Banen

Projectleider Civiel

Projectleider Civiel

Gebiedsmanagers Maassluis

Wat is vereist?

 • HBO of WO diploma Civiele Techniek
 • 3 jaar relevante werkervaring
 • Kennis van diverse contractvormen (D&C/RAW)
 • Goede analytische en contactuele vaardigheden

Wat krijg je?

 • €4.000-€6.000 bruto p/m
 • 32 tot 40-urige werkweek
 • 28 vakantiedagen (obv 40-urige werkweek)
 • Werknemersparticipatie en winstdeling
 • Investeren in persoonlijke ontwikkeling

Wat doe je?

 • 30% Projectsturing technisch inhoudelijk
 • 20% Projectsturing administratief
 • 30% Extern overleg
 • 20% Intern aansturen/overleg

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Projectleider Civiel bij Gebiedsmanagers ben je verantwoordelijk voor het opzetten en begeleiden van civiel technische projecten. Je werkt voor verschillende opdrachtgevers zoals overheden, ontwikkelaars en aannemers. Je werkt aan projecten vanaf het stedenbouwkundig plan tot en met de uitvoering en de overdracht aan de beheerder. Ook beheer je het budget, houd je de planning bij en stuur je het projectteam aan. Je zorgt voor een integrale benadering van projecten en stemt en weegt de belangen van de stakeholders af. Je stakeholders kunnen onder andere bestaan uit nuts- en telecombedrijven, bewoners uit de directe omgeving, verenigingen zoals de ANWB en de Fietsersbond en de gemeente. Je pakt projecten op met aandacht voor inpassing van duurzaamheidsambities en zorgt voor een gedragen plan door een passend participatieproces.

Je werkt aan een groot aantal projecten tegelijkertijd die een korte looptijd kunnen hebben van enkele maanden tot een aantal jaar.

 

Je vindt het leuk om draagvlak bij je stakeholders te creëren waarbij je soms op zoek moet gaan naar compromissen. Je moet durven om creatief te zijn door binnen de kaders van de wet oplossingen te vinden.

Agenda

Projectleider Civiel
Peter Caesar

Ik heb een leuke dag wanneer ik veel resultaten kan behalen en stakeholders mee kan krijgen in een integrale oplossing.

Ik heb een matige dag wanneer ik veel administratie moet doen en weinig afwisseling in mijn werk heb.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

De gemeente wil de Gebiedsmanagers inschakelen voor een volledige reconstructie van een woonwijk. Hoe ga je te werk?

Je begint met het goed op papier zetten van de eisen van het projectplan, zodat je helder hebt wat de opdrachtgever wil en met welke scenario's en risico's je rekening moet houden. Vervolgens voer je een conditionerend onderzoek uit: je bezoekt de locatie en inventariseert hoe de omgeving eruit ziet. Zo controleer je bijvoorbeeld de bodem- en waterkwaliteit en laat je een check uitvoeren op niet gesprongen explosieven. Parallel aan het conditionerend onderzoek stel je een visiedocument op. Hierin staat onder andere wat de toekomstvisie is van de wijk ten aanzien van groen, parkeermogelijkheden, afvalinzameling, riolering, kabels en leidingen en waterberging. Ook houd je bij deze stap rekening dat alle benodigde vergunningen zijn goedgekeurd bij het bevoegd gezag zoals Rijkswaterstaat of de Milieudienst. 

Dan ga je aan de slag met de technische uitwerking waarvoor je een overleg organiseert. Dit doe je in combinatie met de stakeholders van dit project zodat de neuzen dezelfde kant opstaan. Het kan voorkomen dat het ontwerp wordt aangepast. Na deze bijeenkomst geef je advies over de contractering en start je het project.

Groeipad

Er zijn ruime mogelijkheden voor het volgen van opleidingen. Dit uiteraard kijkend naar het vakgebied i.c.m. persoonlijke ontwikkeling van de medewerker.

Projectleider Civiel
Projectmanager

Werken bij Gebiedsmanagers

Gebiedsmanagers is een civieltechnische adviesbureau voor civieltechnische project- en procesmanagement en ingenieursdiensten bij gebiedsontwikkelingen en binnenstedelijke infra-opgaves. De organisatie is opgericht in 2013 en behoort tot de snelst groeiende bedrijven in Nederland.

 • Maassluis
 • Actief in Nederland
 • 23% / 67%
 • Gem. leeftijd 34 jaar
 • 18 werknemers

Collega's

Karel Ossewaarde (56) - Partner/oprichter Gebiedsmanagers BV

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Samen met mijn compagnon Richard Walet ben ik in 2013 met Gebiedsmanagers gestart. Wij willen onze opdrachtgevers in het stedelijk gebied vanaf eerste planvorming tot en met de oplevering van een Werk kunnen adviseren en ondersteunen. Daarbij bieden wij de de procesmatige ondersteuning, pragmatische invulling met inhoudelijke (innovatieve) producten en adviezen. In samenwerking met onze netwerkpartners bieden wij expertise op alle specialismen (met name BIM en klimaatadaptatie)!

Wat was je vorige baan?
Projectmanager Oranjewoud (nu Antea).

Wat doe je in je vrije tijd?
City trips, wandelen en fietsen.

Liesbeth Moerman (36) - Office Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Gebiedsmanagers is een jong bedrijf dat zich goed aan het profileren is op de markt. Door de groei van het bedrijf werd de bedrijfsvoerende kant ook steeds belangrijker. Ze boden destijds een veelzijdige en afwisselende functie en daarbij de verantwoording voor de bedrijfsvoerende kant. Verder kon alles binnen mijn functie als Office Manager nog ingevuld worden. Hierin zag ik een mooie uitdaging en heb ik deze met veel enthousiasme aangepakt.

Wat was je vorige baan?
Commercieel administratief medewerker bij ACS.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen, sporten, fietsen en eropuit met de kinderen.

Rita Wijning (45) - Coördinator Werkvoorbereiding

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kende mensen die het bedrijf opgericht hebben. Ik vond de werksfeer aangenaam. <br />

Wat was je vorige baan?
Werkvoorbereider - Oranjewoud B.V.

Wat doe je in je vrije tijd?
Schilderijen maken, fietsen, lezen.

Kris Horvers (42) - Projectingenieur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het sprak mij aan dat Gebiedsmanagers een jong startend bureau is met focus op gebiedsontwikkeling in bredere zin, niet alleen civieltechnisch. Daarnaast is er een open, informele werkomgeving met korte lijntjes en divers werk. Tenslotte is ook de werkomgeving leuk, met het voornaamste project letterlijk in de achtertuin zodat je goed meekrijgt wat er uitgevoerd wordt.

Wat was je vorige baan?
Architect - Ontwerper.

Wat doe je in je vrije tijd?
Muziek draaien, optredens bezoeken, lezen en stedentripjes.

Erik Tanis - Adviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was net afgestudeerd en zocht een leuke afwisselende baan. Via via kwam ik bij Gebiedsmanagers terecht. Het eerste gesprek gaf direct een heel positief beeld van het bedrijf. Op mij kwam het over als een jong en enthousiast team met afwisselende werkzaamheden. Precies wat ik zocht!

Wat heb je gestudeerd?
Watermanagement aan Hogeschool Rotterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Fietsen, Hardlopen, Zwemmen.

Peter Caesar (39) - Projectleider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Kleinschalig maar toch grote projecten, innovatief en vooruitstrevend tov andere advies en ingenieurbureaus in de GWW.

Wat was je vorige baan?
Projectleider - Oranjewoud/Antea.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met de kinderen weg, klussen, wandelen en fietsen

Interessante baan?