Banen

Manager Transaction Services

Tijdelijk gesloten

Manager Transaction Services

KPMG Amstelveen

Wat is vereist?

 • Academische opleiding in relevant vakgebied
 • 6 jaar ervaring in 'financial due diligence'
 • Kennis van financieel modelleren
 • Uitstekende beheersing Engels en Nederlands

Wat krijg je?

 • €4.400 - €5.500 bruto p/m excl. bonus
 • 45-urige werkweek
 • 30 vakantiedagen
 • Zelden werk in weekend
 • Interne opleidingsmogelijkheden

Wat doe je?

 • 20% Afspraken klant
 • 40% Data analyse / schrijven rapportage
 • 30% Begeleiden team
 • 10% Administratie

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Manager Transaction Services ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van due diligence onderzoeken voor klanten van KPMG. Je helpt bedrijven en investeerders die een bedrijf willen kopen of bedrijven die verkocht gaan worden.

Je begeleidt een team van gemiddeld drie tot vijf collega’s bij het uitvoeren van analyses en opstellen van adviezen die je rapporteert aan de klant. Naast het begeleiden en aansturen van het team, voer je zelf complexe analyses uit, bijvoorbeeld wanneer je een marge-ontwikkeling wilt verklaren aan de hand van verschillende factoren. Als manager ben je tevens op dagelijkse basis verantwoordelijk voor het onderhouden van het contact met de klant en de bedrijven die onderwerp van onderzoek zijn.

Je moet een brede interesse voor verschillende bedrijven hebben en willen uitzoeken hoe een bedrijf werkt.

Agenda

Manager Transaction Services
Bjarne Hazelebach

Op een leuke dag stel je rapporten op en maak je analyses af. Dit maakt het werk leuk omdat alles op zijn plek valt en je op basis van de afgelopen weken een goed inzicht in het bedrijf hebt gekregen.

Op een minder leuke dag moet je achter alle informatie aan en zit je veel mensen achter de broek aan. Dat is minder leuk want het voelt dan alsof je mensen tot last bent.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je bent bezig met een analyse voor een bedrijf dat productiemachines maakt. Je vergelijkt de resultaten van 2016 met die van 2015. Het valt je op dat de resultaten sterk afwijken, terwijl de productverkoop in beide jaren vergelijkbaar was. Wat doe je?

Het eerste wat je doet als je een dergelijk verschil signaleert, is nadenken over een voor de hand liggende verklaring. Als je het verschil niet direct kunt verklaren overleg je intern met de eindverantwoordelijke van het project; dat is een partner van KPMG. Je legt uit wat volgens jou de reden is voor de afwijkingen en bespreekt de mogelijke vervolgstappen. Je zou een analyse kunnen maken op basis van de data die de klant al eerder heeft opgeleverd. Het zou ook kunnen dat je meer informatie nodig hebt voor de analyse.

Bij het analyseren van de data zoek je naar afwijkende factoren die het resultaat kunnen beïnvloeden. Daarbij houd je rekening met het verdienmodel van het bedrijf, in dit geval een productiebedrijf. Het is relevant om te weten aan wie en waar de producten verkocht worden. Een mogelijke afwijkende factor kan zijn dat een afnemer in het buitenland zit en dat er sprake is van een schommelende valutakoers of dat de grondstofprijs enorm is toe- of afgenomen.

Kortom, je gaat op zoek naar een verklaring voor de afwijkende marge op basis van de kennis die je hebt over het bedrijf. De resultaten koppel je terug aan de klant.

Groeipad

Bij KPMG start je als Manager Transaction Services, na gemiddeld twee tot drie jaar maak je de stap naar Associate Director. Afhankelijk van waar je interesses liggen kun je vervolgens de stap maken naar Director en Partner. Naast de verplichte trainingen biedt KPMG een groot aantal optionele trainingen. Daaraan kun je deelnemen zolang ze passen binnen je ontwikkelingsplan en aansluiten op je (toekomstige) werkzaamheden.

Manager Transaction Services
Associate Director Transaction Services
Director Transaction Services
Partner Transaction Services

Werken bij KPMG

KPMG Nederland is onderdeel van een internationaal netwerk van accountants- en advieskantoren van 162.000 medewerkers op 152 kantoren. Accountants van KPMG voeren beoordelings- en controlewerkzaamheden uit en geven een onafhankelijk oordeel over financiële zaken. Adviseurs van KPMG worden ingezet op verschillende terreinen zoals data-analyse, blockchain, robotica, cyberbeveiliging en auditdigitalisering.
 • Hoofdkantoor in Amstelveen
 • 152 kantoren
 • 34 % / 66 %
 • Gem. leeftijd 31 jaar
 • 3.135 werknemers in Nederland
 • 162.000 werknemers wereldwijd

Collega's

Achraf Bouchrit (24) - Executive bij Transaction Services

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens Inhousedagen en de Business Course voelde ik mij enorm op mijn gemak bij KPMG en dat had met name te maken met het type mensen dat bij KPMG werkten. Het viel mij op dat de mensen bij KPMG sociaal en open naar elkaar waren en dat beviel mij goed.

Wat was je vorige baan?
Dit is mijn eerste baan.

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetballen.

Laurens Kolkman (27) - Associate bij Transaction Services Deal Advisory

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De grote investeringsmaatschappijen werken alleen met big4 kantoren voor hun deals. Binnen de big4 had ik met KPMG de beste klik. Ik kon mezelf goed identificeren met de mensen die ik al bij KPMG kende. Dit heeft goed uitgepakt en werk nu met mensen die ik ook veel naast mijn werk zie. KPMG biedt een aantrekkelijke studieregeling tijdens je loopbaan en faciliteert goede trainingen. Hierdoor kan ik nu nog een nieuwe studie doen en volg ik regelmatig interne trainingen.

Wat was je vorige baan?
Dit is mijn eerste baan.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik sport veel, houd van koken en spreek regelmatig met vrienden af in de stad.

Nancy Weijde (23) - HR Support Officer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn afstudeeronderzoek heb ik voor het eerst kennis gemaakt met KPMG. Wat mij aansprak waren de enthousiaste en ambitieuze professionals, die met passie over hun vak konden vertellen. Zij vertelden over de kansen en mogelijkheden die mogelijk zijn binnen KPMG. Deze ervaring maakte voor mij dat ik bij KPMG wilde werken.

Wat was je vorige baan?
Dit is mijn eerste baan.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd kan je mij vinden in een actieve omgeving, zoals de sportschool. Mocht je mij daar niet vinden, dan zit ik waarschijnlijk (bij vrienden) op de bank met een kop thee en een goede film.

Evgenia Bodaar-Molotova - Associate Director bij Transaction Services

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Wat mij aansprak was de multiculturele, dynamische omgeving waarin ik met ambitieuze en gepassioneerde mensen kan werken. Ik houd van ‘storytelling’ rondom financiële vraagstukken en het opzetten van teams die efficiënt functioneren om zo een plezierige, creatieve ‘problem solving’ cultuur te creëren.

Wat was je vorige baan?
Sinds ik mijn diploma heb gehaald heb ik altijd gewerkt bij Transaction Services bij KPMG in Moskou en Finland.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van yoga en reizen. Ook ben ik een groot fan van het ontdekken van nieuwe restaurants.

Bram Kruiswijk (30) - Manager Deals bij Transaction Services

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
KPMG biedt een werkomgeving met ambitieuze, intelligente werknemers. Als starter krijg je de kans om voor gerenommeerde (inter)nationale klanten te werken, waarbij je relatief snel in je carrière op board level mag meedenken.

Wat was je vorige baan?
Accountant Corporate Clients bij KPMG.

Wat doe je in je vrije tijd?
Snowboarden, dining & wining.

Bas Smits (36) - Director bij Deals/Transaction Services

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde graag werken in een deal-omgeving vanwege de snelheid, afwisseling en het feit dat je echt het verschil kunt maken voor klanten. KPMG Transaction Services is betrokken bij grote (inter-)nationale deals in vrijwel alle sectoren en je werkt hier met de beste mensen op dit gebied.

Wat was je vorige baan?
Controller bij Ballast Nedam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Vader/family-man zijn, eten en drinken met vrienden en lezen.

Iris Schoolderman - Deal Advisory Trainee bij de afdeling Transaction Services

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn studietijd ben ik via mijn studievereniging meerdere keren op bezoek geweest bij KPMG met inhouse dagen. Hier werd ik heel enthousiast over de mensen en de cultuur binnen KPMG. Toen rond mijn afstuderen het Deal Advisory Traineeship werd geïntroduceerd, was ik overtuigd. Door te werken op verschillende afdelingen binnen Deals, leer je heel snel over alle facetten binnen het deal proces en ben ik ervan overtuigd dat ik de juiste afdeling kies op basis van mijn eigen ervaringen.

Wat heb je gestudeerd?
Master Finance aan Universiteit van Groningen.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd probeer ik tijd te maken om te gaan sporten. Nu de zomer er weer aan komt, kan ik in het weekend weer lekker op pad met mijn racefiets. Verder spreek ik het liefst af met vrienden om ergens iets te gaan eten en drinken.

Interessante baan?