Banen

Senior Inkoper Projecten

Vacature gesloten

Senior Inkoper Projecten

HVC Velsen-Zuid

Wat is vereist?

 • HBO werk- en denkniveau
 • 5 jaar werkervaring in soortgelijke functie
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Uitstekende onderhandelingsvaardigheden
 • Assertief, resultaatgericht, analytisch en communicatief sterk en pragmatisch ingesteld

Wat krijg je?

 • €4.064 - €6.146 bruto p/m
 • 40-urige werkweek
 • 24 vakantiedagen (+ max. 13 ADV dagen) (vanaf 45+ jaar om de 5 jaar 8 uur extra)
 • Laptop, telefoon, eindejaarsuitkering (3,5%) en vakantiegeld (8%)
 • Voldoende mogelijkheden om trainingen te volgen voor je persoonlijke ontwikkeling

Wat doe je?

 • 50% Zoeken naar geschikte leveranciers
 • 20% Contractmanagement
 • 20% Inkoopbeleid opstellen
 • 10% Administratie

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Senior Inkoper Projecten bij HVC verzorg je het inkoop/aanbestedingsproces voor complexe technische investeringstrajecten die gericht zijn op productie van duurzame energie of de warmtetransitie. Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden van de inkoopprojecten en het uitvoeren van contractbeheer en contractmanagement taken. Op strategisch niveau werk je sourcing plannen uit, gebaseerd op de meerjaren investeringsplannen. Op operationeel vlak ontwikkel je een effectief order en opvolgingsproces. Enkele voorbeelden van infrastructurele projecten die gerealiseerd worden zijn: de aanleg van warmtenetten, bouwen van warmte uitkoppelingsinstallaties, vergisters, geothermie putten en zonneweiden. 

 De inkoopvisie richt zich op het creëren van toegevoegde waarde voor (interne) klanten en daarmee op het versterken van de marktpositie van HVC als een innovatieve organisatie op het gebied van verduurzaming. Als Senior Inkoper Projecten speel je een belangrijke rol in de verdere professionalisering van deze projectmatige inkopen. Je team bestaat uit de Manager Inkoop en 5 andere inkopers.

Als je je hard wil maken voor grote duurzame infrastructurele projecten en je goed kunt omgaan met weerstand van verschillende stakeholders, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Senior Inkoper Projecten

Op een leuke dag heb ik een meeting met het projectteam over een voorstel voor de sourcing strategie van een aankomende aanvraag.

Op een minder leuke dag ben ik voornamelijk bezig met de administratie van een project en zit ik in veel langdurige besprekingen.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een collega wil een significante opdracht binnen het project gunnen aan een leverancier en geeft jou de offerte met de vraag om de prijs en condities verder af te stemmen. Dit moet snel gebeuren want anders worden de deadlines niet gehaald. Wat doe je?

Je gaat in gesprek met de collega en/of Projectleider om te achterhalen waarom er niet eerder met de afdeling Inkoop is afgestemd hoe deze aanvraag het beste in de markt kan worden gezet. Je legt uit dat het niet alleen beleid is maar ook dat het commercieel gezien verstandig is om een meervoudige aanvraag te doen (dus niet één leverancier aanstellen voor het project). Met de Budgethouder maak je afspraken om dit soort acties te voorkomen. Tot slot ga je bekijken wat de mogelijkheden zijn voor dit specifieke geval. Zo kijk je of en hoe je op basis van deze offerte tot een contract komt voor levering binnen de afgesproken deadline en budget.

Groeipad

HVC heeft geen specifieke loopbaanpaden maar er wordt samen met de medewerker gekeken naar de mogelijkheden. Op individuele basis worden de opleidingswensen- en behoeften in kaart gebracht. Dit kan gericht zijn op vakinhoudelijke kennis maar natuurlijk ook op persoonlijke ontwikkeling.

Inkoper
Senior Inkoper Projecten
Manager Inkoop

Werken bij HVC

HVC is een afval- en energiebedrijf dat als doel heeft Nederland duurzamer te maken. Om op lokale schaal te verduurzamen, legt HVC voor de aandeelhoudende gemeentes warmtenetten en zonneweides aan. Ook boren ze naar geothermie en helpen ze gemeenten om los te komen van het gasnet. Verder zorgt HVC voor de slibverwerking van 6 waterschappen en is zij de grootste publieke afvalinzamelaar van Nederland. 

 • Hoofdkantoor in Alkmaar
 • Actief in Nederland
 • 19% / 81%
 • Gem. leeftijd 47
 • 1150 werknemers in Nederland

Collega's

Klaas (49) - Projectleider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben 25 jaar werkzaam geweest in de bouw en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via een kennis ben ik toen in gesprek geraakt met HVC waarbij het werken met, voor mij, nieuwe technieken de doorslag heeft gegeven om de overstap te maken.

Wat was je vorige baan?
Projectleider Bouw.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd doorbrengen met mijn gezin, klussen, tennissen en wandelen.

Pauline (54) - Directiesecretaresse

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben er trots op om bij een bedrijf te werken waar innovatieve duurzame ontwikkelingen worden nagestreefd. Ook ik probeer daar mijn steentje aan bij te dragen. Deze bevlogenheid werkt mee aan een goede sfeer op de werkvloer.

Wat was je vorige baan?
Officemanager bij ReinUnie.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van wandelen/fietsen in de natuur en musea bezoeken.

Kim (25) - Juridisch Adviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het sprak mij aan dat HVC verschillende disciplines kent en dat zij niet alleen inzetten op zoveel mogelijk uit het afval te halen, maar ook investeert in het opwekken van duurzame warmte en elektriciteit. Daar wilde ik graag onderdeel van zijn. Er heerst een informele sfeer met collega's bij wie je vrijwel altijd kunt aankloppen.

Wat was je vorige baan?
Bedrijfsjurist bij De Raadgevers.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lange wandelingen maken met de hond, paardrijden en 'gewoon' lekker thuis zijn.

Arjan (48) - Werkvoorbereider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en via via ben ik in contact gekomen met HVC. Een bedrijf dat aan de vooravond staat van een groei wat betreft de energietransitie. Vanaf de eerste kennismaking heb ik veel enthousiasme ervaren bij de medewerkers over HVC, dus dan is een keuze snel gemaakt.

Wat was je vorige baan?
Junior Projectleider bij Allinq.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met het gezin activiteiten ondernemen en sporten.

Ton (58) - Proces Control Engineer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tot nu toe was ik vooral werkzaam als software engineer. Wat mij in deze nieuwe functie aanspreekt is de veelzijdigheid van het werk. Niet alleen software komt aan bod, maar ook het proces zelf, ombouwen nieuwbouw van installaties, enz.

Wat was je vorige baan?
Software Engineer bij DWG.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van piano spelen, elektronica, knutselen.

Arienico (42) - Installatie Technicus

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij dit bedrijf gaan werken omdat het lekker dicht bij huis is en er goede arbeidomstandigheden en doorgroeimogelijkheden zijn.

Wat was je vorige baan?
Technicus bij AVR in Rozenburg.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen en leuke dingen doen met mijn zoontje.

Paul (52) - Teamleider onderhoud

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Dat ik hier ben terecht gekomen is puur toeval. Ik werkte als monteur in de haven van Rotterdam aan hijskranen en mijn contract liep af. Via een detacheringbureau ben ik hier aan de slag gegaan.

Wat was je vorige baan?
Monteur van hijskranen in de haven.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ga het liefst lopen met mijn hond door de polder of op het strand.

Ruby Bijman (34) - Communicatieadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde graag werken bij een bedrijf dat zich bezighoudt met de energietransitie. Werken rondom de aanleg van het warmtenet is erg concreet in het meewerken aan deze verandering, al is het een van de oplossingen. Daarnaast gebeurt er bij HVC erg veel, naast (rest)afval ophalen, scheiden, verwerken en dat er energie wordt gemaakt, wordt er ook gekeken naar de toekomst.

Wat was je vorige baan?
Sales en Marketing op de afdeling Kringloopenergie bij HVC.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik sport graag en ik ben gek op eten.

Interessante baan?