Banen

Allround & Content Marketeer

Vacature gesloten

Allround & Content Marketeer

JansZon Amsterdam

Wat is vereist?

 • Hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde (bedrijfs-)technische opleiding
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • ZZP-dienstverband ook mogelijk

Wat krijg je?

 • Vanaf €3.750 bruto p/m (o.b.v. 40-urige werkweek)
 • 16 tot 32-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen (o.b.v. 40 uur) en flexibele werkuren
 • 5% Persoonlijk Keuzebudget en winstdeling
 • Laptop, telefoon en reiskostenvergoeding

Wat doe je?

 • 40% Campagnes bedenken en marktonderzoek
 • 20% Socialmedia beheren
 • 20% Visuele content maken (of het coördineren hiervan)
 • 10% Website beheren
 • 10% Klantcontact

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Allround & Content Marketeer bij JansZon ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van de marketingstrategie van het bedrijf en het mede vormgeven hiervan. Je bedenkt de beste manier om de boodschap van JansZon over te brengen aan (potentiële) klanten en onderzoekt hoe en waar je hen kunt bereiken. 

Je onderzoekt gerichte campagnes, houdt de website en sociale media up-to-date en zoekt daarnaast naar creatieve manieren om potentiële klanten te benaderen. Het gaat om een relatief nieuwe functie, waardoor er nog veel ruimte is om hier zelf invulling aan te geven, afhankelijk van jouw talenten en kennis. Ook ben je verantwoordelijk voor aftersalesactiviteiten, zoals het monitoren van de klanttevredenheid, het verzamelen van testimonials. Verder plan je afspraken om foto's van succesvolle projecten te maken, die je weer kunt inzetten als campagnemateriaal.

Je werkt nauw samen met het Sales team en rapporteert aan de Sales Manager. Regelmatig overleg met het Sales team is essentieel om ervoor te zorgen dat de marketingstrategie naadloos aansluit op de verkoopstrategie.

Past jouw profiel niet helemaal bij de huidige vacatures, maar ben je heel enthousiast geworden over ons bedrijf? Laten we dan een keer een (virtuele) kop koffie drinken, we hebben regelmatig nieuwe mensen nodig. Stuur je open sollicitatie naar a.kleemans@janszon.nu

Als je het leuk vindt om te werken in een groeiend bedrijf met duurzame ambities en het uitdagend vindt dat er nog geen afgekaderde werkzaamheden voor deze functie zijn, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Allround & Content Marketeer

Op een leuke werkdag ga je naar een klant op locatie met een drone en een camera om beelden te maken van JansZons nieuwste zonne-energieproject.

Op een minder leuke werkdag ben je meer bezig met routinematige taken, zoals het nalopen van de website en hier alle missende gegevens aanvullen.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
  • Vrije dag
  • Intern overleg
  • Teamoverleg
  • Mails beantwoorden
  • Klantevaluatie afnemen
  • Brainstormsessie nieuwe campagne
  • Verdiepen in relevante vakkennis

Voorbeeld uit de praktijk

Er is een mooi project afgerond met een toonaangevende klant. Hoe zorg je dat dit onder de aandacht komt van potentiële klanten?

Als je een kans ziet om een mooi project uit te lichten, vraag je allereerst informatie op bij de collega’s die hierbij betrokken waren. Je vraagt na wat de bijzonderheden waren en welke informatie verder belangrijk is om mee te nemen. Op basis van deze informatie overleg je met de Sales Manager welke vorm het beste is om dit project onder de aandacht te brengen. Vervolgens maak je bijvoorbeeld een afspraak bij de klant om beelden te schieten voor een testimonial en om een aftersalesevaluatie te bespreken met de klant. Tussendoor overleg je regelmatig met de Sales Manager over de specifieke vorm van de testimonial en uiteindelijk doe je hem een concreet voorstel voor de campagne die jij hiervoor in je hoofd hebt.

Groeipad

Het groeipad binnen JansZon staat niet vast. Er is budget om (online) cursussen te volgen en omdat je met collega's uit verschillende disciplines werkt, denk je ook na over onderwerpen die buiten jouw vakgebied liggen. Het belangrijkste voordeel van een klein, groeiend bedrijf is dat je zelf je baan kunt creëren.

Allround & Content Marketeer

Werken bij JansZon

JansZon maakt het voor bedrijven en instellingen mogelijk om te profiteren van de kansen die zonnestroom biedt en om toekomstproof te worden. We ontwerpen, bouwen en onderhouden slimme zonnestroomsystemen. Door het elektriciteitsverbruik van het pand met de nieuwste technieken af te stemmen op de zonnestroom wordt het beste rendement voor de klant gerealiseerd: JansZon koppelt slim opwekken, opslaan, gebruiken en in- en verkopen van stroom aan elkaar. Om dit mogelijk te maken focust JansZon zich op alle facetten van het project en wordt voor iedere uitdaging een oplossing gevonden. Of een dak nou niet sterk genoeg is, een verzekeraar een brandrisico ziet of het elektriciteitsnet te vol is; projecten waar andere bedrijven soms voor terugdeinzen, worden bij JansZon juist als een leuke uitdaging voor maatwerk gezien. JansZon streeft naar gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor iedereen. Wij selecteren niet op geslacht, leeftijd, afkomst en nodigen daarom iedereen die zich herkent in bovenstaand profiel van harte uit om te solliciteren.

 • Hoofdkantoor in Amsterdam
 • Actief in Nederland
 • 14% / 86%
 • Gem. leeftijd 38 jaar
 • Casual dresscode
 • Thuiswerkmogelijkheden
 • 15 interne krachten en circa 20 zzp'ers

Collega's

Annemarie Kleemans - HR/Office Manager afdeling HR/Finance

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na jaren in de modebranche gewerkt te hebben, zocht ik een nieuwe uitdaging in een meer maatschappelijk betrokken branche. JansZon bleek de ideale plek om met een gezellig team, veel zelfstandigheid en doorgroeimogelijkheden, een bijdrage aan de duurzaamheid te leveren.

Wat was je vorige baan?
Zelfstandig agente voor (schoen)mode merken.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd padel en boks ik graag en kan ik erg genieten van samenzijn met vrienden.

Storm Huisman - Team Lead Engineering

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Toen ik besloot om vanuit Zuid-Afrika naar Nederland te verhuizen, had ik een paar ontmoetingen met het management van JansZon. Ze kwamen op me over als een zeer vriendelijk, nuchter en bescheiden team. Samen met de interessante dingen die ze deden in het door mij gekozen vakgebied, was dit voor mij een van de redenen waarom ik me aansloot.

Wat was je vorige baan?
Project Engineer.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hike, squash, DIY, camping, braaing en golf.

Lars Altink - Team Lead Uitvoer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik merkte tijdens mijn studie dat ik graag zaken regel en overal wel wat van af wilde weten. Ook wilde ik niet alleen maar op kantoor zitten, maar ook buiten zijn en flexibel kunnen werken. Via via ben ik bij JansZon terechtgekomen. Het is een leuk, enthousiast bedrijf waar ik lekker op mijn plek zit.

Wat was je vorige baan?
Student.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, sporten en bordspellen.

Roel Willemse - Directeur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ergerde me aan het praten over verduurzaming en wilde vooral doen! JansZon bouwt op iedere locatie een geschikt zonnestroomsysteem. Bedrijven toekomstproof maken met met de nieuwste oplossingen, daar word ik blij van. Kortom, uitdagend en belangrijk werk!

Wat was je vorige baan?
Projectengineer in de automatisering.

Wat doe je in je vrije tijd?
Mountainbiken, padel, backpacken en met mijn kinderen samen iets moois bouwen.

Stijn Groenveld - Project Engineer op de afdeling Uitvoer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Toen ik een stage moest doen voor mijn Engineering studie ben ik opzoek gegaan naar duurzame bedrijven in Amsterdam en kwam ik uit op Janszon. Na de stage ben ik ergens anders gaan afstuderen. Nadat ik mijn diploma heb gehaald kwam ik weer in contact met Janszon. Door de leuke tijd tijdens mijn stage was ik gemotiveerd om weer bij Janszon te gaan werken.

Wat was je vorige baan?
FC Urban Master bij FC Urban Amsterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik het liefst gezellig met mijn vrienden. Daarnaast doe ik ook aan sporten zoals voetbal en ben ik het liefst veel op reis.

Michiel Weebers - Sales Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
JansZon was voor mij de perfecte plek om de overstap (vanuit de financiële wereld) naar duurzame energie te maken. Inmiddels zes jaar later is JansZon nog steeds die plek voor nieuwe mensen: met alle kennis van slimme energiesystemen voorhanden en veel ruimte voor ondernemendheid!

Wat was je vorige baan?
Consultant in de financiele dienstverlening.

Wat doe je in je vrije tijd?
Zeilen en fietsen.

Koen te Lintelo - Sales adviseur, Sales

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Zonne-energieoplossingen aanbieden bij grootzakelijke klanten leek mij een hele mooie uitdaging waardoor ik ben gaan solliciteren bij JansZon. De vrijheid en ruimte om te ontwikkelen maakt dat ik met veel plezier en grote glimlach naar mijn werk bij JansZon ga!

Wat was je vorige baan?
Projectleider bij Vaanster.

Wat doe je in je vrije tijd?
Fitness, gezelligheid met familie en vrienden.

Mowa de Jonge - Engineer, afdeling Uitvoer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik zocht een baan die ik kon combineren met een studie en waarbij ik gelijk aan de slag kon. JansZon heeft dit voor mij kunnen realiseren. Ook heeft JansZon een leuk team waarin iedereen gelijk is. Dit was voor mij een perfecte match.

Wat was je vorige baan?
Callcenter Agent bij de GGD.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen, puzzelen en activiteiten met vrienden.

Interessante baan?