Banen

Pedagogisch Medewerker BSO

Pedagogisch Medewerker BSO

Kindercentrum WereldKids Amsterdam + 2 Locaties

Wat is vereist?

 • Minimaal één (stage) jaar BSO ervaring
 • Je vindt het leuk om activiteiten te organiseren
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken
 • Woonachtig in Amsterdam of directe omgeving
 • Sterke sociale vaardigheden

Wat krijg je?

 • €2.139 - €2.913 (op basis van een 36-urige werkweek)
 • 19 tot 36-urige werkweek
 • 26,25 vakantiedag
 • Mogelijkheid tot volgen van cursussen en trainingen vanuit de WereldKids Academy
 • Mogelijkheid tot deelname aan collectieve zorgverzekering met korting

Wat doe je?

 • 15% Kinderen ophalen van school
 • 10% Overdracht
 • 25% Activiteiten bedenken en uitvoeren
 • 10% Eten verzorgen voor de kinderen
 • 10% Teamoverleggen
 • 30% Gesprekjes met de kinderen

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Pedagogisch Medewerker BSO bij Kindercentrum WereldKids ben je verantwoordelijk voor de opvang, ontwikkeling en begeleiding van een groep kinderen. De leeftijd van deze kinderen varieert van vier tot dertien jaar. Kinderen komen naar de buitenschoolse opvang na schooltijd, op schoolvrije dagen en in vakanties. Je kunt dus niet alleen na een schooldag, maar ook in schoolvakanties kinderen begeleiden. Je zorgt ervoor dat de kinderen zich thuis voelen op de BSO door goed in de gaten te houden wat er allemaal speelt in de groep. Bij een buitenschoolse opvang ligt de nadruk vooral op ontspanning. Een groot gedeelte van je werkzaamheden bestaat uit het bedenken - vaak in overleg met de groep - van activiteiten en de begeleiding ervan.

Als je energie haalt uit het bedenken van leuke en leerzame programma's voor kinderen en je er tegen kunt dat bedachte activiteiten af en toe anders lopen dan gepland, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Pedagogisch Medewerker BSO

Ik heb een leuke dag wanneer ik de kinderen een leuke dag heb bezorgd en de activiteiten een groot succes waren.

Mijn dag is minder leuk als de planning in de soep loopt en buitenactiviteiten gecanceld moeten worden door regen. Dan is het een uitdaging om snel een binnenactiviteit te verzorgen.

 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00

Voorbeeld uit de praktijk

Het BSO concept omvat het idee dat de kinderen Amsterdam ontdekken aan de hand van thema's en activiteiten, die in samenwerking met de kinderen worden georganiseerd. Daarom stel je een activiteitenprogramma op. Hoe ga je te werk?

Tijdens de teamvergadering krijgt iedereen de opdracht om input te leveren. De vakanties komen eraan dus je weet dat de activiteiten op verschillende locaties in Amsterdam kunnen plaatsvinden en wat uitgebreider mogen zijn dan normaal (denk aan musea of externe speelparken bezoeken). Vaak is er ook nog een thema verbonden aan het programma zoals bijvoorbeeld 'Licht'. Iedereen levert zijn of haar ideeën in tijdens de brainstormsessie en na goedkeuring ga je aan de slag met de voorbereidingen. Je bent verantwoordelijk voor 'jouw' uitje dus je zorgt ervoor dat er op tijd kaartjes worden besteld en dat er een mailing naar de ouders wordt gestuurd. Op de dag zelf leid je het uitje en daarna evalueer je met je team wat er goed is gegaan en wat beter kon.

Groeipad

Bij Kindercentrum WereldKids besteden ze veel aandacht aan ontwikkeling. Zo hebben ze een eigen WereldKids Academy met diverse cursussen en trainingen die medewerkers kunnen volgen. Daarnaast is het met de juiste motivatie mogelijk om door te groeien naar bijvoorbeeld Locatiemanager of Pedagogisch Coach.

Pedagogisch Medewerker BSO
Assistent Locatiemanager
Locatiemanager / Pedagogisch Coach
Senior Manager

Werken bij Kindercentrum WereldKids

Kindercentrum WereldKids is een groeiende organisatie die al sinds 2004 met enthousiasme klaarstaat voor kinderen en hun ouders. Je vindt de kinderdagverblijven en BSO’s alleen op unieke locaties, in Amsterdam, Haarlem en Amstelveen. Deze locaties zijn uniek, omdat Kindercentrum WereldKids de kinderen op deze vestigingen kan inspireren, prikkelen en uitdagen. Kindercentrum WereldKids gelooft erin dat mensen die passie hebben voor hun werk de juiste medewerkers zijn: zij maken het verschil. Kindercentrum WereldKids gaat voor dit verschil; hun medewerkers zijn de kracht van de organisatie.

 • Hoofdkantoor in Amsterdam
 • 98% / 2%
 • 170 werknemers
 • Gem. leeftijd 35 jaar
 • Locaties in Amsterdam en Haarlem

Collega's

Milou Klasen (35) - Medewerker Planning

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Kindercentrum WereldKids is een organisatie die vernieuwend te werk gaat, waar een jong en energiek team werkt en waar medewerkers van alle lagen worden betrokken bij de besluitvorming. Daar werd ik erg enthousiast van toen ik op zoek ging naar een nieuwe uitdaging.

Wat was je vorige baan?
Leidinggevende op de groep in de kinderopvang.

Wat doe je in je vrije tijd?
Yoga, de kroeg in en met mijn kinderen het park in.

Liz Bergman (28) - HR Adviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Kindercentrum WereldKids ervaar ik als een warme organisatie waar je jezelf kunt zijn en gewaardeerd wordt. Er heerst een informele werksfeer waar hard werken hand in hand gaat met veel humor, gezelligheid en chocola! Dit zorgt ervoor dat ik al drie jaar met veel plezier naar mijn werk ga.

Wat was je vorige baan?
HR Medewerker.

Wat doe je in je vrije tijd?
Netflixen, chips eten (mijn guilty pleasure), leuke dingen doen met vrienden en familie.

Arijana Hergic (47) - Personeelsplanner en leidinggevende invalpoule

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
WereldKids is een warme organisatie waarbij het kind centraal gaat. Het meest belangrijk is dat het kind blij, tevreden en voldaan naar huis gaat. Het personeel is geen nummertje en kan altijd bij de leidinggevende en directie terecht. Bovendien is WereldKids een organisatie die je kwaliteiten ziet en je dan kans geeft om door te groeien. Voor mij voelt werken bij Wereldkids elke dag weer als thuis komen.

Wat was je vorige baan?
Assistent leidinggevende.

Wat doe je in je vrije tijd?
Leuke dingen doen met mijn familie en mijn vrienden.

Saskia van Engelenburg (36) - Coördinator Peuterschool

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Twaalf jaar geleden solliciteerde ik bij WereldKids en ook bij een andere kinderopvang. Bij beide organisaties werd ik aangenomen. Ik heb destijds voor WereldKids gekozen omdat ik vond dat er een fijne, huiselijke sfeer heerste. Ik ben nog steeds heel blij dat ik toen die keuze heb gemaakt want ik werk er met ontzettend veel plezier. Het is een fijne, warme organisatie.

Wat was je vorige baan?
Pedagogisch Medewerker - Kids Palace.

Wat doe je in je vrije tijd?
Steden en musea bezoeken, en uiteten gaan.

Sanne den Haak (30) - Junior Locatiemanager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Elke dag Amsterdam ontdekken is het concept van de BSO locatie waar ik op solliciteerde. Hoe leuk is het om elke dag een stukje Amsterdam op verschillende manieren te kunnen ontdekken met de kinderen en je leuke collega's! Bij Kindercentrum WereldKids kom je echt in een warm bad terecht! Het is een fijne organisatie waar je geen nummertje bent en waar je ruimte krijgt om door te groeien.

Wat was je vorige baan?
Pedagogisch Medewerker.

Wat doe je in je vrije tijd?
Stedentrips maken, naar het theater gaan en leuke dingen doen met vrienden en familie.

Interessante baan?