Banen

Communicatieadviseur

Communicatieadviseur

HVC Dordrecht

Wat is vereist?

 • HBO of WO werk- en denkniveau
 • 3 jaar werkervaring
 • Uitstekende beheersing van Nederlandse en Engelse taal zowel in woord als geschrift
 • Je beschikt over voldoende inlevingsvermogen en je kunt makkelijk samenwerken
 • Je hebt overtuigingskracht en je staat stevig in je schoenen
 • Creatief en oplossingsgericht

Wat krijg je?

 • €3.583 - €5.415 bruto p/m
 • Minimaal 24 vakantiedagen (afhankelijk van leeftijd kan dit hoger uitvallen) bij 40-urige werkweek
 • Voldoende mogelijkheden om trainingen te volgen voor je persoonlijke ontwikkeling
 • 32 tot 36-urige werkweek

Wat doe je?

 • 20% Belangen behartigen van de omgeving
 • 20% Overleg/afstemming met Projectleider
 • 20% Informeren omwonenden middels een brief of de website
 • 20% Communicatieplan opstellen
 • 20% Profilering van het warmtenet regio Dordrecht

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Communicatieadviseur bij HVC ben je verantwoordelijk voor het goed informeren van omwonenden, bedrijven en andere stakeholders die geconfronteerd worden met de aanlegwerkzaamheden van het warmtenet. Je bent het persoonlijke aanspreekpunt voor de omgeving en probleemoplosser, zowel voor als tijdens de aanlegwerkzaamheden van het warmtenet. Dit doe je in samenwerking met de Projectleider van het warmtenet. Je zorgt voor de communicatie (zowel online, offline als face to face) naar de omgeving toe. Je stelt hiervoor een communicatieplan op en voert dit met overtuiging uit. Daarnaast zorg je voor de profilering van het warmtenet, de organisatie van mijlpalen en voor persbenadering.

 

Je vindt het leuk om met omwonenden in gesprek te gaan over problemen waar ze tegenaan lopen. Je moet er tegen kunnen dat mensen weleens geïrriteerd zijn, dus het is essentieel om rust uit te stralen en om de tijd te nemen voor het luisteren naar hun verhaal.

Agenda

Communicatieadviseur
Ruby Bijman

Ik heb een leuke dag als ik met bewoners op locatie in gesprek ben geweest waardoor ik klachten heb kunnen ombuigen in iets positiefs. Het voelt goed om een luisterend oor te zijn omdat dat vaak ook al problemen oplost.

Ik heb een minder leuke dag als het verkeersplan net in werking is getreden en er veel onrust in de buurt ontstaat. Je kijkt naar de mogelijkheden maar die zijn soms beperkt, dus je kan niet iedereen even tevreden houden.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Het verkeersplan dat in werking is getreden geeft overlast. Je krijgt namelijk een paar telefoontjes van buurtbewoners. Wat doe je?

Het is al eens eerder voorgekomen dat buurtbewoners contact opnemen zodra de aanlegwerkzaamheden in hun omgeving zijn begonnen. Je bent hier dus al op voorbereid.

Allereerst blijf je rustig aan de telefoon en luister je naar wat de omwonenden te vertellen hebben. Uit de telefoongesprekken komt naar voren dat de omwonenden moeten wennen aan de verkeerssituatie. Het blijkt zo te zijn dat er sprake is van veel sluipverkeer door een bepaalde straat in de buurt. Je geeft aan dat je de situatie gaat onderzoeken en snel een antwoord hebt.

Vervolgens spreek je af met de uitvoerder van HVC op locatie, en je gaat kijken wat de stand van zaken is. Met hem of haar ga je in gesprek om te achterhalen hoe de situatie er precies uitziet en wat de mogelijke oplossingen zijn. Je betrekt een aantal stakeholders bij de situatie waaronder de gemeente. Samen komen jullie tot de conclusie dat de straat moet worden gesloten voor auto's en dat het verkeer via andere wegen moet worden omgeleid.

Op een duidelijke manier communiceer je dit via een brief of een mededeling op de website naar de buurtbewoners.

Groeipad

HVC heeft geen specifieke loopbaanpaden maar er wordt samen met de medewerker gekeken naar de mogelijkheden. Op individuele basis worden de opleidingswensen- en behoeften in kaart gebracht. Dit kan gericht zijn op vakinhoudelijke kennis maar natuurlijk ook op persoonlijke ontwikkeling. Je kunt bijvoorbeeld doorgroeien naar Beleidsadviseur.

Communicatieadviseur
Beleidsadviseur

Werken bij HVC

HVC is een afval- en energiebedrijf dat als doel heeft Nederland duurzamer te maken. Om op lokale schaal te verduurzamen, legt HVC voor de aandeelhoudende gemeentes warmtenetten en zonneweides aan. Ook boren ze naar geothermie en helpen ze gemeenten om los te komen van het gasnet. Verder zorgt HVC voor de slibverwerking van 6 waterschappen en is zij de grootste publieke afvalinzamelaar van Nederland. 
 • Hoofdkantoor in Alkmaar
 • Actief in Nederland
 • 19% / 81%
 • Gem. leeftijd 47
 • 1040 werknemers in Nederland

Collega's

Klaas (49) - Projectleider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben 25 jaar werkzaam geweest in de bouw en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via een kennis ben ik toen in gesprek geraakt met HVC waarbij het werken met, voor mij, nieuwe technieken de doorslag heeft gegeven om de overstap te maken.

Wat was je vorige baan?
Projectleider Bouw.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd doorbrengen met mijn gezin, klussen, tennissen en wandelen.

Pauline (54) - Directiesecretaresse

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben er trots op om bij een bedrijf te werken waar innovatieve duurzame ontwikkelingen worden nagestreefd. Ook ik probeer daar mijn steentje aan bij te dragen. Deze bevlogenheid werkt mee aan een goede sfeer op de werkvloer.

Wat was je vorige baan?
Officemanager bij ReinUnie.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van wandelen/fietsen in de natuur en musea bezoeken.

Kim (25) - Juridisch Adviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het sprak mij aan dat HVC verschillende disciplines kent en dat zij niet alleen inzetten op zoveel mogelijk uit het afval te halen, maar ook investeert in het opwekken van duurzame warmte en elektriciteit. Daar wilde ik graag onderdeel van zijn. Er heerst een informele sfeer met collega's bij wie je vrijwel altijd kunt aankloppen.

Wat was je vorige baan?
Bedrijfsjurist bij De Raadgevers.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lange wandelingen maken met de hond, paardrijden en 'gewoon' lekker thuis zijn.

Arjan (48) - Werkvoorbereider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en via via ben ik in contact gekomen met HVC. Een bedrijf dat aan de vooravond staat van een groei wat betreft de energietransitie. Vanaf de eerste kennismaking heb ik veel enthousiasme ervaren bij de medewerkers over HVC, dus dan is een keuze snel gemaakt.

Wat was je vorige baan?
Junior Projectleider bij Allinq.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met het gezin activiteiten ondernemen en sporten.

Ton (58) - Proces Control Engineer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tot nu toe was ik vooral werkzaam als software engineer. Wat mij in deze nieuwe functie aanspreekt is de veelzijdigheid van het werk. Niet alleen software komt aan bod, maar ook het proces zelf, ombouwen nieuwbouw van installaties, enz.

Wat was je vorige baan?
Software Engineer bij DWG.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van piano spelen, elektronica, knutselen.

Arienico (42) - Installatie Technicus

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij dit bedrijf gaan werken omdat het lekker dicht bij huis is en er goede arbeidomstandigheden en doorgroeimogelijkheden zijn.

Wat was je vorige baan?
Technicus bij AVR in Rozenburg.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen en leuke dingen doen met mijn zoontje.

Paul (52) - Teamleider onderhoud

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Dat ik hier ben terecht gekomen is puur toeval. Ik werkte als monteur in de haven van Rotterdam aan hijskranen en mijn contract liep af. Via een detacheringbureau ben ik hier aan de slag gegaan.

Wat was je vorige baan?
Monteur van hijskranen in de haven.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ga het liefst lopen met mijn hond door de polder of op het strand.

Ruby Bijman - Communicatie-/Omgevingsadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde graag werken bij een bedrijf dat zich bezighoudt met de energietransitie. Werken rondom de aanleg van het warmtenet is erg concreet in het meewerken aan deze verandering, al is het een van de oplossingen. Daarnaast gebeurt er bij HVC erg veel, naast (rest)afval ophalen, scheiden, verwerken en dat er energie wordt gemaakt, wordt er ook gekeken naar de toekomst.

Wat was je vorige baan?
Sales en Marketing op de afdeling Kringloopenergie bij HVC

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik sport graag en ik ben gek op eten.

Interessante baan?