Banen

Software Developer

Tijdelijk gesloten

Software Developer

Elsevier Amsterdam

Wat is vereist?

 • HBO/WO Diploma in IT
 • Uitstekende beheersing Engelse taal
 • 3/4 jaar ervaring in software development
 • Affiniteit met web technologieën
 • Onderzoek en Ontwikkeling mindset

Wat krijg je?

 • €3.800 - €5.500 bruto p/m
 • 40 urige werkweek
 • 27 vakantiedagen
 • Zelden werk in het weekend
 • Interne en externe mogelijkheid tot trainingen, deelname in tech communities

Wat doe je?

 • 15% Onderzoek naar nieuwe technologieën
 • 10% Definiëren van een roadmap voor experimenten
 • 10% Definiëren integratiepunten
 • 50% Implementeren van experimenten
 • 15% Gebruikersfeedback verwerken

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Software Developer bij Elsevier ontwikkel je experimenten voor het valideren van hypotheses rondom producten die op globaal niveau worden gebruikt door wetenschappers. Jouw team bestaat uit ongeveer vijf ontwikkelaars, twee designers en een productmanager. Je werkt samen met productteams van andere producten van Elsevier.

Je ontwikkelt prototypes in talen zoals TypeScript en Scala. Een prototype kan een tool zijn die mensen in staat stelt om samen te werken aan artikelen. Je werkt samen met productteams om integratiepunten te definiëren en ingebruikname te vergemakkelijken. Je staat in contact met gebruikers (voornamelijk wetenschappers) en stelt vragen om erachter te komen waar hun prioriteit ligt. Hun wensen kunnen ingewikkeld zijn, dus je moet beginnen (het absolute minimum) te bouwen in een testomgeving. Prototypes moeten eruitzien als een voortzetting van wat Elsevier reeds heeft gecreëerd en in verbinding staan met andere producten van Elsevier om ervoor te zorgen dat de data van gebruikers beschikbaar zijn in het hele systeem.

Je moet het interessant vinden om constant op de hoogte te zijn van de laatste software ontwikkelingen.

Agenda

Software Developer
Mike

Op leuke dagen kan ik mij focussen op specifieke taken en samenwerken met mijn collega’s. Als we samen veel dingen gedaan krijgen, voel ik me nuttig.

Op minder leuke dagen heb ik veel meetings. Als engineer wil je code schrijven, dus op zulke dagen mis ik het werken aan het ontwikkelingsgedeelte.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Tijdens de jaarlijkse roadmap bespreking hebben jij en je team besloten om aan een nieuw experiment te werken. Hoe begin je?

Allereerst heb je een brainstormsessie met je team over wat er moet worden gedaan en wat de doelstellingen van dit specifieke experiment zijn. Het is belangrijk dat het hele team tijdens deze bespreking beschikbaar is en dat je de externe verbindingen identificeert, evenals de mensen die nodig zijn om het experiment tot een succes te maken.

Nadat de taken zijn verdeeld onder teamleden, voeg je deze taken toe aan de backlog op Trello. Wanneer de backlog is aangemaakt ga je ermee aan de slag en bespreek je het proces dagelijks met je team. Tijdens de dagelijkse stand-up bespreek je de voortgang en controleer je of er vragen of ‘blockers’ zijn. Mogelijk heb je toegang nodig tot een bepaalde applicatie binnen het bedrijf. In dat geval dien je contact op te nemen met de juiste persoon om de applicatie te deblokkeren.

Zodra jij en je team klaar zijn met het ontwikkelen van het experiment moet je ervoor zorgen dat de juiste mensen de geüpdatete versie ontvangen. Doorgaans gaat dit gepaard met een intensieve samenwerking met andere teams en afdelingen, zoals het Data Science team en de Publishing afdeling van Elsevier.

Groeipad

Je start als software-engineer bij Elsevier en kunt kiezen of je een expert binnen je domein wilt blijven of wilt doorgroeien naar de positie van manager. Logische vervolgstappen binnen het Management-Carrièrepad zijn senior software-engineer, consulting/principal software-engineer, lead software-engineer, software engineering manager, software engineering director en VP software engineering.

Software Engineer
Senior Software Engineer
Consulting / Principal Software Engineer
Lead Software Engineer

Werken bij Elsevier

Elsevier is een internationaal bedrijf dat zich bezighoudt met informatieanalyse. Het helpt daarmee organisaties en professionals vooruitgang te boeken in de wetenschap en de gezondheidszorg en zodoende de samenleving vooruit te helpen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Elsevier heeft meer dan 7.500 medewerkers en bedient klanten in ruim 180 landen. Elsevier is onderdeel van de RELX-groep, die meer dan 30.000 mensen in dienst heeft.
 • Amsterdam
 • Actief in 180 landen
 • 45% / 55%
 • Gem. leeftijd 38 jaar
 • 950+ werknemers in NL
 • 7.500 werknemers wereldwijd

Collega's

Başak - Analytical Product Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
In mijn vorige rol merkte ik dat ik een nieuwe uitdaging nodig had. Ik zit nu dichter bij mijn interesses aangezien ik met grote datasets mag werken. Dat is waarom ik besloot voor deze functie te gaan.

Wat was je vorige baan?
Customer Consultant for Core Content bij Elsevier

Wat doe je in je vrije tijd?
Amsterdam verkennen (ik woon sinds kort in Amsterdam) en foto's maken.

Lei - Publisher

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Nadat ik mijn PhD had afgerond, wilde ik iets buiten de academische wereld doen, maar wel in een relevante rol waarbij ik wetenschappers kon helpen. Elsevier is daar de perfecte plek voor.

Wat heb je gestudeerd?
Environmental Sciences

Wat doe je in je vrije tijd?
Yoga en reizen

Clement - Senior Programme Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het is geweldig om met een inspirerend, internationaal-georiënteerd en gemotiveerd team te werken dat bezig is het werk van een wetenschapper makkelijker te maken aan de hand van innovatieve tools en oplossingen. Dit draagt bij aan een betere toekomst voor mens en maatschappij op veel verschillende terreinen. Het biedt mij bovendien de kans om met mensen te werken met een verschillende achtergrond, van waar ook ter wereld. Dat vind ik fantastisch.

Wat was je vorige baan?
Hoofd afdeling Functional Design

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, eten en drinken met vrienden, van de natuur genieten en films kijken.

Clyde - Software Engineer III

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was onder de indruk van het enthousiasme van de Hiring Manager nadat ik had gesolliciteerd op de vacature. Ik had een goed gesprek met Abhishek Rana en de daaropvolgende interviews waren eerder een goede discussie dan een een vraag-antwoord-interview. Ik koos Elsevier boven vier andere bedrijven aangezien het hele proces, van solliciteren tot het voorstel, zo gemakkelijk en prettig verliep. Het is inmiddels alweer een jaar geleden dat ik hier aan de slag ging en de werksfeer is geweldig.

Wat was je vorige baan?
Client Side Developer bij Booking.com

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd mezelf graag bezig. Ik woon graag tech meetups bij, maar ook sportklasjes zoals trampoline dodgeball op wisselende maandagen. Ik spreek regelmatig af met een aantal van mijn vrienden.

Diogo - Marketing Program Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde voor een bedrijf werken dat gericht was op het creëren van een betere wereld door onderzoek wereldwijd vooruit te helpen.

Wat was je vorige baan?
Digital Solutions Manager

Wat doe je in je vrije tijd?
Goede boeken lezen, steden bezoeken, films kijken, reizen, zeilen, met vrienden zijn.

Elaine - Product Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na het afronden van mijn PhD, klonk Elsevier, als brug tussen de commerciële en wetenschappelijke wereld, aantrekkelijk. <br /> Zonder zelf onderzoek te doen, maar juist door geschikte tools te bouwen voor professionals, voeg ik waarde toe aan de wetenschap. Het bedrijf is zeer internationaal georiënteerd. Het werken met collega's met verschillende achtergronden is een fantastische ervaring. Elsevier schat competenties boven vaardigheden wat betekent dat je de kans hebt te groeien in verschillende rollen binnen het bedrijf als dat je ambitie is.

Wat was je vorige baan?
Publisher bij Elsevier

Wat doe je in je vrije tijd?
Zwaard vechten en met mijn twee dochters zijn.

Mike - Sr. Backend Engineer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Een ex-collega benaderde mij via LinkedIn en vertelde me over een beschikbare vacature in zijn team. Het klonk interessant waarna ik een interview bij Elsevier kreeg. Het idee van werken in een agile team met de laatste technologieën die de wetenschap kunnen veranderen, klonk mij goed in de oren.

Wat was je vorige baan?
Software Engineer bij een kleiner bedrijf in Hilversum

Wat doe je in je vrije tijd?
Berg beklimmen, reizen en motor rijden.

Interessante baan?