Recruiter

Interim Valley Amsterdam

Wat is vereist?

 • HBO / WO opleiding
 • Sterke sociale vaardigheden
 • Assertief karakter
 • Goede beheersing Engels
 • Woonplaats Amsterdam (en omgeving)

Wat krijg je?

 • €2.500 - €3.150 bruto p/m (junior-senior)
 • 40 tot 45-urige werkweek
 • Minimaal 25 vakantiedagen
 • Geen werk in het weekend
 • Intern opleidingsprogramma en professionele trainingen

Wat doe je?

 • 30% Gezamenlijk selecteren en matchen kandidaten
 • 20% Kennismakingen met kandidaten regelen
 • 20% Kennismakingsgesprekken voeren
 • 20% Uitwerken gesprekken en beoordelen kandidaten
 • 10% Onderhouden contact kandidaten

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Recruiter ben je verantwoordelijk voor het vinden van geschikte kandidaten voor posities bij klanten van Interim Valley. Na het zoeken van potentiële kandidaten, voer je (fysieke) gesprekken met hen om te achterhalen of de beschikbare baan goed bij hun profiel aansluit. Het is jouw taak om niet alleen te kijken naar de competenties, maar ook of de kandidaat als persoon goed in de rol past.

Je onderhoudt het contact met kandidaten terwijl een collega zich ontfermt over het contact met de opdrachtgevers van Interim Valley.

Je moet het leuk vinden om je in te leven in wat mensen drijft en je moet het leuk vinden om mensen te helpen.

Agenda

Recruiter
Adriaan de Heer

Een leuke dag is er voor mij één met veel interactie en concreet resultaat. Je hebt bijvoorbeeld een paar kennismakingen met ervaren kandidaten of juist enthousiaste starters waarin je een open en goed gesprek kan voeren en die je meteen iets moois kunt bieden.

Een minder leuke dag is wanneer je een klant of kandidaat moet teleurstellen, omdat een inzet niet door kan gaan. Dit kan voelen als 'zonde van je tijd', maar hoort tegelijk ook bij de rol.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een grote opdrachtgever vraagt of jullie in korte tijd voor een groot project vijftien nieuwe kandidaten kunnen aanleveren. Hoe pak je dat aan?

Het is belangrijk dat je bij zo'n plotselinge, grote opdracht eventuele openstaande taken weet te prioriteren en ruimte in je agenda vrijmaakt. Hierbij kunnen meerdere collega's uit je team en daarbuiten jou te hulp schieten, je staat er dus niet alleen voor.

Je gaat eerst op zoek naar kandidaten in het systeem van Interim Valley. Je belt hen op om te vragen naar hun beschikbaarheid en om hen te enthousiasmeren voor de specifieke functie en het project. De grootste kans op succes heb je bij het checken van de eigen database. Bij zo'n grote opdracht krijg je waarschijnlijk niet alle functies gevuld vanuit de Interim Valley database. Daarom benader je ook potentiële kandidaten via LinkedIn. Hierbij is het belangrijk dat je gericht gaat zoeken naar profielen die aansluiten bij de wensen van de opdrachtgever. Wanneer je een nieuwe kandidaat via LinkedIn hebt gevonden, nodig je deze eerst uit op gesprek.

Je houdt voortdurend bij in het systeem welke kandidaten je hebt gesproken en wat de voortgang is. Het is belangrijk om met iedereen uit het netwerk een persoonlijke relatie op te bouwen. Het is namelijk jouw taak om niet alleen naar de zakelijke kant van deze opdracht te kijken, maar ook continu een inschatting te maken of de rol echt bij de kandidaat past.

Nadat je (samen met helpende collega's) voldoende kandidaten hebt gevonden, zal een teamlid het voorstel afronden en de kandidaat zo goed mogelijk voorbereiden op het gesprek dat hij/zij zal hebben bij de opdrachtgever.


Groeipad

Na je functie als recruiter kan je doorgroeien naar de functie van bijvoorbeeld Field Manager of Consultant (Sales). Je hebt de mogelijkheid om, naast professionele trainingen, mee te doen aan het eigen 'Live Your Potential' programma van Interim Valley.

Recruiter
Field Manager
Consultant (Sales)

Werken bij Interim Valley

Interim Valley is een detacheringsbureau uit Amsterdam dat in 2012 is opgericht en inmiddels is uitgegroeid tot meer dan 150 medewerkers. Zestien van deze medewerkers zijn gevestigd op het kantoor van Interim Valley en andere collega's zitten bij de opdrachtgevers. Interim Valley is opdrachtgevers van dienst bij het invullen van posities binnen Compliance, Data, Trade Finance en Riskmanagement.

 • Hoofdkantoor in Amsterdam
 • Actief in Nederland
 • 60% / 40%
 • Gem. leeftijd van 29 jaar
 • 15 werknemers op kantoor
 • 135 werknemers bij opdrachtgevers

Collega's

Sergine Verswijveren (25) - Field Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het Live Your Potential programma van Interim Valley maakte direct indruk op mij. Het programma is bedoeld om alle medewerkers (maar ook de rest van de wereld!) te inspireren en te stimuleren om tot actie te komen en het beste uit zichzelf te halen. En daar wil ik graag aan bijdragen.

Wat heb je gestudeerd?
Master Work and Organizational Psychology.

Wat doe je in je vrije tijd?
Yin Yoga, films kijken, HIIT training, reizen en lekker uiteten gaan.

Jasper van Groningen (30) - Consultant Risk&Lending

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Interim Valley heeft mij een plek aangeboden om mijn scriptie te schrijven. Ik was erg enthousiast over de collega's en de visie van het bedrijf.

Wat was je vorige baan?
Recruitment-assistant bij UBN Professionals.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten en borrelen.

Frederique Jongenelen (24) - Recruiter

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Interim Valley wil dat mensen plezier beleven, energiek-, geïnspireerd- en gemotiveerd zijn. Dit is een gedachtegang waar ik absoluut achter sta. Ik vind het belangrijk dat de kandidaten, waar ik mee in gesprek ga, ook daadwerkelijk op een plek komen te werken waar zij gelukkig worden.

Wat was je vorige baan?
Recruiter.

Wat doe je in je vrije tijd?
Films kijken, lezen & leuke restaurants ontdekken.

Adriaan de Heer (28) - Recruiter

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
In de benadering van klanten en kandidaten is merkbaar meer ruimte voor het menselijke/persoonlijke aspect dan bij veel andere bedrijven die actief zijn in deze branche. Daarnaast is de open en fijne sfeer in het team een belangrijke factor geweest om hier aan de slag te gaan.

Wat heb je gestudeerd?
Human Resource Management aan de Hogeschool Utrecht. Op dit moment ben ik bezig met MSc. Bedrijfskunde (deeltijd) aan de UvA.

Wat doe je in je vrije tijd?
Fitness, boksen, yoga, zeilen/varen, af en toe een feestje en waar mogelijk (ver) op avontuur (skiën, duiken, motorrijden).

Annemeike (29) - Consultant Compliance

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben gevraagd om op gesprek te komen, omdat ik via bedrijfshockey al kennis had gemaakt. De sfeer, het persoonlijke karakter en de mogelijkheid om je te ontwikkelen zijn o.a. punten waarom ik hier ben gaan werken.

Wat was je vorige baan?
Accountspecialist/Intercedent bij Randstad.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hockeyen en koken.

Ruben Verkuijl (35) - Oprichter

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb nooit gesolliciteerd ;)

Wat was je vorige baan?
Oprichter RD Recruitment.

Wat doe je in je vrije tijd?
Surfen, hardlopen en skiën.

Brenda Janbroers (47) - Field Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een functie waarbij ik mijn coaching skills en ervaring in het bankwezen kon combineren toen ik door Interim Valley werd benaderd. De sfeer en menselijkheid sprak mij erg aan en daarbij sluit de visie van Interim Valley op Live Your Potential, exact aan op mijn doel om mensen te motiveren het beste uit zichzelf te halen.

Wat was je vorige baan?
Accountmanager Binnendienst Bedrijven bij ABN AMRO

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten en afspreken met vrienden.

George Helderman (36) - Consultant Data & Analytics

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Mijn bijdrage aan een ondernemend energiek en gedreven team waarvan ik enthousiast wordt.

Wat was je vorige baan?
HR Medewerker / Senior Consultant.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, trainen voor marathon van Amsterdam, (indoor) sport klimmen en muziekfestivals bezoeken.

Sollicitatieproces

Telefoongesprek met corporate recruiter
±
Kennismaking op kantoor met Ruben of Diederik (oprichters)
±
Vervolggesprek met iemand uit het team waarin je komt te werken (voor inhoudelijke focus)
±
Meelunchen met het team
±
Champagne en tekenen!

Interessante baan?