Banen

Beleidsmedewerker Verzekeringen Pools

Beleidsmedewerker Verzekeringen Pools

de Vereende Rijswijk

Wat is vereist?

 • HBO / WO werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar ervaring binnen de verzekeringsbranche
 • Kennis van / ervaring met beleidsstukken, bereid om via scholing specifieke kennis op te doen
 • Uitstekende beheersing Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift
 • Je kunt belangen tegen elkaar afwegen, goed onderhandelen en standpunten helder verwoorden
 • Klantgericht, besluitvaardig, punctueel en zelfstandig

Wat krijg je?

 • €3.297 - €5.775 bruto p/m, op basis van een 38-urige werkweek
 • 13e maand
 • 24 tot 32-urige werkweek
 • 27 vakantiedagen
 • Ruime ontwikkelingsmogelijkheden
 • Reiskostenvergoeding (0,19 cent per km tot een max. van 35 km, of een OV-vergoeding), arbeidsvoorwaardenkeuzesysteem en zomeruitkering
 • Laptop en mobiel

Wat doe je?

 • 10% Overleg manager
 • 5% Afdelingsoverleg
 • 10% Adviseren Terrorismepool
 • 10% Overige werkzaamheden
 • 15% Compliance-zaken
 • 50% Afhandeling nucleaire risico's (Atoompool)

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Beleidsmedewerker Verzekeringen Pools bij de Vereende ben je verantwoordelijk voor de afhandeling van nucleaire risico’s. Je behandelt vragen en (acceptatie)verzoeken uit binnen- en buitenland over de verzekering en risico’s van wereldwijde, nucleaire installaties. Dit is een zeer specialistisch en ingewikkeld vakgebied, dus je krijgt vragen over bijvoorbeeld wet- en regelgeving wat betreft kerncentrales en verzekeringstechnische kwesties rondom nucleaire installaties. 

Je bent (namens de Vereende) onderdeel van de Nederlandse Atoompool: een groep verzekeraars die zich bezighoudt met kerninstallaties. Nederland heeft weinig nucleaire installaties, dus je werkt veel samen met buitenlandse Atoompools. Je kunt zowel vragen krijgen van verzekerden (nucleaire installaties) als verzekeraars die - net zoals de Vereende - onderdeel zijn van een Atoompool. Het is belangrijk dat je hier grondig onderzoek voor doet, gezien de complexe aard van het vakgebied. Jouw beleidsadvies moet juist zijn, net zoals de beslissingen die je neemt (bijvoorbeeld wel of niet een nucleaire installatie verzekeren).

Verder ben je betrokken bij een andere pool: de Terrorismepool (ook wel bekend als de NHT: de Nederlandse Herverzekeringsmaatschappij voor Terrorismeschaden). Je bent voornamelijk bezig met de Atoompool, maar als er bijvoorbeeld een aanslag plaatsvindt, dan focus je je - samen met je collega’s - volledig op alle verzekeringsaanvragen en schadegerelateerde adviesverzoeken die dan op de Terrorismepool afkomen. 

Je directe collega's zijn de administratief ondersteuners en de manager van de Atoompool en de Terrorismepool. Ook heb je veel contact met verzekeraars die onderdeel uitmaken van Atoompools. Daarnaast houd je betrokken stakeholders - bijvoorbeeld de directie van de Vereende - regelmatig op de hoogte van belangrijke zaken.

Als je het leuk vindt om kennis van zaken te hebben waar vrijwel niemand iets vanaf weet, en je het niet erg vindt dat hier een zekere verantwoordelijkheid en druk bij komt kijken, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Manager Pools
Hans van der Wouden

Op een leuke werkdag ben ik zowel betrokken bij de Atoompool als de Terrorismepool, en heb ik ervoor gezorgd dat een verzekeraar zich gaat aansluiten bij de NHT.

Tijdens een minder leuke dag heb ik het erg druk, waardoor bepaalde beleidszaken - die ook belangrijk zijn - blijven liggen.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je wordt betrokken bij de Terrorismepool, aangezien er een terroristische aanslag is geweest. Hoe pak je dit aan?

Neem bijvoorbeeld de terroristische aanslagen in Sri Lanka. Nederlandse toeristen die daar zaten, moesten eerder terug, en Nederlanders die een reis naar Sri Lanka op de planning hadden staan, konden daar niet meer naartoe. Al deze mensen doen dan een beroep op hun reis- en/of annuleringsverzekering. De reisverzekeraars kloppen vervolgens bij de NHT aan. De NHT besloot uiteindelijk dat er sprake was van terrorisme, waardoor de reisverzekeraars claims bij de NHT konden indienen voor hun verzekerden.

Uiteindelijk bepaalt de NHT in hoeverre claims uitbetaald kunnen worden. Dit gaat om zeer complexe, ingewikkelde situaties die om advies op maat vragen, dus vandaar dat reisverzekeraars in dit soort gevallen bij de NHT aankloppen met de vraag: hoe zit dit precies?

Groeipad

Er zijn voldoende mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen binnen je vakgebied en de verzekeringsbranche. De Vereende helpt je daar graag bij.

Beleidsmedewerker Verzekeringen Pools
Manager Pools

Werken bij de Vereende

 

De Vereende is actief in de schadeverzekeringsmarkt en is er voor allerlei zaken die gewone verzekeraars niet oppakken. We verzekeren bijzondere risico’s (AVP voor ex-gedetineerden of autoverzekering voor mensen met een hoog schadeverloop) en beroepsaansprakelijkheid van financieel adviseurs en makelaars. Het Waarborgfonds Motorverkeer, het Nederlands Bureau der Motorrijtuigverzekeraars (buitenlandschades en groene kaarten), de Atoompool en de NHT (terrorismepool) zijn ook onderdeel van de Vereende. Met een maatschappelijk belangrijke vangnetrol zijn we een onmisbare schakel in verzekeringsland.

 • Kantoor in Rijswijk
 • 53% / 47%
 • Gem. leeftijd 45 jaar
 • 145 werknemers

Collega's

Anne-Linde van der Pijl (25) - Junior Business Analist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn rechtenstudie wilde ik graag als trainee binnen een bedrijf aan de slag. Via Novadia ben ik toen in aanraking gekomen met de Vereende. Het eerste jaar heb ik op verschillende afdelingen gewerkt. Hierdoor ben ik erachter gekomen welke functie het beste bij mij past.

Wat heb je gestudeerd?
HBO-rechten.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten (korfbal, fitness en als ik op vakantie ben zwemmen).

Ingrid Visscher (58) - Directievoorzitter

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De Vereende is een uniek bedrijf met een belangrijke maatschappelijke rol vanwege de vangnetfunctie. Het is een interessant bedrijf om aan te sturen, met allerlei verschillende onderdelen zoals de Atoompool, het Waarborgfonds Motorverkeer en de verzekeringsmaatschappij. Niet te groot en niet te klein, met veel verschillende stakeholders. En met super leuke collega's die oplossingsgericht zijn en houden van hun vak!

Wat was je vorige baan?
Directeur van Unicef Nederland.

Wat doe je in je vrije tijd?
Pianospelen, kamperen en met de hond lopen.

Lisanne Busscher - Rademaker (30) - Acceptant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam bij een verzekeraar in de reguliere markt. Ik zocht meer uitdaging in mijn werk en toen kwam de Vereende op mijn pad. Elke dag zie ik nu verschillende nieuwe risico's voorbij komen en kan ik mijzelf weer verder ontwikkelen.

Wat was je vorige baan?
Acceptant bij Reaal Verzekeringen/Vivat.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ga ik er het liefst op uit met mijn man en kinderen. Daarnaast houd ik enorm van films/series/sport kijken, thrillers lezen en koken.

Naomi Taal (27) - Medewerker Schadecentrum

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voordat ik hier vast in dienst kwam, werkte ik hier al een paar jaar elke zomer als uitzendkracht. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik gevraagd of ze nog mensen nodig hadden. Het antwoord was: ja!!

Wat heb je gestudeerd?
Pedagogiek aan de Hogeschool Rotterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, bakken, sporten en Netflixen.

Sandy Kalmijn (42) - Business Intelligence Analist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn opleiding wist ik niet zo goed wat ik wilde, en via via kwam ik bij de Vereende (toen nog Rialto) terecht. Een verzekeraar, met klanten en cijfertjes bezig zijn, dat sprak mij wel aan. Dat is nu 20 jaar geleden.

Wat heb je gestudeerd?
HAVO en vervolgens de MBO+ Detailhandel opleiding aan Tinbergen college.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ga graag naar het strand of op pad met de kinderen. Stedentripjes vind ik erg leuk. Verder kan ik erg genieten van een goed boek en een warm bad.

Bert Sonneveld (53) - Manager Marketing & Acceptatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De maatschappelijke rol van de Vereende vind ik mooi. Wij zijn er voor slachtofferbescherming, solidariteit en het voorkomen van onverzekerbaarheid. Want er is meer dan rendement alleen.

Wat was je vorige baan?
Directeur bij de FFP.

Wat doe je in je vrije tijd?
Gezelligheid met gezin en vrienden. Daarnaast vind ik het leuk om politieke debatten te zien en te voeren.

Jan van 't Hoff (60) - Senior Schadebehandelaar

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was tijdelijk werkloos in verband met de verkoop van de verzekeraar waar ik werkte aan een andere verzekeraar. Ik zou dan in Arnhem moeten gaan werken, terwijl ik aan de zuidkant van Rotterdam woon. Bij de afscheidsborrel kwam ik in contact met iemand van de Vereende (toen nog Rialto). Hierop volgde een sollicitatie. Ik vond de sfeer en werkomgeving direct bijzonder. Ik werk er nu al meer dan 8 jaar met veel plezier.

Wat heb je gestudeerd?
HAVO, MEAO en veel brancheopleidingen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Alles wat met handbal te maken heeft. Trainen geven, coachen, fluiten, kamp organiseren, enzovoorts.

Carla le Noble (56) - Afdelingsmanager Klanten & Assurantieadviseurs

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werk inmiddels 25 jaar bij de Vereende. Een mooie organisatie met een mooie missie en visie. Een organisatie waar de medewerker en zijn/haar ontwikkeling centraal staat, iets wat ik erg belangrijk vind.

Wat heb je gestudeerd?
Diverse management opleidingen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met mij hondjes wandelen en spelen, maar ook koken en lekker eten.

Gert-Jan Paauw (52) - Specialist Verzekeringstechniek

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik bij verschillende verzekeraars en gevolmachtigden gewerkt in verschillende functies, maar het accepteren van verzekeringen bleef ik toch het leukste vinden. En écht ambachtelijk accepteren bij de Vereende is de kers op de spreekwoordelijke taart voor een acceptant. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar Specialist Verzekeringstechniek met als aandachtsgebied motorrijtuigen. De ideale baan voor mij als 'autofiel'.

Wat was je vorige baan?
Intern Specialist Verzekeringen bij een detacheerder.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen, poolen, films en series kijken, koken en het gekookte ook opeten. Varen met mijn bootje in en om mijn woonplaats Leiden, uit eten gaan, stedentrips en vakantie naar Italië.

Tom King (60) - Telefoonbehandelaar Acceptatieafdeling

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik zocht weer een baan in mijn vakgebied en dit was een mooie uitdaging.

Wat was je vorige baan?
Acceptant verzekeringen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen.

Sollicitatieproces

Terugkoppeling sollicitatie
± 1 week
Eerste gesprek (digitaal)
± 1 week
Tweede gesprek (digitaal)
± 1 week
Eventueel een assessment en/of arbeidsvoorwaardengesprek (digitaal)
± 1 week
Aanbod

Interessante baan?