedaan en vind dit interessant. Daarnaast is KPN een gezellig Nederlands bedrijf waar ik me meteen thuis voelde en biedt het traineeship je veel mogelijkheden.

Wat heb je gestudeerd?
Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten (bootcamp en tennis), en in Amsterdam lekker op terrasjes zitten met collega’s.

Dennis Zuidema (41) - Agile Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde bij KPN werken omdat het een fantastisch innovatief Nederlands bedrijf is. De wil om écht waarde voor onze klanten te leveren en bij te dragen aan een betere toekomst spreken mij zeer aan. Bovendien kan je je bij KPN continu blijven ontwikkelen en met de laatste technologie werken.

Wat heb je gestudeerd?
Industrieel Ontwerpen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Buitenactiviteiten, met mijn gezin zijn, sporten en kamperen.

Jeroen van Gemert (44) - DevOps Engineer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
KPN is een groot bedrijf met veel klanten en disciplines. Hierdoor is het mogelijk binnen KPN veel verschillende werkzaamheden uit te voeren en te switchen naar andere teams. Ondertussen werk ik via verschillende overnames al 18 jaar bij KPN.

Wat was je vorige baan?
Verschillende teams binnen KPN.

Wat doe je in je vrije tijd?
Off road rijden in een 4x4.

Ron Oostveen (47) - Ethical Hacker

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na jarenlang klantomgevingen te hebben beschermd, wilde ik naar de offensieve zijde; het daadwerkelijk vinden van kwetsbaarheden. Het vinden van zo'n kwetsbaarheid en het onverwachts verkrijgen van toegang tot systemen geeft nog elke keer een adrenalinekick.

Wat was je vorige baan?
Operational Security Manager Network Services bij KPN.

Wat doe je in je vrije tijd?
Film kijken, lezen en squashen.

Michael van den Nouweland (33) - Web Analist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
KPN is een bedrijf waar ruimte is om zelf ideeën uit te werken en waar je veel kan leren. KPN heeft veel online bezoekers en te gekke tools waarmee je kan werken. De sfeer op de werkvloer is heel gezellig, en collega's zijn altijd bereid om elkaar te helpen. Daarnaast hebben we tafelvoetbal, darts, tafeltennis en een spelcomputer om even te ontspannen.

Wat heb je gestudeerd?
Commerciële economie en bedrijfskunde.

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetbal, wintersport en borrelen met vrienden.

Alexander Bolluijt (39) - Specialist Channel Communications

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben begonnen bij Telfort en heb intern diverse stappen gemaakt. Aanvankelijk was het mijn wens in Amsterdam te gaan werken en was ik op zoek naar een bedrijf waar ik mezelf in kon vinden.

Wat was je vorige baan?
Formule & kennismanager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Interesse in internationale politiek, woonkamer-dj en part-time gamenerd.

Jurjen Posthumus (28) - Allround Monteur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na het stoppen met studeren zocht ik een baan waar ik een interne opleiding kreeg en waar ik direct betaald werd. Maar ik vond het vooral belangrijk dat ik opleidingsbudget kreeg en ik door kon groeien binnen het bedrijf.

Wat was je vorige baan?
Uitzendkracht voor horeca en front office.

Wat doe je in je vrije tijd?
Bordspellen en reizen.

Interessante baan?